To γράμμα

Δημοσίευση: 04 Οκτ 2023 10:45

Το θέμα της έκθεσης ήταν «Γράφω ένα μικρό γράμμα στον Δήμαρχο για το πώς θέλω να είναι η πόλη μου». Διαβάζω το γράμμα ενός μαθητή: «Θέλω την πόλη μου όμορφη σαν τη μαμά μου. Θέλω να έχω ελεύθερο χώρο για παιχνίδι με τους φίλους μου. Θέλω να μπορώ να κάνω βόλτα με τον μπαμπά μου και να βλέπω χρώμα και όχι σκουπίδια. Θέλω να περπατάω και να βλέπω χρώμα και χαμόγελα. Ο μπαμπάς μου χαμογελάει. Θέλω να μπορεί να έχει δουλειά στην πόλη και να συνεχίζει να χαμογελάει. Και να μου κρατάει το χέρι στη βόλτα. Θέλω να μπορεί να έρχεται και ο παππούς να με βλέπει πού και πού, περπατάει με μπαστούνι και δυσκολεύεται λέει να περπατήσει στην πόλη, έχει εμπόδια. Τι εμπόδια μπορεί να έχει; Δεν καταλαβαίνω γιατί να μην μπορεί να κινηθεί ελεύθερα. Μου λείπει ο παππούς μου. Και αυτού του λείπω. Θέλω να έχει παρέα και ο παππούς.


Θέλω, επίσης, να μπορώ συχνότερα να βλέπω τα ξαδέλφια μου, δεν μένουμε πολύ μακριά, αλλά η θεία λέει πως κάνει μία ώρα να φτάσει με την κίνηση που έχει και μετά άλλη τόση να παρκάρει, παρόλο που έχει ειδικό σήμα, λέει. Η θεία μου δεν μπορεί να πάρει ποδήλατο, είναι άρρωστη. Θέλω η θεία μου να γίνει καλά. Θέλω ακόμα πολλά, αλλά η δασκάλα μας λέει να μην είμαστε πλεονέκτες. Μερικά παιδιά δεν έχουν τίποτα. Μα εγώ δεν ζητάω μόνο για εμένα, ζητάω και για τα παιδιά που δεν έχουν τίποτα. Είμαστε φίλοι. Μένουμε στην ίδια γειτονιά. Ποτέ δεν θα σταματήσω να ζητάω για τα άλλα παιδιά, για όλους. Θέλω την πόλη μου καλύτερη. Και ένα τελευταίο. Θέλω ο Δήμαρχος να μας βλέπει ότι υπάρχουμε. Εγώ δεν τον έχω δει ποτέ, αλλά αυτός ξέρω ότι μπορεί να με δει, γιατί δεν το κάνει άραγε; Και εμένα και τη μαμά μου και τον μπαμπά μου, τον παππού, τη θεία μου και τους φίλους μου. Και όταν δεν μας βλέπει και όταν κάνει λάθη, να λέει και μια συγγνώμη. Περίεργο, δεν έχω ακούσει ποτέ αυτήν τη λέξη. Έτσι θέλω την πόλη μου».
Αυτά είναι τα θέλω ενός μικρού μαθητή. Και το γράμμα είναι η φωνή του. Γλυκιά φωνή να την ακούς, σκληρή και δυνατή αλήθεια να τη διαβάζεις. Η φωνή του πολίτη δεν αργεί και θα ακουστεί σε λίγες ημέρες. Σε αυτές τις εκλογές συναντιόμαστε ως παράταξη με τους πολίτες με όρους αλήθειας και ευθύνης. Με έναν υποψήφιο δήμαρχο -τον Θανάση Μαμάκο- που ακούει και βλέπει όλους τους Λαρισαίους, μία ομάδα με γνώση, ικανότητες, φρεσκάδα, τόλμη και όρεξη για δουλειά και ένα ολοκληρωμένο, καινοτόμο πρόγραμμα που απαντά στις ανάγκες της πόλης και λαμβάνει υπόψη τις προκλήσεις των καιρών. Η σχέση μας βασίζεται και θα βασίζεται στην εμπιστοσύνη.
Την επόμενη ημέρα θα είμαστε μαζί να δουλέψουμε για τα μικρά και τα μεγάλα, συνεργατικά, συμμετοχικά, ελεύθερα. Η ψήφος, άλλωστε, είναι μια άσκηση ελευθερίας. Αυτήν την Κυριακή εγκαινιάζουμε έναν ενάρετο κύκλο ελευθερίας-αλήθειας-ευθύνης και λογοδοσίας. Αυτήν την Κυριακή το γράμμα του μαθητή μπαίνει στην κάλπη ως αίτημα ανανέωσης, για μία καλύτερη πόλη που θα χαιρόμαστε να ζούμε σήμερα και θα είμαστε υπερήφανοι να παραδώσουμε στα παιδιά μας αύριο.

Από τον Θωμά Ρετσιάνη

ιατρό μαιευτήρα-γυναικολόγο, υποψήφιο δημοτικό σύμβουλο με τον συνδυασμό «Η Λάρισα που μας αξίζει» του Θανάση Μαμάκου.

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
DEREE 2-4-24
ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑ ΤΕΝΝΙΣ JUNIOR 2024
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass