ΨIΘΥΡΙΣΤΑ ΚΑΙ... ΑΛΛΑ

Δημοσίευση: 20 Μαϊ 2023 18:00
* ΒΟΥΛΙΑΞΕ το Κηποθέατρο στη βραδιά επικοινωνίας του Χρ. Καπετάνου με τους νέους και τις νέες της Λάρισας. Η υποδοχή της νεολαίας μοναδική, για τον Σαρακατσάνο υποψήφιο της ΝΔ, που θέλει να τα αλλάξει όλα στον Νομό της Λάρισας. * ΒΟΥΛΙΑΞΕ το Κηποθέατρο στη βραδιά επικοινωνίας του Χρ. Καπετάνου με τους νέους και τις νέες της Λάρισας. Η υποδοχή της νεολαίας μοναδική, για τον Σαρακατσάνο υποψήφιο της ΝΔ, που θέλει να τα αλλάξει όλα στον Νομό της Λάρισας.

Θα βρέξει;
* ΚΑΙ ποιητής ο Λαρισαίος παλιός δάσκαλος Στ. Κ., ποιητής του καιρού:
Έχει ανάγκη οριοθέτησης με γραμμή ο ορίζοντας ή η γραμμή τραυματίζει τον ορίζοντα και αιμορραγεί;
Πάλι αίμα θα βρέξει...
Ευτυχώς μαζέψαμε έγκαιρα τις απλωμένες στο σκοινί φρεσκοπλυμένες σκέψεις μας.
Για να έχουμε κάτι να φορέσουμε στη βραδινή έξοδο του Παραλόγου.
Ζ.

Τι μαθαίνουν...
* - ΑΝΩΤΕΡΟΤΗΤΑ των Γερμανών εκπαιδευτικών ή έτσι πρέπει να γίνει, να μάθουν τα παιδιά τη σκληρή αλήθεια για να μην ξανασυμβεί ποτέ κάτι ανάλογο;
Προβληματισμένοι στη συντροφιά των Λαρισαίων διαβάζοντας στην εφημερίδα ότι μαθητές σχολείου της Βαυαρίας φιλοξενήθηκαν από το 1ο Πειραματικό Γυμνάσιο της Λάρισας, στο πλαίσιο προγράμματος ανταλλαγών με θέμα τον Β’ Παγκόσμιο Πόλεμο και τις συνέπειές του στα παιδιά. Οι Γερμανοί έφηβοι ξεναγήθηκαν, άκουσαν κι έμαθαν πολλά για το τι φρικτό είχε συμβεί στα Μαρτυρικά Χωριά, στο Δομένικο και την Τσαριτσάνη, στη Δράκεια του Πηλίου επίσης, άκουσαν Λαρισαίους Εβραίους να διηγούνται τι τράβηξαν οι γονείς τους στα Στρατόπεδα Συγκέντρωσης, όχι κάτι που συνέβη απλώς, αλλά από ποιους και πώς. Τι απαίσια είχαν κάνει και μάλιστα συστηματικά οι πρόγονοί τους.
- Κι όμως, έρχονται εν γνώσει τους...
- Κινδυνεύοντας να σιχαθούν τη ράτσα τους.
-Μα οι Γερμανοί δεν ήταν μόνο οι Ναζί, θεωρούνται από τους πιο καλλιεργημένους λαούς και συνάμα και τους πιο Φιλέλληνες.
Ζ.


Τον υποσκάπτουν;
* - ΤΗ μια οι προσωπικές απόψεις Κατρούγκαλου για την αύξηση ασφαλιστικών εισφορών στους ελεύθερους επαγγελματίες, την άλλη οι συλλογικές επεξεργασίες Τσακαλώτου για τα τοπικά νομίσματα...
Μονολογούσε βαρύθυμος ο Λαρισαίος Συριζαίος.
- Μα επίτηδες του τα κάνουν του Τσίπρα οι φίλοι του;
- Ξέχασες τον Βαρουφάκη, τον πατέρα της Δήμητρας...
- Αυτός δεν πιάνεται, είναι πρώην φίλος...
Ζ.

 

Τακτικές
* ΛΙΓΕΣ μέρες πριν την κάλπη, από τη μια πλευρά το επιτελείο Τσίπρα λανσάρει με αισιοδοξία και αποφασιστικότητα ότι ο ΣΥΡΙΖΑ θα είναι πρώτο κόμμα, έστω και με διαφορά στήθους, η γενική αίσθηση που αφήνουν όλοι τους είναι πως τα γκάλοπ θα ανατραπούν και πως τα πράγματα είναι τσίμα-τσίμα.
Από την άλλη, στο επιτελείο Μητσοτάκη τρέχουν μεν για τις εκλογές, αλλά διαρρέουν ένα αίσθημα νίκης και με διαφορά, εφαλτήριο για αυτοδυναμία στις επόμενες. Το κάνουν, άλλωστε, για αυτούς οι δημοσκόποι, ακόμη και ανυπόληπτων εταιρειών, αυξάνοντας διαρκώς τη διαφορά, μέχρι και το 7%, συν οι αναποφάσιστοι, ε...
***
* ΠΟΙΑ τακτική θα αποδειχθεί ορθή; Ο μεν Μητσοτάκης επωφελείται από τον αέρα της παράστασης νίκης συλλέγοντας εκείνους που πάνε με τον νικητή, χάνει, όμως, από όσους θέλουν να επικρατήσει η ΝΔ, όχι, όμως, και δικό του θρίαμβο. Επίσης, δεν μαζεύει από τις παρυφές του όσους φοβούνται τον ΣΥΡΙΖΑ, εφόσον λένε ότι τέτοιος φόβος δεν υπάρχει. Ο δε Τσίπρας κάθεται και περιμένει να επωφεληθεί από τα προεκτεθέντα, αλλά και από την πίεση που δέχονται οι αντιδεξιοί ψηφοφόροι άλλων κομμάτων, οι οποίοι βλέπουν τη ΝΔ να επελαύνει.
Ζ.


Επί πραγματικού
* ΑΠΟ το βράδυ της Κυριακής θα υπάρχει μία ειδοποιός διαφορά: Δεν θα μιλάμε πλέον επί σεναρίων ποιος θα μπορούσε να συγκυβερνήσει και με ποιον, αλλά θα έχει διαμορφωθεί ένα νέο πολιτικό τοπίο. Το αυτονόητο επισημαίνει το «matrix24.gr» και το συστηματικοποιεί: Βεβαίως, σε κάθε εκλογική αναμέτρηση τα κόμματα καλούνται να επανατοποθετηθούν επί του κάθε φορά διαμορφούμενου νέου πολιτικού σκηνικού. Ωστόσο, αυτήν τη φορά τα πράγματα είναι διαφορετικά, καθώς το θέμα δεν είναι μόνο η διαχείριση του -όποιου- αποτελέσματος, αλλά και η συνάρτησή του με το πιθανότατο ενδεχόμενο των επαναληπτικών εκλογών.
***
* ΓΙΑ παράδειγμα, αν η ΝΔ βγει από την κάλπη με βραχεία κεφαλή, θα αποτελεί «γρίφο για δυνατούς λύτες» για τον Πρωθυπουργό πώς θα διαμορφώσει τη νέα του «γραμμή» χωρίς τον «αέρα» του νικητή και του κυρίαρχου του πολιτικού σκηνικού, που τόσο καιρό τού προσφέρουν αφειδώς οι δημοσκοπήσεις.
Αντιστοίχως, αν ο ΣΥΡΙΖΑ χάσει με μεγάλη διαφορά, τότε είναι ένα ερώτημα πώς θα μπορέσει να αντιμετωπίσει την τάση αποσυσπείρωσης ενόψει των δεύτερων εκλογών. Αντιστοίχως, αν ο Ν. Ανδρουλάκης φτάσει ως το ποσοστό που άφησε η αείμνηστη Φώφη Γεννηματά, θα έρθει αντιμέτωπος με το φάσμα της αποτυχίας και θα καταρρεύσει το προφίλ του «ρυθμιστή» των πολιτικών εξελίξεων. Το ίδιο ισχύει και για τα υπόλοιπα κόμματα, καθώς θα έρθουν αντιμέτωπα με το φάσμα της επιβίωσής τους ή με τη διαχείριση του νέου ποσοστού τους. (Δεν είναι μακριά το σκοτάδι. Κλείσ’ τα μάτια να το δεις).
Ζ.


Στη δίαιτα
* ΚΑΜΑΡΩΝΕ απελπισμένος στον ανοιξιάτικο απολογισμό του ο νεαρός Λαρισαίος.
0 μπάνια.
0 παγωτά.
7 σουβλάκια χθες.
Ο λεγόμενος 007...
***
* ΟΙ φίλοι του, πάλι, είχαν τα δικά τους.
- Δεν υπήρχε φρούτο να φάω μετά το φαγητό και έβαλα δύο μπάλες παγωτό μπανάνα.
***
* - ΜΕ ζήτησαν για δουλειά στην παραλία.
- Τι δουλειά;
- Θα κάνω τη σημαδούρα.
Ζ.

 

For & From
* ΛΟΙΠΟΝ, υπάρχει ένα αγγλικό ρητό, παροιμία, whatever τέλος πάντων, που λέει: «If your employee can steal For you, he will steal From you», σημειώνει ο Λαρισαίος Γ. Ο. Ονόματα δεν θα πω κι ας καταλάβει ο καθένας ό,τι θέλει: «Αν ο υπάλληλός σου μπορεί να κλέψει Για εσένα, τότε θα κλέψει Από εσένα». Οπότε, ενόψει των εκλογών, όπου θα διαλέξουμε τους «υπαλλήλους» μας, ας το έχουμε υπόψη.
Ζ.


Υποχρεωτικότητα
* Η ψήφος στην Ελλάδα είναι υποχρεωτική. Υπάρχουν, βεβαίως, κατηγορίες εκλογέων που μπορούν να εξαιρεθούν, όπως είναι οι άνω των 70 ετών, κάτοικοι του εξωτερικού κ.ά.
Ωστόσο, μετά τη συνταγματική αναθεώρηση του 2001 η αποχή από τις εκλογές ακόμη και χωρίς να υπάρχει σοβαρός λόγος δεν επισύρει κάποια ποινή.
Δ.Χ.

 

Έξι μαζί
* ΩΣ συνασπισμός έξι κομμάτων και κινήσεων κατέρχεται το ΠΑΣΟΚ στις εκλογές, επισήμως, μαζί με όλες τις συνιστώσες του: ΠΑΣΟΚ Κίνημα Αλλαγής Πανελλήνιο Σοσιαλιστικό Κίνημα, Κίνημα Δημοκρατών Σοσιαλιστών, Ανανεωτική Αριστερά, Προοδευτικό Κέντρο, Ένωση Δημοκρατικής Εθνικής Μεταρρύθμισης-ΕΔΕΜ, Κινήσεις Πολιτών. Με τέτοιο όνομα σιδηρόδρομο, έτσι όπως αναφέρεται και στα ψηφοδέλτια, ε, τους πιάνει όλους, μέχρι και παράδεισο υπόσχεται ότι θα πας μαζί του, στην ΕΔΕΜ.
Ζ.

 

Σκοτεινή βραχνάδα
* ΚΟΜΠΛΑΡΙΣΜΕΝΕΣ, αλλά και με αυτοπεποίθηση οι νεαρές Λαρισαίες.
- Βραχνές οι άλλες, έχουν σέξι φωνή. Βραχνιάζω εγώ, σκέτος Ηλίας Ψινάκης.
***
* ΑΠΟ ικανότητες, κάνω πολύ καλά τη χαζή άμα μου την πέφτει κάποιος που δεν τον γουστάρω.
***
* - ΜΕ χαμηλό φωτισμό φαίνομαι πιο σέξι.
- Πόσο χαμηλό δηλαδή;
- Ε, σβηστά καλύτερα.
Ζ.

 

Επαναλαμβάνεται
* Η ιστορία επαναλαμβάνεται κι όπως θέλει τη χαρακτηρίζει ο καθένας τη νέα της εκδοχή. Αύριο, εκλογές 2023 και θυμίζουν εκείνες του 1981, με τον Αλ. Τσίπρα να βροντοφωνάζει «Αλλαγή» και να υπογράφει όπως ο Α. Παπανδρέου «Συμβόλαιο με τον Λαό».
Το ΠΑΣΟΚ, πάλι, βλέπει τον Ν. Ανδρουλάκη να διεκδικεί «Πραγματική Αλλαγή», όπως το ΚΚΕ πριν 40 χρόνια, ενώ αντί του θρυλικού 17% τότε των κόκκινων για είσοδο στη «Β’ Κατανομή», γυρεύει μόνο 12% για να καθορίσει αυτό τις εξελίξεις.
Αλλάζει ο κόσμος. (Οι μόνοι σταθεροί, η ΝΔ «Ή εμείς ή το χάος» και το ΚΚΕ «Τι Πλαστήρας, τι Παπάγος»).
Ζ.


Σπουδές
* ΕΚΛΟΓΕΣ, αλλά και Όνειρα, με τον Σαρανταπορίτη Δ. Ντ. να στιχοπλοκεί:
Όλα τα χρόνια στα βιβλία και στα γράμματα,
Σχέδια κάναμε πολλά κι είχαμε οράματα,
Μικρούς μας έλεγαν να πάμε στο Γυμνάσιο,
Δουλειά θα πιάσουμε, αλλιώς, σε χοιροστάσιο.

Για μαθητές φόρτος πολύς, βασανιστήριο,
Σχολείο πρωί, εξωσχολικά, με φροντιστήριο,
Σπουδάσαμε, με το που βγάλαμε το Λύκειο,
Χωρίς τα χρήματα να φτάνουν για το ενοίκιο.

Δεν επαρκούσε ένα πτυχίο, συνεχίσαμε,
Θα ‘βρισκε ο κόπος μας αντίκρισμα, νομίσαμε,
Άνεργοι μείναμε, στα ξένα θα κοιτάξουμε,
Αν δεν μπορέσουμε, τα πράγματα, ν’ αλλάξουμε.
Ζ.

Κατεστραμμένη
* ΑΠΟ ματαιοδοξία άλλο τίποτε η Λαρισαία... Αλλά κι ο πλαστικός είχε δει κι ακούσει πολλά, δεν μασούσε τα λόγια του.
- Γιατρέ μου, τι μπορείς να κάνεις για να μοιάσω στη Μόνικα Μπελούτσι;
- Να της σπάσω τα μούτρα.
Ζ.

 

KELLAS.jpg

* ΚΑΙ πλατεία γέμιζε ο Χρ. Κέλλας με τον κόσμο του στην κεντρική του ομιλία στη Λάρισα. «Οι πλατείες βγάζουν αρχηγούς» ακούγονταν τριγύρω… Το μήνυμα εστάλη στον γιατρό, που έδωσε υπόσχεση καρδιάς στους συνοδοιπόρους του για ακόμα μεγαλύτερους αγώνες για τον τόπο του. α

 

XARAKOP.jpg

 

* ΧΩΡΙΣ κονβόι μετακινούμενων για τη δημιουργία επίπλαστων εντυπώσεων στα χωριά ο Μ. Χαρακόπουλος. Άλλωστε, τέτοιες παλαιοκομματικές μέθοδοι δεν πιστεύει ότι έχουν πια πέραση στις μέρες μας. Δύναμή του θεωρεί τις σχέσεις εμπιστοσύνης με τους πολυπληθείς φίλους του σε κάθε άκρη του νομού, αλλά και ο καλός λόγος όσων ψηφίζουν άλλα κόμματα για την ποιότητα εκπροσώπησης της Λάρισας στη Βουλή από εκείνον.

 

 

MPIZIOU_MPIZ.jpg

* ΜΠΟΡΕΙ τόσες μέρες να αγκάλιασε χιλιάδες πολίτες που της δηλώνουν την υποστήριξή τους, η αγκαλιά, όμως, με τον πατέρα της, τον Νίκο Μπίζιο, ξεπερνάει φυσικά τα πολιτικά δρώμενα. Ανθρώπινη και απλή, όπως πάντα, η Στέλλα Μπίζιου ετοιμάζεται ξανά για τη Βουλή...

 

 

LIAKOULI.jpg

* ΣΤΕΝΑ συνδεδεμένοι, πλέον, ο πρόεδρος Ν. Ανδρουλάκης και η γραμματέας Λίτσα Λιακούλη, δίνουν τον μεγάλο αγώνα για το ΠΑΣΟΚ, μέχρι το τέλος και με χαμόγελο.

 

 

KOKKALHS_KART.jpg

* Η κούρσα των εκλογών τελειώνει, η κούρσα της ζωής όμως ποτέ. Κι ο Βασ. Κόκκαλης άδραξε χθες την ευκαιρία να περάσει μερικές στιγμές με τον γιο του,
οδηγώντας καρτ. Σήμερα, ημέρα ξεκούρασης και περισυλλογής μέχρι την αυριανή κυριακάτικη μητέρα των μαχών…

 

 

VOYLGARIS.jpg

* ΜΙΑ πολύ εκλεκτή παρουσία με βαρύνουσα παραταξιακή σημασία, χθες στην τελική ομιλία του υποψήφιου του ΠΑΣΟΚ, Σωτήρη Βούλγαρη, στα Φάρσαλα: Αυτή του υπασπιστή του Ανδρέα Παπανδρέου, πρώην διοικητή της 110 Π.Μ., του «φαντομά» με πάνω από 5.000 ώρες πτήσης στο Αιγαίο, του Στυλιανού Πετρουλάκη. Ο πτέραρχος έφτασε μαζί με τον γιο του, τον πρώην γ.γ. Επικοινωνίας της Κυβέρνησης Γιώργου Παπανδρέου, Γιώργο Πετρουλάκη, ο οποίος προλόγισε τον υποψήφιο βουλευτή.

 

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
DEREE 2-4-24
ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑ ΤΕΝΝΙΣ JUNIOR 2024
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass