ΨIΘΥΡΙΣΤΑ ΚΑΙ... ΑΛΛΑ

Δημοσίευση: 26 Μαϊ 2023 17:00
* Ο πρώην βουλευτής Ν. Παπαδόπουλος έλεγε προεκλογικά για 4, ο κεντροεπίτροπος του ΣΥΡΙΖΑ Α. Αγραφιώτης έδειχνε 5 μονάδες διαφορά από τη ΝΔ. Τελικά προέκυψε συνδυασμός, 4Χ5... Ζ. * Ο πρώην βουλευτής Ν. Παπαδόπουλος έλεγε προεκλογικά για 4, ο κεντροεπίτροπος του ΣΥΡΙΖΑ Α. Αγραφιώτης έδειχνε 5 μονάδες διαφορά από τη ΝΔ. Τελικά προέκυψε συνδυασμός, 4Χ5... Ζ.

Τι μυρίζει;
* ΕΙΧΕ απελπιστεί απ’ τον παράξενο καιρό η νεαρή Λαρισαία.


- Κοντεύει Ιούνιος κι αντί να μυρίζουμε καρύδα απ’ τα αντηλιακά, μυρίζουμε βιξ και καουντερπέιν...
Ζ.

Υπουργός
* ΕΠΙΤΕΛΟΥΣ Λαρισαίος υπουργός στην Κυβέρνηση, έστω στην Υπηρεσιακή.
Ο Χρ. Κίττας υπουργός Παιδείας. Χαίρει εκτίμησης ο ομότιμος καθηγητής Ιατρικής, ευρείας αποδοχής ο πρώην πρύτανης του Πανεπιστημίου Αθηνών, ήταν ξανά υπηρεσιακός υπουργός, στο Υγείας τότε το 2012, Μάιο με Ιούνιο πάλι, στην Υπηρεσιακή Κυβέρνηση Πικραμμένου. Δημιουργεί παράδοση.
Ζ.

Στο Όρος
* ΣΤΟ Άγιο Όρος αποσύρθηκε ο Μ. Χαρακόπουλος. Όχι, όχι για να μονάσει. Να ηρεμήσει πήγε ο Λαρισαίος βουλευτής μετά την πολύβουη προεκλογική περίοδο.
Ο ίδιος ενημέρωσε χθες για το ταξίδι του: «Στο Άγιο Όρος της σιωπής και της αγάπης προς όλους, αντλώντας δύναμη ενόψει της επερχόμενης κρίσιμης εκλογικής μάχης για την αυτοδύναμη Ελλάδα...».
Ζ.

Νάνι Κεμάλ
* ΤΟ γιατί δεν πανηγύρισαν έντονα το βράδυ της Κυριακής εξηγούσε ο Λαρισαίος νεοδημοκράτης.
- Δεν βγήκαμε να κορνάρουμε για να μην ξυπνήσει ο Κεμάλ...
Δούλευε τους απογοητευμένους Συριζαίους που τα είχαν βάλει με την κοινωνία, αναρτώντας το κλασικό «Καληνύχτα Κεμάλ, αυτός ο κόσμος δεν θ’ αλλάξει ποτέ...».
***
* ΚΑΙ συμπλήρωνε ενόψει των επόμενων εκλογών:
- Με είκοσι μονάδες διαφορά δεν ζητάς ντιμπέιτ. Ζητάς αυτόγραφο.
(Κι έτσι την ξαναγλιτώνει ο Κυρ. Μητσοτάκης, που δεν ήθελε ποτέ το ντιμπέιτ).
Ζ.

Όλοι το ίδιο
* - ΔΕΝ ξέρω τι ψήφισε ο καθένας στις εκλογές...
Σχολίαζε το εκλογικό αποτέλεσμα ο Λαρισαίος στην παρέα.
- Είμαι, όμως, σίγουρος για το τι ψήφισαν οι καναλάρχες, οι πάροχοι ενέργειας, οι ιδιοκτήτες των εταιριών σούπερ μάρκετ, των κλινικών, των μεγάλων διαγνωστικών κέντρων...
- Ναι, βέβαια... Όμως, το ίδιο ψήφισαν και οι εργαζόμενοι σ’ αυτούς τους επιχειρηματικούς ομίλους. Μαζί με τ’ αφεντικά τους.
***
* - ΑΜΕΡΙΚΗ γίναμε; Αναρωτιόταν ο Χ.Ξ. ενθυμούμενος τα λόγια του Στάινμπεκ: Ο σοσιαλισμός δεν ρίζωσε στις ΗΠΑ, επειδή οι φτωχοί βλέπουν τους εαυτούς τους όχι σαν καταπιεσμένους προλετάριους, αλλά σαν προσωρινά ατυχήσαντες εκατομμυριούχους.
Ζ.

Από τότε
* ΑΥΡΙΟ ο Χένρι Κίσινγκερ κλείνει τα 100 του χρόνια. Ιδιαιτέρως συμπαθής Αμερικανός στην Ελλάδα, μετά τον διαμελισμό της Κύπρου.
Συμπτωματικά, ο αρχειοφύλαξ Ε.Ρ. εντόπισε αυτές τις μέρες δημοσίευμα της εφημερίδας από το 1960. Από τότε ασχολιόταν ο δρ με την Ελλάδα, το μελετούσε το θέμα:
Ο ευρισκόμενος από τινων ημερών εις Αθήνας καθηγητής του Αμερικανικού Πανεπιστημίου Χάρβατ κ. Κίσινγκερ ωμίλησε σήμερον εις παρατεθέν γεύμα υπό του Συνδέσμου των εν Αθήναις ανταποκριτών εις το ξενοδοχείον «Μ. Βρεταννίας».
Ο κ. Κίσινγκερ, ομιλήσας δι’ ολίγων περί των νέων κρατών και των προβλημάτων τα οποία δημιουργούνται εκ της συστάσεως αυτών, ετόνισεν την ανάγκην της δημιουργίας των προϋποθέσεων διά την ομαλήν λειτουργίαν και την εξέλιξιν αυτών των κρατών.
Απαντών εις ερώτησιν σχετικώς με την νομιμοποίησιν του ΚΚΕ και γενικώτερον την επίδρασιν των ΚΚ εις τας ελευθέρας χώρας, είπεν ότι αγνοεί τας ειδικάς ελληνικάς συνθήκας, αλλά πάντως δεν πρόκειται να λυπηθή αν οι κομμουνισταί δεν ευρίσκουν νομίμους τρόπους ανατροπής του καθεστώτος εν Ελλάδι.
(Εν προκειμένω αλήθεια έλεγε).
Ζ.

Καρφώνει δε...
* ΕΥΧΑΡΙΣΤΕΙ μεν τους πολίτες, καρφώνει δε τους συντρόφους η Άννα Βαγενά: «Είναι πολίτες που αγνόησαν τα κατά χιλιάδες σταυρωμένα ψηφοδέλτια που έφταναν σε αυτούς, πολλές φορές μάλιστα με διπλούς σταυρούς, σταυρούς που προήλθαν από συνδιαλλαγές και συνεννοήσεις.
Είναι πολίτες που πιστεύω τίμησαν πρώτα τον εαυτό τους και ύστερα εμένα». (Έγιναν τέτοια πράγματα στον τοπικό ΣΥΡΙΖΑ;).
***
* ΚΑΙ η εσωστρέφεια ποτίζεται συστηματικά μετά την ήττα. Προσθέτει, λοιπόν, η πρώην βουλευτής: «Σ’ αυτές τις εκλογές οι περισσότεροι υποψήφιοι των κομμάτων ξόδεψαν πιο πολύ χρήμα και ενέργεια για να πολεμήσουν τους συνυποψηφίους τους μέσα στα ίδια ψηφοδέλτια, παρά τους πολιτικούς τους αντιπάλους. Αυτό είναι ένα γεγονός που με λυπεί βαθύτατα». (Μάλλον για τα άλλα κόμματα θα λέει, όχι τον ΣΥΡΙΖΑ, δεν μπορεί...).
Ζ.

Μικροί εμφύλιοι
* ΠΑΝΤΟΥ εξελίσσονται μικροί μετεκλογικοί εμφύλιοι.
Ο πρόεδρος Δημ. Νατσιός αποκάλυψε με δήλωσή του στην εφημερίδα ότι «Στόχος της «Νίκης», που πιστεύει ακράδαντα ότι θα μπει στη Βουλή, είναι να εμποδίσει τη ΝΔ στην επίτευξη αυτοδυναμίας σε επίπεδα που θα της επιτρέψουν να τροποποιήσει ανενόχλητη το Σύνταγμα, εις βάρος των ιδανικών του Γένους μας». (Κι ο Άγιος Παΐσιος να βάλει το χέρι του...).
***
* ΣΤΗΝ «Ε» μίλησε και η Ηρώ Διώτη, που θα εκλεγόταν με το ΜέΡΑ, το επίσης παραλίγο στη Βουλή, αν...
«Είδαμε να δυναμώνουν μορφώματα ακροδεξιά, αντιδραστικά, συνωμοσιολογικά και θολά, όπως η Ελληνική Λύση, η Νίκη ή η Πλεύση Ελευθερίας...». Όπα... Και μερικοί που νόμιζαν ότι Κωνσταντοπούλου και Βαρουφάκης, βίοι παράλληλοι.
(Μόνο στο εναντίον Τσίπρα συνέπιπταν;).
***
* Η Αφροδίτη Λατινοπούλου, που ετοιμάζεται να ξεαποκλειστεί στις επόμενες εκλογές με νέο όνομα στο κόμμα της, ντυμένη στα χρώματα της γαλανόλευκης, ανακοινώνει ότι «δεν θα αφήσουμε τη χώρα έρμαιο ανάμεσα σε ακροαριστερά, αριστερά και κεντροαριστερά κόμματα, ετερόκλητες συμμαχίες, κηραλοιφές ή χριστέμπορους».
Σ’ αυτά τα τελευταία συμπίπτει με την κασιδιάρικη ανακοίνωση που εκδόθηκε την ίδια μέρα και αναφέρει:
«Ο Μητσοτάκης επιθυμεί διακαώς μία ελεγχόμενη δήθεν «αντιπολίτευση» στα δεξιά του, με κηραλοιφές και άλλα απολύτως κατευθυνόμενα κομματίδια για να ολοκληρώσει τα εθνομηδενιστικά του σχέδια».
Ζ.

Αποφασίζομεν
* ΕΧΕΙ ένα ενδιαφέρον, πάντως, ότι στις επόμενες εκλογές, για τα κόμματα που είχαν αποκλειστεί από τον Άρειο Πάγο και που τώρα θα εξασφαλίσουν συμμετοχή στις νέες εκλογές, οι πρόεδροί τους θα καθορίσουν τη σειρά των υποψηφίων.
Σταυρό δεν θα έχει, άρα όποιοι εκλεγούν, αν τυχόν, θα είναι του αρχηγού.
Ζ.

Αποσύρεται
* ΕΠΙΣΗΣ, ναι μεν τα ψηφοδέλτια θα συγκροτηθούν σύμφωνα με τις επιδόσεις των υποψηφίων σε σταυρούς, στις εκλογές της 21ης/5, πράγμα που δεν είναι υποχρεωτικό από τον νόμο, αλλά και που ουδείς αρχηγός διανοείται να το παραβιάσει με τους εκλεγέντες βουλευτές του, πάντως δεν σημαίνει ότι δεν μπορούν να εμπλουτιστούν.
Αν κάποιος υποψήφιος δεν θέλει να ξαναβάλει, τότε το κόμμα μπορεί να τον αντικαταστήσει με άλλον, στη θέση του εννοείται.
***
* ΝΑ στο ΠΑΣΟΚ της Λάρισας, ο Γ. Θεοδωρόπουλος ενημερώνει «τους φίλους και συντρόφους, και ειδικά όσους με τίμησαν με την ψήφο τους, ότι για υπηρεσιακούς λόγους θα απέχω από τις επόμενες εκλογές, ευχαριστώ πολύ το ΠΑΣΟΚ που με τίμησε, θα παραμείνω πιστός στρατιώτης στην παράταξη που υπηρετώ από τα νεανικά μου χρόνια χωρίς ιδιοτέλεια...».
Ο συγκεκριμένος βγήκε δέκατος, προτελευταίος, πέρασε μόνο τον Δημ. Κουκούλη, ο οποίος κατέλαβε ξανά την τελευταία τιμητική θέση. Τιμητική και η προτελευταία. Υπό την έννοια ότι βάζουν και ξαναβάζουν κι ας είναι 1.000% βέβαιοι ότι δεν τό ‘χουν...
Ζ.

Αναρρωτικές
* ΝΑ ένα πρόβλημα που προκύπτει με τις αναρρωτικές άδειες εκπαιδευτικών. Όπως το περιγράφει ο πρόεδρος Δημ. Παπαποστόλου: Γράφει ο γιατρός του Πανεπιστημιακού φερειπείν, το ίδιο μπορεί να γίνει και με ιδιώτες που επίσης έχουν δικαίωμα να γράφουν άδειες, δίνουν, λοιπόν, σε κάποιον 15 ημέρες άδεια. Παίρνει από την υπηρεσία του ο εκπαιδευτικός την άδεια κανονικά.
Η Α/θμια Υγειονομική Επιτροπή θα συνεδριάσει κάποια στιγμή αργότερα, μετά τη λήξη της άδειας. Και εγκρίνει λέει τις μισές, π.χ. τις 7 ημέρες. Και τις υπόλοιπες 8; Αδικαιολογήτως απών από την υπηρεσία, πολύ σοβαρό και επιπλέον και 8 ημέρες περικοπή μισθού.
***
* ΕΔΩ τίθεται θέμα αξιοπιστίας λειτουργών της Υγείας και της Παιδείας, διαπιστώνει ο πρόεδρος των δασκάλων-νηπιαγωγών. Επίσης, τίθεται και θέμα υγείας για αδειοδοτούμενο.
Άρα, κάτι πρέπει να γίνει. Σήμερα οι εκπρόσωποι του κλάδου ζήτησαν και θα έχουν συνάντηση με τον διοικητή Φ. Σερέτη, μπας και ξεμπερδευτεί το κουβάρι.
Δεν ζητούν χαριστικές άδειες, αλλά να συμφωνήσουν γιατροί και Επιτροπή τι εγκρίνεται.
Ζ.

Σε κοινή θέα
* «ΕΙΝΑΙ πολύ κρίμα αυτή η εικόνα, πίσω από τη Δημοτική Πινακοθήκη Λάρισας. Ένα από τα σημαντικότερα σημεία πολιτισμού στην πόλη». Διαμαρτύρεται η Γ.Κ. για τους κάδους απορριμμάτων, που μένουν ανοιχτοί με τα σκουπίδια σε κοινή θέα. Θα προτιμούσε να μπουν κι εκεί υπόγειοι.
Ζ.

Αναλύσεις
* ΣΕ μάτιασμα και όχι αστοχίες κατά την περίοδο που υπήρξε αντιπολίτευση οφείλονται τα χαμηλά ποσοστά του ΣΥΡΙΖΑ στις εκλογές, σύμφωνα με αστρολόγους που κλήθηκαν να ερμηνεύσουν το αποτέλεσμα της κάλπης της 21ης Μαΐου.
Όπως επισημαίνουν, ένας συνδυασμός ματιάσματος και μιας δύσκολης εποχής που διανύει το κόμμα ζωδιακά εξηγούν την πρόσφατη αποτυχία στην εκλογική αναμέτρηση.
***
* Η αποκάλυψη από το Βατράχι: «Αναμφίβολα πρόκειται για μάτι. Πολλοί λένε ότι έχει να κάνει με τον τρόπο που έκανε αντιπολίτευση ο ΣΥΡΙΖΑ αυτά τα τέσσερα χρόνια, αλλά ο Αλέξης Τσίπρας είναι ξεκάθαρα ματιασμένος, φαίνεται άλλωστε από τις φωτογραφίες που βλέπουμε» έγραψε γνωστός αστρολόγος-μέντιουμ.
«Με το μόνιμα γουρλωμένο μάτι του Κυριάκου Μητσοτάκη να τους κοιτάζει, μου κάνει εντύπωση που δεν έπεφταν συνέχεια όλοι από τις σκάλες» πρόσθεσε.
***
* ΤΟ οποίο και συνεχίζει την πολιτική ανάλυση: Εκλογικό ποσοστό για τη ΝΔ που αγγίζει το 170% προβλέπουν τώρα αναλυτές για τις επόμενες εκλογές.
Όπως προκύπτει, μάλιστα, από νέα δημοσκόπηση, η ΝΔ εμφανίζει προβάδισμα 150% έναντι του ΣΥΡΙΖΑ, ενώ φαίνεται να εξασφαλίζει την αυτοδυναμία με 666 έδρες. Πολιτικοί αναλυτές τονίζουν πως ο μόνος τρόπος, πλέον, να χάσει ο Κυριάκος Μητσοτάκης τις επικείμενες εκλογές είναι να δείρει γριούλα στο Σύνταγμα, ενώ ταυτόχρονα κλωτσάει ένα κουτάβι φωνάζοντας «Αλλαχού Ακμπάρ», χωρίς και πάλι να είναι βέβαιο.
***
* ΩΣΤΟΣΟ, όπως επισημαίνουν, τα ποσοστά αυτά είναι πιθανό να δημιουργήσουν πρόβλημα στον Πρωθυπουργό, αφού, σύμφωνα με συνταγματολόγους, θα πρέπει να γίνει και πρωθυπουργός τουλάχιστον άλλης μίας χώρας, ώστε να απορροφηθούν οι επιπλέον βουλευτές. Πηγές στη ΝΔ τονίζουν ότι ήδη γίνονται συζητήσεις με γειτονικές χώρες για να αναλάβει και εκεί την πρωθυπουργία, με πιθανότερη την Κύπρο. Ωστόσο, δεν αποκλείουν και κάποια από τις βαλκανικές χώρες, με τον Κυριάκο Μητσοτάκη να μοιράζει τον χρόνο του ανάμεσα στα δύο πόστα, και με την ευκαιρία να αγοράζει φτηνή βενζίνη και χαρτικά για τη χώρα, κάθε φορά που επιστρέφει στην Αθήνα.
Ζ.

 

 

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
DEREE 2-4-24
ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑ ΤΕΝΝΙΣ JUNIOR 2024
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass