Δεν προλαβαίνει

Δημοσίευση: 24 Νοε 2017 19:45

*- Α και να μην νύχτωνε τόσο νωρίς…

-Ναι αλλά έτσι συμβαίνει όταν κοντεύει Δεκέμβρης…

- Α βρε και να μην αργούσε τόσο να ξημερώσει…

- Τι θες τελικά;

- Λέω ότι άμα έλαμπε λίγες επιπλέον ωρίτσες ο ήλιος, θερμοσίφωνας θα γινόταν η θάλασσα, θα κάναμε μπάνιο Δεκέμβρη μήνα φέτος.

Ζ.

 

Μπλάκι

*ΕΝΤΑΞΕΙ έφτασε η μεγάλη μέρα. Δεν είναι όμως όλα απλά.

- Πήρα στη ΔΕΗ να ρωτήσω αν θα κάνουν κι αυτοί Black Friday και μου είπαν πως αν δεν πληρώσω το ρεύμα θα κάνω εγώ.

***

*ΥΠΑΡΧΕΙ και κακός κυβερνητικός συντονισμός.

- Δώστε βρε το κοινωνικό μέρισμα, η Black Friday ήρθε…

***

*ΕΝ ΤΩ ΜΕΤΑΞΥ μπλάκι μαντάτα για πολλούς Λαρισαίους συνταξιούχους με το μέρισμα. Πέρυσι ναι, φέτος όμως ‘’Καπερναούμ’’… Κι επειδή γλυκάθηκε η γριά στα σύκα, στενοχώρια μεγάλη. Πέρυσι η κυβέρνηση είχε μοιράσει μποναμά στους χαμηλοσυνταξιούχους. Κι επειδή στη Λάρισα είναι πολλοί οι ‘’ΟΓΑδες’’ επωφελήθηκε πολύς κόσμος που φέτος αποκλείεται αφού το κριτήριο έγινε εισοδηματικό κι όχι πόσο σύνταξη παίρνεις. Κι επειδή συνήθως οι συνταξιούχοι ΟΓΑ έχουν μεν χαμηλή σύνταξη αλλά διαθέτουν κι άλλα εισοδήματα, από χωράφια, επιδοτήσεις κλπ, ε αποκλείστηκαν. (Δίκαιο; Θα δείξει…)

Ζ.

 

Ρεφλέξ

*ΣΥΜΠΤΩΜΑΤΙΚΑ την επομένη ακριβώς μέρα κοτζάμ διευθύνων σύμβουλος του ΟΣΕ ενημέρωσε τον δήμαρχο ότι ‘’θα’’. Όχι τι αλλά θα, θα υλοποιήσουν κάποιες δράσεις αυξημένης προστασίας, που τις μελετούν τάχα μου καιρό. Όμως δεν λένε ποιες, μην χαθεί το μυστικό του κράτους. Την επομένη ακριβώς, μετά τις φωτιές και τον αποκλεισμό της γραμμής στη Ν. Σμύρνη. Συμπτωματικά.

***

*ΣΕ 6-8 μήνες λέει θα γίνουν, ό, τι τελικά θα αποφασίσουν, είναι και οι χρονοβόρες διαδικασίες του Δημοσίου, βάλε λοιπόν 16-18 να είσαι μέσα, όλο και κάποια ένσταση εργολάβου θα υπάρξει. Κι όλο αυτόν καιρό, τι θα γίνει; Οι γραμμές θα παραμείνουν ξέφραγο αμπέλι; Θα λάβουν άραγε ενδιαμέσως κάποια πρόσθετα μέτρα φύλαξης, μήπως κάτι πιο πρόχειρο σε προσωρινή περίφραξη…

Ζ.

 

Κι όμως,

υπουργός

*ΚΙ ύστερα ήρθε ο αρμόδιος υπουργός, ο Ν. Μαυραγάνης εκ των ΑΝΕΛ προερχόμενος. Πολύ γλαφυρός, ως δικηγόρος υπερασπίστηκε τον πελάτη του, συγγνώμη τον ΟΣΕ, με απίστευτη επιχειρηματολογία. Υπάρχει περίφραξη, υπάρχουν ταμπέλες. Το παιδί πήδηξε πάνω από τους φράχτες και έτσι συνέβη το ατύχημα, δεν μπορούμε να κάνουμε κάτι άλλο. Απίστευτος; «Πήδηξε από πάνω, ήθελε κάποιος να παίξει με τη ζωή του και έπαιξε». Μα το δεκάχρονο; Ανεκδιήγητος; Όχι το πιτσιρίκι. (Υπουργός σε κυβέρνηση Τσίπρα σου λέει μετά.)

***

*ΠΡΟΦΑΝΩΣ θα υπάρξει σήμερα, που έπρεπε από χθες δηλαδή, δεν μπορεί να μην έμαθαν τίποτε, να περίμεναν την εφημερίδα σήμερα, εν πάση περιπτώσει, με ζωηρό ενδιαφέρον αναμένεται η αντίδραση του δημάρχου Απ. Καλογιάννη στην τοποθέτηση του υφυπουργού Μεταφορών. Όπως και της τοπικής οργάνωσης του ΣΥΡΙΖΑ, μα και εκείνης των ΑΝΕΛ.

***

*ΕΙΝΑΙ κι αυτή η υπουργική προσέγγιση στο αν οι γραμμές ενοχλούν την πόλη της Λάρισας. Αφού το λέει ο αρμόδιος Ν. Μαυραγάνης και μάλιστα επισήμως στη Βουλή, αυτή θα είναι και η θέση της κυβέρνησης. «Ξέρετε πολλές υπογειοποιήσεις να γίνονται στην ύπαιθρο;» Επομένως, την κοροϊδεύουν τη Λάρισα; Στα μούτρα; (Μα τόσο αστοιχείωτος, κανένας δεν του έδειξε έναν χάρτη; )

Ζ.

 

Στον καθρέφτη;

*- ΕΚΤΑΚΤΟ…

Έκπληκτος διάβαζε χθες ο Λαρισαίος στην εφημερίδα για την επίσκεψη του αντιπεριφερειάρχη Δημ. Παπαδημόπουλου σε υπηρεσία της Περιφέρειας. Όπου διαπίστωσε είπε ελλείψεις, διαπίστωσε προβλήματα, διαπίστωσε μαύρα χάλια.

-Μα δικιά τους υπηρεσία δεν είναι; Μόνο διαπιστώσεις;

-Ε πώς… Άφησε και αιχμές για τους κρατούντες.

Ζ.

 

Α, καλά...

*ΕΠΙΔΕΙΞΕΙΣ χαμένος-στον-κόσμο-μου, σε συντροφιά νεαρών Λαρισαίων.

- Πάω να αλλάξω το μωρό.

- Α μπράβο. Ένα πιο ήσυχο να πάρεις.

***

*- ΩΡΑΙΕΣ παντόφλες. Πες μου πώς τις λένε;

- Σαμπώ.

- Καλά, μπες και πες μου...

***

*- ΠΩΣ πήγε το σεμινάριο διαχείρισης χρόνου;

- Σήμερα ήταν;

Ζ.

 

Πολλή σκόνη

*ΠΑΝΙΚΟΣ στην οδό Βόλου, σύννεφο τα παράπονα. Για τα σύννεφα σκόνης που πνίγουν τους περίοικους, σπίτια και μαγαζιά, εξαιτίας των ορυγμάτων πάνω στο οδόστρωμα. Απελπισία, δεν αντέχεται. Σκάβουν, η ΔΕΥΑΛ ο ένας, το Αέριο η άλλη, δεν έχει και τόσο σημασία ποιος, σκάβουν κι αφήνουν πίσω τους χαλίκια. Έχουν προχωρήσει εκατοντάδες μέτρα απ’ το γεφυράκι προς την πόλη, καλύπτουν πίσω τους με χαλίκι, περνούν από πάνω ΙΧ και φορτηγά, χαμός. Ανάσα δεν παίρνεις, τα πάντα σκονισμένα, όλοι άσπροι. Κι αν είναι να καθυστερούν να ξαναρίξουν άσφαλτο, γιατί δεν καταβρέχουν με νερό έστω με πίσσα, με κάτι. Κανένας απ’ τον Δήμο δεν ελέγχει τον εργολάβο;

Ζ.

 

Συντάσσεται

*ΣΗΜΕΡΑ λέει θα μιλήσει ο πορτοκαλένιος αρχηγός. Φορώντας αυτή τη φορά το σακάκι του επικεφαλής δικηγορικής παράταξης. Όπως θέλει ντύνεται. Θα ανακοινώσει λοιπόν ποιον θα ψηφίσει για πρόεδρο του ΔΣΛ. «Μην ξεχνάτε», προειδοποιεί, «εγώ έβγαλα τον Τζανακούλη στον β’ γύρο το 2010», όπως θέλει τα λέει. «Η καρδιά μου ξέρει να συγχωράει», προϊδεάζει για τη στάση του ο Van der Μπαρτζ, ο οποίος αφήνει για το τέλος το δικό του: «Επιλογή έκπληψη». (Τι ‘’ξ’’ , τι ‘’ψ’’, όλα πάντα όπως θέλει…)

Ζ.

 

Αδύναμοι

*- ΚΕΡΚΥΡΑ, Πλατανιάς, Απόλλωνας, Λαμία, Αγρίνιο, Λιβαδειά ακόμα και Τρίπολη…

Ο Λαρισαίος δεν έκανε ‘’τουρ’’ ούτε Γεωγραφία. Τις πιο αδύναμες ποδοσφαιρικά ομάδες απαριθμούσε.

- Η ΑΕΛ δεν έχει θέμα ρε σεις με όλους αυτούς τους πουθενάδες. Μονάχα τον εαυτό της έχει να φοβάται.

***

*ΚΙ ύστερα σχολίαζε ξανά το βιντεάκι με τον πανηγυρισμό μετά το γκολ στον Απόλλωνα, δείχνοντάς το στους υπόλοιπους από το κινητό του.

- Αυτό το ‘’αντίσκηνο’’ του Μίλος Ντέλετιτς να κάνουν σημαία και να προχωρήσουν θαρραλέοι.

Ζ.

 

Στα χνάρια του

*ΣΥΝΤΑΞΙΟΥΧΟΣ μεν, διόλου απόμαχος όμως ο Χρ. Παλάκας, ο οποίος συνεχίζει να τρέχει και για τις εκλογές στο Επιμελητήριο, ίσως και περισσότερο από άλλες φορές που ήταν υποψήφιος. Φυσιολογικό, αφού τώρα είναι υποψήφια, με τον συνδυασμό Γιαννακόπουλου, η Βάγια Παλάκα η κόρη του η διακοσμήτρια. Η οποία ακολουθεί παντού τα χνάρια του, με τον δυναμισμό της νέας γυναίκας.

Ζ.

 

Λέξεις

*Ο νεαρός Λαρισαίος είχε έμπνευση. Αλλά και αυτοπεποίθηση.

- Περιέγραψέ μου τον εαυτό σου με μία μόνο αλλά μεγάλη λέξη.

- Πσσσσσσσσσσς.

***

*ΚΙ η Λαρισαία έδειξε αποφασιστικότητα, σε τοπική διάλεκτο.

- Δεν στο λέω απνασκάεις. (Αμετάφραστο.)

Ζ.

 

Ακριβείας

*ΑΥΡΙΟ λογικά αναμένονται οι δημοσκοπήσεις με τις επιδόσεις του νέου κομματικού φορέα, ο οποίος απέκτησε μεν αρχηγό τη Φ. Γεννηματά, ωστόσο δεν ιδρύθηκε ακόμη. Και τι πειράζει;

- Οι πανωλεθρίες των δημοσκόπων όλα αυτά τα τελευταία χρόνια δεν συγκινούν κανένα, σχολίαζε χθες ο Λαρισαίος.

- Αφού τα ΜΜΕ συνεχίζουν να παραγγέλνουν δημοσκοπήσεις… Όταν όλοι ξέρουμε καλά ότι λειτουργούν μονάχα ως εργαλεία χειραγώγησης της κοινής γνώμης…

- Μα γι’ αυτό ακριβώς τις παραγγέλνουν. Τόσα γκάλοπ μας έχουν παρουσιάσει ακόμη και παραμονές της κάλπης και αποδείχτηκαν εντελώς της πλάκας. Κι αυτοί συνεχίζουν…

***

*ΝΑ, στη Θεσσαλία διεξάγεται αυτή την περίοδο δημοσκόπηση ακριβείας. Και κάτι παραπάνω. Από γνωστή εταιρία, η οποία βρήκε τρόπο να το κάνει τζάμπα. Μέσω facebook διοχετεύεται το ερωτηματολόγιο, δεν χρειάζεται συνεργεία και τρέξιμο, όποιος θέλει απαντάει, αυτό άραγε σημαίνει ο όρος ‘’τυχαίο δείγμα;’’ Πολύ επιστημονική προσέγγιση, μαζεύουν ό, τι τους στείλει ο καθένας, και τα σκουπίδια προφανώς, βγάζουν συμπέρασμα μετά.

***

*ΕΡΩΤΗΣΕΙΣ στη συγκεκριμένη έρευνα; Όλες οι κλασικές πολιτικές και κοινωνικές. Και εν συνεχεία εξειδίκευση στο τοπικό. Για Κ. Αγοραστό πρωτίστως και την προοπτική επανεκλογής του και ανά θεσσαλικό νομό ακολούθως για τον καθένα βουλευτή, όλων των κομμάτων, αλλά και τον κάθε δήμαρχο θεσσαλικής πρωτεύουσας. (Κι ύστερα θα πάει ο κάθε ενδιαφερόμενος να αγοράσει τα ευρήματα;)

Ζ.

 

Ζόρικοι

νεαροί

*ΓΙΑ όλα φταίει η άγρια φυλή των Αραπάχος, που ξηλώνει την περίφραξη, χαλάει το ασανσέρ, μέχρι και τις σιδηροτροχιές του ΟΣΕ θα κλέψουν…

Ναι, αλλά χθες έγραφε στην εφημερίδα ότι κάποιοι ξήλωσαν την περίφραξη της παιδικής χαράς στην καλή συνοικία της Νέας Πολιτείας. Όλοι γνωρίζουν επίσης ότι τα ασανσέρ της υπέργειας δεν λειτουργούν, όντας κατεστραμμένα, και στη Νεράιδα και στην Ανθούπολη κι όπου αλλού. Παντού δρουν ατίθασοι νεαροί, συχνά βανδαλίζουν μέσα στην τρέλα τους. Στη Νέα Σμύρνη, ο κοινωνικός αποκλεισμός, τα απίστευτα αδιέξοδα, λογικό μάλλον να τους κάνουν πολύ πιο επιθετικούς. Ε, αυτό στοιχίζει λίγο παραπάνω στους γείτονες, άρα και στον ΟΣΕ.

-Είναι λιγάκι γυφτιά για τον ΟΣΕ, έλεγε χθες ο Λαρισαίος, να τα ρίχνουν όλα στην ιδιαίτερη πληθυσμιακή σύνθεση της συγκεκριμένης περιοχής.

Ζ.

 

Αν δεν βγαίνει...

*ΔΕΝ γίνεται, είναι πολλά τα λεφτά, δεν βγαίνω… Ο ΟΣΕ αρνείται στη Λάρισα μικρά και μεγάλα έργα, δεκαετίες τώρα. Λες και θα τα πλήρωνε από τη χρεοκοπημένη τσέπη του, σε Κοινοτικά προγράμματα θα τα έβαζε για χρηματοδότηση. Ωστόσο προτίμησε να κλίνει την αδιαφορία σε όλες τις πτώσεις. Δεν πιέστηκε κιόλας….

***

*«ΔΕΝ βγαίνεις;» θα μπορούσε να του πει ο δήμαρχος, «ε, τότε με συγχωρείς αλλά δεν μπαίνεις κιόλας…». Διότι δεν γίνεται να διασχίζει ο ΟΣΕ την αυλή της Λάρισας, να περνάει κι απ’ την τραπεζαρία της βγαίνοντας απ’ την πίσω βεράντα της και να διαμαρτύρεται κιόλας ότι δεν προσέχουν οι ένοικοι μέσα στο σπίτι τους, να απαξιώνει επιπλέον τις διαμαρτυρίες τους για την όχληση που υφίστανται. Άμα δεν φροντίσει να φρονιμέψει, μπορεί να μην περνάει και καθόλου. Και δεν θα τον πιέσουν οι κάτοικοι των Νταμαρίων μόνο…

Ζ.

 

Ξωτικά

* ΣΑΝ άλλα ξωτικά του Αϊ Βασίλη οι εργαζόμενοι των υπηρεσιών του Δήμου Λαρισαίων εργάζονται εντατικά προκειμένου όλα να είναι έτοιμα στις 8 Δεκεμβρίου που θα ανοίξουν οι πύλες του «Πάρκου των Ευχών» και της «Λίμνης των Χριστουγέννων».

Τη μεγαλύτερη μάχη όμως στο πάρκο Αλκαζάρ οι εργαζόμενοι τη δίνουν με τα φύλλα. Φροντίζουν να είναι καθαρά για να στηθούν πάνω στο γρασίδι τα σπιτάκια που θα φιλοξενήσουν όλες τις δράσεις για τα παιδιά.

Ζ.Π.

 

Ερχονται…

* ΧΩΡΙΣ καθυστέρηση έρχονται και τα τέλη κυκλοφορίας του 2018. Όταν είναι για πληρωμές προς το Δημόσιο τα πάντα στην ώρα τους γίνονται…

Ανεβαίνουν σήμερα λοιπόν στο taxis τα ειδοποιητήρια και πρέπει μέχρι το τέλος του χρόνου να εξοφληθούν, εφάπαξ, με μιας… Δεν υπάρχουν μειώσεις βέβαια. Θόλωνε επί μήνες το τοπίο για αλλαγές και δικαιότερα τέλη το Υπ. Οικονομικών και τελικά όλοι θα πληρώσουν ό,τι πλήρωσαν και πέρυσι…

Προσοχή όμως… Το ειδοποιητήριο είναι απαραίτητο να προσκομιστεί στην τράπεζα για να πληρωθούν τα τέλη. Ωστόσο αν βρεθεί κάποιος για συναλλαγή στο ταμείο της τράπεζας, θα καταβάλει προμήθεια.

Μόνο αν γίνει μέσω των εναλλακτικών δικτύων των τραπεζών (web banking, phone banking κλπ) θα τη γλιτώσει. Ειδάλλως μαζί με τα χρήματα των τελών να έχει και ένα 2ευρο… υπέρ τραπέζης.

Γ.Ν.

 

Πυρετός…

* ΜΑΛΛΙΑ κουβάρια… Λίγο θέλει να τιναχτεί στον αέρα το ενωτικό κλίμα που έχει καλλιεργηθεί μετά από προσπάθειες χρόνων στον τοπικό σύλλογο των εφοριακών.

Αν έφτασαν να ερίζουν ποια είναι η πλειοψηφούσα παράταξη και ποιος ο πλειοψηφών υποψήφιος που θα πρέπει να συγκαλέσει τη θεσμική συγκρότηση του προεδρείου, η "βαλίτσα" θα πάει μακριά…

Όταν υπάρχουν πικρίες και υπονοούμενα για "χτυπήματα" και "εσωκομματικό πόλεμο" για να μην πριμοδοτηθεί συγκεκριμένος υποψήφιος, συγκεκριμένης παράταξης, δεν θέλει και πολύ οι συνεργασίες να διαλυθούν…

 Ο προεκλογικός πυρετός μπορεί να πέρασε αλλά ο μετεκλογικός φαίνεται πως θα είναι υψηλότερος! Φτάνει και η ώρα των υπερβάσεων άλλωστε…

Γ.Ν.

 

ΟΣΕ

* ΤΗΝ έντονη αντίδραση Λαρισαίας προκάλεσε η πολύωρη καθυστέρηση σε δρομολόγιο του ΟΣΕ. Όπως τονίζει η καταγγέλλουσα, βρέθηκε στον Σταθμό του ΟΣΕ της Λάρισας χθες το πρωί, προκειμένου να ταξιδέψει με το δρομολόγιο των 04.18 τα ξημερώματα για Θεσσαλονίκη, από όπου θα έπαιρνε την πτήση για το εξωτερικό.

Η ώρα κυλούσε και το τρένο δεν ερχόταν και η συμπολίτισσα όταν άρχισε να ανησυχεί, απευθύνθηκε στον Σταθμάρχη αλλά δεν κατέστη εφικτή η επικοινωνία με τον μηχανοδηγό της συγκεκριμένης αμαξοστοιχίας.

Τελικά η Λαρισαία, αφού το ρολόι έδειξε 6 και κάτι χθες το πρωί, αποφάσισε να φύγει από τον Σταθμό του ΟΣΕ αφού πρώτα επικοινώνησε με την αεροπορική εταιρία απ’ όπου της επισήμαναν ότι δεν θα προλάβει να επιβιβασθεί στο αεροπλάνο.

Μέχρι τις 6.10’ που έφυγε η γυναίκα από τον Σταθμό, το τρένο δεν είχε φθάσει ακόμη στη Λάρισα. Τηλεφώνησε επίσης στον Οργανισμό για να διαμαρτυρηθεί και ούτε λίγο  ούτε πολύ της είπαν ότι θα την αποζημιώσουν με το χαμένο εισιτήριο. Με τα χαμένα αεροπορικά εισιτήρια και την αναβολή του ταξιδιού; Πού λοιπόν θα βρει το δίκιο της η Λαρισαία;

Β.Κ.

 

DENTRO PLATEIA CIU

* ΤΟ χριστουγεννιάτικο δέντρο της Κεντρικής πλατείας Λάρισας από χθες έχει πάρει τη θέση του. Οι εργασίες έχουν σχεδόν ολοκληρωθεί και σε λίγες μέρες αναμένεται το καθιερωμένο του άναμμα από τον δήμαρχο Λαρισαίων. Παρότι, στις προθέσεις του Δήμου είναι κάποια στιγμή το συγκεκριμένο δέντρο να αντικατασταθεί με παρόμοιο με εκείνο της πλατείας Λαμπρούλη στο Φρούριο, όπως τουλάχιστον είχε δηλώσει πέρυσι ο δήμαρχος, φαίνεται ότι φέτος προτεραιότητα έχει το Πάρκο Ευχών. Πάντως τα συνεργεία του Δήμου, τις τελευταίες ημέρες εργάζονται πυρετωδώς για να ντύσουν γιορτινά την πόλη, αφού οι βροχές των προηγούμενων ημερών δεν ευνοούσαν. Ήδη στο κέντρο τοποθετήθηκε ο εορταστικός διάκοσμος, ενώ η ίδια εικόνα επικρατεί και σε πολλές συνοικίες της πόλης.

 

NTITORAS CIU

*ΑΝΤΕ γεια… Ο εκλεγμένος περιφερειάρχης εξηγεί άλλη μια φορά στον διορισμένο συντονιστή ότι η Αποκεντρωμένη πρέπει να καταργηθεί.

Ζ.

 

DIAGRAMMISH CIU

* «ΘΑ στρίψω εγώ αριστερά κι τράβα εσύ ευθεία», τραγουδούσε ο Μαργαρίτης και κάποιος εκεί έξω το έκανε εφαρμογή στον δρόμο. Κάπου στην Καρδίτσα.

 

ALOGO CIU

*ΘΑ άκουσαν, πως με τα έργα που ξεκινούν, ότι τώρα θα πάει καβάλα η δημοτική αρχή. Οπότε προχθές στην επιθεώρηση, έπιασαν σειρά.

Ζ.

 

 

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
DEREE 2-4-24
ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑ ΤΕΝΝΙΣ JUNIOR 2024
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass