Αμερικανός καθηγητής παιδο-ορθοπαιδικής σε εκδήλωση στη Λάρισα

Δημοσίευση: 01 Οκτ 2015 8:01

 

Ο καθηγητής Ορθοπαιδικής Vernon T. Tolo, θα συμμετάσχει στην εσπερίδα με θέμα «Εξελίξεις στη χειρουργική αντιμετώπιση των παιδο-ορθοπαιδικών παθήσεων και κακώσεων», που διοργανώνει η Ορθοπαιδική Κλινική του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας και η οποία θα πραγματοποιηθεί στο μεγάλο αμφιθέατρο «Ιπποκράτης» της Ιατρικής Σχολής στη Βιόπολη της Λάρισας τη Δευτέρα 5 Οκτωβρίου, ώρες 16.30-19.30. Η σύνθεση του προγράμματος με τους ομιλητές και τις αντίστοιχες ομιλίες καθιστά την Εσπερίδα αυτή πολύ χρήσιμη για τους γιατρούς της αλλά και για όλους τους επαγγελματίες της υγείας που ασχολούνται με τη φροντίδα του παιδιού.

Ο καθηγητής V. T. Tolo κατέχει την έδρα John C. Wilson, Jr, στην Ιατρική Σχολή του Πανεπιστημίου Ν. Καλιφόρνιας και είναι ο επίτιμος διευθυντής του Κέντρου Ορθοπαιδικής Παίδων του Νοσοκομείου Παίδων του Λος Άντζελες. Τα βασικά κλινικά ενδιαφέροντά του είναι οι παραμορφώσεις της σπονδυλικής στήλης, προβλήματα ορθοπαιδικής που σχετίζονται με σκελετικές δυσπλασίες και με εγκεφαλική παράλυση, τραυματισμοί του μυοσκελετικού συστήματος σε παιδιά και ενήλικες.

Έχει διατελέσει σε ηγετικές θέσεις πολλών επιστημονικών εταιριών Ορθοπαιδικής Χειρουργικής, συμπεριλαμβανομένων του προέδρου της Παιδιατρικής Ορθοπαιδικής Εταιρείας της Β. Αμερικής (POSNA), του προέδρου του Ερευνητικού Κέντρου Σκολίωσης (SRS) και του προέδρου της Αμερικανικής Ακαδημίας Ορθοπαιδικών Χειρουργών (AAOS). Κατά τη διάρκεια της θητείας του στην AAOS το 2002, η οποία αριθμεί πάνω από 25.000 μέλη, επικεντρώθηκε να αυξήσει τις προσπάθειες της Ακαδημίας, ώστε να προσελκύσει γυναίκες και χειρουργούς από μειονότητες στην ορθοπαιδική. Επίσης, στρατολόγησε τα μέλη της Ακαδημίας να προσφερθούν εθελοντικά ως μέντορες και πρότυπα ρόλων σε αθλητές σχολείων Β’/βάθμιας εκπαίδευσης, με την προσδοκία ότι έτσι θα εκτιμήσουν καλύτερα την επιστήμη και δη την Ορθοπαιδική. Τέλος, ως πρόεδρος της Ακαδημίας, καθιέρωσε στους εκπαιδευόμενους νέους ορθοπαιδικούς χειρουργούς και επιστημονικούς συνεργάτες το πρόγραμμα ανάπτυξης ηγετικών προσόντων και συμβουλευτικής δράσης προς την κοινωνία, παράλληλα με τη φροντίδα του ασθενή.

Από το 2010-2014 διετέλεσε επικεφαλής της Εκδοτικής Επιτροπής της κορυφαίας διεθνώς επιθεώρησης Τhe Journal of Bone and Joint Surgery. Υπήρξε επισκέπτης καθηγητής σε περισσότερα από 60 Πανεπιστήμια και Νοσοκομεία, συνέγραψε ο ίδιος περισσότερες από 80 δημοσιεύσεις και 20 κεφάλαια σε βιβλία, και είναι μέλος σε 15 επιστημονικές εταιρίες.

Το 2009 η επιστημονική Εταιρεία Παιδιατρικής Ορθοπαιδικής (POSNA) βράβευσε τον καθηγητή με το Βραβείο Διακεκριμένων Επιτευγμάτων (Distinguished Achievement Award) ως αναγνώριση της καθοριστικής συνεισφοράς του στην ανάπτυξη της Παιδο-Ορθοπαιδικής.

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass