ΟΥΡΕΣ, ΕΝΑΛΛΑΞ ΕΦΗΜΕΡΙΕΣ ΑΝΑ ΔΙΩΡΟ ΚΑΙ ΛΟΥΚΕΤΟ ΩΣ ΤΗΝ ΚΥΡΙΑΚΗ

Ανένδοτοι οι φαρμακοποιοί

* Η λίστα των εφημερευόντων κάθε ημέρα στην «Ε»

Δημοσίευση: 27 Μαρ 2014 2:05 | Τελευταία ενημέρωση: 22 Σεπ 2015 14:28

Σκληραίνει η στάση των φαρμακοποιών απέναντι στην ανυποχώρητη θέση της κυβέρνησης η οποία προωθεί τις αλλαγές που συμφώνησε με την τρόικα. Ως εκ τούτου τα φαρμακεία θα παραμείνουν κλειστά και σήμερα και θα συνεχίσουν με τα ρολά κατεβασμένα μέχρι και την Κυριακή.

Το κοινό θα εξυπηρετείται όπως και χθες από ένα εφημερεύον φαρμακείο στη Λάρισα, για τις έκτακτες ανάγκες, με τους εφημερεύοντες φαρμακοποιούς να εναλλάσσονται ανά δίωρο. Η λίστα των εφημερευόντων δημοσιεύεται στην εφημερίδα (στη σελ. 6) και δεν θα είναι αναρτημένη στα κλειστά φαρμακεία.

Χθες με το σύστημα της εναλλασσόμενης ανά δίωρο εφημερίας σε ισχύ και ένα μόνο φαρμακείο ανοιχτό σε ολόκληρη τη Λάρισα, η ταλαιπωρία του κόσμου ήταν έντονη και οι ουρές που σχηματίζονταν τεράστιες.

Εάν δε, τελικά δεν γίνουν δεκτές οι τροποποιήσεις που ζητά ο κλάδος και το νομοσχέδιο ψηφιστεί, τότε η κατάσταση θα δυσκολέψει ακόμη περισσότερο καθώς η απεργία των φαρμακοποιών θα συνεχιστεί ενώ θα υπάρξει από την πλευρά τους καταγγελία συμβάσεων και παύση εξυπηρέτησης του ΠΕΔΥ και των ασφαλισμένων.

«Αφού πάνε να μας πουλήσουν, μπορούμε εμείς να πουλήσουμε νωρίτερα τα φαρμακεία μας», ξεκαθαρίζει ο πρόεδρος του Φαρμακευτικού Συλλόγου Λάρισας Γιάννης Μακρυγιάννης, χαρακτηρίζοντας απαράδεκτες και φωτογραφικές διατάξεις του νομοσχεδίου οι οποίες εξυπηρετούν πολυεθνικές εταιρίες.

Χθες, ο Γ. Μακρυγιάννης βρέθηκε ξανά στην Αθήνα και στις συναντήσεις του Πανελληνίου Φαρμακευτικού Συλλόγου με εκπροσώπους των κομμάτων της συγκυβέρνησης. Από τις επαφές διεφάνη ότι έχουν προκύψει τουλάχιστον 6 βουλευτές που δηλώνουν ότι δεν θα ψηφίζουν τις διατάξεις, πράγμα που ίσως υποχρεώσει την κυβέρνηση να υποχωρήσει από τον αρχικό σχεδιασμό της και να προχωρήσει σε βελτιώσεις. Ζ.

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass