ΠΕΡΙΕΡΓΑ ΣΥΝΑΙΣΘΗΜΑΤΑ

Κάποιος να τα πει...

Δημοσίευση: 24 Ιουν 2015 8:18

 

 

Του Χρήστου Τσαντήλα

ΔΕΝ μπορώ να μην έχω περίεργα συναισθήματα για τον χαρακτήρα του Γερμανού συνομιλητή του Γιάννη Βαρουφάκη, του κυρίου Σόιμπλε. Εκπέμπει ένα πολύ αρνητικό συναίσθημα εναντίον της Ελλάδας και το εκδηλώνει σε κάθε ευκαιρία. Και ενώ λογικά και λόγω του κινητικού προβλήματός του, και της εικόνας του στην τηλεόραση, θα περίμενε κανείς να τον βλέπει και να τον αντιμετωπίζει με συμπάθεια, βλέπει έναν άνθρωπο κακοδιάθετο και αποκρουστικό, να καταφέρνει με την όψη του, να επαναφέρει στις σκέψεις των Ελλήνων, την εφιαλτική περίοδο του Τρίτου Ράιχ και των Ναζιστών κατακτητών. Και το έχω παράπονο, από τη σημερινή κυβέρνηση και τους εκπροσώπους της που πηγαίνουν και τον συναντούν στις Βρυξέλλες, για να διαπραγματευτούν μαζί του, που δεν του μίλησαν ποτέ ευθέως, όπως θα ήθελε να κάνει κάθε ένας από εμάς.

ΕΣΕΙΣ μωρέ στην Κατοχή, κάψατε τα μισά ελληνικά χωριά, να του πουν. Ξεκληρίσατε χιλιάδες οικογένειες, σκοτώσατε τα παιδιά τους και εκτελέσατε τις μανάδες. Ξεπληρώνονται αυτά με χρήμα; Μιλάτε μωρέ για αποπληρωμή του χρέους μας. Το δικό σας το χρέος, το χρέος του αίματος, της καταστροφής, πότε θα το ξεπληρώσετε; Εκτιμώνται αυτά τα εγκλήματα σε ρευστό; Αντί να κοιτάξετε πώς μπορείτε, έστω και τώρα, τόσα χρόνια μετά, να ζητήσετε μια έμπρακτη συγγνώμη, να ψάξετε να βρείτε τρόπους να μετριάσετε την ντροπή σας ως έθνος, να δώσετε το στίγμα ότι αυτή η ρετσινιά σας βαραίνει, αφού με την ανοχή σας και στα σπλάχνα σας θέριεψε ο Ναζισμός, κάνετε ακριβώς το αντίθετο. Επιζητάτε μια νέα κατοχή! Δίχως στρατεύματα και όπλα αυτή τη φορά. Αλλά με άλλα μέσα. Με τον οικονομικό πόλεμο θα κάμψετε και τους λαούς.

ΑΓΝΟΩΝΤΑΣ όμως επιδεικτικά την παταγώδη αποτυχία του προγράμματος αντιμετώπισης της κρίσης που επέβαλλαν στη χώρα μας πριν έξι χρόνια οι πολιτικοί «ηγέτες» της Ευρωπαϊκής Ένωσης, επιμένουν στη συνταγή της λιτότητας και της εξαθλίωσης των μαζών, ασελγούν και πάλι σε βάρος της χώρας μας και του λαού της.

ΑΞΙΖΕΙ να υπενθυμίσει κανείς στους ανιστόρητους και συνάμα κομπλεξικούς υπερόπτες Γερμανούς πολιτικούς, ότι η συμβολή της χώρας τους στην ευρωπαϊκή ιστορία τον περασμένο αιώνα, ήταν δύο αιματηροί πόλεμοι που κόστισαν τη ζωή εβδομήντα έξι εκατομμυρίων ανθρώπων (76.000.000!) και ισοπέδωσαν την Ευρώπη. Στο όνομα της δήθεν «φυλετικής ανωτερότητας» του γερμανικού λαού, εξόντωσαν ανηλεώς πολιτικούς αντιπάλους, άτομα με ειδικές ανάγκες, αθίγγανους καθώς και έξι εκατομμύρια Εβραίους!

ΕΞ ΑΝΑΓΚΗΣ όμως, εξαρτιόμαστε από τους διεθνείς δανειστές. Μέχρι το 2017 θα χρειαστούμε λέει, 30 μπορεί και 40 δισ. € για να αντιμετωπίσουμε τις ανάγκες μας. Δυστυχώς, δεν παράγουμε τίποτα ως χώρα (και εδώ δεν μας φταίνε οι Γερμανοί) και αναγκαστικά θα πρέπει να ζητάμε λεφτά απ' έξω. Μέχρι το 2018, η χώρα θα βρίσκεται στο χειρουργείο των μνημονίων. Οι ξένοι δανειστές, θα κτυπούν τον ζουρνά και εμείς θα χορεύουμε! Αυτό είναι που δεν αντέχεται. Ότι δηλαδή λέμε λόγια και δεν κάνουμε έργα. Και το δυστυχέστερο είναι ότι σώθηκαν οι άξιοι πολιτικοί από την Ελλάδα. Χρεοκόπησαν όλοι. Και οι παλαιοί και οι καινούργιοι. Μείναμε ρέστοι από λαϊκή εκπροσώπηση. Πληρώνουμε λοιπόν τον κακό μας εαυτό. Και χρωστάμε πολλά...

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass