ΑΡΧΙΖΕΙ Η ΑΠΕΡΓΙΑ ΔΙΑΡΚΕΙΑΣ ΤΩΝ ΓΙΑΤΡΩΝ

Με προσωπικό ασφαλείας σήμερα το Πανεπιστημιακό

* Διαμαρτυρία χθες με συμπαράσταση φορέων και απόσυρση της μήνυσης από τον διοικητή Αθ. Μητσιό

Δημοσίευση: 13 Ιουν 2014 2:29 | Τελευταία ενημέρωση: 22 Σεπ 2015 16:20
Σε απεργία διαρκείας κατέρχονται από σήμερα οι γιατροί ΕΣΥ του Πανεπιστημιακού Νοσοκομείου Λάρισας, το οποίο εφημερεύοντας θα δέχεται μόνον επείγοντα περιστατικά. Από τη Δευτέρα απεργία ξεκινούν και οι πανεπιστημιακοί γιατροί του νοσοκομείου ενώ οι ειδικευόμενοι εισέρχονται στην τρίτη εβδομάδα επίσχεσης εργασίας.
Οι γιατροί αντιδρούν στην υποχρηματοδότηση και υποστελέχωση του νοσοκομείου που καθιστούν προβληματική τη λειτουργία του ενώ διεκδικούν την καταβολή εφημεριών που τους οφείλονται εδώ και ενάμιση χρόνο.
Η χθεσινή συνάντηση των εκπροσώπων των γιατρών με τον διοικητή Θαν. Μητσιό δεν απέδωσε κάποιο ουσιαστικό αποτέλεσμα παρά μόνο ορισμένες υποσχέσεις για εξόφληση μέρους των εφημεριών καθώς και διαβεβαίωση του διοικητή ότι αποσύρει τη μήνυση που είχε καταθέσει προχθές εναντίον των μελών Δ. Σ. του Συλλόγου, ενέργεια που είχε εξοργίσει τους γιατρούς.
«Δεν είμαστε μόνοι μας. Είναι πολύ σημαντικό ότι ο κόσμος είναι μαζί μας», δήλωσε η πρόεδρος των γιατρών ΕΣΥ Σοφία Σωτηράκου. Καθώς χθες, παρόντες στη συνάντηση ήταν ο περιφερειάρχης Θεσσαλίας Κ. Αγοραστός, ο βουλευτής Γ. Λαμπρούλης, ο πρόεδρος του Ιατρικού συλλόγου Ντ. Γιαννακόπουλος, ο πρόεδρος του ΕΚΛ Τ. Τσιαπλές, ο Χρ. Μπίκας από την ΑΔΕΔΥ, εκπρόσωποι σου συλλόγου γιατρών του ΓΝΛ κλπ
Οι γιατροί φέρονται αποφασισμένοι να συνεχίσουν τον αγώνα τους και την Δευτέρα με συνελεύσεις θα καθορίσουν την πορεία του. Το Πανεπιστημιακό θα εφημερεύει σήμερα με προσωπικό ασφαλείας.
ΔΙΑΜΑΡΤΥΡΙΑ
Ο σύλλογος γιατρών ΕΣΥ του ΠΓΝΛ «καταγγέλλει την επιχείρηση τρομοκράτησης των αγωνιζόμενων ιατρών από τον διοικητή του νοσοκομείου Αθανάσιο Μητσιό που υπέβαλε μηνύσεις εναντίον του ΔΣ» και σε ανακοίνωσή του-που εκδόθηκε νωρίς χθες το πρωί- σημείωνε: «Η υπό τροϊκανικό έλεγχο κυβέρνηση καταστροφής της Δημόσιας Υγείας, δεν διστάζει να χρησιμοποιεί κάθε μέσο και κάθε διορισμένο εκπρόσωπό της εναντίον των δημοκρατικά εκλεγμένων, προκειμένου απρόσκοπτα να συνεχίζει το διαλυτικό της έργο. Το ΔΣ του Συλλόγου Ιατρών ΕΣΥ καλεί τους υγειονομικούς, τα συνδικάτα, τις συλλογικότητες και τους πολίτες του νομού σε μαζική παράσταση διαμαρτυρίας έξω από τα γραφεία της διοίκησης του ΠΓΝ Λάρισας, σήμερα Πέμπτη 12 /6/2014 και ώρα 11 πμ , προκειμένου όλοι μαζί να απαντήσουμε ότι η τρομοκρατία δεν θα περάσει. Αντιστεκόμαστε, για Δημόσια Δωρεάν Υγεία για όλους».
ΤΟ ΕΚΛ
Το Εργατικό Κέντρο Ν. Λάρισας, σε ανακοίνωσή του σημειώνει ότι «αγωνίζεται για αποκλειστικά δημόσια, δωρεάν υγεία για όλους, στηρίζει τις κινητοποιήσεις των γιατρών στο ΠΠΝ Λάρισας, καταγγέλλει την ποινικοποίηση του αγώνα από μέρους της διοίκησης. Καταγγέλλει την επίθεση κυβέρνησης, κεφαλαίου, Ε.Ε, και στον τομέα της υγείας-πρόνοιας, προκαλεί τεράστια προβλήματα στις εργατικές-λαϊκές οικογένειες, αφού το δικαίωμα στην υγεία, γίνεται όλο και πιο ακριβό εμπόρευμα, δυσπρόσιτο για μεγάλα τμήματα του λαού, ανασφάλιστους και μη, για να στηριχθεί η κερδοφορία του κεφαλαίου.
Στηρίζει έμπρακτα, τις αγωνιστικές κινητοποιήσεις των γιατρών του ΠΠΝ Λάρισας και την επίσχεση των ειδικευόμενων γιατρών, ενάντια στην πολιτική υποχρηματοδότησης και εμπορευματοποίησης της Υγείας, που έχει ως συνέπεια την ύπαρξη μεγάλων ελλείψεων τόσο στο ΠΠΝ Λάρισας, όσο και γενικότερα, σε μόνιμο νοσηλευτικό και ιατρικό προσωπικό, σε εξοπλισμό και αναλώσιμα, μεγάλη καθυστέρηση της πληρωμής εφημεριών, ακόμα μεγαλύτερη επιβάρυνση των ασθενών και σοβαρότατο πρόβλημα στους ανασφάλιστους. Είναι χαρακτηριστικό το γεγονός, ότι η κρατική χρηματοδότηση για το ΠΠΝ Λάρισας, καλύπτει μόνο το 40% των αναγκών λειτουργίας του. Καταγγέλλει επίσης την προσπάθεια της διοίκησης, για τρομοκράτηση των απεργών, με την κατάθεση μήνυσης και την κλήση σε απολογία των μελών του Δ.Σ του Συλλόγου γιατρών ΕΣΥ του ΠΠΝ Λάρισας και ζητά να σταματήσει τώρα κάθε τέτοια διαδικασία. Οι συνδικαλιστικοί και κοινωνικοί αγώνες δεν ποινικοποιούνται».
Σωτ. Ζαχαριάς
.
 
 
 
Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
DEREE 2-4-24
ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑ ΤΕΝΝΙΣ JUNIOR 2024
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass