ΠΡΑΓΜΑΤΟΠΟΙΗΘΗΚΕ ΕΝΗΜΕΡΩΤΙΚΗ ΕΚΔΗΛΩΣΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΡΟΛΗΨΗ ΤΗΣ ΑΣΘΕΝΕΙΑΣ

Αυξητικές τάσεις παρουσιάζει ο σακχαρώδης διαβήτης

Δημοσίευση: 05 Νοε 2015 0:33

 

Αυξητικές τάσεις παρουσιάζει ο σακχαρώδης διαβήτης στη χώρα μας γεγονός που καθιστά αναγκαίες την ευαισθητοποίηση και την ενημέρωση της κοινωνίας για την πρόληψη της νόσου.

Τα παραπάνω επισημάνθηκαν χθες στη Λάρισα, στο πλαίσιο ενημερωτικής εκδήλωσης της ΜΚΟ «Με Οδηγό τον Διαβήτη- Κάρτα Διαβήτη» για την εκστρατεία «Διάδωσέ το».

Είναι χαρακτηριστικό ότι σήμερα στην Ελλάδα περίπου 700.000 άτομα έχουν διαγνωσθεί ως πάσχοντες από σακχαρώδη διαβήτη, αλλά εκτιμάται άλλοι περίπου 300.000 πάσχουν είναι διαβητικοί χωρίς να το γνωρίζουν.

Στην εκδήλωση οι παριστάμενοι είχαν την ευκαιρία να ενημερωθούν για το ποιους αφορά ο σακχαρώδης διαβήτης, πώς αντιμετωπίζεται, πώς μπορούμε να προλάβουμε τις επιπλοκές του και τι πρέπει να γνωρίζουμε για να μπορέσουμε να βοηθήσουμε, συχνά έναν νέο συνάνθρωπό μας, σε έκτακτη επιπλοκή.

Στη συνέχεια, οι επιστήμονες που παρέστησαν απάντησαν σε ερωτήσεις του κοινού, ενώ ο γνωστός σεφ Γιάννης Αποστολάκης μαγείρεψε και έδωσε πολύτιμες συμβουλές για μια σωστή και ισορροπημένη διατροφή, απαραίτητη όχι μόνο στους πάσχοντες από σακχαρώδη διαβήτη αλλά στον καθένα μας.

Στο περιθώριο της εκδήλωσης, πολίτες είχαν την ευκαιρία να μετρήσουν δωρεάν το σάκχαρό τους και να λάβουν χρήσιμες συμβουλές αν κρινόταν απαραίτητο.

Η χθεσινή εκδήλωση τελούσε υπό την αιγίδα του Δήμου Λάρισας, του Ιατρικού Συλλόγου Λάρισας, του Φαρμακευτικού Συλλόγου Λάρισας και τη στήριξη της Ιεράς Μητρόπολης Λαρίσης και Τυρνάβου.

Παρευρέθηκαν μεταξύ άλλων ο αντιδήμαρχος Κοινωνικής Πολιτικής του δήμου Λάρισας Δημήτρης Δεληγιάννης και ο πρόεδρος του Φαρμακευτικού Συλλόγου Λάρισας Γιάννης Μακρυγιάννης.

Μ.Κ.

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑ ΤΕΝΝΙΣ JUNIOR 2024
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass