ΕΛΕΥΘΕΡΙΟΤΗΤΕΣ

Δημοσίευση: 29 Μαϊ 2023 17:00
* ΟΙ νέοι βουλευτές μας –«διήμεροι» έστω, για την ώρα –έπιασαν στασίδι στη Βουλή, κι ετοιμάζονται και για μόνιμη εγκατάσταση.  (Ο Χρ. Καπετάνος, με τον μικρότερο από τους τρείς γιους του στο περιστύλιο, και ο Γιάννης Καριπίδης με τον –άλλοτε?- υπαρχηγό Νίκο Παππά στα έδρανα) * ΟΙ νέοι βουλευτές μας –«διήμεροι» έστω, για την ώρα –έπιασαν στασίδι στη Βουλή, κι ετοιμάζονται και για μόνιμη εγκατάσταση. (Ο Χρ. Καπετάνος, με τον μικρότερο από τους τρείς γιους του στο περιστύλιο, και ο Γιάννης Καριπίδης με τον –άλλοτε?- υπαρχηγό Νίκο Παππά στα έδρανα)

Σουλτάνος again
* ΔΕΥΤΕΡΑ 29η Μαΐου 2023. Ημέρα αποφράς, ήτοι 570 έτη από αλώσεως

της Κωνσταντινουπόλεως, την οποία χτες άλωσε ξανά ο νέος σουλτάνος Ρετσέπ Ταγίπ ο επιλεγόμενος και τραγουδιστής. Ας ελπίσουμε ότι ο ηγέτης των Τούρκων, απαλλαγμένος πια από τον προεκλογικό του βραχνά θα ηρεμήσει και θα μας αφήσει ήσυχους, περιοριζόμενος στις μόνιμες έτσι κι αλλιώς- διαφορές μας, τις οποίες μπορούμε εσαεί να συζητάμε και να μην λύνουμε ποτέ. Έτσι κι αλλιώς δεν τα βρήκαμε μαζί τους 570 χρόνια τώρα, γιατί τάχα αυτό θα αλλάξει;

Και τρίτες;
* ΣΤΟ Γιουνανιστάν πάλι τελούμε σε αναμονή, να ’ρθει η 25η Ιουνίου, να ξαναψηφίσουμε τον Μητσοτάκαρο και να φύγουμε διακοπές, (όσοι έχουν φράγκα) ή να πάμε στις δουλειές μας οι υπόλοιποι. Οι απαισιόδοξοι βέβαια βλέπουν και ...τρίτες εκλογές, αφού αν μπουν οι μικροί στη Βουλή η αυτοδυναμία πάει περίπατο και επί πλέον κανείς δεν συνεργάζεται με κανέναν.

Αδιέξοδα
* ΚΑΙ για ποιους ακριβώς θα πάμε σε νέες εκλογές; Για τη ...Ζωή, για τον Βαρουφάκη και τους «θρησκευάμενους» της «Νίκης» - το νέο φρούτο της εποχής. Ναι, για τρεις ακραίους! Δυστυχώς πάντα έτσι γίνεται. Μήπως ένας Κουβέλης δεν άναψε το φυτίλι της μεγάλης κρίσης του 2015; Τι αμαρτίες πληρώνουμε; Και μετά μου λες εσύ πως στη Δημοκρατία δεν υπάρχουν αδιέξοδα... Μωρέ υπάρχουν και παραϋπάρχουν !

Περιβάλλον ...Ιράν
* ΤΑ ...αδιέξοδα είναι ιδιαιτέρως μεγάλα στη γειτονική Κατερίνη, όπου οι θρησκευάμενοι της «Νίκης» κούφαναν τους πάντες λαμβάνοντας ποσοστά ... συστημικού κόμματος. Ήτοι 7,46% για την ακρίβεια!
Δεν είναι τυχαίο. Οι Λαρισαίοι του Πλαταμώνα που πιάνουν τα κανάλια της Κατερίνης και της Βορείου Ελλάδας θα έχουν διαπιστώσει ότι τα θρησκευτικά κανάλια είναι αρκετά και τα ...κηρύγματα από παπάδες και περίεργους ιεροκήρυκες είναι τόσο συχνά ώστε νομίζεις πως είσαι σε περιβάλλον ...Ιράν! Μετά το 7% στη ΝΔ ...ξύπνησαν και ήδη άρχισαν το σχετικό πρέσινγκ. Ο πρώτος που την πλήρωσε ήταν ο μητροπολίτης Κίτρους Κατερίνης και Πλαταμώνα κ. Γεώργιος τον οποίο κατηγορούν πως δίνει γραμμή να ψηφιστεί το κόμμα της «Νίκης». Ο ίδιος αναγκάστηκε να βγάλει χτες ανακοίνωση για να διαψεύσει τις «φήμες», όπως τις αποκαλεί, αλλά ...ποιος τον πιστεύει πια;

Επιμένει
* ΕΠΙΜΕΝΕΙ ο καιρός να μας κρατά μακριά από τη θάλασσα. Το νέο ραντεβού υποτίθεται ότι είναι το τριήμερο του Αγίου Πνεύματος, αν και δύσκολο.. Πού να πας εν μέσω πανελλαδικών εξετάσεων; Δυστυχώς η «προσφορά» του ΣΥΡΙΖΑ για κατάργηση της βάσης εισαγωγής δεν επιβραβεύτηκε από το νεοελληνικό κοινό, οπότε, τα ...κεφάλια μέσα. Καλό διάβασμα.

Περιοδεύοντες
* ΘΑΝΑΣΗΣ Μαμάκος στη λαϊκή και τις γειτονιές της Λάρισας, ανέφερε το τοπικό ρεπορτάζ. Οι υποψήφιοι των βουλευτικών φεύγουν, οι υποψήφιοι των δημοτικών εκλογών έρχονται... Τελικά, η μόνη σταθερή αξία σ’ αυτή τη ζωή είναι το ... Jonnhy Walker!Απόστολος
* ΑΠΟ μετεκλογικές δηλώσεις άλλο τίποτε. Σύμφωνα με τον Απόστολο Γκλέτσο, «στις εκλογές δεν συνετρίβη ο ΣΥΡΙΖΑ, συνετρίβη ο ελληνικός λαός».
(Αυτό συμβαίνει άμα αμελείς να παίρνεις τακτικά τα χάπια σου ...).


Ανησυχία
* ΣΤΟΝ ΣΥΡΙΖΑ πάντως άρχισαν τις αλλαγές. Λογικόν, όταν χάνει η ομάδα ο προπονητής κοιτάζει τι έχει στον πάγκο. Ενόψει των νέων εκλογών, βγάζουν λοιπόν μπροστά νέα Εκλογική Επιτροπή στην οποία πρώτο βιολί ορίστηκε η ... Ράνια Σβίγκου. Ήδη ο πρόεδρος Κυριάκος συσκέπτεται πυρετωδώς με τους συνεργάτες του με μοναδικό θέμα:
- Πώς αντιμετωπίζει κανείς επικοινωνιακά μια Ράνια Σβίγκου;

Πονηρό ρώτημα
* ΕΜΕΙΣ θα θέσουμε ξανά το (πονηρό) ερώτημα και ...άστο να βρίσκεται. Καθώς η κόντρα ΠΑΣΟΚ-ΣΥΡΙΖΑ έχει θεριέψει με έπαθλο τη 2η θέση, τι θα κάνει το ΠΑΣΟΚ στις εκλογές για τον Δήμο Λάρισας. Όπου ως γνωστόν οι ... μισοί είναι στελέχη του Απόστολου Καλογιάννη και οι άλλοι μισοί υπέρ καθαρόαιμου πασοκικού υποψήφιου δημάρχου. Αναμφίβολα, ένα ερώτημα που σύντομα θα το βρούμε όλοι ...μπροστά μας.

Τσιπάκια
* ΝΑΤΑ μας... Η Εταιρεία Neuralink του Έλον Μασκ, διαβάζω, έλαβε άδεια για την πρώτη κλινική δοκιμή εμφυτεύματος τσιπ στον εγκέφαλο ! Ήταν απλώς θέμα χρόνου. Οι μελλοντολόγοι λένε έτσι κι αλλιώς ότι οι άνθρωποι δεν θα ζήσουν μια ζωή με ένα ...κινητό στο χέρι. Σταδιακά όλα αυτά θα εμφυτευτούν σε τσιπάκια στον εγκέφαλο που θα κάνει επεξεργασία, αναλύσεις, τα πάντα όλα. Θα παρεμβαίνουν ακόμη και σε βασικές λειτουργίες του εγκεφάλου. Θες να χάσεις κιλά; Βάλε ένα τσιπάκι που θα μειώνει το αίσθημα της πείνας. Έχεις κατάθλιψη; Φοράς το τσιπάκι της αισιοδοξίας και είσαι μες στην τρελή χαρά. Στο μέλλον, κανείς δεν θα ρωτάει «τι μυαλά φοράει αυτό;» Η σωστή ερώτηση θα είναι, «τι τσιπάκι σου βάλανε ρε φίλε;»... Μοιάζει επιστημονική φαντασία. Να που δεν είναι όμως.

 

 

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
DEREE 2-4-24
ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑ ΤΕΝΝΙΣ JUNIOR 2024
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass