ΑΠΕΝΤΑΧΘΗΚΕ ΕΡΓΟ ΤΟΥ ΕΣΠΑ ΛΟΓΩ ΚΑΘΥΣΤΕΡΗΣΕΩΝ

Απώλεια 1,7 εκατ. ευρώ για το Πανεπιστημιακό

* Δεν θα ψηφιοποιηθεί το αρχείο φακέλων και ιστορικού των ασθενών της τελευταίας δεκαετίας *Ακυρώθηκε διαγωνισμός που μόλις είχε δημοσιευτεί η διακήρυξή του

Δημοσίευση: 10 Μαϊ 2015 12:00 | Τελευταία ενημέρωση: 25 Μαϊ 2015 16:56

Αιφνιδιασμός στο Πανεπιστημιακό της Λάρισας μετά την παραλαβή εγγράφου της «Κοινωνίας της Πληροφορίας» με το οποίο ανακοινώνεται ότι απεντάσσεται από το πρόγραμμα χρηματοδότησης ΕΣΠΑ, το έργο ψηφιοποίησης του αρχείου του νοσοκομείου, συνολικού προϋπολογισμού 1,7 εκατ. ευρώ. Έτσι το συγκεκριμένο ποσό επιστρέφεται, χάνεται για το νοσοκομείο της Λάρισας, το οποίο χάνει επίσης ένα φιλόδοξο σχέδιο εκσυγχρονισμού του αρχείου του με τους φακέλους ασθενών.

Οι μεγάλες καθυστερήσεις, εξαιτίας των γραφειοκρατικών διαδικασιών, ήταν η αιτία της απώλειας. Το συγκεκριμένο έργο είχε δρομολογηθεί πριν από ένα χρόνο περίπου, ωστόσο μόλις την περασμένη εβδομάδα έγινε κατορθωτό να δημοσιοποιηθεί η προκήρυξη του διαγωνισμού «Ηλεκτρονικές υπηρεσίες για την ψηφιοποίηση του ιστορικού αρχείου φακέλων ασθενών και συσχέτιση φυσικής αρχειοθέτησης ηλεκτρονικού μητρώου ασθενών», με ημερομηνία διεξαγωγής 16 Ιουνίου και προϋπολογισμό 1.672.000 ευρώ.

«Από την πλευρά του νοσοκομείου έγινε το καλύτερο δυνατό, αλλά…» δηλώνει η αναπληρώτρια διοικήτρια του πανεπιστημιακού Εύη Τζαβέλα που εξηγεί ότι ναυάγησαν επίσης ανάλογα σχέδια και σε άλλα νοσοκομεία της χώρας, που δεν είχαν προχωρήσει καν τη διαδικασία στο επίπεδο της δημόσιας διακήρυξης.

Σήμερα, οι φάκελοι των ασθενών διατηρούνται πλέον σε ψηφιακή μορφή. Ωστόσο το «χαρτοβασίλειο» των προηγουμενων ετών είναι δύσκολο να χρησιμοποιηθεί από τους γιατρούς. Σύμφωνα με τον σχεδιασμό, επρόκειτο να ψηφιοποιηθούν οι φάκελοι ασθενών της προηγούμενης δεκαετίας ώστε να υφίσταται πλήρες και εύχρηστο ιστορικό του κάθε ασθενούς.

Η «Κοινωνία της Πληροφορίας» είναι ο φορέας που παρακολουθεί για λογαριασμό του υπουργείου την εκτέλεση έργων στον τομέα της πληροφορικής, των επικοινωνιών και των νέων τεχνολογιών για τη βελτίωση της δημόσιας διοίκησης και την υποστήριξή της στην εκτέλεση των σχετικών έργων.

Το συγκεκριμένο έργο στο Πανεπιστημιακό κρίθηκε ότι δεν θα ήταν ρεαλιστικό να ολοκληρωθεί μέχρι τον προσεχή Οκτώβριο, οπότε είναι και το χρονικό όριο για το τρέχον πρόγραμμα ΕΣΠΑ. Διαπιστώθηκε ευλόγως ότι η σύμβαση, με τον όποια εταιρία θα μειοδοτούσε στον διαγωνισμό, δεν θα ήταν εφικτό να υπογραφεί πριν τον ερχόμενο Ιούλιο. Οπότε θα ήταν μάλλον σκανδαλώδες να παραληφθεί το έργο που θα είχε εκτελεσθεί μόλις εντός τριμήνου. Κι έτσι προέκυψε η ακύρωση. Άγνωστο παραμένει το πού και αν θα διατεθεί το απωλεσθέν από το Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο κονδύλιο.

Ζ.

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass