ΨIΘΥΡΙΣΤΑ ΚΑΙ... ΑΛΛΑ

Δημοσίευση: 16 Μαϊ 2023 18:00
* ΠΑΤΡΙΣ, θρησκεία, οικογένεια... Στην ορεινή Βερδικούσια. Με τον βουλευτή Μάξιμο Χαρακόπουλο να εκπροσωπεί την Πολιτεία, τον ιερέα π. Αθανάσιο την Ορθοδοξία και τον πρόεδρο του χωριού Κώστα Τσέτσιλα την οικογένεια, στο προπύργιο των πολυτέκνων. Υπέρ των σταθερών αξιών ο γαλάζιος βουλευτής. Άλλωστε, κι ο ίδιος προβάλει ως «σταθερή αξία» στις επικείμενες εκλογές. * ΠΑΤΡΙΣ, θρησκεία, οικογένεια... Στην ορεινή Βερδικούσια. Με τον βουλευτή Μάξιμο Χαρακόπουλο να εκπροσωπεί την Πολιτεία, τον ιερέα π. Αθανάσιο την Ορθοδοξία και τον πρόεδρο του χωριού Κώστα Τσέτσιλα την οικογένεια, στο προπύργιο των πολυτέκνων. Υπέρ των σταθερών αξιών ο γαλάζιος βουλευτής. Άλλωστε, κι ο ίδιος προβάλει ως «σταθερή αξία» στις επικείμενες εκλογές.

Κτηνοτρόφοι
* ΒΓΗΚΕ για περίπατο ο Λαρισαίος στο κέντρο της πόλης χθες, νωρίς. Πριν ξεκινήσει η κίνηση για τον πολιούχο. Ερημιά στη μεγαλούπολη.
- Ψυχή δεν συνάντησα, μόνο κάνα δυο κτηνοτρόφους…
- Ε; Τι;
- Να, που είχαν βγάλει βόλτα τα σκυλιά τους. Ζώα δεν εκτρέφουν κι αυτοί; Εντάξει, όχι για όφελος οικονομικό, αλλά όπως κι οι τσομπάνηδες δεν ξέρουν από αργίες, ούτε καν Πάσχα, αφού τα κοπάδια θέλουν φροντίδα και με χιονιά και με καύσωνα, έτσι και τα ζώα συντροφιάς.
Ζ.

 

Και πολιτικά
* «Η Αθήνα γύρισε την πλάτη στη Λευκωσία ακόμη και στη Γιουροβίζιον». Αυτό το «ακόμη» είναι το ουσιώδες. Καθώς εκτός από τον χαμό στα «μεσημεριανάδικα», άρχισαν μέχρι και πολιτικές αναλύσεις για το τεσσάρι της Ελλάδας που αντικατέστησε φέτος το πατροπαράδοτο «ντουζ πουάν»…
Ζ.

 

Με πλειοψηφία
* - ΠΡΟΣΕΞΑΤΕ τη διαφορά;
Η επισήμανση στη συζήτηση για τις τουρκικές εκλογές χθες στη συντροφιά των Λαρισαίων.
- Στην Τουρκία, ο Ερντογάν που τον λένε δικτάτορα, παρότι όλα αυτά τα χρόνια εκλέγεται, ε, λοιπόν, αποδεικνύεται ότι χρειάζεται 50%+1 για να κερδίσει τις εκλογές, ούτε πόντο παρακάτω… Ενώ στη χώρα που γέννησε Δημοκρατία αρκεί το 36-37% για να πάρει κάποιος την εξουσία.
- Εεε, την έχουμε εξελίξει εμείς τη Δημοκρατία.
Ζ.

 

Τους έγραψαν
* ΠΗΓΑΝ στο γήπεδο προχθές να χαρούν την ΑΕΛ οι Λαρισαίοι φίλαθλοι κι άφησαν τα Ι.Χ. τους στο απέναντι παρκάκι, αριστερά της Κοζάνης, δίπλα στον Ιπποκράτη. Κι ενώ έφευγαν χαμογελαστοί μετά τη νίκη της ομάδας τους, ξαφνιάστηκαν με τα μπιλιετάκια της Τροχαίας στα παρμπρίζ τους. Τουλάχιστον σε 30-35 αυτοκίνητα, λένε. Και ρωτούν αν και ποιον εμπόδιζαν ή σε ποιους εποχούμενους ή μη δημιουργούσαν πρόβλημα τα παρκαρισμένα -για 1,5 ώρα, όσο διαρκούσε το ματς δηλαδή- Ι.Χ.! Κάποια εξήγηση θα υπάρχει.

 

Λύσεις  από «Λύση»
* ΤΕΛΕΥΤΑΙΟ όνομα στο ψηφοδέλτιο της «Ελληνικής Λύσης-Βελόπουλος», ο Παν. Χατζηπλής αξιοποιεί και την αλφαβητική κατάταξη: «Θα αγωνιστώ με το Νο11, που το φορούσα, άλλωστε, όταν παιδί αγωνιζόμουν στο ποδόσφαιρο».
Με καταγωγή από τη Λάρισα, πατέρα Φαρσαλινό-Σαρακατσάνο και μητέρα Λαρισαία, αυτοσυστήνεται μηχανολόγος μηχανικός ΕΜΠ και Διοίκηση Επιχειρήσεων στο Μάντσεστερ της Αγγλίας, με επαγγελματική δραστηριότητα ως σύμβουλος επιχειρήσεων με έμφαση στα Χρηματοοικονομικά, στην Αθήνα και τη Ν. Υόρκη, την τελευταία τετραετία επιστημονικός συνεργάτης του βουλευτή του κόμματος Β. Βιλιάρδου, συμμετείχε στην ίδρυση της δημοτικής παράταξης «Λαρισαίων Κοινόν», έχει συζητήσει, λέει, την προοπτική του «Thessaly Valley» για την ανάπτυξη της περιοχής, «ο Νομός Λάρισας είναι ένας από τους μεγαλύτερους της Ελλάδας, είναι στο κέντρο της και συνδυάζει πρωτογενή τομέα, βιομηχανία και τουρισμό, ενώ είναι και στον πυρήνα των μεταφορικών υποδομών της χώρας».
***
* ΚΑΙ ως υποψήφιος βουλευτής αναφέρεται «στις πολλές δυνατότητες δημιουργίας πλούτου που έχει η χώρα και στην αφαίμαξή της από το «κράτος των Αθηνών» και τους προστάτες τους. Είναι καιρός να απελευθερωθεί η δυναμική της χώρας με μια ανεξάρτητη κυβέρνηση και να γίνει αποκέντρωση. Στις εκλογές παίρνουμε την Ελλάδα στα χέρια μας και στέλνουμε στα σκουπίδια της ιστορίας έστω λίγο-λίγο τη σήψη της μεταπολίτευσης». Και απευθύνει «κάλεσμα σε όλους τους πατριώτες που δεν αποπροσανατολίζονται από το αναχρονιστικό και κίβδηλο συστημικό δίπολο αριστερά-δεξιά ή πατριδοκάπηλους με ρουσφετολογικούς υπολογισμούς…».
Ζ.


Απ’ τον κάμπο
* ΕΝΤΥΠΩΣΙΑΚΗ από άποψη συμμετοχής η κεντρική προεκλογική συγκέντρωση της Φρόσως Χατζηκωνσταντίνου, για την οποία επέλεξε τη γενέτειρά της, τη Χάλκη. Ήταν ταυτόχρονα και η καλύτερη απάντηση στον βανδαλισμό που είχε υποστεί πριν λίγες μέρες το πολιτικό της γραφείο στη Λάρισα.
Με φόρα απ’ τον κάμπο, έχει πέρασμα στον απλό κόσμο η υποψήφια βουλευτής της ΝΔ. Τριάντα χρόνια στέλεχος στον ΟΑΕΔ, έχει ανέβει πια στα ανώτερα υπηρεσιακά κλιμάκια, με πολιτική εμπειρία, καθώς είναι επί χρόνια εκλεγμένη συνδικαλίστρια, ενώ ήταν υποψήφια και στις προηγούμενες δημοτικές εκλογές. Άνθρωπος με ενδιαφέροντα και δύο μεγάλες αγάπες, όπως λέει: Το ερασιτεχνικό θέατρο και τα αδέσποτα.
Ζ.

 

Κοινό στοιχείο
* ΔΕΝ θα βρει κάποιος εύκολα άκρη με τις Λαρισαίες.
- Εσύ καλέ, τι κοινό έχεις με τον άντρα σου;
- Παντρευτήκαμε την ίδια μέρα. Αυτό μόνο.
***
* - ΣΟΥ το έχω πει, δεν τρώω ποτέ κοκορέτσι…
- Και τα δικά μου τα σκώτια πώς τα έφαγες;
***
* - ΔΕΝ πάω με άντρα που μένει με τη μάνα του, λένε κάποιες. Και πάνε με άντρες που μένουν με τις γυναίκες τους.
Ζ.


Με τα κλισέ
* ΧΑΜΕΝΟΙ στον προεκλογικό ορυμαγδό, οι συνεργάτες που γράφουν τις ανακοινώσεις των υποψήφιων βουλευτών μετά τις συγκεντρώσεις, των νεοδημοκρατών ουσιαστικά, που οργανώνουν, όπως πάντα, και τις πολυπληθείς εκδηλώσεις, κολλάνε στα στερεότυπα γράφοντας. Κι έτσι όλοι οι υποψήφιοι μιλούν για κοσμοπλημμύρα.
- Λες και χάθηκαν οι λέξεις, σχολίαζαν στην παρέα των Λαρισαίων, γιατί μένουν στα κλισέ;
- Τώρα, που έχουμε και τοπικές, επίκαιρες εκφράσεις. «Ιανός» στα Φάρσαλα, «Σεισμός» στον Τύρναβο ή και στην Ελασσόνα…
Ζ.

 

Χύμα…
* «ΑΝΤΡΕΣ λεβέντες και γυναίκες πτσαρίνες, ζητώ να με ψηφίσετε, γιατί δεν μασώ τα λόγια μου». Όντως, η υποψήφια του κόμματος Βελόπουλου στο Αγρίνιο μιλάει ευθέως στο προεκλογικό φυλλάδιό της κι έγινε πανελλήνιο θέμα. «Διώξε τα ζλάπια απ’ τη Βουλή» ή και «όχι στα παρασάνταλα που μας κυβερνάν»… (Ως γνωστόν, πτσαρίνα, με προφανή ετυμολογία, είναι η δυναμική γυναίκα).
Ζ.

 

Τι σκέφτονται…
* ΚΙ όπως εξελίχθηκαν τα πράγματα μετά το ντιμπέιτ, η Κ. Γκ. σκέφτηκε το εξής μακιαβελικό:
- Αν ήμουν ο Ανδρουλάκης, θα γύριζα κάποια στιγμή πάντως στον Κυριάκο και θα του έλεγα «Δεν ξέρω αν με παρακολουθείτε…».
***
* ΕΝΩ ο Σ.Κ. χαρακτήρισε σατανική τη στρατηγική του Μητσοτάκη, ειδικά αυτού, να πάει στο εκλογικό περίπτερο του ΣΥΡΙΖΑ και να ευχηθεί «Καλή επιτυχία»...
Ζ.

 

Δεν σμίγουν
* ΒΑΣΕΙ σχεδίου οι κινήσεις των ορεξάτων Λαρισαίων, με μικρά προβληματάκια ωστόσο.
- Κάνω μια δική μου δίαιτα και νομίζω πως θα είμαι έτοιμος για το καλοκαίρι του 2040.
***
* - Η ζωή μού έχει δώσει πολλά...
- Καλά;
- Κιλά.
* **
* - ΔΥΟ πράγματα είναι που δεν σμίγουν. Βουνό με βουνό και το κουμπί με την κουμπότρυπα απ’ την περσινή βερμούδα.
Ζ.

 

Στο κοινό σπίτι
* «ΕΛΑΤΕ να ανταμώσουμε ξανά στο κοινό μας σπίτι». Αλληγορικό μεν, πολιτικά εύστοχο δε το σύνθημα Σωτ. Βούλγαρη, υπέρ του ΠΑΣΟΚ, για τις εκλογές της Κυριακής. Αλλά και για τη σημερινή του κεντρική πολιτική συγκέντρωση, σήμερα Τρίτη απόγευμα στο «Χατζηγιάννειο». Με τον υποψήφιο βουλευτή να προσκαλεί: «Ελάτε να μιλήσουμε για αυτά που μας ενώνουν: Τις αρχές και τις αξίες μας, το έργο μας, τη δίψα για αλλαγή, το πρόγραμμα του ΠΑΣΟΚ για την κοινωνία. Ελάτε να σφίξουμε τα χέρια».
Ζ.

 

Υπερβάλλων
* ΛΕΓΕΤΑΙ ότι από το Υπουργείο δόθηκε οδηγία στους Συμβούλους Εκπαίδευσης ότι δεν υπάρχει βιασύνη, πως έχουν χρόνο μέχρι τα Χριστούγεννα να ολοκληρώσουν το έργο τους, ωστόσο ο υπερβάλλων ζήλος επικρατεί. Ακόμη και χθες, που λογικά οι Σύμβουλοι Εκπαίδευσης με έδρα τη Λάρισα είχαν αργία, το ίδιο και η Διεύθυνση Πρωτοβάθμιας που ήταν κλειστή, φυσικά τα σχολεία των Περιφερειακών Δήμων λειτουργούσαν κανονικά, κι έτσι «ήρθε ο επιθεωρητής στο χωριό»…
Χρονιάρα μέρα, ο κόσμος πάει να εκκλησιαστεί στον Άγιο Αχίλλιο, και μάλιστα τρεις μέρες πριν τις εκλογές, κάποιοι Σύμβουλοι έκριναν σκόπιμο να επισκεφθούν σχολεία στα πέριξ για να συνεχίσουν την αξιολόγηση των νεοδιόριστων. «Είναι αυτό που λέμε ότι δεν έχουν τον Θεό τους», έκπληκτος ο πρόεδρος του «Κ. Κούμα». «Εκτός αν νομίζουν ότι έτσι βοηθούν την Κυβέρνηση. Προσωπικά, στην πολυετή μου διαδρομή στο συνδικαλιστικό κίνημα εκλεγμένος με τη ΔΑΚΕ, δεν το πιστεύω», λέει ο Δημ. Παπαποστόλου. (Σημειωτέον ότι ο Σύλλογος Δασκάλων βγήκε με ανακοίνωση ζητώντας να δοθούν στους Συμβούλους Εκπαίδευσης γραφεία να μένουν με αξιοπρέπεια, να μην τους κουτσοβολεύουν σε αίθουσες σχολείων).
Ζ.

 

Τους χρειαζόταν
* ΜΠΑΙΝΕΙ σε ένα μπαρ ο Λαρισαίος, πριν παραγγείλει ποτό, λέει στους υπόλοιπους θαμώνες σε δυνατό τόνο:
- Όποιος νομίζει ότι είναι ο πιο δυνατός, ας σηκωθεί επάνω…
Τρεις σηκώθηκαν επάνω.
- Εμείς είμαστε οι δυνατότεροι.
- Α πολύ ωραία… Σας παρακαλώ, μπορείτε να σπρώξετε το αυτοκίνητό μου ως το βενζινάδικο;
Ζ.

 

 

 

PAPALIAGKAS_TYRNAV.jpg

* «Ο δημοκρατικός Τύρναβος δείχνει τον δρόμο της αλλαγής». Έτσι σχολίασε τη θερμή ανταπόκριση που συνάντησε εκεί ο Θ. Παπαλιάγκας. Στο πλευρό του, σύντομη παρέμβαση έκανε και ο πρώην βουλευτής του ΠΑΣΟΚ Κώστας Μπαργιώτας. Ο υποψήφιος βουλευτής του ΠΑΣΟΚ κορυφώνει την προεκλογική του προσπάθεια με την κεντρική προεκλογική του ομιλία στη Λάρισα, μεθαύριο Πέμπτη βράδυ, στην πλατεία Λαμπρούλη στο Φρούριο.
Ζ.

 

 

 

* ΠΕΡΙΚΥΚΛΩΜΕΝΟΣ απ’ το ΠΑΣΟΚ, στη συγκέντρωση Ν. Ανδρουλάκη ο Απ. Καλογιάννης. Τους συνεργάτες του Δ. Τάχο και Αιμ. Νταγιάννη, τον Κ. Μπαργιώτα, αλλά και τον Β. Γκουράβα, που ήταν κι αυτός υποψήφιος βουλευτής παλιότερα, να τον κρατάει γερά απ’ το χέρι. Όταν, όμως, στην επόμενη πολιτική συγκέντρωση, ο Δήμαρχος βρέθηκε απέναντι στον Αλ. Τσίπρα, τότε μίλησαν τα μάτια.
Ζ.

KALOGIAN_PASOK_TSIPRAS2.jpg

 

KALOGIAN_PASOK_TSIPRAS1.jpg

* ΣΕ γεμάτο κεντρικό καφέ μεταξύ πλήθους γνωστών και φίλων, στον αγαπημένο του Τύρναβο, ο υποψήφιος βουλευτής της ΝΔ Νίκος Ντόλας, ο οποίος μπορεί, κι άρα τα είπε μαζί τους τυρναβίτικα, πώς αλλιώς…
Ζ.

 

XORTA.jpg

* ΜΕ τόσες βροχές τα χόρτα έφτασαν στον ουρανό, παντού. Όμορφα είναι, αλλά και επικίνδυνα, καθώς μειώνεται η ορατότητα των οδηγών, ακόμη και οι πινακίδες κρύβονται. Οι Δήμοι έχουν πολλή δουλειά να κάνουν και σε λίγο χρόνο.
Ζ.

AMYGDALA.jpg

 

* - ΣΤΑΣΟΥ, μύγδαλα… Είναι που κυνηγάνε οι παραγωγοί την Κυβέρνηση. (Θυμωμένα αμύγδαλα στη Λάρισα).
Ζ.

 

 

 

 

 

 

 

 

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
DEREE 2-4-24
ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑ ΤΕΝΝΙΣ JUNIOR 2024
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass