ΤΑ ΝΕΑ ΤΗΣ ΙΑΤΡΙΚΗΣ ΣΧΟΛΗΣ

Τιμητική διάκριση -διαπίστευση της Μαιευτικής και Γυναικολογικής Κλινικής

Δημοσίευση: 27 Σεπ 2015 9:01

 

* Από την Ευρωπαϊκή Ένωση Ιατρικών Ειδικοτήτων και συγκεκριμένα από τον Τομέα Μαιευτικής και Γυναικολογίας

Η Μαιευτική και Γυναικολογική Κλινική του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας (Διευθυντής Αν. Καθηγητής Αλέξανδρος Ι. Δαπόντε, M.D., DrMed (LMUMunich) F.C.O.G. (S.A.) αξιολογήθηκε πρόσφατα επιτυχώς από την Ευρωπαϊκή Ένωση Ιατρικών Ειδικοτήτων (Union Européennedes Medécins Spécialistes – UEMS) και συγκεκριμένα από τον Τομέα Μαιευτικής και Γυναικολογίας (European Boardand College of Obstetricsand Gynaecology - EBCOG). Η Κλινική έτυχε της πιστοποίησης (accreditation), η οποία την αναγνωρίζει ως Κέντρο εκπαίδευσης ειδικευομένων με ευρωπαϊκές προδιαγραφές για τα έτη 2015-2019 με δυνατότητα παράτασης μέχρι το 2022 με βάση την ποιότητα παροχής ιατρικών υπηρεσιών αλλά κυρίως την εκπαίδευση των Ειδικευομένων.

Η αξιολόγηση έγινε από ειδική Επιτροπή Ευρωπαίων Εμπειρογνωμόνων – Καθηγητών, κατόπιν υποβολής γραπτής αίτησης από το Διευθυντή της Κλινικής Αν. Καθηγητή Αλέξανδρο Ι. Δαπόντε.

Η Επιτροπή επισκέφθηκε την Κλινική στις 22 Ιουνίου 2015. Αξιολόγησε τα εκπαιδευτικά προγράμματα της Κλινικής, το φάσμα των γυναικολογικών χειρουργείων και την ποιότητα παροχής ιατρικών υπηρεσιών στη Μαιευτική-Γυναικολογία και στις υπο-ειδικότητες της σύμφωνα με τις διεθνείς προδιαγραφές. Κατέληξε σε ομόφωνη θετική εισήγηση και ένα επαινετικό πόρισμα για τη λειτουργία της Κλινικής που έγινε ομόφωνα αποδεκτό από το Διοικητικό Συμβούλιο του EBCOG κατά τη συνεδρίαση του αρχές Σεπτεμβρίου 2015 στις Βρυξέλλες.

Ο Διευθυντής της Κλινικής δήλωσε ότι αισθάνεται ιδιαίτερη τιμή για την αναγνώριση αυτή, η οποία αποτελεί επιβράβευση των προσπαθειών όλου του ιατρικού, νοσηλευτικού, διοικητικού και βοηθητικού προσωπικού της Κλινικής. Συνεχίζοντας ευχαρίστησε θερμά το Τμήμα Ιατρικής και τον Πρόεδρο Ιωάννη Στεφανίδη Καθηγητή Νεφρολογίας, το Πανεπιστήμιο Θεσσαλίας, τη Διοίκηση του Νοσοκομείου και την 5η Υγειονομική Περιφέρεια Θεσσαλίας και Στερεάς Ελλάδας και το σύνολο των συναδέλφων Μελών ΔΕΠ και ΕΣΥ για την υποστήριξη προς την Κλινική, η οποία συνέβαλε στην καλύτερη οργάνωση της και λειτουργία της, ώστε να τύχει της διεθνούς αυτής αναγνώρισης.

Πρέπει να τονισθεί ότι η Μαιευτική και Γυναικολογική Κλινική του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας, αν και η νεότερη από τις Πανεπιστημιακές Κλινικές Περιφερικών Πανεπιστημίων, είναι η μόνη από τα περιφερειακά Πανεπιστήμια, που έτυχε της αναγνώρισης αυτής και η τέταρτη πανελλαδικά (προηγήθηκαν Πανεπιστημιακές Κλινικές με μακρά ιστορία στα Πανεπιστημιακά Νοσοκομεία Αλεξάνδρα, Αρεταίειο Αθηνών και Παπαγεωργίου Θεσσαλονίκης).

Νέοι διευθυντές σε Πανεπιστημιακές Κλινικές

Πανεπιστημιακή Ουρολογική Κλινική

Λόγω αφυπηρέτησης του Καθηγητή Ουρολογίας κ. Μ. Μελέκου, νέος διευθυντής της Πανεπιστημιακής Ουρολογικής Κλινικής ανέλαβε ο Αναπλ. Καθηγητής κ. Β. Τζώρτζης.

Πανεπιστημιακή Χειρουργική Κλινική

Λόγω αφυπηρέτησης του Καθηγητή Χειρουργικής κ. Ε. Αθανασίου, νέος διευθυντής της Πανεπιστημιακής Χειρουργικής Κλινικής ανέλαβε ο Αναπλ. Καθηγητής κ. Κ. Τεπετές.

ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΝΙΣΧΥΣΗ ΤΟΥ ΚΟΙΝΩΝΙΚΟΥ ΠΑΝΤΟΠΩΛΕΙΟΥ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ ΛΑΡΙΣΑΙΩΝ

Συμμετοχή του Τμήματος Ιατρικής στην Ποδηλατοδρομία Κοινωνικής Αλληλεγγύης

Το Τμήμα Ιατρικής ανταποκρινόμενο στην πρόσκληση της Αντιδημαρχίας Κοινωνικής Πολιτικής του Δήμου Λαρισαίων, συνδράμει στην Ποδηλατοδρομία Κοινωνικής Αλληλεγγύης, για την ενίσχυση του Κοινωνικού Παντοπωλείου του Δήμου Λαρισαίων, την Κυριακή 4 Οκτωβρίου 2015. Η εκδήλωση με απόφαση του Προέδρου, Καθηγητή Ι. Στεφανίδη, τέθηκε υπό την αιγίδα του Τμήματος. Φοιτητές του Τμήματος Ιατρικής θα βρίσκονται διασκορπισμένοι στο μήκος της διαδρομής, για να παράσχουν κάθε δυνατή βοήθεια, με σκοπό την ομαλή και ασφαλή διεξαγωγή του αγώνα και μέλη της ακαδημαϊκής κοινότητας θα συμμετάσχουν στην ποδηλατοδρομία. Επιπλέον σε χώρους του Τμήματος, τόσο στο νέο κτήριο όσο και στο κτήριο Κατσίγρα, θα υπάρχουν καλάθια συγκέντρωσης τροφίμων μακράς διάρκειας.

Η συνδρομή αυτή εντάσσεται στη γενικότερη προσπάθεια στη σύνδεσης της Ιατρικής Σχολής με την ευρύτερη κοινωνία, υπηρετώντας το «νους υγιής εν σώματι υγιεί» και αποτελώντας έκφραση της κοινωνικής αλληλεγγύης και στήριξης συμπολιτών μας οι οποίοι υποφέρουν λόγω οικονομικών δυσχερειών. Ταυτόχρονα επίσης, συμβάλλει στην ενίσχυση της διάδοσης της χρήσης του ποδηλάτου ως είδους άθλησης αλλά και ως μέσου μετακίνησης στο αστικό τοπίο. Υπακούοντας στις επιταγές των καιρών και αναγνωρίζοντας τη σημασία της ενεργούς συμμετοχής, εργαζόμενοι και φοιτητές με τα ποδήλατά τους θα δώσουν το παρών και θα βρεθούν στο χώρο εκκίνησης, στην κεντρική πλατεία, στις 10:00 π.μ. Μέχρι την ώρα εκκίνησης άνθρωποι του Κοινωνικού Παντοπωλείου θα παραλαμβάνουν τρόφιμα (ελαιόλαδο, ρύζι, ζυμαρικά, όσπρια, ζάχαρη).

Ορθοπαιδική Κλινική Πανεπιστημίου Θεσσαλίας

Διάλεξη Prof. VernonT. TOLO

Η Ορθοπαιδική κλινική του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας έχει την τιμή να φιλοξενεί τον Καθηγητή Ορθοπαιδικής κ. Prof. VernonT. TOLO, Δ/ντή στο Κέντρο Ορθοπαιδικής Παίδων του Λος Άντζελες της Καλιφόρνιας των ΗΠΑ και Editor –in- Chief του περιοδικού TheJournalofBone&JointSurgery, AmericanVolume (JBJS).Ο Καθηγητής θα βρίσκεται στη Λάρισα τη Δευτέρα 5/10/2015 και θα συμμετάσχει στην Εσπερίδα με θέμα «Εξελίξεις στη χειρουργική αντιμετώπιση των παιδοορθοπαιδικών παθήσεων και κακώσεων», η οποία θα πραγματοποιηθεί στο μεγάλο αμφιθέατρο «Ιπποκράτης» της Ιατρικής Σχολής στη Βιόπολη Λάρισας τη Δευτέρα 5/10/2015 και ώρα 16.30-19.30. Η σύνθεση του προγράμματος με τους ομιλητές και τις αντίστοιχες ομιλίες καθιστά την Εσπερίδα αυτή πολύ χρήσιμη για τους γιατρούς της Γενικής Ιατρικής, Γενικής Χειρουργικής, Ορθοπαιδικής, Νευροχειρουργικής, Μονάδων Εντατικής Θεραπείας αλλά και για όλους τους επαγγελματίες της υγείας που ασχολούνται με τη φροντίδα του παιδιού.

Ο Καθηγητής ΟρθοπαιδικήςVernonT. Tolo κατέχει την έδρα JohnC. Wilson, Jr, στην Ιατρική Σχολή του Πανεπιστημίου της Νότιας Καλιφόρνιας ( KeckSchoolMedicine - USC) και είναι ο επίτιμος Δ/ντής του Κέντρου Ορθοπαιδικής Παίδων του Νοσοκομείου Παίδων του Λος Άντζελες. Τα βασικά κλινικά ενδιαφέροντα του είναι οι παραμορφώσεις της σπονδυλικής στήλης, προβλήματα ορθοπαιδικής που σχετίζονται με σκελετικές δυσπλασίες και με εγκεφαλική παράλυση, τραυματισμοί του μυοσκελετικού συστήματος σε παιδιά και ενήλικες.

Έχει διατελέσει σε ηγετικές θέσεις πολλών επιστημονικών εταιρειών ΟρθοπαιδικήςΧειρουργικής, συμπεριλαμβανομένων του Προέδρου της Παιδιατρικής Ορθοπαιδικής Εταιρείας της Β. Αμερικής (POSNA), του Προέδρου του Ερευνητικού Κέντρου Σκολίωσης (PresidentoftheScoliosisResearchSociety (SRS) και του Προέδρου της Αμερικάνικής Ακαδημίας Ορθοπαιδικών Χειρουργών (AAOS).

Κατά τη διάρκεια της θητείας του στην Αμερικανική Ακαδημία Ορθοπαιδικών Χειρουργών (AAOS) το 2002, η οποία αριθμεί πάνω από 25.000 μέλη, ο Καθηγητής Tolo επικεντρώθηκε να αυξήσει τις προσπάθειες της Ακαδημίας, ώστε να προσελκύσει γυναίκες και χειρουργούς από μειονότητες στην ορθοπαιδική. Ο ΚαθηγητήςTolo στρατολόγησε τα μέλη της Ακαδημίας να προσφερθούν εθελοντικά ως μέντορες και πρότυπα ρόλων σε αθλητές σχολείων δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης, με την προσδοκία ότι έτσι θα εκτιμήσουν καλύτερα την επιστήμη και, δη, την Ορθοπαιδική.

Επίσης, ως πρόεδρος της Ακαδημίας, καθιέρωσε στους εκπαιδευόμενους νέους ΟρθοπαιδικούςΧειρουργούς και Επιστημονικούς Συνεργάτεςτο Πρόγραμμα Ανάπτυξης Ηγετικών Προσόντων και συμβουλευτικής δράσης προς την κοινωνία, παράλληλα με τη φροντίδα του ασθενή.

Από το 2010-2014 διετέλεσε επικεφαλής της Εκδοτικής Επιτροπής της κορυφαίας διεθνώς επιθεώρησης theJournalofBoneandJointSurgery.

OJamesW. Roach, Καθηγητής Ορθοπαιδικής στο πανεπιστήμιο του Pittsburgh, λέει «…Ο Καθηγητής Tolo υπήρξε σπουδαίος δάσκαλος για τους νεότερους χειρουργούς στην ορθοπαιδική και αποτελεί ένα εξαίρετο παράδειγμα για ό,τι καλύτερο έχει ένας χειρουργός να προσφέρει στους ασθενείς, το κοινό και τους συναδέλφους του».

«…ΤαεπιτεύγματατουVern Toloστονκόσμοτηςπαιδιατρικήςορθοπαιδικήςείναισχεδόνασύγκριτα» λέειοB. Stephens Richards, Chief-of-Staff at Texas Scottish Rite Hospital for Children.

OV. Tolo υπήρξε επισκέπτης καθηγητής σε περισσότερα από 60 Πανεπιστήμια και Νοσοκομεία, συνέγραψε ο ίδιος περισσότερες από 80 δημοσιεύσεις και 20 κεφάλαια σε βιβλία, και είναι μέλος σε 15 επιστημονικές εταιρείες.

Το 2009 η Επιστημονική Εταιρεία Παιδιατρικής Ορθοπαιδικής (POSNA) βράβευσε τον γιατρό Τολό με το Βραβείο Διακεκριμένων Επιτευγμάτων (DistinguishedAchievementAward) ως αναγνώριση της καθοριστικής συνεισφοράς του στην ανάπτυξη της Παιδο-Ορθοπαιδικής.

Tο πρόγραμμα της εσπερίδας έχει ως εξής:

* 16.30- 16.45 Χαιρετισμός,Πανεπιστήμιο Θεσσαλίας 1998-2014, Κωνσταντίνος Ν. Μαλίζος, Καθηγητής Ορθοπαιδικής, ΠΘ

* 16.45-17.15 Evolution of paediatric fracture care (Εξελίξειςστηναντιμετώπισητωνκαταγμάτωντωνπαιδιών), Vernon Tolo,Professor of Orthopaedics, Keck School of Medicine, USC

* 17.15-17.30Αποκατάσταση Συγγενών Δυσπλασιών του Αντίχειρα, Κωνσταντίνος Ν. Μαλίζος, Καθηγητής Ορθοπαιδικής, ΠΘ

* 17.30-17.45Συνδακτυλία-Πολυδακτυλία, Ζωή Νταϊλιάνα, Αναπλ. Καθηγήτρια Ορθοπαιδικής, ΠΘ

* 17.45-18.00 Συζήτηση

* 18.00- 18.15Διάλειμμα

* 18.15-18.45 Orthopaedicaspectofskeletaldysplasia (Ο ρόλος του Ορθοπαιδικού στην αντιμετώπιση της σκελετικής δυσπλασίας), VernonTolo,ProfessorofOrthopaedics, KeckSchoolofMedicine, USC

* 18.45-19.00 Δείκτες πρόγνωσης για την εξέλιξη της αναπτυξιακής δυσπλασίας, NikosRigopoulos, Πανεπιστημιακός Υπότροφος, ΠΘ, Αθανάσιος Σακκάς, Διευθυντής, Ορθοπαιδική Κλινική ΓΝ Καρδίτσας, Κωνσταντίνος Χουλιάρας, Τέως Διευθυντής Ορθοπαιδικής Κλινικής

* 19.00-19.15Υπερκονδύλια κατάγματα στα παιδιά, Σωκράτης Βαρυτιμίδης, Αναπλ. Καθηγητής Ορθοπαιδικής, ΠΘ

* 1915-19.30Συζήτηση

Διασύνδεση ανάμεσα στη Μαιευτική-Γυναικολογική

και την Ψυχιατρική Κλινική Πανεπιστημίου Θεσσαλίας

Έναρξη Ιατρείου Ψυχικής Υγείας Γυναικών Π.Γ.Ν. Λάρισας

Οι ψυχικές διαταραχές αφορούν τόσο στους άντρες όσο και στις γυναίκες. Υπάρχουν, όμως, σημαντικές διαφορές ανάμεσα στα δυο φύλα ως προς την επίπτωση διαφορετικών διαταραχών, την πορεία τους και την ανταπόκριση στη θεραπεία.

Με βάση τις σύγχρονες ανάγκες για εξατομικευμένη θεραπεία και στα πλαίσια της διασύνδεσης ανάμεσα στη Μαιευτική-Γυναικολογική και την Ψυχιατρική Κλινική του Π.Γ.Ν. Λάρισας τίθεται σε λειτουργία το Ιατρείο Ψυχικής Υγείας Γυναικών.

Στόχος του ειδικού αυτού ιατρείου είναι η πρόληψη και η θεραπεία των ψυχικών διαταραχών που μπορεί να παρουσιαστούν και επηρεάζουν όχι μόνο τη γυναίκα, αλλά και το ζευγάρι στις διάφορες φάσεις της ζωής τους.

Οι Συνεδρίες γίνονται στο χώρο της Πανεπιστημιακής Ψυχιατρικής Κλινικής κάθε Τετάρτη.

Για περισσότερες πληροφορίες οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να επικοινωνούν με την κα Α. Βλάχου

( 2410-685591 avlachou@uth.gr) ή να ενημερώνονται από την ιστοσελίδα (www.med.uth.gr), το (@meduth) & το (facebook.com/meduth).

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass