ΕΠΙΚΑΙΡΗ ΕΡΩΤΗΣΗ ΤΟΥ Γ. ΛΑΜΠΡΟΥΛΗ

Να πληρωθούν δεδουλευμένα οι εργαζόμενοι στα Κέντρα Υγείας

Δημοσίευση: 20 Νοε 2015 21:11 | Τελευταία ενημέρωση: 20 Νοε 2015 21:13

Επίκαιρη ερώτηση προς τους υπουργούς Υγείας και Εργασίας, Κοινωνικής Ασφάλισης και Κοινωνικής Αλληλεγγύης κατέθεσε ο βουλευτής Λάρισας του ΚΚΕ Γιώργος Λαμπρούλης, αναφερόμενος στο ζήτημα της καθυστέρησης πληρωμής των δεδουλευμένων στους εργαζόμενους των Κέντρων Υγείας.

Ειδικότερα, στην ερώτησή του ο κ. Λαμπρούλης αναφέρει τα εξής :

«Απλήρωτα παραμένουν τα δεδουλευμένα (εφημερίες, νυχτερινά, αργίες, Κυριακές) των εργαζόμενων στα Κέντρα Υγείας. Ενδεικτικά στην 6η ΥΠΕ, η πληρωμή έχει γίνει μόνο για το πρώτο τρίμηνο του 2015 και αυτή με περικοπές σε ποσοστό μέχρι και 30%. Εκκρεμεί επίσης η πληρωμή εφημεριών των ετών 2012 και 2013, που δεν καλύπτονταν από τις εγκεκριμένες ανεπαρκείς πιστώσεις.

Αποτελεί πρόκληση να οφείλονται δεδουλευμένα σε εκατοντάδες εργαζομένους, την ίδια στιγμή που οι επιχειρηματικοί όμιλοι απολαμβάνουν πλήθος φοροαπαλλαγών και επιδοτήσεων, με πιο πρόσφατο παράδειγμα την απαλλαγή μεγάλων επιχειρήσεων από εισφορές στους Δήμους καθώς ακόμα και από πρόστιμα για φοροδιαφυγή.

ΕΡΩΤΩΝΤΑΙ οι κ.κ. Υπουργοί, τι μέτρα θα πάρουν ώστε:

• Να πληρωθούν άμεσα όλα τα δεδουλευμένα (εφημερίες, νυχτερινά, αργίες, Κυριακές) των εργαζομένων στα Κέντρα Υγείας, συμπεριλαμβανομένων και των χρωστούμενων εφημεριών των ετών 2012 και 2013.

• Να πληρώνονται όλες οι πραγματοποιηθείσες εφημερίες και η πρόσθετη αποζημίωση για νυχτερινά, αργίες και Κυριακές χωρίς καθυστέρηση και χωρίς περικοπές».

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass