ΨIΘΥΡΙΣΤΑ ΚΑΙ... ΑΛΛΑ

Δημοσίευση: 27 Μαϊ 2023 17:01
* ΤΕΤΡΑΔΑ παραγόντων σε δύο ομάδες, όμως, οι αυτοδιοικητικοί μαζί κι οι κοινοβουλευτικοί πάλι λένε τα δικά τους. Άλλες οι εκλογές Μαΐου κι άλλες οι του Οκτωβρίου. Ζ. * ΤΕΤΡΑΔΑ παραγόντων σε δύο ομάδες, όμως, οι αυτοδιοικητικοί μαζί κι οι κοινοβουλευτικοί πάλι λένε τα δικά τους. Άλλες οι εκλογές Μαΐου κι άλλες οι του Οκτωβρίου. Ζ.

Αναλυτές


* - ΓΙΑΤΙ λέγεται Παρασκευή, αναρωτιούνταν χθες στην παρέα των νεαρών Λαρισαίων.
- Αφού δεν παρασκευάζουμε τίποτα...
***
* ΚΙ ύστερα άρχισαν να καταστρώνουν σχέδια ενεργητικού αράγματος.
- Τι θα κάνουμε Σαββατόβραδο;
- Θα το ρίξουμε μέσα.
Ζ.

Ενδελεχώς
* ΜΙΚΡΕΣ χαρές σαν Κυριακές
και σαν χλωμές αγίες.
Θα ξαναρθούν μικρές χαρές...
Με στίχους Μητσοτάκη αντιδρά στην κατάσταση η Λαρισαία Συριζαία Μ.Π. Ναι, στίχους Δημήτρη Μητσοτάκη όμως, των «Ενδελέχεια».
Δε φταίει κανείς,
δε φταίει κανείς.
Όποιος κερνάει τη ζωή,
αυτός τη σεργιανάει.
Δε φταίει κανείς.
Ζ.

Περιπαικτικά
* ΕΝ ΤΩ ΜΕΤΑΞΥ, οι Λαρισαίοι νεοδημοκράτες συνεχίζουν τα περιπαικτικά.
- Καληνύχτα σε όλους εκτός απ’ τον Κεμάλ... (Τον οποίο τόσοι Συριζαίοι έχουν καληνυχτίσει στις αναρτήσεις τους, απογοητευμένοι από την κοινωνία).
***
* - Η κοπέλα μου μού είπε να μην ψηφίσω Μητσοτάκη αν νομίζω ότι με απατάει. Εσείς τι λέτε; Τι να κάνω; (Αυτός νομίζει ότι θα βρει άκρη με τις γυναίκες).
Ζ.

Όλοι ΝΔ;
* ΣΤΑ μεθεόρτια των εκλογών κι ο Λαρισαίος ένιωθε μια σιγουριά.
- Δεν χρειάζεται ν’ αναρωτιέσαι αυτήν τη φορά. Οι μισοί ψήφισαν ΝΔ από όσους βλέπεις τριγύρω σου κάθε μέρα.
- Και σίγουρα δεν υπάρχουν αμφιταλαντευόμενοι, συμπλήρωνε ο φίλος του. Δεν έχει πια αυτός δεν έχει εκδηλωθεί, δεν ξέρουμε τι ψήφισε. Όλοι Μητσοτάκη.
***
* - ΕΝΤΑΞΕΙ, τους παρηγόρησε ο άλλος. Μέσα στην πόλη λίγο πάνω από 1 στους 3 ψήφισε ΝΔ, 37% πήρε.
Και ενημέρωνε πως τόσο ακριβώς είχε πάρει η ΝΔ και το 2019, πιο χαμηλά πάλι απ’ το πανελλαδικό της ποσοστό, στον Δήμο Λαρισαίων πάλι 37% και στις προηγούμενες εκλογές.
- Ο ΣΥΡΙΖΑ είναι που κουτρουβάλησε 12 μονάδες κάτω, τρεις μάνι-μάνι πήρε το ΠΑΣΟΚ στην πόλη της Λάρισας κι άλλες τρεις το ΚΚΕ, κάνα δυο η Κωνσταντοπούλου και οι μικροί της Εξωκοινοβουλευτικής...
Ζ.

Προσεκτικές
* ΤΟ φιλοσοφούσαν χθες στον καφέ οι νεαρές Λαρισαίες.
- Μη δανείζεστε προβλήματα από το μέλλον. Αρκούν όσα έχουμε στο παρόν.
***
* - ΔΕΝ γκρινιάζουμε ποτέ από το πρωί. Έχουμε όλη τη μέρα μπροστά μας.
***
* - ΕΣΥ τι παίρνεις για να νιώσεις καλύτερα;
- Αποστάσεις.
Ζ.

Εναντίον
* - ΠΡΟΕΚΛΟΓΙΚΑ το ΠΑΣΟΚ κι ακόμα περισσότερο το ΚΚΕ είχαν στραφεί κυρίως εναντίον του ΣΥΡΙΖΑ, έφτιαχναν αναχώματα για να μην έχουν διαρροές λόγω της πίεσης του δικομματισμού. Συν η φουλ επίθεση από τη ΝΔ, το κάστρο του ΣΥΡΙΖΑ έπεσε εκκωφαντικά. Ήταν κι οι άμυνές τους τζούφιες...
Ο Λαρισαίος θύμιζε στην παρέα τα προηγούμενα για να μιλήσει για τα επόμενα. Την άποψή του έλεγε.
- Τώρα, όλοι σκληρή επίθεση κατά της ΝΔ, θα το δείτε, εναντίον του νεοφιλελευθερισμού και της ανάλγητης δεξιάς. Τώρα που δεν φοβούνται από διλήμματα δικομματισμού. ΠΑΣΟΚ και ΚΚΕ θα δώσουν ρεσιτάλ αντιδεξιάς ρητορικής. Κι ο ΣΥΡΙΖΑ από κοντά φυσικά.
***
* - ΚΑΙ η ΝΔ πώς θα αμυνθεί; Τώρα που δεν προκύπτει φόβος για επιστροφή του ΣΥΡΙΖΑ, που ήταν και η προεκλογική της μονοκαλλιέργεια, τώρα που αυτός δεν έρχεται, τι θα επισείει;
- Οι κάλπες είναι άδειες λένε, όμως, τίποτε δεν είναι σίγουρο...
- Και γιατί δεν κάνουν ένα ντιμπέιτ; Όλα έχουν κριθεί απαντούν, δεν έχει νόημα. Τι ισχύει τελικά;
***
* - ΚΙ όλοι στρέφονται κατά Τσίπρα, όχι μόνον ο Μητσοτάκης, ο οποίος κανονικά θα έπρεπε να τον λατρεύει με τις νίκες που έχει καταγάγει εις βάρος του. Κι όμως, κι αυτός και όλοι τον Τσίπρα έχουν στο στόχαστρο, αυτόν δεν θέλουν. Πέφτουν στην παγίδα και κάμποσοι Συριζαίοι κι αρχίζουν τα δημοκρατικά, θα το συζητήσουμε, τα όργανα, η συλλογική ευθύνη, το Συνέδριο, αντί να υπερασπίζονται με νύχια και με δόντια το βασικό τους ατού...
Ζ.

Γαλάζιος εργάτης
* ΑΘΟΡΥΒΟΣ και ουσιαστικός εργάτης της παράταξης ο Ελασσονίτης αντιπρόεδρος της ΔΕΕΠ της ΝΔ Λάρισας, ο Θωμάς Κίτσης. Και προεκλογικά και την Κυριακή, από το ξεκίνημα της ψηφοφορίας, έκανε τον δικό του αγώνα, ενημερώνοντας, με το τηλέφωνο να έχει «πάρει φωτιά». Και σίγουρα δικαιούται να έχει και το δικό του μερτικό στην επιτυχία της ΝΔ. Ανάλογη εγρήγορση θα επαναληφθεί σε έναν μήνα, στη νέα κρίσιμη μάχη για την αυτοδυναμία.
Ι.Μ.

Πρωτοτυπίες
* ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝ το αποτέλεσμα στη Βερδικούσια. Όχι τόσο που υπάρχουν πολλοί παλαιοημερολογίτες όσο που προεκλογικά είχε βγει δημοσίως ομάδα κατοίκων, προειδοποιώντας τους υποψήφιους βουλευτές να μην πατήσουν στο χωριό τους. Πράγμα που δεν συνέβη τελικά, καθώς και προεκλογικές περιοδείες υποψηφίων έγιναν στη Βερδικούσια και ο κόσμος σταύρωσε στην κάλπη, περίπου όπως και σ’ όλο τον υπόλοιπο νομό. Πολύς ντόρος για το τίποτα.
Η ΝΔ πήρε, λοιπόν, στη Βερδικούσια 45%, δεύτερο το ΠΑΣΟΚ με 14% και ο ΣΥΡΙΖΑ τρίτος λαχανιάζοντας με 12%. Κι εκεί αρχίζουν τα ολίγον πρωτότυπα. Τέταρτο κόμμα με 8% η Δημιουργία-Θάνος Τζήμερος που πήρε 90 τόσα ψηφοδέλτια, όχι και λίγα, ενώ ακολουθούσε η Νίκη, που προσπέρασε το κόμμα Βελόπουλου. (Άλλος αέρας εκεί ψηλά στη Μαμαλή).
Ζ.

Τι καλύτερο
* ΤΩΡΑ που ξεμύτισε η Νίκη, πολύ κοντά στο να μπει στη Βουλή, άρχισαν κάποιοι να κοιτούν και το εκλογικό πρόγραμμα του κόμματος και να αλιεύουν από τις προτάσεις του Δημ. Νατσιού: «Στις περιπτώσεις μη εξυπηρέτησης των δανείων, π.χ. λόγω ανεργίας, ο δανειζόμενος θα αναλαμβάνει υποχρεωτική εργασίας το ευρύτερο Δημόσιο, με ειδικό καθεστώς αυξημένων κρατήσεων, ώστε να υπάρξει υποχρεωτική μακροχρόνια εξυπηρέτηση του δανείου».
- Γιατί να μην τους δοκιμάσουμε κι αυτούς; Οι άλλοι καλύτεροι ήταν;
Ο Λαρισαίος το σκεφτόταν έχοντας βγάλει το προφανές συμπέρασμα.
- Και την τράπεζα θα πιστολιάσουμε και στο Δημόσιο θα διοριστούμε.
Ζ.

Στο Όρος
* ΠΡΟΗΓΗΘΗΚΕ μεν ο Μ. Χαρακόπουλος, ακολουθεί δε ο Κυρ. Μητσοτάκης. Γράφει, λοιπόν, το «Θεωρείο» της «Καθημερινής», περί επίσκεψης Μητσοτάκη στο Άγιον Όρος: Σύμφωνα με πληροφορίες, ο πρόεδρος της ΝΔ ετοιμάζει βαλίτσες για να επισκεφθεί την Κυριακή τη Μοναστική Πολιτεία του Άθω, μαζί με τον γιο του Κωνσταντίνο. Η στόχευση είναι σαφής, καθώς υπάρχουν Μονές που έδωσαν «γραμμή» προς το κόμμα Νίκη.
Ζ.

Εμφύλιος
* ΣΥΜΜΕΤΕΧΕΙ και η Λάρισα στην εσωστρέφεια του ΣΥΡΙΖΑ, που κατά τα άλλα την ξορκίζουν όλοι τους. Τα αθηναϊκά φιλοκυβερνητικά ΜΜΕ ανέδειξαν χθες, με μια μέρα καθυστέρηση είν’ η αλήθεια, το θέμα: «Τι καταγγέλλει η Άννα Βαγενά». Κατά συνυποψηφίων της στη Λάρισα.
- Ανθρώπινο να επιχειρήσει να δικαιολογήσει, όπως νομίζει, το ότι δεν εκλέχθηκε, σχολίαζε χθες Συριζαίος. Πόσο πολιτικό, όμως, είναι ειδικά αυτές τις μέρες;
Ζ.

Αντέδρασε, αλλά
* Ο Λαρισαίος απόστρατος που ήθελε να είναι, θεωρούσε ως βέβαιο ότι είναι, είχε ξεκινήσει μάλιστα προεκλογική καμπάνια αυτοβούλως και κει πάνω που πήγαινε να εκλεγεί δεν τον έβαλαν τελικά στο ψηφοδέλτιο, εξέφρασε, λοιπόν, παραμονές εκλογών την υποστήριξή του τους τρεις απερχόμενους βουλευτές του κόμματος. Ναι, της ΝΔ, μη γίνει και καμιά παρανόηση.
Αρχικά, ο Μπάμπης Τσιαπάλας είχε ξεκινήσει με «τη μοναδική γυναίκα εν ενεργεία βουλευτή στον Νομό Λάρισας, από τότε που θυμάμαι τον εαυτό μου», δηλώνοντας αναφανδόν υποστηρικτής κι ύστερα επεκτάθηκε, διά παν ενδεχόμενο. Με κάποιους άλλους υποψηφίους είχε έντονο πρόβλημα, το έλεγε, χωρίς ονόματα όμως, ότι τον έκοψαν εκείνοι από το ψηφοδέλτιο για το συμφέρον τους. Το αποτέλεσμα τον δικαίωσε. Αφού απόντος του Τσιαπάλα, εκείνος κέρδισε. (Έτσι εξηγείται, αυτός ήταν ο λόγος).
Ζ.
Επαναλαμβάνεται
* ΜΙΑ ανίσχυρη και αναιμική αντιπολίτευση οδηγεί με μαθηματική βεβαιότητα στη δημιουργία πανίσχυρης μονοκομματικής κυβέρνησης, η οποία εξελίσσεται σταδιακά και μέσα σε ελάχιστο χρόνο σε ανεξέλεγκτη, διεφθαρμένη και αλαζονική, όπως προβλέπει Χ.Π. Η εμπειρία των προηγούμενων δεκαετιών στη χώρα μας δείχνει ότι η ιστορία επαναλαμβάνεται.
Η ιστορία πάντα επαναλαμβάνεται. Συνήθως με τη διαδοχή που έθεσαν οι αρχαίοι μας πρόγονοι: Ύβρις, Άτη, Νέμεσις, Τίσις. Την Ύβρι της αλαζονείας διαδέχεται η Άτη με πράξεις απροσεξίας, ανόσιες και προσβλητικές. Ύστερα η θεία δίκη Νέμεσις επιλαμβάνεται της τιμωρίας, η οποία οδηγεί στην καταστροφή που φέρνει η Τίσις. Και φυσικά εννοείται πως η διαδοχή Ύβρις, Άτη, Νέμεσις, Τίσις αφορά τους πάντες: Και τον ΣΥΡΙΖΑ και τη Νέα Δημοκρατία.
Ζ.

Το παγάκι
* - ΜΑΡΙΑ, φώναξε ο Λαρισαίος στην ξανθιά, τι κάνεις τόση ώρα μέσα στην κουζίνα;
- Μου έπεσε ένα παγάκι μέσα στο βραστό νερό και δεν μπορώ να το βρω...
Ζ.

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
DEREE 2-4-24
ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑ ΤΕΝΝΙΣ JUNIOR 2024
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass