Ορθοπαιδική Κλινική Πανεπιστημίου Θεσσαλίας

Διάλεξη Prof. VernonT. TOLO

Δημοσίευση: 04 Οκτ 2015 8:09

Η Ορθοπαιδική κλινική του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας έχει την τιμή να φιλοξενεί τον Καθηγητή Ορθοπαιδικής κ. Prof. VernonT. TOLO, Δ/ντή στο Κέντρο Ορθοπαιδικής Παίδων του Λος Άντζελες της Καλιφόρνιας των ΗΠΑ και Editor –in- Chief του περιοδικού The Journal of Bone&JointSurgery, AmericanVolume (JBJS).Ο Καθηγητής θα βρίσκεται στη Λάρισα τη Δευτέρα 5/10/2015 και θα συμμετάσχει στην Εσπερίδα με θέμα «Εξελίξεις στη χειρουργική αντιμετώπιση των παιδοορθοπαιδικών παθήσεων και κακώσεων», η οποία θα πραγματοποιηθεί στο μεγάλο αμφιθέατρο «Ιπποκράτης» της Ιατρικής Σχολής στη Βιόπολη Λάρισας τη Δευτέρα 5/10/2015 και ώρα 16.30-19.30. Η σύνθεση του προγράμματος με τους ομιλητές και τις αντίστοιχες ομιλίες καθιστά την Εσπερίδα αυτή πολύ χρήσιμη για τους γιατρούς της Γενικής Ιατρικής, Γενικής Χειρουργικής, Ορθοπαιδικής, Νευροχειρουργικής, Μονάδων Εντατικής Θεραπείας αλλά και για όλους τους επαγγελματίες της υγείας που ασχολούνται με τη φροντίδα του παιδιού.

Ο Καθηγητής Ορθοπαιδικής Vernon T. Tolo κατέχει την έδρα John C. Wilson, Jr, στην Ιατρική Σχολή του Πανεπιστημίου της Νότιας Καλιφόρνιας (Keck School Medicine - USC) και είναι ο επίτιμος Δ/ντής του Κέντρου Ορθοπαιδικής Παίδων του Νοσοκομείου Παίδων του Λος Άντζελες. Τα βασικά κλινικά ενδιαφέροντα του είναι οι παραμορφώσεις της σπονδυλικής στήλης, προβλήματα ορθοπαιδικής που σχετίζονται με σκελετικές δυσπλασίες και με εγκεφαλική παράλυση, τραυματισμοί του μυοσκελετικού συστήματος σε παιδιά και ενήλικες.

Έχει διατελέσει σε ηγετικές θέσεις πολλών επιστημονικών εταιρειών Ορθοπαιδικής Χειρουργικής, συμπεριλαμβανομένων του Προέδρου της Παιδιατρικής Ορθοπαιδικής Εταιρείας της Β. Αμερικής (POSNA), του Προέδρου του Ερευνητικού Κέντρου Σκολίωσης (President of the Scoliosis Research Society (SRS) και του Προέδρου της Αμερικάνικής Ακαδημίας Ορθοπαιδικών Χειρουργών (AAOS).

Κατά τη διάρκεια της θητείας του στην Αμερικανική Ακαδημία Ορθοπαιδικών Χειρουργών (AAOS) το 2002, η οποία αριθμεί πάνω από 25.000 μέλη, ο Καθηγητής Tolo επικεντρώθηκε να αυξήσει τις προσπάθειες της Ακαδημίας, ώστε να προσελκύσει γυναίκες και χειρουργούς από μειονότητες στην ορθοπαιδική. Ο Καθηγητής Tolo στρατολόγησε τα μέλη της Ακαδημίας να προσφερθούν εθελοντικά ως μέντορες και πρότυπα ρόλων σε αθλητές σχολείων δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης, με την προσδοκία ότι έτσι θα εκτιμήσουν καλύτερα την επιστήμη και, δη, την Ορθοπαιδική.

Επίσης, ως πρόεδρος της Ακαδημίας, καθιέρωσε στους εκπαιδευόμενους νέους Ορθοπαιδικούς Χειρουργούς και Επιστημονικούς Συνεργάτες το Πρόγραμμα Ανάπτυξης Ηγετικών Προσόντων και συμβουλευτικής δράσης προς την κοινωνία, παράλληλα με τη φροντίδα του ασθενή.

Από το 2010-2014 διετέλεσε επικεφαλής της Εκδοτικής Επιτροπής της κορυφαίας διεθνώς επιθεώρησης the Journal of Bone and Joint Surgery.

OJames W. Roach, Καθηγητής Ορθοπαιδικής στο πανεπιστήμιο του Pittsburgh, λέει «…Ο Καθηγητής Tolo υπήρξε σπουδαίος δάσκαλος για τους νεότερους χειρουργούς στην ορθοπαιδική και αποτελεί ένα εξαίρετο παράδειγμα για ό,τι καλύτερο έχει ένας χειρουργός να προσφέρει στους ασθενείς, το κοινό και τους συναδέλφους του».

«…Τα επιτεύγματα του Vern Tolo στον κόσμο της παιδιατρικής ορθοπαιδικής είναι σχεδόν ασύγκριτα» λέει ο B. Stephens Richards, Chief-of-Staff at Texas Scottish Rite Hospital for Children.

OV. Tolo υπήρξε επισκέπτης καθηγητής σε περισσότερα από 60 Πανεπιστήμια και Νοσοκομεία, συνέγραψε ο ίδιος περισσότερες από 80 δημοσιεύσεις και 20 κεφάλαια σε βιβλία, και είναι μέλος σε 15 επιστημονικές εταιρείες.

Το 2009 η Επιστημονική Εταιρεία Παιδιατρικής Ορθοπαιδικής (POSNA) βράβευσε τον γιατρό Τολό με το Βραβείο Διακεκριμένων Επιτευγμάτων (Distinguished Achievement Award) ως αναγνώριση της καθοριστικής συνεισφοράς του στην ανάπτυξη της Παιδο-Ορθοπαιδικής.

Tο πρόγραμμα της εσπερίδας έχει ως εξής

* 16.30- 16.45 Χαιρετισμός, Πανεπιστήμιο Θεσσαλίας 1998-2014, Κωνσταντίνος Ν. Μαλίζος, Καθηγητής Ορθοπαιδικής, ΠΘ

* 16.45-17.15 Evolution of paediatric fracture care (Εξελίξεις στην αντιμετώπιση των καταγμάτων των παιδιών), Vernon Tolo, Professor of Orthopaedics, Keck School of Medicine, USC

* 17.15-17.30Αποκατάσταση Συγγενών Δυσπλασιών του Αντίχειρα, Κωνσταντίνος Ν. Μαλίζος, Καθηγητής Ορθοπαιδικής, ΠΘ

* 17.30-17.45 Συνδακτυλία-Πολυδακτυλία, Ζωή Νταϊλιάνα, Αναπλ. Καθηγήτρια Ορθοπαιδικής, ΠΘ

* 17.45-18.00 Συζήτηση

* 18.00- 18.15 Διάλειμμα

* 18.15-18.45 Orthopaedicas pect of skeletal dysplasia (Ο ρόλος του Ορθοπαιδικού στην αντιμετώπιση της σκελετικής δυσπλασίας), VernonTolo, Professor of Orthopaedics, Keck School of Medicine, USC

* 18.45-19.00 Δείκτες πρόγνωσης για την εξέλιξη της αναπτυξιακής δυσπλασίας, NikosRigopoulos, Πανεπιστημιακός Υπότροφος, ΠΘ, Αθανάσιος Σακκάς, Διευθυντής, Ορθοπαιδική Κλινική ΓΝ Καρδίτσας, Κωνσταντίνος Χουλιάρας, Τέως Διευθυντής Ορθοπαιδικής Κλινικής

* 19.00-19.15 Υπερκονδύλια κατάγματα στα παιδιά, Σωκράτης Βαρυτιμίδης, Αναπλ. Καθηγητής Ορθοπαιδικής, ΠΘ

* 1915-19.30 Συζήτηση

ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΑΚΗ ΟΥΡΟΛΟΓΙΚΗ ΚΛΙΝΙΚΗ

Λόγω αφυπηρέτησης του Καθηγητή Ουρολογίας κ. Μ. Μελέκου, νέος διευθυντής της Πανεπιστημιακής Ουρολογικής Κλινικής ανέλαβε ο Αναπλ. Καθηγητής κ. Τζώρτζης.

 

Ο Βασίλειος Τζώρτζης 51 ετών, είναι πτυχιούχος της Ιατρικής Σχολής του Πανεπιστημίου Φλωρεντίας και διδάκτορας της Ιατρικής Σχολής του Α.Π.Θ. Έχει ολοκληρώσει την εκπαίδευση της ειδικότητα της Ουρολογίας στην Κλινική Ουροποιητικών Οργάνων του ΑΠΘ και στην Ουρολογική Κλινική του Πανεπιστημιακού Νοσοκομείου “GregorioMaranon” της Μαδρίτης, Ισπανίας. Μετεκπαιδεύτηκε στην Λαπαροσκοπική Ουρολογία και την Ενδοουρολογία στην Πανεπιστημιακή Ουρολογική Κλινική του AMC (Amsterdam). Η ενασχόληση του με την Κλινική Ουρολογία μετά την λήψη της ειδικότητας έγινε στην Ουρολογική Κλινική του Α.Π.Θ (2,5 έτη, ως επιστημονικός συνεργάτης της Ουρολογικής Κλινικής και ως επιστημονικός συνεργάτης Κέντρου Αναφοράς Σεξουαλικών Δυσλειτουργιών Α.Π.Θ.) και στην Ουρολογική Κλινική του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας από το 2000 (ως Επιμελητής Β΄ ως Λέκτορας και ως Επίκουρος Καθηγητής). Σήμερα είναι Αναπληρωτής Καθηγητής Ουρολογίας του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας. Από το 2000 έχει συμβάλει στην οργάνωση και λειτουργία της Ουρολογικής Κλινικής στο Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο της Λάρισας επίσης διδάσκει το μάθημα της Ουρολογίας στους φοιτητές της Ιατρικής του οικείου Πανεπιστημίου και εκπαιδεύει του Ειδικευόμενους γιατρούς της Ουρολογικής Κλινικής. Συμμετέχει στην ολοήμερη λειτουργία των εξωτερικών ιατρείου του Νοσοκομείου καθώς και στις εφημερίες της Ουρολογικής Κλινικής από το 2000. Είναι μέλος πολλών ελληνικών και ξένων επιστημονικών εταιρειών. Είναι Fellow του European Board of Urology και μέλλος της εξεταστικής επιτροπής των πανευρωπαϊκών εξετάσεων της ειδικότητας της Ουρολογίας (European Board of Urology). Είναι κριτής σε διεθνή και ελληνικά περιοδικά και έχει περισσότερες από 70 δημοσιεύσεις σε διεθνή περιοδικά και βιβλία.

Στελέχωση της Ουρολογικής Κλινικής.

Μέλη ΔΕΠ

Γκράβας Α. Σταύρος, Αναπλ. Καθηγητής Ουρολογίας

Καρατζάς Δ. Αναστάσιος, Επίκ. Καθηγητής Ουρολογίας

Ιατροί ΕΣΥ

Αραβαντινός Σ. Ευάγγελος, MD, PhD, Διευθυντής ΕΣΥ

Ζάχος Ιωάννης, MD, PhD, FEBU, Επιμελητής Α'

Οικονόμου Μ. Αθανάσιος, MD, FEBU, Επιμελητής Β'

Επιστημονικοί Υπότροφοι – Συνεργάτες: Μητράκας Π. Λάμπρος, MD, PhD, FEBU

Επιστημονικοί Συνεργάτες: Σακελάρης Εμμανουήλ, MD, MSc

Ειδικευόμενοι: Σαμαρίνας Μιχαήλ, MD, Δημητρόπουλος Κων/νος, MD, Βαϊόπουλος Χρήστος, MD, Παπαπάνος Χρήστος, MD, Σχιζονίκας Ξενοφών, MD, Καλογιάννης Δημήτριος, MD, Λιάππης Απόστολος, MD

Προσωπικό νοσηλευτικό

Το εξειδικευμένο νοσηλευτικό προσωπικό της κλινικής είναι ιδιαιτέρως εξοικειωμένο με την παρακολούθηση των ασθενών, την σωστή και ασφαλή χορήγηση των φαρμάκων και γενικά ανταποκρίνεται πλήρως και επαρκέστατα στις ανάγκες της κλινικής.

Εξοπλισμός

Το Ουρολογικό τμήμα του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας, ανταποκρίνεται στο πολύπλοκο καθημερινό έργο του έχοντας την δυνατότητα χρήσης σύγχρονου τεχνολογικού εξοπλισμού και έτσι ενισχύονται αποτελεσματικά τόσο η κλινική φροντίδα όσο και η εκπαιδευτική διαδικασία.

Κλινικό έργο

Η κλινική παρουσιάζει πλούσιο κλινικό, ακαδημαϊκό, ερευνητικό, εκπαιδευτικό και συγγραφικό έργο. Πιο συγκεκριμένα όσον αφορά στο κλινικό έργο, ξεκινώντας τη λειτουργία της το 1988 έχουν αναπτυχθεί και οργανωθεί τα εξής ιατρεία: Υπογονιμότητας - Στυτικής δυσλειτουργίας (Ανδρολογικό Ιατρείο), Προστάτη και Κατευθυνόμενης Βιοψίας του Προστάτη, Ουρο-Ογκολογικό Ιατρείο, Νευρο-ουρολογίας, Ουροδυναμικής, Γυναικολογικής Ουρολογίας (Ουροδυναμικό Ιατρείο), Τμήμα Εξωσωματικής Λιθοτριψίας, Μεταβολικού Ελέγχου της Λιθίασης, Παιδοουρολογίας και Τμήμα Ουρολογικής Έρευνας.

Σήμερα, στην Κλινική εκτελείται όλο το φάσμα των χειρουργικών επεμβάσεων της σύγχρονης Ουρολογίας, έχοντας πραγματοποιήσει χιλιάδες χειρουργικές επεμβάσεις. Τα τελευταία χρόνια έχει αναπτυχθεί συνεργασία με το Ουρολογικό Τμήμα του Ογκολογικού Κέντρου MD Anderson Cancer Center του Πανεπιστημίου του Τέξας και την Ογκολογική Κλινική του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας. Στα πλαίσια της συνεργασίας αυτής έχει αναπτυχθεί στην Κλινική μας το πρώτο στην Ελλάδα Κέντρο Οπισθοπεριτοναϊκών Λεμφαδενικών Καθαρισμών. Ο Οπισθοπεριτοναϊκός Λεμφαδενικός Καθαρισμός είναι επέμβαση ίασης για ασθενείς πάσχοντες από Καρκίνο του Όρχεως. Η επέμβαση αυτή πραγματοποιείται επιτυχώς μόνο σε μεγάλα εξειδικευμένα Ογκολογικά Κέντρα του εξωτερικού. Μέχρι σήμερα η Κλινική μας έχει πραγματοποιήσει περισσότερους από 60ΟπισθοπεριτοναϊκούςΛεμφαδενικούς Καθαρισμούς με εξαιρετικά αποτελέσματα.

Ακολουθώντας τον εντυπωσιακό ρυθμό αύξησης της επιστημονικής γνώσης, η Ουρολογική Κλινική συμμετείχε και συμμετέχει σε μεγάλες, πολυκεντρικές, ερευνητικές και κλινικές μελέτες επιδεικνύοντας σημαντικό επιστημονικό έργο.

Η Πανεπιστημιακή Ουρολογική Κλινική Θεσσαλίας θεωρείται Κέντρο Αναφοράς της Κεντρικής Ελλάδας, δεχόμενη ασθενείς από όλη τη χώρα και προσφέροντας υψηλότατου βαθμού υπηρεσίες υγείας. Επίσης, έχει καταστεί ένα εξίσου σημαντικό επιστημονικό και εκπαιδευτικό Κέντρο. Τέλος, το ΠΓΝ Λάρισας και η Ουρολογική Κλινική έχουν εγκαταστήσει και λειτουργούν Σύστημα Διαχείρισης Ποιότητας, σύμφωνα με το Διεθνές Πρότυπο ISO 9001:2008 στους τομείς: 1) Μονάδα Νευροουρολογίας-Ουροδυναμικής 2) Μονάδα Εξωσωματικής Λιθοτριψίας 3) Διαδερμικές επεμβάσεις

Ερευνητικό έργο

Η αρχή λειτουργίας των Πανεπιστημιακών Κλινικών είναι ο συνδυασμός της ιατρικής φροντίδας, της ιατρικής διδασκαλίας και της έρευνας. Ένα ευρύ φάσμα επιστημονικής δραστηριότητας βρίσκεται σε διαρκή εξέλιξη, επιτρέποντας τόσο την άψογη εξάσκηση της Ιατρικής Επιστήμης όσο και της Εκπαίδευσης. Η γνώση που αποκτάται με τη διενέργεια των ερευνητικών πρωτοκόλλων δημοσιεύεται τόσο σε εθνικό όσο και διεθνές επίπεδο, ενώ τα αποτελέσματα συνεχώς επανεξετάζονται. Το Ερευνητικό Πρόγραμμα της Κλινικής περιλαμβάνει διάφορες περιοχές ενδιαφέροντος για την Ουρολογία.

Εκπαιδευτικό έργο

Η μεγάλη ποικιλία των ευθυνών και τα υψηλά κριτήρια εξάσκησης της Ουρολογικής Ειδικότητας σε ένα Πανεπιστημιακό Ουρολογικό Τμήμα, απαιτούν και ανάλογες επιδόσεις για το εκπαιδευτικό πρόγραμμα. Η μετάδοση γνώσεων και δεξιοτήτων, η εμπειρία που αποκτάται με βάση την καθημερινή κλινική πράξη αλλά και η ποικιλία της μετεκπαιδευτικής πιστοποίησης που χορηγείται από το Τμήμα, αντανακλούν τα υψηλά κριτήρια που υφίστανται στο Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο Λάρισας. Πέραν του υποχρεωτικού μαθήματος «Ουρολογία» για τους φοιτητές του Τμήματος και άλλων μαθημάτων επιλογής, πραγματοποιείται πρόγραμμα εκπαίδευσης στην ειδικότητα. Η Κλινική αποτελεί βεβαίως και Εξεταστικό Κέντρο για την Ειδικότητα της Ουρολογίας.

Για περισσότερες πληροφορίες οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να επικοινωνούν με την κα Α. Βλάχου

(τηλ. 2410-685591 avlachou@uth.gr) ή να ενημερώνονται από την ιστοσελίδα (www.med.uth.gr), το (@meduth) & το (facebook.com/meduth).

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass