ΤΟ ΓΕΛΙΟ «ΣΚΟΤΩΝΕΙ» ΤΗΝ ΚΡΙΣΗ

Συντάξεις πλέον μέσω... ΑΣΕΠ!

Δημοσίευση: 14 Ιουν 2015 8:08

Του Χρήστου Τσαντήλα

ΤΟΥ Λευτεράκη τελευταία, του έγινε έμμονη ιδέα. Μ' αυτό κοιμάται, μ' αυτό ξυπνάει... Τι θα γίνει με τη σύνταξή του! Θέλει μόνο κάτι μήνες για να υποβάλει την αίτηση, να του καταμετρήσουν ξανά τα ένσημα και τα χρόνια και να την κοπανήσει, όπως του αρέσει να λέει... πρώτα ο Θεός, με το καλό...

ΑΠΟ μικροί τον μάθαμε, τον λέμε Λευτεράκη. Μικρόδειχνε πάντα, ακόμα και σήμερα που μεσάζει τα πρώτα «ήντα», σαν να μην πέρασαν μια ζωή δουλειά και βάσανα από πάνω του. «Είναι το σκαρί γερό», για κάποιους σαν τον Λευτεράκη. Να μην γερνάνε. Αλλά τώρα, έσπασε ξαφνικά, αγωνιώντας για τη σύνταξη. «Ετούτοι δω, λέει και ξαναλέει, καλό σκοπό δεν έχουν. Μπορεί να τα αλλάξουν τα όρια ηλικίας. Να το πάνε στα 67 από αύριο κιόλας. Αντέχεται άλλα δέκα χρόνια; Δεν αντέχεται»...

ΕΧΕΙ τον καημό του ο άνθρωπος κι εμείς, μια παρέα πειραχτήρια, όπως τότε στο σχολείο, αρχίζουμε την πλάκα: «Να δεις Λευτεράκη, σύνταξη δεν παίρνει κανείς πλέον εύκολα. Θα τη δίνουν με το...τσιγκέλι! Λένε τώρα, ότι καταργούνται όλα όσα ήξερες. Όλοι οι υποψήφιοι θα γίνονται συνταξιούχοι μέσω... ΑΣΕΠ! Θα δίνουν πανελλαδικές! Όπως για τα πανεπιστήμια, εξετάσεις και για τη σύνταξη! Ο διαγωνισμός, στο αντικείμενο που δούλευες. Θα γράφεις σε θρανίο... Κανονικά. Ήσουν δημόσιος υπάλληλος; Τι έκανες ακριβώς και σε ποια θέση; Απέδιδες, ή δεν απέδιδες στο κράτος; Αν κριθείς ανεπαρκής και δεν περάσεις τις εξετάσεις, δεν παίρνεις σύνταξη! Δούλευες μια ολάκερη ζωή γκαραζιέρης και δεν ξέρεις πόσες τσιμούχες έχει το αυτοκίνητο; Μου θέλεις και σύνταξη ρε άχρηστε. Κόβεσαι! Υπήρξες αστυνόμος και δεν συνέλαβες μια ζωή έναν κακοποιό; Ξέχνα τη σύνταξη. Μετεξεταστέος!

ΑΛΛΑ κάτσε ρε Λευτεράκη. Τα λέμε για πλάκα τώρα αυτά, αλλά, το ’χουν νομίζεις και πολύ τούτοι δω, να τους καρφωθεί και καμιά ιδέα; Σαν κι αυτές του Βαρουφάκη ας πούμε, με τις τουρίστριες πρακτόρισσες, με τα μπικίνι, που θα πιάνουν τη φοροδιαφυγή στα νησιά μας. Είδες ιδέα που ’χε ο ντοκτοράς στα οικονομικά; Τι νόμιζες δεν τους βάζει ο διάβολος να εφεύρουν καμιά παρόμοια εξυπνάδα για να κόψουν τη φόρα των συνταξιούχων; Το ξέρεις Λευτεράκη μου πως οι συνταξιούχοι στη χώρα μας είναι μέχρι στιγμής 2 εκατομμύρια και 65 χιλιάδες άνθρωποι; Κι εσύ τώρα θα γίνεις ο 65 χιλιάδες ένας! Το ξέρεις ότι τώρα με τις φοβέρες των τροϊκανών μόνο μέσα στον Ιούνιο άντε και στον Ιούλιο, σ’ αυτούς θα προστεθούν και άλλες 200 χιλιάδες ψυχές, που έχουν θεμελιώσει το δικαίωμα; Το ξέρεις Λευτεράκη πως εμείς εδώ που απομείναμε με δουλειές, θα δουλεύουμε ο καθένας για τρεις συνταξιούχους σαν και σένα; Άντε λοιπόν κάτσε στ΄αυγά σου και δούλευε... Δούλευε Λευτεράκη. Στα 67!

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass