Προσλήψεις στα Νοσοκομεία και προκηρύξεις θέσεων διοικητών

Δημοσίευση: 06 Οκτ 2015 0:00

 

ΑΘΗΝΑ

Αλλαγές στο σύστημα προμηθειών των νοσοκομείων, προσλήψεις προσωπικού στις δομές υγείας και αναδιοργάνωση του ΕΟΠΥΥ, στο αμέσως επόμενο διάστημα, είναι οι προτεραιότητες της νέας πολιτικής ηγεσίας του υπουργείου Υγείας, σύμφωνα με τις προγραμματικές δηλώσεις του αναπληρωτή υπουργού Παύλου Πολάκη, στη Βουλή.
Καθορίζοντας το πλαίσιο στο οποίο θα κινηθεί το κυβερνητικό έργο στον χώρο της Υγείας, ο κ. Πολάκης έκανε λόγο για την ανάγκη «αιμοδότησης» του συστήματος Υγείας από προσωπικό.
«Αυτή την εβδομάδα ολοκληρώνονται οι προσλήψεις 1.990 νοσηλευτικού, παραϊατρικού και άλλων ειδικοτήτων προσωπικού» υπογράμμισε και πρόσθεσε ότι επίκειται και η πλήρωση 2.400 θέσεων στα νοσοκομεία, μεταξύ αυτών 600 θέσεων γιατρών, στο τέλος του χρόνου, η ολοκλήρωση, εντός των ημερών, της πρόσληψης 500 επικουρικών γιατρών -επιπλέον των ήδη υπηρετούντων επικουρικών γιατρών-, αλλά και η προώθηση πολιτικής λύσης, μέσω νομοθετικής ρύθμισης, πριν τις 31 Δεκεμβρίου, του θέματος των επικουρικών γιατρών και επικουρικού νοσηλευτικού προσωπικού που διορίστηκαν τα προηγούμενα χρόνια και συμπληρώνουν δύο χρόνια θητείας στο σύστημα.
Ο αναπληρωτής υπουργός Υγείας δεσμεύτηκε ότι δεν θα υπάρξει κανένα πρόβλημα ρευστότητας στο σύστημα, δεδομένου ότι διατέθηκαν κατά τον Σεπτέμβριο 150 εκατομμύρια ευρώ, άλλα 250 εκατ. τον Οκτώβριο, ενώ μέχρι τον Δεκέμβριο θα αποδοθεί το εγγεγραμμένο στον προϋπολογισμό ποσό του 1 δισ. ευρώ. Επίσης, ενημέρωσε ότι γίνονται κινήσεις στον ΕΟΠΥΥ προκειμένου να αποδώσει ο Οργανισμός στο σύστημα τα οφειλόμενα ποσά και δεσμεύτηκε για την άμεση καταβολή 1,2 δισ. ευρώ των ληξιπρόθεσμων οφειλών.
Ο κ. Πολάκης ανακοίνωσε και αλλαγές στο σύστημα των προμηθειών των νοσοκομείων με στόχο την πάταξη της διαφθοράς και της εξοικονόμησης πόρων.
Ειδικότερα, αυτό θα επιτευχθεί με την πλήρη καταγραφή όλων των υλικών και των αντιδραστηρίων, την περιγραφή τεχνικών και ποιοτικών προδιαγραφών για κάθε κατηγορία υλικών, τον καθορισμό τιμής για κάθε κατηγορία προϊόντων με το εύρος της τιμής να είναι συν-πλην 10% της τιμής που έχει στο 50% των χωρών της ΕΕ.
Αναφερόμενος σε παραδείγματα σπατάλης του δημόσιου χρήματος, είπε πως πληρωνόταν ένα υλικό μέχρι 5.000 ευρώ, 6.500 ευρώ διατίθενται για τη συντήρηση ασθενοφόρων, η σίτιση αγγίζει το τετραπλάσιο του ποσού που διατίθενται από πεντάστερα ξενοδοχεία, τα επιθέματα κοστίζουν από 12 εκατ. το 2014, 54 εκατ. το 2015, άλλα υλικά που πριν από τρία χρόνια κόστισαν 18 εκατ., τώρα κοστίζουν 54 εκατ., η δαπάνη για γυαλιά από 40 εκατ. αυξήθηκε στα 47 εκατ., ενώ άλλη δαπάνη (περιτονιακή διήθηση) από 3 εκατ. αυξήθηκε σε 28 εκατ. το 2014.
Τέλος, προανήγγειλε την απομάκρυνση των διοικήσεων νοσοκομείων που θα αξιολογηθούν αρνητικά και την προκήρυξη των θέσεων διοικητή και υποδιοικητή με ανοιχτή πρόσκληση για την πλήρωσή τους.

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass