ΑΠΟΦΑΣΙΣΤΗΚΕ ΧΘΕΣ ΣΕ ΣΥΣΚΕΨΗ ΤΟΥ ΕΚΛ ΓΙΑ ΤΗΝ ΥΓΕΙΑ

Συλλαλητήριο διαμαρτυρίας για το ΠΕΔΥ

Δημοσίευση: 24 Ιαν 2014 1:50 | Τελευταία ενημέρωση: 22 Σεπ 2015 12:54
Συλλαλητήριο διαμαρτυρίας, με αφορμή το νομοσχέδιο για την Πρωτοβάθμια Φροντίδα Υγείας (ΠΕΔΥ), διοργανώνει το Εργατικό Κέντρο Λάρισας, την Τετάρτη 5 Φεβρουαρίου, στις 7 το απόγευμα, στην Κεντρική πλατεία Λάρισας.
Η απόφαση ελήφθη χθες, σε σύσκεψη που συγκάλεσε το ΕΚΛ, με τη συμμετοχή σωματείων εργαζομένων και συνταξιουχικών, συλλόγων αυτοαπασχολούμενων, μικρών ΕΒΕ, αγροτών, της Ενωση Γυναικών (μέλος ΟΓΕ) και των Λαϊκών Επιτροπών Αγώνα και εκπροσώπων υγειονομικών φορέων.
Οπως τόνισε ο πρόεδρος του ΕΚΛ Τάσος Τσιαπλές, μιλώντας χθες βράδυ στη σύσκεψη, «ο κρατικός προϋπολογισμός για το 2014 που ψηφίστηκε από Ν.Δ.-ΠΑΣΟΚ, αποτελεί άλλο ένα εργαλείο της αστικής τάξης, κυβέρνησης και της Ε.Ε. για την κλιμάκωση της αντιλαϊκής επίθεσης. Αναδεικνύει την αποφασιστικότητα της κυβέρνησης για την επιτάχυνση των αντιλαϊκών αναδιαρθρώσεων, τη διεύρυνση της φτώχειας και της εξαθλίωσης για τα λαϊκά στρώματα προκειμένου να επιτευχθεί η συσσώρευση κερδών για το κεφάλαιο.
Οι συνολικές δαπάνες του κοινωνικού προϋπολογισμού μειώνονται κατά 12,5%, οι κρατικές δαπάνες για το Υπουργείο Υγείας κατά 19,7%. Η κρατική χρηματοδότηση του ΕΟΠΥΥ μειώθηκε κατά 30%, για τα νοσοκομεία κατά 32% ή 5 δισ. λιγότερα!».
«Στον ιδιωτικό τομέα και την πρόνοια οι εργαζόμενοι στους περισσότερους χώρους είναι απλήρωτοι για μήνες, ενώ τείνουν να κυριαρχήσουν οι ατομικές συμβάσεις εργασίας.
Ήδη μπήκε σε εφαρμογή το νέο χαράτσι 1 ευρώ πληρωμή για κάθε συνταγή, ενώ έχει αυξηθεί μεσοσταθμικά η συμμετοχή των ασθενών στην αγορά φαρμάκων τη περίοδο 2009-2013, από 9-24%. Η κυβέρνηση επέβαλε νέες πληρωμές του λαού στην υγεία με την εφαρμογή ειδικού τέλους στα είδη καπνού ως αντιστάθμιση του 25ευρου που είχε αρχικά προκρίνει.
Παράλληλα, η κυβέρνηση ετοιμάζει το νέα κλεισίματα, συγχωνεύσεις, καταργήσεις νοσοκομείων, κλινικών, κρεβατιών και διαθεσιμοτήτων. Οι εργαζόμενοι στα δημόσια νοσοκομεία, εργάζονται με χαμηλούς μισθούς σε όλο και πιο άσχημες συνθήκες δουλειάς, με περικοπές δεδουλευμένων εφημεριών και υπερωριών, με απλήρωτες εφημερίες και υπερωρίες για μεγάλο χρονικό διάστημα, με αυξημένα ωράρια εργασίας, χωρίς τον αναγκαίο χρόνο ξεκούρασης ανάμεσα στις διάφορες βάρδιες, χωρίς ρεπό την επομένη της εφημερίας, με ελάχιστο νοσηλευτικό προσωπικό, χωρίς μέτρα για την υγεία και την ασφάλεια, χωρίς ένταξη στα ΒΑΕ» κατέληξε ο Τσιαπλές.
Σημειώνοντας ακόμη πως «είναι ανάγκη να πολλαπλασιαστούν οι αγωνιστικές ενέργειες» με, μεταξύ άλλων, παραστάσεις διαμαρτυρίας στις διοικήσεις των νοσοκομείων και της 5ης ΥΠΕ, εξορμήσεις στους χώρους εργασίας κ.λπ., παρουσιάζοντας επίσης αναλυτικά το διεκδικητικό πλαίσιο.
Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
DEREE 2-4-24
ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑ ΤΕΝΝΙΣ JUNIOR 2024
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass