ΤΗΝ ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΗ ΚΑΙ ΤΗΝ ΕΡΧΟΜΕΝΗ ΚΥΡΙΑΚΗ

Χωρίς γιατρούς τα διπλά εγκαίνια του ιατρείου στον Πλαταμώνα

* ΚΑΤΟΙΚΟΙ: ΜΙΑ ΦΟΡΑ ΤΗΝ ΕΒΔΟΜΑΔΑ ΠΗΓΑΙΝΕΙ ΓΙΑΤΡΟΣ

Δημοσίευση: 17 Δεκ 2013 2:04 | Τελευταία ενημέρωση: 23 Σεπ 2015 13:38
ΠΛΑΤΑΜΩΝΑΣ
Του Κώστα Τσόλα
Διπλά θα είναι τελικά τα εγκαίνια του Περιφερειακού Ιατρείου Πλαταμώνα, σύμφωνα με όλες τις ενδείξεις. Πρόκειται για ένα σύγχρονο διαμορφωμένο χώρο στην καρδιά της κωμόπολης επί της Λεωφόρου Κ. Καραμανλή το οποίο ουσιαστικά λειτουργεί από τον περασμένο Ιούνιο. Τα πρώτα εγκαίνια έγιναν προχθές Κυριακή, στις 11.30 το πρωί από την διοίκηση του Γενικού Νοσοκομείου Κατερίνης, ενώ τα δεύτερα θα γίνουν την ερχόμενη Κυριακή με κοινή πρόσκληση του Δήμου Δίου – Ολύμπου, του Κοινωφελούς Ιδρύματος «Δ. Πασχάλη» και του Αγροτικού Συνεταιρισμού Πλαταμώνα.
Στα πρώτα εγκαίνια την κορδέλα έκοψε ο αντιπρόεδρος της Επιτροπής Κοινωνικών Υποθέσεων της Βουλής και βουλευτής Πιερίας κ. Γιώργος Κωνσταντόπουλος με τον διοικητή του Γ.Ν. Κατερίνης κ. Αστέριο Φαρμάκη.
 Ωστόσο έκπληξη προκάλεσε το γεγονός της απουσίας της δημοτικής αρχής Δίου – Ολύμπου, αλλά και των παραγόντων της δημοτικής αρχής σε επίπεδο Πλαταμώνα.
 Όπως έγινε γνωστό από τους ομιλητές, από τον βουλευτή κ. Κωνσταντόπουλο και τον διοικητή κ. Αστέριο Φαρμάκη, μετά από αίτημα της διοίκησης του νοσοκομείου, το κτίριο που ανήκε στον τοπικό Αγροτικό Συνεταιρισμό Πλαταμώνα το οποίο παραχωρήθηκε στον Δήμο Δίου-Ολύμπου για να παραχωρηθεί στο νοσοκομείο Κατερίνης για να μετατραπεί και να χρησιμοποιηθεί από το Κέντρο Υγείας Λιτοχώρου ως Ιατρείο για τον Πλαταμώνα.
 Οι ίδιοι επίσης ομιλητές έκαναν γνωστό ότι το οικονομικό κόστος της κτιριακής μετατροπής ανέλαβε και κάλυψε το Ίδρυμα «Δ. Πασχάλη», ενώ τον ιατρικό και λοιπό εξοπλισμό τον ανέλαβε εξολοκλήρου το νοσοκομείο και είναι σήμερα ιατρείο του ΕΣΥ και διοικείται από το νοσοκομείο.
 Όλοι οι ομιλητές ευχαρίστησαν τόσο τον Δήμο Δίου – Ολύμπου όσο και το Ίδρυμα «Δ. Πασχάλη» για την προσφορά και βοήθεια μαζί με τη Διοίκηση του νοσοκομείου για τη δημιουργία του νέου υπερσύγχρονου Ιατρείου του Πλαταμώνα το οποίο όπως υπογράμμισε ο κ. διοικητής είναι το μόνο Ιατρείο ΕΣΥ στην Ελλάδα που συμπεριλαμβάνει και Φυσικοθεραπευτήριο και δύο εφημερία.
 Στόχος μας, είπε ο κ. Φαρμάκης, είναι το καλοκαίρι όπου εδώ συγκεντρώνεται μεγάλος αριθμός τουριστών να εφημερεύει τα Παρασκευοσαββατοκύριακα για 24 ώρες, και το χειμώνα θα είναι ανοιχτό κάθε μέρα Δευτέρα – Παρασκευή, με ιατρό 3 φορές την εβδομάδα.
 Για τον ίδιο στόχο, ο βουλευτής κ. Κωνσταντόπουλος δεσμεύτηκε να βοηθήσει μέσω του Υπουργείου Υγείας και της 3ης Υ.ΠΕ., να ενισχυθεί με περισσότερους ιατρούς το σύνολο της περιοχής του Κέντρου Υγείας Λιτοχώρου, δηλαδή και τα Ιατρεία του Πλαταμώνα, των Πόρων και του Αγίου Παντελεήμονα.
Απαντώντας σε σχετικά ερωτήματα γιατί απουσιάζει η δημοτική αρχή από την εκδήλωση ο διοικητής κ. Φαρμάκης τόνισε ότι: «Το Ιατρείο το θέσαμε σε λειτουργία τον Ιούνιο 2013 και λειτουργεί κανονικά ως Ιατρείο του ΕΣΥ. Από τον Αύγουστο όχι μόνο τους καλούσα αλλά τους παρακαλούσα να οργανώσουμε από κοινού το νοσοκομείο, ο δήμος και ο συνεταιρισμός, μαζί με το Ίδρυμα «Πασχάλη», όλοι μαζί με συμφωνημένο πρόγραμμα αυτή τη σεμνή εκδήλωση εγκαινίων αλλά ο κ. δήμαρχος αρνούνταν επίμονα.
Είχα πολλές φορές ενημερώσει τον αντιδήμαρχο Βροχαρίδη Βασίλειο, τον αντιδήμαρχο Φαρμάκη Γεώργιο και το Ίδρυμα «Πασχάλη» αλλά δεν πήρα ποτέ απάντηση και κατάλαβα ότι ο κ. δήμαρχος ήθελε να αποκλείσει τη διοίκηση του νοσοκομείου από τη συνδιοργάνωση των εγκαινίων. Έτσι αναγκάστηκα να ορίσω ως διοικητής ημερομηνία εγκαινίων την 15η Δεκεμβρίου, όπως και έγινε. Μόλις όρισα αυτήν την ημερομηνία έστειλα προσκλήσεις σε όλους τους φορείς που συμμετείχαν στη συνδημιουργία του Ιατρείου, κάλεσα ολόκληρο δημοτικό συμβούλιο αλλά αυτές οι προσκλήσεις ποτέ δεν έφτασαν στα χέρια των δικαιούχων ( πετάχτηκαν ή σχίστηκαν ή...). Αυτή είναι η μόνη αλήθεια!».
Η ΔΗΜΟΤΙΚΗ ΑΡΧΗ
Κύκλοι της δημοτικής αρχής Δίου – Ολύμπου ερωτηθέντες για την
απουσία τους από τα εγκαίνια τόνισαν ότι «εδώ και μεγάλο χρονικό διάστημα με την προσφορά του Κοινωφελούς Ιδρύματος «Διονύση Κ. Πασχάλη» και την προσφορά του οικήματος από τον αγροτικό συνεταιρισμό Πλαταμώνα και διαθέτοντας χρήματα για την πλήρη ανακαίνισή του 35.000 ευρώ παραδίδουμε την ερχόμενη Κυριακή στη διοίκηση του Γενικού Νοσοκομείου Κατερίνης ένα σύγχρονο περιφερειακό αγροτικό ιατρείο τα εγκαίνια του οποίου θα κάνουμε τιμώντας το Κοινωφελές Ίδρυμα «Διονύση Κ. Πασχάλη» τη διοίκηση του Αγροτικού Συνεταιρισμού και τα μέλη του για την πρόσφορά τους κάθε άλλον παράγοντα που συνέβαλε» .
Στην ερώτηση για την απουσία της δημοτικής αρχής από τα εγκαίνια τονίστηκε το εξής: «Εγκαίνια κάνουν οι οικοδεσπότες. Και οικοδεσπότες είναι ο Δήμος Δίου - Ολύμπου ο οποίος παραδίδει στη διοίκηση του νοσοκομείου Κατερίνης ένα σύγχρονο περιφερειακό ιατρείο το οποίο καλείται να στελεχώσει με γιατρούς για την εξυπηρέτηση των κατοίκων και επισκεπτών της περιοχής.
Η ΑΓΑΝΑΚΤΗΣΗ
ΤΟΥ ΚΟΣΜΟΥ
Κατά τη διάρκεια της εκδήλωσης αλλά και στη συνέχεια έντονη ήταν η δυσφορία πολλών κατοίκων του Πλαταμώνα και των χωριών της ευρύτερης περιοχής θεωρώντας τα εγκαίνια «κοροϊδία και στάχτη στα μάτια του κόσμου». Και αυτό γιατί ενώ με «τυμπανοκρουσίες μουσικές και κεράσματα προσπαθούν να κρύψουν την πραγματικότητα και η πραγματικότητα αυτή είναι ότι τώρα τον χειμώνα ο Πλαταμώνας διαθέτει γιατρό μόνο μία φορά την εβδομάδα ο οποίος δεν εξυπηρετεί τους δημότες ούτε για να γράψουν τα φάρμακά τους, πόσο περισσότερο όταν πρόκειται για περίπτωση ασθένειας».
Και οι δημότες καταλήγουν: «Αντί να μαλώνουν οι υπεύθυνοι κατά τα άλλα φορείς για το ποιος θα κάνει τα εγκαίνια, να φροντίσουν το συντομότερο να στελεχώσουν το νέο περιφερειακό ιατρείο με γιατρούς και να σταματήσουν «τα ψεύτικα τα λόγια τα μεγάλα».
Από τον Δήμο Δίου-Ολύμπου χαιρέτησαν ο επικεφαλής της μείζονος αντιπολίτευσης Δήμου Δίου-Ολύμπου κ. Κώστας Δημόπουλος και ο επικεφαλής της ελάσσονος αντιπολίτευσης Δήμου Δίου-Ολύμπου κ. Νικόλαος Λάππας.  
Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
DEREE 2-4-24
ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑ ΤΕΝΝΙΣ JUNIOR 2024
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass