ΨIΘΥΡΙΣΤΑ ΚΑΙ... ΑΛΛΑ

Δημοσίευση: 12 Απρ 2023 17:01
* ΦΡΕΣΚΟΒΑΜΜΕΝΟ το γραφείο του ΣΥΡΙΖΑ-Π.Σ. στην Αγιά, στον κεντρικό πεζόδρομο της 25ης Μαρτίου. Φρεσκοβαμμένο και φρεσκοκαθαρισμένο ενόψει των πολλών εκλογικών αναμετρήσεων που ακολουθούν... Βουλευτικών, δημοτικών, περιφερειακών... Καλή δύναμη και καλή επιτυχία θα ευχηθούμε εμείς... Ν.Γ. * ΦΡΕΣΚΟΒΑΜΜΕΝΟ το γραφείο του ΣΥΡΙΖΑ-Π.Σ. στην Αγιά, στον κεντρικό πεζόδρομο της 25ης Μαρτίου. Φρεσκοβαμμένο και φρεσκοκαθαρισμένο ενόψει των πολλών εκλογικών αναμετρήσεων που ακολουθούν... Βουλευτικών, δημοτικών, περιφερειακών... Καλή δύναμη και καλή επιτυχία θα ευχηθούμε εμείς... Ν.Γ.

Αγορά
* «ΖΕΣΤΑΙΝΕΤΑΙ» η αγορά της πόλης. Πλημμυρίζει το κέντρο της Λάρισας από μικρούς και μεγάλους που ψάχνουν κάτι τελευταίο ενόψει του Πάσχα.
Ευτυχώς αρχίζει και καλυτερεύει ο καιρός γιατί το κρύο σε καμία περίπτωση δεν βοηθάει στις αγορές. Με ήλιο και ζέστη έρχεται η αισιοδοξία, όχι με το μπουφάν.
Κ.Γ.

Πάγωμα
* ΑΝΑΚΟΙΝΩΘΗΚΕ λέει χθες η επιβολή πλαφόν στα επιτόκια των στεγαστικών δανείων για τους συνεπείς δανειολήπτες από τις τράπεζες. Για έναν χρόνο από τον Μάιο και μετά τα επιτόκια δεν θα αυξηθούν άλλο. Όλα καλά μέχρι εδώ. Παγώνουν όμως, δεν πέφτουν εκεί που ήταν προ των αυξήσεων. Καλό είναι να μην ανέβουν άλλο, αλλά η θηλιά είχε ήδη μπει... Τουλάχιστον για έναν χρόνο θα μείνουν σταθερά ψηλά.
Ν.Π.

Οπερα και Λάρισα
* ΒΑΘΙΑ χαράσσει το αποτύπωμά της στον πολιτιστικό χάρτη της χώρας η Λάρισα. Δεν είναι πολλές άλλωστε οι πόλεις που παράγουν δικές τους όπερες. Για την ακρίβεια είναι η μόνη επαρχιακή πόλη, καθιστάμενη ο τρίτος πόλος λυρικού θεάτρου στη χώρα.
Στις αρχές Μαΐου, λοιπόν, και για τρεις παραστάσεις το φιλοθεάμον κοινό της πόλης θα έχει την ευκαιρία να παρακολουθήσει τον Φιντέλιο, τη μόνη όπερα του Μπετόβεν.
***
* ΚΑΙ πού να είχε και τον κατάλληλο χώρο δηλαδή για τέτοιου είδους εκδηλώσεις. Τελούντες εν αναμονή για το Προσκήνιο Πολιτισμού που θα προσφέρει μεγαλύτερη απόλαυση, αλλά και (εκ)παίδευση στο κοινό.
Έχουμε το κατάλληλο πολιτιστικό δυναμικό, έχουμε τα σύνολα, έχουμε το κοινό, μάς λείπει ο κατάλληλος χώρος.
***
* ΦΥΣΙΚΑ έχουμε και τους αυτοδιοικητικούς που στηρίζουν τέτοιου είδους δράσεις. Όπως ο περιφερειάρχης Κώστας Αγοραστός που όταν είδε ότι η παραγωγή κινδυνεύει, επενέβη εξασφαλίζοντας τη διεξαγωγή της.
Αλλά και ο αντιδήμαρχος Πολιτισμού Πάνος Σάπκας που εν πολλοίς είναι ο υπεύθυνος που η πόλη έχει κάνει πολιτιστικά άλματα.
***
* ΑΛΛΑ και οι επιχειρήσεις-χορηγοί με βαθύ το αίσθημα περί της κοινωνικής και εταιρικής ευθύνης συνέβαλαν καθοριστικά ώστε ο Φιντέλιο να πάρει σάρκα και οστά. Καθοριστική ήταν και η παρέμβαση του Συλλόγου Φίλων Συμφωνικής Ορχήστρας Λάρισας, που με έκτακτη συνδρομή βοήθησαν στο να ξεπεραστούν και τα τελευταία εμπόδια.
(Κρίμα που είναι μόνο τρεις οι παραστάσεις...).
ΘΑ.

Φράγμα Γυρτώνης
* ΜΑΤΑΙΑ προσπαθούσαν οι άνθρωποι του ΤΟΕΒ Πηνειού να επικοινωνήσουν με τον συντάκτη της επιστολής με την οποία γνωστοποιούνταν η αγωνία των αρδευτών από την περιοχή της Φαλάνης και του Κουλουρίου, για τη λειτουργία του φράγματος Γυρτώνης, καθώς θέλησε να διατηρήσει την ανωνυμία του!
Όπως και να ‘χει, η διοίκηση του Οργανισμού διαβεβαιώνει όσους αγωνιούν και ανεξαρτήτως της πορείας χρηματοδότησης του έργου, πως μόλις το απαιτήσουν οι συνθήκες, το φράγμα θα λειτουργήσει, όπως άλλωστε έγινε και την περσινή περίοδο».

Ανανέωση
* Ο πρώην κυβερνητικός εκπρόσωπος της κυβέρνησης Κων. Καραμανλή, υποψήφιος με τον ΣΥΡΙΖΑ; Όχι δεν αμφισβητούμε (σ.σ. γιατί άλλωστε) την πρόθεση του πολιτικού προσώπου να προσφέρει στα κοινά από άλλη θέση.
Αλλά όταν μέχρι πρότινος, η κυβέρνηση Καραμανλή κατηγορούνταν για τις πολιτικές της επιλογές (οικονομία κλπ), το να ενταχθεί υπουργός της, υποψήφιος στα ψηφοδέλτια του ΣΥΡΙΖΑ, η εξέλιξη δεν μπορεί να ονομαστεί ανανέωση.
Β.Κ.

Συναντήσεις
* ΑΛΗΘΕΙΑ τι μπορεί να συζητήσει ο υπουργός Επικρατείας Γιώργος Γεραπετρίτης με τον πρώην πλέον πρόεδρο του Α1 Τμήματος του Ανωτάτου Δικαστηρίου και αντιπρόεδρο του Αρείου Πάγου, Χρήστο Τζανερίκο;
Θεσμικά θέματα; Τι σόι θεσμικά θέματα μπορούν να συζητήσουν σε αυτό το επίπεδο και με τον πρόεδρο του εκλογικού τμήματος του Αρείου Πάγου; Ποιος πιστεύει ότι βρέθηκαν για να συζητήσουν θεσμικά θέματα;
Β.Κ.

Πάρκο
* ΚΑΛΗ κίνηση το Πασχαλινό πάρκο στην Κεντρική πλατεία. Για μια εβδομάδα τα μικρά παιδιά με τους γονείς τους και τους παππούδες - γιαγιάδες βρέθηκαν εκεί και πήραν μέρος σε ποικίλλες δραστηριότητες. Όλα τα ωραία όμως τελειώνουν κι έτσι και το πάρκο ολοκληρώνεται σήμερα, Μεγάλη Τετάρτη. Του χρόνου καλύτερο...
Κ.Γ.

Τσουρέκια
* ΕΠΙΛΕΞΤΕ τον φούρνο της γειτονιάς σας μέρες που είναι. Αυτό φωνάζουν προς κάθε κατεύθυνση οι εκπρόσωποι των αρτοποιών της περιοχής.
Εντάξει τσουρέκι λένε το ένα από τους φούρνους, τσουρέκι και το άλλο, το συσκευασμένο από τις μεγάλες αλυσίδες των σούπερ μάρκετ. Το ένα όμως έχει το βούτυρο το καλό, το αλεύρι το σωστό και πάνω απ’ όλα έχει διάρκεια ζωής μόλις λίγες ημέρες. Όπως το σπιτικό δηλαδή.
Κ.Γ.

Στους δύο...
* ΣΤΑ γεμάτα συνεχίζει την προεκλογική του καμπάνια ο Χρ. Καπετάνος, δίνει σθεναρά τη μάχη του αποφασισμένος να εκλεγεί. Το λέει ξεκάθαρα ο ίδιος ότι επιδιώκει να είναι μεταξύ των τριών πρώτων του γαλάζιου ψηφοδελτίου και για σιγουριά ανάμεσα στους δύο πρώτους. Τις τεχνικές τις ξέρει, το δίκτυό του το έχει χτίσει σε ολόκληρο τον νομό και συνεχίζει ενισχύοντάς το. Εκτιμά δε ότι η παρούσα συγκυρία ευνοεί την ανανέωση στο κόμμα, ότι ο κόσμος την επιθυμεί. Και τρέχει.
Ζ.

Τα γυαλιά του Ανδρέα
* ΤΟ αστρονομικό ποσό των 25.000 ευρώ πλήρωσε νεαρός εφοπλιστής για να αποκτήσει τα γυαλιά του Ανδρέα Παπανδρέου. Και την ώρα που όλοι μιλούσαν για τα «εμβληματικά» γυαλιά του Ανδρέα, ήρθε η Δήμητρα Λιάνη να φέρει τα πάνω κάτω δηλώνοντας σε τηλεοπτική εκπομπή ότι δεν πρόκειται για τα «εμβληματικά» γυαλιά του Ανδρέα Παπανδρέου που φορά σε μια σειρά από φωτογραφίες, αλλά για ένα εφεδρικό ζευγάρι, το οποίο είχε στην κατοχή του ο γιος του, Νίκος Παπανδρέου. Μάλιστα φέρεται να είπε ότι τα «εμβληματικά» γυαλιά του τα έχει η ίδια στην κατοχή της και απόρησε πώς δεν επικοινώνησαν μαζί. Άλλα λοιπόν τα «εμβληματικά», άλλα τα «εφεδρικά». Τουλάχιστον πωλήθηκαν για καλό σκοπό.
Ν.Π.

Ράβε-ξήλωνε
* ΣΤΟΝ «κάλαθο των αχρήστων» από τις Πανελλαδικές Εξετάσεις που θα δώσουν φέτος οι υποψήφιοι για τα ΑΕΙ θα πετάξει ο ΣΥΡΙΖΑ την Ελάχιστη Βάση Εισαγωγής, εφόσον γίνει Κυβέρνηση, σύμφωνα με το πρόγραμμα «20 μέτρων για την παιδεία», των πρώτων 100 ημερών, το οποίο ανακοίνωσε. Έτσι, εφόσον ο ΣΥΡΙΖΑ γίνει Κυβέρνηση, στα ΑΕΙ θα εισαχθούν επιπλέον 15 με 20.000 υποψήφιοι, τους οποίους κόβει η Ελάχιστη Βάση Εισαγωγής. Κάθε φορά τα ίδια και τα παιδιά και οι οικογένειες πληρώνουν τη νύφη.
Ό,τι φτιάχνει ο προηγούμενος, το χαλάει ο επόμενος. Καλά έλεγε χθες ο Λαρισαίος «Τις Πανελλαδικές να καταργήσουν να τελειώνουμε. Να γίνονται εξετάσεις μέσα στα Πανεπιστήμια. Ράβε-ξήλωνε κρατάει χρόνια αυτή η κολόνια».
Ν.Π.

Να τις χιλιάσουν!
* ΤΗΝ 100ή Εθελοντική Αιμοδοσία πραγματοποίησε χθες ο Σύλλογος Εθελοντών Αιμοδοτών «Η ΕΛΠΙΔΑ» στον Αμπελώνα. Πάνω από 60 κάτοικοι του Αμπελώνα και κάποιοι για πρώτη φορά αιμοδότες, άφησαν για λίγο τις πασχαλινές τους ασχολίες για να δώσουν αίμα ενόψει Πάσχα. Ο Σύλλογος του Αμπελώνα με την επιτυχημένη δράση του τόσα χρόνια κάθε φορά μας εκπλήσσει πάντα ευχάριστα, στέλνοντας μήνυμα αγάπης και ανθρωπιάς. Εμείς να ευχηθούμε πάντως να τις χιλιάσει ο Σύλλογος τις αιμοδοσίες.
Ν.Π.

Η κάλπη της Μ. Τρίτης
* ΧΘΕΣ Μεγάλη Τρίτη στα Φάρσαλα και πώς να μην είναι Μεγάλη, αφού γινόταν του υποψηφίου το ανάγνωσμα στην πόλη. Η Τρίτη είναι των Φαρσάλων και οι υποψήφιοι βουλευτές του νομού το γνωρίζουν καλά, ότι θα βρεθούν με περισσότερο κόσμο λόγω της λαϊκής αγοράς που διεξάγεται κάθε εβδομάδα. Έτσι λοιπόν ο καθένας αναλόγως με τους ανθρώπους που είχε γνωστούς και φίλους, κινούνταν στην πόλη προς αναζήτηση ψηφοφόρων. Και να οι συζητήσεις, τα γέλια και οι φωτογραφίες. Απομένει κάτι περισσότερο από έναν μήνα, εκεί όπου θα κριθούν το τρέξιμο και ο αγώνας που έκανε ο καθένας στον εκλογικό Μαραθώνιο της κάλπης.
Γ.Γ.

Οβελίας...
* ΑΠΟ 12,50 έως 13 ευρώ το κιλό θα φτάσει η τιμή του οβελία στα κρεοπωλεία της Λάρισας ενόψει Πάσχα, σύμφωνα με όσα υποστηρίζουν οι επί σειρά ετών επαγγελματίες κρεοπώλες της Λάρισας.
Αξιόπιστα όπως κάθε χρόνο, τονίζουν, πως οι καταναλωτές θα μπορούν να γευτούν το κατσικάκι πληρώνοντας έως και ένα ευρώ ακριβότερα. Αντίθετα στα σούπερ μάρκετ, τουλάχιστον μέχρι χθες οι τιμές των αμνοεριφίων κυμαίνονταν έως και 10 ευρώ το κιλό.
Γ.Π.

Δώρο
* ΜΕΧΡΙ σήμερα Μεγάλη Τετάρτη έχουν περιθώριο οι εργοδότες και οι επιχειρήσεις να καταβάλουν το δώρο των εργαζομένων. Υπολογίζεται περίπου ως μισός μισθός, μα πλέον με την ακρίβεια που υπάρχει σχεδόν κανείς δεν το «βλέπει». Για τους περισσότερους εξαφανίζεται πριν γίνει αντιληπτό. Γίνεται αέριο, γίνεται ρεύμα, νερό, σούπερ μάρκετ... Κάτι είναι κι αυτό.
Κ.Γ.

Νέο Fuel Pass
* AΝΟΙΧΤΟ παράθυρο άφησε χθες ο υπ. Περιβάλλοντος και Ενέργειας Κ. Σκρέκας ώστε να δοθεί στήριξη στους οδηγούς σε περίπτωση που αυξηθεί περαιτέρω η τιμή των καυσίμων. Η αύξηση, σύμφωνα με όσα ακούγονται από καλά πληροφορημένες πηγές, θα είναι ανάλογη με αυτή που είχε δοθεί τους περασμένους μήνες με το Fuel Pass 1 και το Fuel Pass 2. Σημειώνεται πως το Fuel Pass αποτελεί μέτρο ενίσχυσης φυσικών προσώπων και ελεύθερων επαγγελματιών για την αντιμετώπιση της αύξησης κόστους των καυσίμων κίνησης.
Γ.Π.

Κρεμμύδι
* ΜΕ την πολιτική ένταση στην Τουρκία στα ύψη, ο βασικός αντίπαλος του Ερντογάν, Κεμάλ Κιλιτσντάρογλου, επέλεξε να χρησιμοποιήσει ένα ...κρεμμύδι για να αναδείξει το πρόβλημα της ακρίβειας, μέσα από ένα βίντεο στην κουζίνα του. Ο Κεμάλ Κιλιτσντάρογλου, ανήρτησε στο Twitter, ένα βίντεο, στο οποίο απευθύνθηκε στους Τούρκους ψηφοφόρους λέγοντάς τους ότι αν επιλέξουν εκείνον η τιμή θα πέσει. Στη γειτονική Τουρκία ασχολούνται με κρεμμύδια, ενώ στην Ελλάδα η προεκλογική αντιπαράθεση αφορά βίλες.
Ν.Π.

Ξέφρενη ζωή
* ΣΤΟ τρέξιμο οι Λαρισαίες, δεν είχαν και μεγάλα κέφια.
- Έχει λιακάδα σήμερα κι έβαλα τέσσερα πλυντήρια. Έτσι τη φανταζόμουν, ξέφρενη, την ενήλικη ζωή μου.
***
* - ΟΤΑΝ είναι μωρό τη φωνάζουν «Γυναικάρα μου». Όταν είναι γυναίκα «Μωρό μου». Και στα ΚΑΠΗ της λένε «Πάμε εκδρομή με τα κορίτσια». Πώς να ισορροπήσει μετά...
***
* - ΠΑΜΕ κάπου το Σαββατοκύριακο να ξεφύγουμε;
- Ο ένας απ’ τον άλλο;
Ζ.

 

 

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass