ΨIΘΥΡΙΣΤΑ ΚΑΙ... ΑΛΛΑ

Δημοσίευση: 18 Μαϊ 2023 17:00
*«ΘΑ είμαι πάντα δίπλα σας, έντιμα, καθαρά και αποτελεσματικά», δεσμεύεται η υποψήφια βουλευτής της ΝΔ Ρ. Καραλαριώτου. Δίπλα και στον αγροτικό κόσμο, τη δική της οικογένεια. Ζ. *«ΘΑ είμαι πάντα δίπλα σας, έντιμα, καθαρά και αποτελεσματικά», δεσμεύεται η υποψήφια βουλευτής της ΝΔ Ρ. Καραλαριώτου. Δίπλα και στον αγροτικό κόσμο, τη δική της οικογένεια. Ζ.

Διλήμματα
* -ΔΕΝ έχω αποφασίσει ακόμα για τις εκλογές...


Ανήσυχη η νεαρή Λαρισαία.
-Τι θα ψηφίσεις;
-Τι θα φορέσω.
Ζ.

Παίζεται;
* ΑΠΟ τα πρωτοσέλιδα του φιλοκυβερνητικού Τύπου τρεις μέρες πριν τις εκλογές.
«Πληρώνονται αναδρομικά σε συνταξιούχους Δημοσίου». «Οι γυναίκες και οι μέχρι τα 45 θα κρίνουν το αποτέλεσμα».
«Σχέδιο χάους από τον Τσίπρα».
«Πράσινο φως για αυξήσεις μισθών, συντάξεων, επιδομάτων και μείωση φόρων». (Μόνο σιγουριά για άνετη επικράτηση δεν αντανακλούν).
Ζ.

Καρδιτσιώτκα
* ΝΑ και αντιπαράθεση πολιτικών αρχηγών στον κάμπο.
-Τι καντς αυτού ριετφέκα;
-Πάψι χλιάρα, δω θυμνιατίζου να φύγ’ικαρκάντζιαλους.
Ζ.

Στο Στοίχημα
* ΑΠΟΔΟΣΗ μόνο 1.4 έδιναν οι στοιχηματικές για ποντάρισμα σε νίκη της ΝΔ . Αντιθέτως σε όσους ποντάρουν ότι ο ΣΥΡΙΖΑ θα επικρατήσει έστω με μία ψήφο, πληρώνουν επί 5.
-Τι χρείαν έχομεν μαρτύρων, οι στοιχηματικές δεν χάνουν λεφτά, έλεγε ο Λαρισαίος νεοδημοκράτης.
Και τότε παρενέβη να εξηγήσει ο ειδικός στοιχηματζής της παρέας.
- Φυσικά, έχεις δίκιο. Οι στοιχηματικές δεν χάνουν ποτέ. Διότι απλώς διαχειρίζονται τα πονταρίσματα, εισπράττουν και πληρώνουν και κρατούν το κέρδος τους, την γκανιότα. Διαμορφώνουν τις αποδόσεις ανάλογα με τα πονταρίσματα που δέχονται, εν προκειμένω δεν τους νοιάζει ούτε και ξέρουν ποιος θα κερδίσει τις εκλογές, το πόσοι ποντάρουν πόσα και υπέρ ποίου διαχειρίζονται.
Εν ολίγοις αντανακλούν ό, τι και η παράσταση νίκης στις δημοσκοπήσεις, ποιος πιστεύει ο κόσμος για το ποιος θα νικήσει και αναλόγως ποντάρει. (Αν δηλαδή τυχόν κερδίσουν λεφτά συριζαίοι που θα ποντάρουν, δεν θα ξεπαραδιάσουν την εταιρεία, από τους νεοδημοκράτες θα τα πάρουν που θα έχουν ποντάρει με σιγουριά, έστω και με μικρή απόδοση).
Ζ.

Κι απ’ τις δύο
* ΤΟ είχε επισημάνει τις προάλλες στη Γιορτή της Μητέρας ο Λαρισαίος Θ. Τ.
- Μάναμ λέμε στη Θεσσαλία αντί του Μάνα μου, για να διαβάζεται το ίδιο κι απ’ τις δυο μεριές.
Τι, μόνον οι σοφοί της εποχής έγραφαν καρκινικά τύπου «Νίψον ανομήματα μη μόναν όψιν»; Κι οι Λαρισαίοι έχουν τον τρόπο τους. (Λένε και Μαμάμ, επίσης).
Ζ.

Συμπεράσματα
* ΤΟ φιλοσοφούσαν στη συντροφιά των Λαρισαίων.
- Αυτόν τον σκύλο στη γειτονιά που μπορεί να ουρλιάζει όποτε θέλει, πολύ τον ζηλεύω.
* * *
* - ΟΤΑΝ πας στο σπίτι κάποιου, μπες σ’ αυτό τυφλός και φύγε από κει μουγκός. Μην αναζητάς λάθη, να σέβεσαι αυτούς που σε εμπιστεύτηκαν και σ’ έβαλαν στο σπίτι τους.
* * *
* - ΔΕΝ είναι νεύρα αυτό που έχω, συμπυκνωμένο δίκιο είναι.
Ζ.

Με τη Ζωή
* «ΜΙΛΑΜΕ πολιτικά», το εκλογικό της σλόγκαν, «Μιλάμε για τη ζωή μας». Με τη Ζωή, τη Ζωή Ακριβούλη, υποψήφια βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ. Τη γνωστή οικονομολόγο, σύμβουλο επιχειρήσεων, με πλούσια πολιτική και κοινωνική δράση δεκαετίες τώρα. Είναι από εκείνους που δικαιούνται να πουν ‘’Ξέρουμε, Μπορούμε να φέρουμε την Αλλαγή’’.
Ζ.

Για το brain drain
* ΔΥΟ παιδιά επιστήμονες έχει ο Νίκος Καρδούλας, έναν πολιτικό μηχανικό και έναν αρχιτέκτονα μηχανικό. Ο πρώτος εργάζεται εδώ και 5 χρόνια στη Γερμανία κι ο άλλος ως ελεύθερος επαγγελματίας στη Λάρισα. Επειδή λοιπόν ο υποψήφιος βουλευτής της ΝΔ βιώνει οικογενειακά επί πενταετία το ‘’brain drain’’, επειδή κατέχει το πρόβλημα, δηλώνει ότι το στοίχημά του για την επόμενη τετραετία θα είναι να δοθούν επιπλέον κίνητρα στους επιστήμονες, πέρα από την απαλλαγή κατά 50% από τον φόρο εισοδήματος που θα αποκτούν στην Ελλάδα για μία επταετία και την απαλλαγή από το τεκμήριο κατοχής και χρήσης Ι.Χ. για όσους μετακομίσουν φορολογικά στην Ελλάδα, ώστε περισσότερα άξια νέα παιδιά που έφυγαν στο εξωτερικό, να επιστρέψουν στην πατρίδα.
Ζ.
Σπάστες...
* “ΠΡΟΕΤΑΞΕΣ τα χέρια σου, σου πέρασαν αλυσίδες. Σπάστες” Είναι άλλωστε και ποιητής, ο οικοδόμος και αγρότης Γ. Φαρμακιώτης, υποψήφιος βουλευτής του ενωτικού ψηφοδελτίου συνασπισμού κομμάτων «Συμμαχία Ανατροπής», με επικεφαλής τον πρόεδρο του ΕΠΑΜ Δημήτρη Καζάκη. Προσκλητήριο αγώνα «Για την Ελλάδα Για μας και τα παιδιά μας», με διλήμματα: «Ήρθε η ώρα να διαλέξουμε ή με τους υπηρέτες των ξένων συμφερόντων και τα funds ή με τη Δημοκρατία και τον Λαό. Με τους πολεμιστές ή με τους ριψάσπιδες;»
Ζ.

Σινιόρα Φαρσάλων
* ΚΑΘΗΓΗΤΡΙΑ Ιταλικών, γέννημα θρέμμα της επαρχίας Φαρσάλων η Ιωάννα Φουντζοπούλου, υποψήφια βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ. Και τέτοιο κυνήγι από αντιπάλους μα κι από συντρόφους της, πού να το περίμενε στις εκλογές.
Είναι μαθημένη όμως ν’ αντέχει γενικότερα στις κακουχίες, μέλος του Ε.Ο.Σ. Καρδίτσας και παλιότερα και στους Ε.Ο.Σ. Λάρισας και Βόλου, μαθημένη στη σκληρή πεζοπορία, έχει ανέβει και στα Άγραφα διαδηλώνοντας ενά ντια στα Αιολικά Πάρκα, η αναπληρώτρια γραμματέας του ΣΥΡΙΖΑ Φαρσάλων.
Μέλος επίσης των Ενεργών Πολιτών, είχε μετάσχει στις δημοτικές εκλογές το 2019, τώρα ανέβηκε κατηγορία.
Ζ.

Το 9ο
* ΒΑΘΥΣΤΟΧΑΣΤΟΙ καλλιεργημένοι Λαρισαίοι, φαινόταν και στις κουβέντες τους.
- Υπάρχουν άνθρωποι που έρχονται στη ζωή σου μόνο και μόνο για να δεις πόσο καλά περνούσες χωρίς αυτούς.
* * *
* - ΤΟΝ ίσιο δρόμο τον περπάτησα εγώ από την άλλη, έτσι βαδίζουν οι τρελοί, οι δυνατοί και οι μεγάλοι...
-Πολύ ωραίο, Πάολο Κουέλιο είναι;
-Βασίλης Τερλέγκας.
* * *
* - ΠΕΡΑΣΑΝ 8 χελιδόνια από μπροστά μου. Στο επόμενο θα τραγουδήσω ‘’Ένα το χελιδόνι’’.
-Γιατί;
-Μα, 9ο χελιδόνι.
Ζ.

Αλλαντάλλων
* «ΓΙΝΟΝΤΑΙ αρχαιολογικές εκσκαφές διότι από κάτω έχουμε μια ολόκληρη πολιτεία, την Πολιτεία του Πλάτωνα, την οποία την έχουμε επιχωματώσει», ανέφερε ο Κ. Μπακογιάννης μιλώντας στο Φόρουμ των Δελφών. Τα μπέρδεψε ο δήμαρχος, αγνοώντας ότι πρόκειται περί βιβλίου-έργου του μεγάλου φιλόσοφου κι άρχισε το ‘’λαναρείο’’ και στη Λάρισα.
- Ο Γ.Ο. : Παίρνω τηλέφωνο στο ‘’Συμπόσιο του Πλάτωνα’’ να κλείσω τραπέζι για τη γιορτή μου, αλλά δεν το σηκώνουν. Έχεις κανείς κονέ ή να πάρω τον Μπακογιάννη;
- Κι ο Β.Μ. : Ο Μπακογιάννης πήγε στη Μητρόπολη σήμερα να δει τις Εκκλησιάζουσες.
* * *
* ΚΑΙ μεταφορά στα καθ’ ημάς από τον Λαρισαίο Μ. Κ. Η κοτσάνα του Μπακογιάννη για την Πολιτεία του Πλάτωνα μου θύμισε μια άλλη μεγάλη κοτσάνα ενός πρώην οδοντιάτρου και νυν μεγαλοπαράγοντα της Λάρισας. Συζητούσαμε για τη θεματολογία ενός τοπικού Συνεδρίου.
Πρότεινα λοιπόν να έχουμε ΚΑΡΠΑ στο συνέδριό μας και πετάγεται λοιπόν ο άριστος και με υποτιμητικό ύφος μου λέει: «Ποια είναι αυτή η κυρία; Δεν την ξέρω. Θέλω στο συνέδριο να έχουμε μόνο επώνυμους καθηγητές». (Ακούς εκεί κυρία Κάρπα, ποιος επιστήμονας την ξέρει την Καρδιοπνευμονική Αναζωογόνηση...).
Ζ.

Μην το βασανίζεις
* ΚΕΝΤΡΙΚΟ προβεβλημένο στέλεχος του ΣΥΡΙΖΑ στη Λάρισα, συνάντησε τον Μ. Χαρακόπουλο σε κοινωνική εκδήλωση. Του έτεινε τη δεξιά και του ευχήθηκε.
- Καλή επιτυχία...
Για να συμπληρώσει:
- Προσωπική επιτυχία σου εύχομαι, εννοείται, όχι για το κόμμα σου...
Τον ευχαρίστησε με ευγένεια κι ο νεοδημοκράτης βουλευτής κι έμεινε να τον ακούει που του ανέλυε για το προσδοκώμενο αποτέλεσμα των εκλογών, πως αν η συμμετοχή του κόσμου φτάσει εκεί, αν οι νέοι από τόσο μέχρι τόσο ηλικιακά που είναι τόσοι σε αριθμό, ψηφίσει τόσο ποσοστό τους, τότε κλπ κλπ.
- Μην το βασανίζεις, αδελφέ...
Τον έκοψε ο νεοδημοκράτης με μια κατηγορηματική φράση.
- Δεν κερδίζει ο ΣΥΡΙΖΑ.
Δαγκώθηκε ο άλλος.
- Καλά, τι συζητάμε, έφτασαν οι μέρες, Κυριακή κοντή γιορτή.
Ζ.

Λογοπαίγνια
* «ΕΙΝΑΙ προεκλογική περίοδος και θα ακούτε πολλές κουβέντες, κάποιες εκ των οποίων είναι κουβέντες του αέρα, εγώ μπορώ να σας πω μία κουβέντα από την Παραμυθιά: παραμύθια από εμένα δεν θα ακούσετε», τόνισε σε πρόσφατη ομιλία του στην Παραμυθιά ο πρωθυπουργός, συνεχίζοντας τη συνήθεια να συνδυάζει το μέρος στο οποίο βρίσκεται με κάποιο λογοπαίγνιο.
Ωστόσο, όπως πληροφορεί το Κουλούρι, το επιτελείο του Κυρ. Μητσοτάκη δεν κρύβει την ανησυχία του, καθώς ο αρχηγός της ΝΔ πρόκειται να μιλήσει στην Κλειτορία Αχαΐας, με τις δυνατότητες για κάποιο λογοπαίγνιο να είναι αρκετές, αλλά και επίφοβες. Μάλιστα, έμπειρα στελέχη της παράταξης πρότειναν ακόμη και τη ματαίωση της εκδήλωσης, ωστόσο το ενδεχόμενο αυτό φαίνεται πως απομακρύνεται, με τους έμπιστους συνεργάτες του κ. Μητσοτάκη να σκέφτονται ωστόσο να μην του αποκαλύψουν το όνομα του μέρους στο οποίο θα βρεθεί.
* * *
* ΑΠΟ την πλευρά του το Βατράχι διενεργεί νέα μεγάλη δημοσκόπηση με βασικό ερώτημα: Πιστεύετε ότι είναι σειρά του ΣΥΡΙΖΑ να καταστρέψει τη χώρα;
Ζ.

Σημάδι
* -ΕΒΛΕΠΑ στον ύπνο μου τους αριθμούς 2 και 4...
Έλεγε χθες το πρωί ο νεαρός Λαρισαίος κι ο φίλος του τον παρότρυνε, κλασσικά.
-Παίξε κανένα τζόκερ, κάνα λαχείο.
-Μπα, θα φάω 2 πιτόγυρα και θα πιώ 4 μπύρες.
Ζ.

 

 

 

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
DEREE 2-4-24
ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑ ΤΕΝΝΙΣ JUNIOR 2024
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass