Επιμένει

Δημοσίευση: 11 Νοε 2017 19:45

*ΕΧΕΙ δρόμο ακόμη το φθινόπωρο… Αποδεικνύεται αντοχής το φετινό, δείχνει καλοφτιαγμένο, θα τη βγάλει ολόκληρη τη σεζόν. Με τις θερμοκρασίες να κινούνται μονίμως στη ζώνη του διψήφιου, τρεις μόλις εβδομάδες πριν μπει ημερολογιακά ο χειμώνας. Το φθινόπωρο στη Μεσόγειο αντιστέκεται.

Ζ.

 

ΟΣΕ μου, φάλτσο…

*ΠΑΛΙ με ανώτερα στελέχη του ΟΣΕ στην Αθήνα ο δήμαρχος. Αυτή τη φορά όμως δεν είχε ελπιδοφόρες εξαγγελίες για τη Λάρισα. Το τυχόν σχετικό πλάνο καταστράφηκε από τον δεκάχρονο που πέρασε εκείνη την ίδια ώρα τον φράχτη και πήγε κι έπεσε πάνω στο τρένο.

***

*ΠΑΛΙ με ανώτερα στελέχη του ΟΣΕ στην Αθήνα ο δήμαρχος. Ο εκάστοτε δήμαρχος, με τα εκάστοτε ανώτερα στελέχη του ΟΣΕ. Κρατάει χρόνια, δεκαετίες τώρα, η ίδια κολόνια. Τόσο που ψιλοβρόμισε. Κι οι προηγούμενοι κι οι τωρινοί, σιδηροδρομικοί και δημοτικοί παράγοντες συζητούν, ψιλοκοσκινίζουν, φωτογραφίζονται, αποφασίζουν, αναγγέλλουν, μέχρις εκεί. Κι η Λάρισα κομμένη στα δύο απ’ τον σιδηρόδρομο, ο οποίος από ευλογία έχει καταντήσει κατάρα για την πόλη. Και δεν είναι μονάχα όταν ματώνει. Είναι καθημερινό το βάρος.

***

*Ο ΟΣΕ το ίδιο βιολί. Επί ΝΔ, επί ΠΑΣΟΚ, επί ΝΔ-ΠΑΣΟΚ, μα και τώρα επί ΣΥΡΙΖΑ στον ίδιο φάλτσο ρυθμό παίζει. Τα συμφέροντά του, οι εκτάσεις του, τις οποίες μάλλον θα τις έχει κληρονομήσει από τον παππού του, οι προτεραιότητές του. Και η Λάρισα τον ανέχεται, η ηγεσία της πάντοτε συγκαταβατική. «Εδώ και δύο χρόνια το θέμα είναι ψηλά στην ατζέντα του δημάρχου και της δημοτικής αρχής». Και των προκατόχων τους το ίδιο, επί περισσότερα χρόνια. Και των προ-προκατόχων τους επίσης. Αποτέλεσμα; Το ίδιο.

***

*ΚΑΙ τώρα να, ο δήμαρχος πρώτη φορά θα βρεθεί σε μπλόκο των σιδηροδρομικών γραμμών. Κυριακάτικα στη Ν. Σμύρνη, μετά το φρικτό συμβάν με το μικρό παιδί. Κάτι σαν μνημόσυνο δηλαδή. Φτάνει άραγε;

***

*ΠΑΕΙ πέρασε και το αναπτυξιακό συνέδριο, όπου το πρόβλημα δεν τέθηκε εμφατικά στους νυν κυβερνώντες, έως και καθόλου δεν αναφέρθηκε δηλαδή. Πότε λοιπόν η Λάρισα θα προειδοποιήσει τον ΟΣΕ ότι θα του ανταποδώσει τα ίσα; Ότι δηλαδή θα τον κόψει αυτή στα δύο, ότι θα του διακόψει τα δρομολόγια αν δεν αποφασίσει να τη σεβαστεί; (Συμβολικά στην αρχή, κλιμακώνοντας στη συνέχεια αν δεν υπάρξει ανταπόκριση. Πότε;)

Ζ.

 

Ως αναγνώριση

* ENTONA πολιτική με αρκετό παρασκήνιο η πράσινη παρέα Λαρισαίων και Βολιωτών προ ημερών στη Λάρισα. Το θέμα συζήτησης το εγχείρημα της Κεντροαριστεράς και η αυριανή ψηφοφορία για την εκλογή του ηγέτη στον υπό σύσταση νέο φορέα.

Βολιώτες αλλά και κάποιοι Λαρισαίοι της παρέας δεν έκρυβαν την προτίμησή τους στον νεαρό ευρωβουλευτή Νίκο Ανδρουλάκη με το ακαταμάχητο επιχείρημα της πλήρους ηλικιακής ανανέωσης του χώρου ως όρο επιβίωσης απέναντι στα κόμματα του διπόλου ΣΥΡΙΖΑ - Νέα Δημοκρατία.

Ναι για να επιβιώσει ο χώρος πρέπει προηγουμένως να υπάρχει, συνεπώς να αρχίσουν να επιστρέφουν όσοι έφυγαν στο παρελθόν ακολουθώντας τις δικές τους σκέψεις, τις δικές τους πολιτικές ή προσωπικές διαδρομές. Κάποιοι άρχισαν να επιστρέφουν και το μέλλον προδιαγράφεται ελπιδοφόρο, προφανώς ο εμπνευστής και πρωτεργάτης έχει ονοματεπώνυμο και οφείλουμε να του το αναγνωρίσουμε αντέτεινε ο έμπειρος συνδικαλιστής πρόεδρος της Ομοσπονδίας Μελισσοκόμων Βασίλης Ντούρας δείχνοντας εμμέσως πλην σαφώς Φώφη Γεννηματά για τις αυριανές κάλπες.

Προς απογοήτευση των Βολιωτών συνδαιτημόνων, που προβλέπουν επικράτηση Ανδρουλάκη στον Βόλο αλλά προς τέρψιν άλλων Λαρισαίων της παρέας, που ποντάρουν με σιγουριά στην πρόεδρο του ΠΑΣΟΚ και επικεφαλής της Δημοκρατικής Συμπαράταξης. Άλλωστε στη Λάρισα υπάρχει και προηγούμενο στις προηγούμενες εσωκομματικές εκλογές.

Δ.Κ.

 

Εθελοντική διαμάχη

*- ΚΙ ΑΜΑ την έβλεπε από κάποια μεριά αυτή την άγρια κόντρα ο Ερρίκος Ντυνάν…

Φυσικά και προκαλεί συζητήσεις στη Λάρισα αυτή η δημόσια πλέον διαμάχη στον Ερυθρό Σταυρό. Με τους βαρύτατους χαρακτηρισμούς και τα υπονοούμενα.

-Αυτή την εθελοντική διαμάχη. Μάλλον θα μαλώνουν για το ποιος θα προσφέρει περισσότερα.

-Και πίσω απομένει στο πεδίο της μάχης αναίσθητος ο εθελοντισμός. Χειρότερη εικόνα κι από κείνη που είχε αντικρίσει ο Ερρίκος Ντυνάν μετά τη μάχη του Σολφερίνο.

Ζ.

 

Άμα κάτσεις...

*ΟΙ Λαρισαίες είχαν τα θέματά τους με το λεγόμενο ισχυρό φύλο.

-Μου έχουν πει ότι οι έξυπνοι άντρες γίνονται καλοί σύζυγοι.

-Ψέματα σου είπαν. Οι έξυπνοι άντρες δεν παντρεύονται.

***

*- Άμα θες να φύγεις... Φύγε. Άμα θες να κάτσεις... Σκάσε.

***

*- ΤΙ να τον κάνεις όμως τον άλλον άμα του λες «άσε με» και σε αφήνει;

Ζ.

 

Μέχρι τελευταία στιγμή

*ΣΗΜΕΡΑ το μεσημέρι στις 2 λήγει η προθεσμία υποβολής υποψηφιοτήτων για τις εκλογές στο Επιμελητήριο της Λάρισας. Κι η αγωνία κορυφώνεται μεταξύ των επικεφαλής των συνδυασμών και των επιτελείων τους. Τρέξιμο και επαφές μέχρι τελευταία στιγμή. Κάποιοι κοιμήθηκαν χθες πολύ αργά και θα ξυπνούσαν σήμερα αχάραγα. Μεγάλο άγχος να συμπληρώσουν τους συνδυασμούς τους. Στην πόλη και τις επαρχίες, να φτάσουν στον απαραίτητο αριθμό γυναικών υποψηφίων που όμως να μην είναι οι σύζυγοί τους. Διαγκωνισμοί, μυστικότητα, ανησυχία, ανασφάλεια. Είναι και που έχουν σκορπίσει τα δύο πάλαι ποτέ μεγάλα κόμματα, που το κυβερνών κόμμα εμφανίζεται κλασικά σκόρπιο, που διεμβολίζουν ανεξάρτητοι, που σπρώχνουν εκείνοι οι οποίοι θέλουν να παρακάμψουν την επετηρίδα, που πλήθυναν οι παράγοντες μικρομεσαίου βεληνεκούς, όλα μαζί.

Ζ.

 

Απαντήσεις…

* ΚΑΜΙΑ κομματική στήριξη δεν θα έχει στις επερχόμενες εκλογές η παράταξη «ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΗ ΕΠΙΜΕΛΗΤΗΡΙΑΚΗ ΚΙΝΗΣΗ» του Σωτ. Γιαννακόπουλου. Έχοντας ως πάγια και δεδομένη τη θέση αυτή δεν αποδέχεται τα περί στήριξης από τον ΣΥΡΙΖΑ απαντώντας σε σχετικό σχόλιο που ανεγράφη προχθές στη στήλη.

«Το ψηφοδέλτιό μας, διευκρινίζεται, απαρτίζεται από σοβαρούς και εγνωσμένης αξίας επιχειρηματίες όλων των πολιτικών χώρων κι αυτό θα το διαπιστώσουν ιδίοις όμμασι όλοι οι «καλοθελητές», όταν θα ανακοινωθούν τα ονόματα των υποψηφίων μας. Ας κάνουν λίγη υπομονή, λοιπόν. Τώρα, αν κάποιοι επιθυμούν διακαώς κομματικές, ή άλλου τύπου, στηρίξεις αυτό είναι κάτι που ούτε μας αφορά, ούτε μας ενδιαφέρει.

Σε ό,τι έχει να κάνει με τη συμμετοχή του κ. Γενιτσεφτσή σε άλλον συνδυασμό, και προκειμένου να τοποθετηθούν τα γεγονότα στην πραγματική τους διάσταση, θα θέλαμε να υπενθυμίσουμε πως συμμετείχε στις προηγούμενες εκλογές ως υποψήφιος με την «ΕΝΩΤΙΚΗ ΕΠΙΜΕΛΗΤΗΡΙΑΚΗ ΚΙΝΗΣΗ», κατετάγη 13ος μεταξύ 27 υποψηφίων και δεν εξελέγη στο ΔΣ. Κατά το προηγούμενο διάστημα, εξέφρασε επανειλημμένα και προς όλες τις κατευθύνσεις την πρόθεσή του να τεθεί επικεφαλής δικού του συνδυασμού και να διεκδικήσει την προεδρία του Επιμελητηρίου Λάρισας. Τελικά, εντάχθηκε ως υποψήφιος στον συνδυασμό του Δημ. Παπαπαλέξη, επιλογή η οποία εκ μέρους μας είναι απολύτως σεβαστή»…

Γ.Ν.

 

Τεσσάρα

*- ΑΥΤΟΙ οι Αντετοκούνμπο έναν ποδοσφαιριστή δεν έβγαλαν; Μόνο μπασκετμπολίστες;

Έδωσαν και πήραν τα πικρά σχόλια των Λαρισαίων φιλάθλων χθες μετά την τεσσάρα απ’ την Κροατία.

-Μονότονο πάντως το παιχνίδι των Κροατών ρε σεις, πολύ βαρετό. Όλο γκολ, γκολ, γκολ, γκολ.

Ζ.

 

Νεοφιλελέ

*ΤΟ έλεγε χθες ο Λαρισαίος για κάποιον που εμφανιζόταν μάλιστα ως κεντρώος στην παρέα.

-Ποιος, αυτός; Είναι τόσο νεοφιλελεύθερος, που αν δεν υπήρχε συνταγματικό κώλυμα θα λάνσαρε και την επαναφορά της δουλείας, σας λέω. Ναι, θα ισχυριζόταν πως έτσι θα απογειωθεί η οικονομία λόγω μείωσης του κόστους εργασίας.

Ζ.

 

Ενωτικός εμφύλιος

*- ΑΥΤΗ είναι η διαφορά με τη ΝΔ… Ενώ σκοτώνονται μεταξύ τους, ούτε να βλέπονται δεν θέλουν, συνεχίζουν να τρέχουν όλοι τους για το καλό του κόμματος. Ευελπιστώντας και στο δικό τους, εννοείται.

Ο Λαρισαίος αναφερόταν σε τοπικά κυρίως παραδείγματα. Σε στελέχη και παράγοντες διαφόρων επιπέδων, μέχρι και το χαμηλότερο δηλαδή, που όλα τα χρόνια, όχι μονάχα στην τρέχουσα περίοδο, προσκολλώνται σε ένα από τα βουλευτικά γραφεία και βρίζουν τους απέναντι με κάθε ευκαιρία. Αν δε, τύχει να υπάρχει και ελασσονίτικο γραφείο ενεργό, επιτίθενται από κοινού και στα δύο της Λαρίσης. Μια δυναμική ισορροπία, ένας αέναος εσωκομματικός εμφύλιος. Από τον οποίο όλως παραδόξως το κόμμα βγαίνει ωφελημένο.

-Αντιθέτως, στην Αριστερά όταν φαγώνονται μεταξύ τους σηκώνονται και φεύγουν, φτιάχνουν άλλο κόμμα.

Γ.Ν.

 

Φρακαρισμένο

*ΕΡΧΕΤΑΙ και η περίοδος των βροχών, το επισημαίνει εγκαίρως ο Λαρισαίος από τις εργατικές του Αγίου Θωμά. Εκείνο το χαντάκι λέει παρά την περιφερειακή οδό, από το ύψος των φαναριών προς Πανεπιστημιακό μέχρι τη Γεωργική Σχολή, δείχνει φρακαρισμένο από κλαδιά και ρίζες, κανένας δεν το έχει καθαρίσει. (Διαβάζουν Σάββατο εφημερίδα στη Δημαρχία; Ώστε να επιληφθούν από βδομάδα…)

Ζ.

 

Με την μπεσαμέλ

*ΦΑΓΗΤΟ, δίαιτες, γυμναστήρια, τα ίδια και τα ίδια, με μια πρωτοτυπία κάθε φορά όμως, στον καφέ τους οι νεαρές Λαρισαίες.

- Όταν στεναχωριέμαι μου κόβεται η όρεξη για φαγητό.

- Και έχεις χρόνια να στεναχωρηθείς για κάτι, ε;

***

*- ΟΤΑΝ φτιάχνω παστίτσιο έχω πρόβλημα με την μπεσαμέλ.

- Δεν σου πετυχαίνει;

- Την τρώω από πριν.

***

*- ΚΑΝΕΙΣ γυμναστική;

- Όχι.

- Τότε γιατί φοράς συνέχεια φόρμες;

- Για να τρώω πιο άνετα.

Ζ.

 

Με λουλούδια;

* ΣΤΟΝ ΣΥΡΙΖΑ απαντά η ΔΑΚΕ Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Λάρισας με αφορμή κριτική του κυβερνώντος κόμματος για τις… αναρίθμητες καταλήψεις.

Η ΔΑΚΕ σημειώνει λοιπόν τα εξής: «Mήπως ο ΣΥΡΙΖΑ Λάρισας θέλει να πηγαίνουμε στην Περιφερειακή Διεύθυνση Εκπαίδευσης Θεσσαλίας και να προσφέρουμε ανθοδέσμες για: Τη διάλυση του Ολοήμερου Νηπιαγωγείου. Δεν βλέπουν ότι τα Ολοήμερα τμήματα φυλλορροούν;

Τις εξαγγελίες χωρίς αντίκρισμα του ίδιου του πρωθυπουργού για Δίχρονη Υποχρεωτική Προσχολική Αγωγή; Τη σχεδιαζόμενη συγχώνευση των Σχολών ΤΕΙ Βρεφονηπιοκόμων με τα Παιδαγωγικά Τμήματα Προσχολικής Αγωγής και Εκπαίδευσης των ΑΕΙ;» καταλήγει η ΔΑΚΕ.

Άσχετα από την ουσία της αντιπαράθεσης, τώρα και οι σύντροφοι του ΣΥΡΙΖΑ ξέχασαν πως μέχρι πρότινος πρωταγωνιστούσαν σε κάτι τέτοιες συγκεντρώσεις και καταλήψεις; Τώρα που έγιναν κυβέρνηση, μετράνε τους καταληψίες και τους βγαίνουν μη μαζικές οι συγκεντρώσεις;

Β.Κ.

 

Δεν τον παίζουν;

*ΜΟΝΑΧΙΚΗ πορεία μετά την ανεξαρτητοποίησή του για τον δημοτικό σύμβουλο Μάριο Ξηρομερίτη. Αρχηγός του εαυτού του πια, σχεδιάζοντας τη δημαρχιακή του υποψηφιότητα.

Κι οι άλλοι της αντιπολίτευσης δεν τον παίζουν. Φάνηκε με την υπόθεση του ‘’Θεσσαλικού’’, όπου δεν τον ειδοποίησαν να συνυπογράψει την κοινή καταγγελία των 4 παρατάξεων της κεντροδεξιοαριστεράς. Βγήκε λοιπόν κι εκείνος χθες στην εφημερίδα μοναχός και είπε τα ίδια με τρεις μέρες καθυστέρηση. Ήδη όμως οι άλλοι είχαν ανακρούσει πρύμναν. Κι ούτε πάλι τον είχαν ειδοποιήσει. Μπορεί και να τον σαμποτάρουν.

Ζ.

 

Ίδιο μοτίβο

*ΜΕΧΡΙ πριν ένα μήνα, η Νομαρχιακή του ΣΥΡΙΖΑ είχε επιδοθεί σε μια φρενήρη, για τους αργούς ρυθμούς του χώρου, πορεία προς την ύπαιθρο του νομού. Τα στελέχη της έκαναν εντατικά μαθήματα Πατριδογνωσίας, ενόψει του αναπτυξιακού συνεδρίου. Με τις ανά Δήμο συσκέψεις τοπικών φορέων, όπου κατέγραφαν προβλήματα προτάσεις, θέματα που απασχολούν τους κατοίκους των επιμέρους περιοχών.

Τώρα στο ίδιο ακριβώς μοτίβο αναμένεται να κινηθεί κι ο έτερος εκ των κυβερνητικών εταίρων. Ο υφυπουργός Βασ. Κόκκαλης ανακοίνωσε προχωρά σε ανάλογες συσκέψεις ανά επαρχία, με το ίδιο σκεπτικό. Δεν συνεργάζονται τελικά και τόσο μεταξύ τους οι συγκυβερνώντες;

***

*ΙΣΩΣ και να πέρασε κι ο μήνας του μέλιτος. Εκείνες οι από κοινού συνεδριάσεις των Νομαρχιακών ΣΥΡΙΖΑ και ΑΝΕΛ, έχουν σταματήσει πια. Μάλλον δεν θα τους άρεσε, μπορεί να έπληξαν, ίσως και να παραγνωρίστηκαν. Δεν έγινε γνωστό ωστόσο ποια από τις δύο πλευρές πήρε την πρωτοβουλία για την εν διαστάσει συμβίωση.

Ζ.

 

Ελεγχόμενοι

*ΜΙΑ μελαγχολική διάθεση αυτοκριτικής κυριαρχούσε στη συντροφιά των νεαρών Λαρισαίων.

- Κάντε έναν έλεγχο στην τελειότητά σας μερικοί… Δεν γίνεται να φταίνε πάντα οι άλλοι..

***

*- ΟΣΟΙ έχετε μεγάλη ιδέα για τον εαυτό σας, πάρτε και μια δεύτερη γνώμη...

***

*- ΑΝ είναι να κάνεις κάτι λάθος, κάντο τουλάχιστον σωστά.

Ζ.

 

Οφθαλμίατρος

* ΠΑΝΩ στην απεργία των νοσοκομειακών γιατρών έπεσε Λαρισαίος, προχθές Πέμπτη. Είχε κλείσει ραντεβού με τον οφθαλμίατρο του Γενικού Νοσοκομείου Λάρισας πριν πέντε μήνες για τις 9 Νοεμβρίου, για κακή του τύχη ο γιατρός που ήταν να τον εξετάσει απεργούσε. Απευθύνθηκε ο άνθρωπος στη γραμματεία των εξωτερικών ιατρείων για να τον ενημερώσουν ποια μέρα θα μπορούσε να πάει για την εξέταση και του είπαν πως μετά από επτά μήνες (!) υπάρχει διαθέσιμο ραντεβού. «Αν περάσουν άλλοι επτά μήνες δεν θα βλέπω και από το άλλο μάτι», είπε και σκύβοντας το κεφάλι αποχώρησε.

Ζ.Π.

 

BOYLGARHS CIU

* ΟΙ πρώην, οι νυν και οι αεί παράγοντες της εκπαίδευσης. Στη γιορτή της Αεροπορίας, μπορεί να μην είναι ιπτάμενοι Πράπας - Βούλγαρης - Ξυνοπούλου, υπερίπτανται όμως ποικιλίας ζητημάτων, βρίσκουν κοινό τόπο μεταξύ τους.

Ζ.

 

TEMPLO CIU

*Η εικονιζόμενη πρωτοτυπία με την επιγραφή-προτροπή στο τέμπλο, προκαλεί το ενδιαφέρον του εισερχόμενου σε εξωκλήσι κάπου στην ευρύτερη περιοχή της Λάρισας. «Σωστή και σοφή η παραίνεση», συμφωνεί ο Κ. Μ. που την εντόπισε και ερεθίστηκε η φιλοσοφική του διάθεση: «αλλά έρχεται σε αντίφαση με τη γνωστή και ισχύουσα από αρχαιοτάτων χρόνων διαπίστωση, την οποία δεν κατόρθωσε να μεταβάλλει οποιοδήποτε κοινωνικό σύστημα και οποιαδήποτε θρησκεία, ότι «homo homini lupus», διότι ‘’ο άνθρωπος είναι λύκος για τον συν-άνθρωπο’’. Μεταξύ των δύο αυτών φράσεων εδράζεται το δράμα του ανθρώπου: επιθυμεί φιλική-ανθρώπινη συμπεριφορά και εφαρμόζει εχθρική συμπεριφορά λύκου». 

Z

 

ODOS CIU

*ΤΑ αστειάκια με την υπόθεση αλλαγής φύλου συνεχίζονται.

Ζ.

 

FILOXENIA CIU

* ΕΝΤΥΠΩΣΙΑΖΕΙ από χθες στη Θεσσαλονίκη στην τουριστική έκθεση «Filoxenia 2017» η Περιφέρεια Θεσσαλίας με τα περίπτερα των Δήμων του θεσσαλικού χώρου. Χθες το απόγευμα την έκθεση επισκέφθηκε ο περιφερειάρχης Θεσσαλίας Κώστας Αγοραστός με τους αντιπεριφερειάρχες Γιώργο Λαδόπουλο και Γιάννη Μπουτίνα δείχνοντας στην πράξη το ενδιαφέρον της Περιφέρειας για την προώθηση του τουρισμού στον θεσσαλικό χώρο.

Στη φωτ., στο περίπτερο του Δήμου Τεμπών διακρίνονται επίσης ο αντιδήμαρχος Καλαμπάκας Κώστας Ράντος, η διευθύντρια Τουρισμού της Περιφέρειας Θεσσαλίας Ελένη Κατσαρού, ο πρόεδρος του Συλλόγου Επαγγελματιών Κάτω Ολύμπου Φάνης Βουλιώτης, ο συνεργάτης του δημάρχου Τεμπών και αντιπρόεδρος του ΔΟΠΑΠΕΠΤ Λάμπρος Ζάρρας, το μέλος της τουριστικής επιτροπής του Δήμου Τεμπών Στέλλα Κωσταρέλου και η πρόεδρος του Πολιτιστικού Συλλόγου Αμπελακίων Αναστασία Σερέτη. Η έκθεση θα διαρκέσει μέχρι αύριο Κυριακή.

Κ.Τσ.

 

GEVRGAKHS CIU

*ΑΠΟΣΤΡΑΤΟΙ μεν, μάχιμοι δε. Για όποιον πιστεύει ότι ο Δήμος στη Λάρισα δεν θα διοικηθεί κάποια στιγμή από στρατιωτικούς, Δημ. Γεωργάκης και Γ. Ζαούτσος αποτελούν ζωντανές αμφίπλευρες προοπτικές διάψευσης.

Ζ.

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass