ΣΕ ΕΠΙΣΧΕΣΗ ΕΡΓΑΣΙΑΣ ΟΙ ΓΙΑΤΡΟΙ ΤΟΥ Κ.Υ. ΕΛΑΣΣΟΝΑΣ

Απλήρωτοι, με ελλείψεις και χωρίς θέρμανση...

Δημοσίευση: 26 Οκτ 2015 0:04

 

Σε επίσχεση εργασίας, από τα πρωινά ιατρεία, βρίσκονται εδώ και μία εβδομάδα οι γιατροί του Κέντρου Υγείας Ελασσόνας, στο πλαίσιο της οποίας εξυπηρετούνται μόνο επείγοντα περιστατικά.

Σε σχετική ανακοίνωση αναφέρουν τους λόγους της επίσχεσης:

«Μετά από μήνες αναμονής και καλής διάθεσης και έχοντας δώσει χρόνο στην διοίκηση της 5ης Υγειονομικής Περιφέρειας και έχοντας εξαντλήσει όλη της υπομονή που διαθέτουμε έχουμε φτάσει σε σημείο:

1) Να τελειώνει ο Οκτώβριος και οι ιατροί όλων των ΚΥ να έχουμε πληρωθεί, μετά από πιέσεις, μόνο τους 4 πρώτους μήνες των εφημεριών.

2) Η πληρωμή αυτή να έχει γίνει με περικοπές της τάξης 10-15% για τις οποίες δεν υπάρχει κάποια επίσημη δέσμευση ότι θα αποπληρωθούν.

3) Να μην έχει πληρωθεί καμία υπερωρία ούτε τα έξοδα μετακίνησης του υπόλοιπου προσωπικού.

4) Να υπάρχει σχεδιασμός για περικοπή του ενός εφημερεύοντα ιατρού σε ένα κέντρο υγείας το οποίο από την έναρξη της λειτουργίας του εφημερεύει με 3 ιατρούς, καλύπτει 35 χωριά και 32.000 πληθυσμό και διαθέτει σταθμό του ΕΚΑΒ.

5) Συνάδερφοί μας να μετακινούνται για να καλύψουν ανάγκες νησιών με έλλειψη ιατρών (Αλόννησος), να εργάζονται εκεί κάτω από αντίξοες συνθήκες και να έχουν πληρώσει τα έξοδα μετακίνησης, διαμονής και διατροφής οι ίδιοι, τα οποία από αρχές του 2015 δεν τους έχουν αποπληρωθεί (και ξέρουμε πολύ καλά ότι τίποτα δεν είναι μακριά μας)

6) Ο πεπαλαιωμένος ανελκυστήρας του κέντρου υγείας να έχει για ακόμη μια φορά την ένδειξη «χαλασμένος» και οι ηλικιωμένοι ασθενείς να ανεβοκατεβαίνουν βαριανασαίνοντας τις σκάλες ενός 4ώροφου ΚΥ.

7) Να υπάρχει σταθερή έλλειψη σε αντιδραστήρια γενικής αίματος και χοληστερίνης εδώ και μήνες και έτσι οι εξετάσεις γίνονται σε εξωτερική βάση και το 100% του κόστους αυτών των εξετάσεων να μετακινείται στους ασφαλισμένους.

8) Να πλησιάζει σιγά-σιγά ο χειμώνας και να μην υπάρχει καμία μέριμνα για τη θέρμανση του Κέντρου Υγείας μιας και το αποθεματικό του πετρελαίου είναι μηδενικό».

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
Μείνε μαζί μας
COFFEE SHOW DHMOS LARISAION 15-5-24

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass