ΨIΘΥΡΙΣΤΑ ΚΑΙ... ΑΛΛΑ

Δημοσίευση: 23 Μαϊ 2023 18:00
* ΝΑ και οι εκλογικοί αντιπρόσωποι του κόμματος «Κίνημα 21». Αυτοί οι δύο με τα μουστάκια. Ζ. * ΝΑ και οι εκλογικοί αντιπρόσωποι του κόμματος «Κίνημα 21». Αυτοί οι δύο με τα μουστάκια. Ζ.

Η Σίτι
* - ΑΥΤΗ δεν ήταν η Νέα Δημοκρατία. Η Μάντσεστερ Σίτι ήταν, παραλλήλισε ο Λαρισαίος μετά τον θρίαμβο.
- Όλη η Λαϊκή, έλεγε χθες η γυναίκα του μεταφέροντας το κλίμα, προσπαθούσε να εξηγήσει τη μεγάλη διαφορά. Οι μικροπωλητές κοιτάζονταν μεταξύ τους απορημένοι. (Εμ δεν ρωτούσαν κι αυτοί κάναν ταξιτζή).
***


* ΚΑΙ η συζήτηση συνεχιζόταν χθες.
-Ψάχνουμε τις αιτίες της ήττας, οι συριζαίοι.
-Εμείς πάλι, εκείνες της νίκης, οι νεοδημοκράτες. (Τόσο αναπάντεχο).
***
* - ΜΑ όλοι τον έβριζαν...
-Και όλοι τελικά τον αγαπούσαν, όπως αποδείχτηκε στην κάλπη.
***
* -ΜΠΟΡΕΙ να είχαν περισσότερο ενδιαφέρον οι εκλογές αν ψηφίζαμε κάποιον πολιτικό προς αποχώρηση.
-Γιατί, αυτό δεν έγινε και τώρα;
Ζ.

Επισφαλείς
* ΕΚΛΟΓΕΣ τέλος, ζήτω οι εκλογές. Σ’ έναν μήνα ξανά στις κάλπες, με διαφορετικό εκλογικό νόμο, που θα ευνοεί το πρώτο κόμμα, παρέχοντας μπόνους 50 εδρών. Αυτή τη φορά δεν θα έχει σταυρό, οι υποψήφιοι θα μπουν σε λίστα στα ψηφοδέλτια των κομμάτων με τη σειρά ανάλογα με την επίδοση σε σταυρούς που πέτυχαν στις προχθεσινές εκλογές. Οι ψηφοφόροι θα ρίξουν τα ψηφοδέλτια στην κάλπη ασταύρωτα.
***
* ΟΥΔΕΙΣ μπορεί να αποκλείσει ότι η ΝΔ μπορεί να βγάλει και τέταρτο βουλευτή στη Λάρισα με την ενισχυμένη και τότε βουλευτής θα είναι η Ρ. Καραλαριώτου. Επίσης, μπορεί στην επόμενη αναμέτρηση να φτάσει στο 3% και να μπει στη Βουλή η «Νίκη» και τότε ενδεχομένως να λάβει έδρα στη Λάρισα και να γίνει βουλευτής η θεολόγος Βασιλική Ζιάκα, που πρώτευσε σε σταυρούς μεταξύ των τριών υποψηφίων του κόμματος. Αν συμβεί το ίδιο με την «Πλεύση Ελευθερίας» τότε μπορεί να μπει στη Βουλή η μία και μονάκριβη υποψήφια στη Λάρισα, η Ευθυμία Καζαντζή. Ακόμη και η Ηρώ Διώτη μπορεί να εκλεγεί αν επανακάμψει στο Κοινοβούλιο το κόμμα Βαρουφάκη ανασυντασσόμενο.
***
* ΚΑΝΕΙΣ δεν ξέρει αν εισερχόμενα στη Βουλή τα μικρά κόμματα πάρουν έδρα στη Λάρισα. Εφόσον συμβεί αυτό θα κινδυνέψουν η δεύτερη έδρα του ΣΥΡΙΖΑ, αν δεν την κλειδώσει φτάνοντας στο 25% που δείχνει πια τόσο χλωμό, αλλά και η έδρα του ΠΑΣΟΚ αν δεν ξεπεράσει το 12,5% στη Λάρισα ώστε να μην φοβάται κι αυτό β’ και γ’ κατανομή. Και του ΚΚΕ ίσως, κανείς δεν ξέρει πώς θα κάτσουν οι μπίλιες της ενισχυμένης αναλογικής.
Ζ.

Αποκάθαρση
* Ε, για τις εκλογές θα συζητούσαν χθες οι Λαρισαίοι. Μονοθεματικά.
- Γκαντέμης για τους άλλους, όχι για τον εαυτό του...
- Ειδικά αυτόν τον Τσίπρα τον έχει λιανίσει.
***
* - ΗΔΗ στο επιτελείο του συζητούν για την επόμενη, την τρίτη τετραετία Μητσοτάκη. Άλλο τέτοιο σερί δεν έχει κάνει.
- Ο ίδιος πάντως αμέσως υποσχέθηκε Μεταρρυθμίσεις. Ωχ...
- Σωστά, στην Υγεία, την Παιδεία, στα εργασιακά κλπ κλπ τα γνωστά.
***
* Ο άλλος είχε αρχίσει την εκφώνηση του πινακίου.
- Τραγωδία των Τεμπών... Αθώος ο κατηγορούμενος.
- Σκάνδαλο των υποκλοπών... Αθώος ο κατηγορούμενος.
- Χειρισμοί στην πανδημία... Σωστός ο κατηγορούμενος, κοκ. (Κολυμβήθρα του Σιλωάμ η κάλπη).
***
* - ΕΔΩ αθώωσαν πανηγυρικά οι Σερραίοι τον Καραμανλή για τα Τέμπη, δεν θα αθώωναν οι Βολιώτες τη Ζέττα Μακρή για την υπόθεση με το σχολείο της Ράπτου; (Παρονυχίδα).
Ζ.

Επανακάμπτουν
* ΣΕ κάποιους δήμους του ν. Λάρισας το ποιος είναι δεύτερος παίζεται πλέον, μεταξύ ΣΥΡΙΖΑ-ΠΑΣΟΚ. Άλλο που θα συνεργαστούν οι δυο τους στις δημοτικές σε έξι μήνες, θα προηγηθούν οι βουλευτικές τον άλλο μήνα. Οι πράσινοι επανακάμπτουν. Μπορεί να ξέφυγαν λιγάκι στους πανηγυρισμούς εις βάρος του ΣΥΡΙΖΑ, τα στελέχη του το φχαριστήθηκαν περισσότερο από τους νεοδημοκράτες είναι σαφές, όμως τόσα χρόνια στη συριζαϊκή πρέσα μέχρις εξαφανίσεως, ήταν πολύ ζορισμένοι.
***
* ΓΕΝΙΚΟΤΕΡΑ ο Ν. Ανδρουλάκης δεν θα πιεστεί στις νέες εκλογές, δεν θα υπάρχει δίλημμα.
Ο Αλ. Τσίπρας είναι που τραβάει το ζόρι κινδυνεύοντας από την αποσυσπείρωση, συν οι γκρίνιες, οι μικροί εμφύλιοι.
Μέχρι και κάτω χαμηλά στη βάση, ακόμη και μες στις οικογένειες. Αφού 1 στους 3 που είχαν ψηφίσει στις προηγούμενες και φαινόταν ότι θα ξαναψηφίσουν, έφυγε και δεν μίλησε, δεν είχε γίνει καν αντιληπτό.
***
* ΓΟΗΤΕΥΟΝΤΑΙ ότι θα επαναληφθεί η πορεία προς την εξουσία όπως με τον Ανδρέα. Που από το 12 κι εκείνος πήγε σε μια τετραετία στο 25% κι ύστερα ήρθε ο θρίαμβος του 1981. Μόνο που εκείνος ξεκίνησε από το μηδέν κι όχι από το 8. Ακόμη κι έτσι να γίνει όμως, αναλογικά καρτέρα για μετά το 2030.
Ζ.

Στον κάμπο
* Η Λάρισα έδωσε ξανά αποτελέσματα ίδια με το πανελλαδικό ποσοστό των κομμάτων. Και στη ΝΔ, η οποία όμως στην υπόλοιπη Θεσσαλία εμφανίστηκε πιο ενισχυμένη. Πιο συγκεκριμένα, στον Βόλο 43, στα Τρίκαλα 45 και στην Καρδίτσα 46%. Ο ΣΥΡΙΖΑ πάλι, παντού στη Θεσσαλία, με 19άρια, σαν πολύ καλός μαθητής Γυμνασίου. Ενώ το ΠΑΣΟΚ έφτασε και 14% στην Καρδίτσα αλλά και 8% στη Μαγνησία, όπου δεν λέει να συνέλθει, μέσα δε στην πόλη του Βόλου, κατάφερε να περάσει το ΚΚΕ στο τσακ για λιγότερες από εκατό ψήφους.
Ζ.

Κόκκινα μετάλλια
* ΤΟ οποίο ΚΚΕ έκανε το ρεκόρ του για τον ν. Λάρισας στα Γεράνεια Ελασσόνας, με ποσοστό πάνω από 28% λαμβάνοντας 60 ψηφοδέλτια στο χωριό. Το αργυρό κόκκινο μετάλλιο το κατέκτησε η Σκήτη Αγιάς, με 98 ψηφοδέλτια και 25% για το ΚΚΕ, δεύτερο κόμμα και εκεί πίσω από τη ΝΔ, όπως και στην Τσαριτσάνη με 260 ψηφοδέλτια και 24%, όπου το χάλκινο κόκκινο μετάλλιο.
Καλύτερη επίδοση για το ΚΚΕ πανθεσσαλικά στο Αρδάνι Τρικάλων, όπου με 130 ψηφοδέλτια και ποσοστό πάνω από 36% επανήλθε στην πρωτιά, την οποία μια φορά στα χρονικά την είχε χάσει, απ’ τον ΣΥΡΙΖΑ το 2019. Και πανελλαδικά, κλασσικά Μανταμάδος Λέσβου με 40% ΚΚΕ.
Ζ.

Από τη Θεσσαλία
* ΣΤΗ Λάρισα οι βουλευτικές έδρες 3-2 για ΝΔ και ΣΥΡΙΖΑ και οι υπόλοιπες 1-1-1, για ΠΑΣΟΚ, ΚΚΕ και Ελλ. Λυ. Αντιστοίχως, στον Βόλο 3-1 και μία έδρα ΚΚΕ, στην Καρδίτσα 2-1 και μία έδρα ΠΑΣΟΚ και Τρίκαλα 1-1 και τις υπόλοιπες δύο από μία ΚΚΕ και ΠΑΣΟΚ. Από τους 21 βουλευτές της Θεσσαλίας οι 9 της ΝΔ, ο ΣΥΡΙΖΑ 5, ΠΑΣΟΚ και ΚΚΕ από 3 και 1 ο Βελόπουλος. Έρχονται όμως οι νέες εκλογές με ενισχυμένη και η εικόνα θ’ αλλάξει, υπέρ της ΝΔ και εις βάρος όλων των υπολοίπων.
Ζ.

Ζευγάρια
* ΣΤΑ Τρίκαλα την έδρα του ΣΥΡΙΖΑ κέρδισε η πρωτοείσακτη υποψήφια Μαρίνα Κοντοτόλη, επιχειρηματίας με τα κομμωτήρια, η οποία άφησε πίσω της σε σταυρούς τρεις διατελέσαντες βουλευτές. Η συντρόφισσα Κοντοτόλη τυγχάνει ως γνωστόν σύντροφος του πρώην υπουργού Γιαν. Ραγκούση, ο οποίος επανεκλέχθηκε στον Πειραιά. Άλλο ζευγάρι βουλευτικό στον ΣΥΡΙΖΑ οι πρώην υπουργοί Έφη Αχτσιόγλου και Δημ. Τζανακόπουλος, οι οποίοι επανεκλέχθηκαν αμφότεροι στην Αθήνα.
Ζ.

Σταυρώνοντας
* ΟΣΟ για τις σταυροδοσίες, σποραδικά σχόλια.
- Η Άννα Βαγενά κόντεψε να τα καταφέρει πάλι χωρίς ιδιαίτερη προσπάθεια.
- Κι ο Ν. Τσιλιμίγκας παραλίγο, δίχως καμία εμφανή προσπάθεια.
- Είχε όμως μπροστά του τη Λίτσα Λιακούλη που ήταν αχτύπητη. Με διπλάσιους σταυρούς από τον δεύτερο.
***
* - ΤΟ ίδιο κι ο Γ. Λαμπρούλης, ακριβώς διπλάσιους σταυρούς. Κατευθυνόμενη από το κόμμα βέβαια η σταυροδοσία, αλλά και χωρίς πάλι θα έβγαινε...
- Στο ΚΚΕ πάντως μερίμνησαν να ενισχυθούν μελετημένα οι υποψήφιοι που θα κατέβουν για δήμαρχοι σε έξι μήνες. Αβρανάς, Κωστή και Τσικριτσής, βγήκαν ψηλά. Και στους δήμους τους βγήκαν πρώτοι, ο καθένας αντιστοίχως.
- Και πάντα με φροντίδα για την εργατική τάξη, εν προκειμένω τον πρόεδρο του ΕΚΛ Γιάννη Σκόκα που βγήκε τρίτος.
***
* - Η δυναμική Χριστίνα Κοντογιάννη κυριάρχησε στην «Ελλ. Λυ.». Κι αν δεν κρατήσει την έδρα ο Βελόπουλος, στην επόμενη εκλογή δηλαδή που θα έχει τακτοποιήσει και τις λίστες του, τότε η ξανθιά γεωπόνος θα είναι στη Βουλή.
Ζ.

Σταυρώνοντας ΙΙ
* ΣΤΑ αξιοσημείωτα της σταυροδοσίας, τα τοπικιστικά κριτήρια λειτούργησαν.
- Στο Πύθιο της Ελασσόνας θριάμβευσε το ΠΑΣΟΚ με 43%. Και από τα 155 ψηφοδέλτια που πήρε η υποψήφια Σταυρούλα Μπαγιώτα έλαβε 152 σταυρούς.
***
* - ΤΙ σεισμοί και τι λυόμενα... Στο Δαμάσι κυρίαρχη η ΝΔ με πάνω από 45%. Κι από τα 166 γαλάζια ψηφοδέλτια, τα 158 με σταυρό στον Σάκη Παιδή. Κυριολεκτικά #oloimetonsaki.
***
* ΑΛΛΑ και στο Αχίλλειο Φαρσάλων, με 54% η ΝΔ και τα 123 από τα 132 ψηφοδέλτιά της με σταυρό στον Χρ. Καπετάνο.
***
* - ΦΥΣΙΟΛΟΓΙΚΟ ποσοστό για το ΠΑΣΟΚ στο Λουτρό Ελασσόνας με 14%. Αλλά και 60 σταυροί για Θ. Παπαλιάγκα στα 67 ψηφοδέλτιά του.
Ζ.

Στον τόπο τους
* ΟΙ υποψήφιοι βουλευτές διάλεξαν τον τόπο τους για κορύφωση της προεκλογικής τους καμπάνιας. Να πάρουν φόρα, να πάρουν αμπάριζα, πάντως η τελευταία συγκέντρωση την Παρασκευή το βράδυ, με τη λήξη της επίσημης προεκλογικής περιόδου, είχε προσχεδιαστεί αναλόγως.
Η Στέλλα Μπίζιου μίλησε στην Ελασσόνα. Και ο Θ. Παπαλιάγκας το ίδιο. Ο Χρ. Καπετάνος στα Φάρσαλα. Κι ο Φαρσαλινός Σωτ. Βούλγαρης επίσης. Ο Χρ. Χατζησαλάτας στην Αγιά. Κι η Λίτσα Λιακούλη στον Πλατύκαμπο.
***
* ΣΤΑ Φάρσαλα λέει η ΝΔ πήρε 1.000 ψηφοδέλτια παραπάνω, όσα ακριβώς έχασε ο ΣΥΡΙΖΑ στην ίδια επαρχία. Εκεί, στα Φάρσαλα, στην έδρα του, ο Χρ. Καπετάνος πήρε σταυρό σχεδόν στο 70 % των γαλάζιων ψηφοδελτίων, οι 2 στους 3 που ψήφισαν ΝΔ τον σταύρωσαν. Κι έγινε αμέσως ο συνδυασμός: μήπως απέσπασε ψηφοφόρους από τον ΣΥΡΙΖΑ που ψήφισαν ΝΔ για να υποστηρίξουν τον συμπατριώτη τους. (Κάποιους σίγουρα).
***
* ΤΟ 2019 η Στέλλα Μπίζιου είχε πάρει το 50% περίπου τον νεοδημοκρατικών ψήφων στην Ελασσόνα κι έτσι και εκλέχθηκε. Τώρα το ποσοστό της στην έδρα της έπεσε χαμηλότερα, ήταν κι ο Σάκης Παιδής που πήγε κι αυτός περίφημα στην Ελασσόνα, την κυνηγούσε καταπόδας και στον κάμπο την προσπέρασε.
***
* Ο Χρ. Χατζησαλάτας θριάμβευσε στην Αγιά, πρώτος σε σταυρούς. Εκεί μέτρησε περισσότερους από το 1/3 όσων έλαβε συνολικά. Χειρουργικά επιλεγμένη η υποψηφιότητα του ταξίαρχου.
***
* ΠΡΩΤΗ με μεγάλη διαφορά η Λ. Λιακούλη στον Πλατύκαμπο, το ίδιο και η Ρ. Καραλαριώτου με τη ΝΔ και η Ζ. Ακριβούλη με τον ΣΥΡΙΖΑ στο δικό τους χωριό, τη Νίκαια.
Ζ.

Πανωλεθρίαμβος
* Σ’ ΑΥΤΟ συμφωνούσαν όλοι πια στην παρέα των Λαρισαίων.
- Ο ΣΥΡΙΖΑ δικαιώθηκε απολύτως, έπεσαν έξω τα γκάλοπ, εντελώς λάθος οι δημοσκοπήσεις...
- Σωστά, εις βάρος του Μητσοτάκη. ‘Ίσως δεν ήθελαν να τον αφήσουν να χαλαρώσει.
- Έπεσαν έξω πάντως. Απέτυχαν παταγωδώς. Πανωλεθρίαμβος για τους δημοσκόπους. Και ποιος να τους εμπιστευτεί πλέον; Υπέρ του ή εναντίον του...
Ζ.

 

AGORAST_PTYX.jpg

* Ο μπαμπάς λείπει στην πατρίδα για δουλειές. Ο Κ. Αγοραστός είχε να διεκπεραιώσει εκλογές στη Θεσσαλία, όταν η κόρη του η Αλεξάνδρα είχε την απονομή του μεταπτυχιακού της. Οπότε στη μια οθόνη είχε τα εκλογικά και στην άλλη την τελετή στην Ουάσινγκτον.
Ζ.

 

ARNI.jpg

* ΤΗ μια να χωρέσει το αρνί, την άλλη το σώμα της Δημοκρατίας…
Ζ.

TSIPRAS.jpg

 

* ΑΡΚΕΤΑ με τον Ανδρέα. Στις επόμενες θα δοκιμάσει, λέει, ως Ελευθέριος Βενιζέλος.
Ζ.

 

ARNI.jpg

* ΤΟ έστειλαν ήδη το μήνυμα στους συριζαίους, οι Λαρισαίοι πασόκοι. Ότι θα τους κάνουν τη ζωή πατίνι.
Ζ.

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
DEREE 2-4-24
ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑ ΤΕΝΝΙΣ JUNIOR 2024
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass