Ψιθυριστά και άλλα

Δημοσίευση: 01 Ιουλ 2023 17:09
* …ΜΕ τον πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη να εξηγεί στους ομολόγους του της Ισπανίας Πέδρο Σάντσες και της Πορτογαλίας Αντόνιο Κόστα στο περιθώριο του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου στις Βρυξέλλες τον τρόπο με τον οποίο κέρδισε τις διπλές εκλογές στην Ελλάδα, προκαλώντας πονοκεφάλους στην  αντιπολίτευση… * …ΜΕ τον πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη να εξηγεί στους ομολόγους του της Ισπανίας Πέδρο Σάντσες και της Πορτογαλίας Αντόνιο Κόστα στο περιθώριο του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου στις Βρυξέλλες τον τρόπο με τον οποίο κέρδισε τις διπλές εκλογές στην Ελλάδα, προκαλώντας πονοκεφάλους στην αντιπολίτευση…

Μια καθαρή νίκη
* ΟΛΗ η Ελλάδα είναι μπλε, μπλε ουρανός και θάλασσα, βαμμένη απ’ τη λιακάδα. Επιτέλους μια καθαρή νίκη του καλοκαιριού σε Σαββατοκύριακο. Όχι για πολύ όμως, λέει, όπως όλα στη ζωή δεν θα διαρκέσει για πάντα. Να αύριο Κυριακή το απόγευμα, η χώρα λένε θα χωριστεί στα δύο. Από τη μια άγρια ζέστη και 37άρια στα ανατολικά και νότια κι από την άλλη άστατος καιρός στα δυτικά και βόρεια.
Ζ.

Ακόμη ΤΕΙ;
* - ΕΔΩ μωρέ στο ΤΕΙ, μια καλή σχολή κι όλα εντάξει, έλεγε χθες η Λαρισαία μάνα. Θέλοντας να αποφύγει την απομάκρυνση της κόρης της από την πόλη και την εμπλοκή της στα βαθιά της επιστήμης, όπως εξηγούσε.
- Ποιο ΤΕΙ; Πάνω από μία πενταετία έχει αναβαθμιστεί σε Πανεπιστήμιο Θεσσαλίας. (Ο κόσμος, όμως, δεν το έχει εμπεδώσει. Ίσως που είναι ίδιοι κι οι καθηγητές, οι πιο πολλοί…).
Ζ.

Παραλληλισμοί
* ΔΕΞΙΟΣ και βάζελος ο Λαρισαίος M.M.
- Νομίζω ότι η παραίτηση Τσίπρα δεν πρέπει να αντιμετωπιστεί υπό το κράτος πανικού από τον ΣΥΡΙΖΑ. Πάντα υπάρχουν εφεδρείες έτοιμες να αναλάβουν καθήκοντα σε ώρα κρίσης και να προσφέρουν στο κόμμα που προσπαθεί να συνέλθει από τον εκλογικό διασυρμό. Τι, επειδή δεν τα λέμε; Μίλα κι εσύ Τάκη Λεμονή.
***
*ΚΑΙ αντιρατσιστής Συριζαίος ο Σ.Κ.
- Να είσαι εργαζόμενος στον ιδιωτικό τομέα και να ψηφίζεις ΝΔ είναι περίπου σαν να είσαι μετανάστης από το Πακιστάν και να ψηφίζεις «Σπαρτιάτες».
Ζ.

Παράλια
*ΚΑΛΑ είναι τα σημάδια που έρχονται από τα παράλια του Νομού Λάρισας όσον αφορά την προσέλευση των τουριστών. Δεν τα λέμε εμείς, αλλά οι επαγγελματίες εκεί στα Μεσάγγαλα που έχουν μια καλύτερη εικόνα. Ελπίζουν πως θα ξεπεράσουν τους αριθμούς του 2019 και θα εδραιωθεί η επαναφορά του τουρισμού μετά το σοκ της πανδημίας. Βέβαια, μπορεί από επισκέπτες να τα πάνε μια χαρά, όμως έχουν άλλους «πονοκεφάλους». Όπως για παράδειγμα το θέμα του ολοκληρωμένου κόμβου από την Εθνική Οδό, τα φανάρια που απουσιάζουν στην έξοδο από τον παράπλευρο, τη βραχυχρόνια μίσθωση, την έλλειψη ελέγχων για την εναπόθεση υλικών από τις εργασίες που γίνονται αυτό το διάστημα και άλλα τέτοια πολλά.
Κ.Γ.

Κι αν;
* ΠΡΕΠΕΙ να πάρει τον καιρό του, τον χρόνο του, τα χρόνια του, είπε ο Στ. Κούλογλου, ο ευρωβουλευτής. Είναι 49 ετών. Μπορεί ο Αλέξης Τσίπρας να χρειαστεί να επανέλθει στην ηγεσία του ΣΥΡΙΖΑ, σε έναν γενικότερο ρόλο στην ευρύτερη δημοκρατική παράταξη… (Είναι κι άλλοι και στη Λάρισα που τον βλέπουν να επιστρέφει σε λίγα χρόνια, αλλιώς).
***
* ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΥΣΑ το δίχως άλλο η τοποθέτηση του επικοινωνιολόγου Νίκου Μαραντζίδη, του καθηγητή που επιστρατεύτηκε τον τελευταίο μήνα για να σώσει οτιδήποτε κι αν σώζεται στις δεύτερες εκλογές, αναπέμπει διθύραμβο στον Τσίπρα, που δεν γνωρίζονταν πριν, η αμοιβή του λέει θα είναι το βιβλίο που θα γράψει για αυτόν τον μήνα. Ξεκίνησε λέει με μια σκληρή διαπίστωση: «Ό,τι και να γίνει είσαι τελειωμένος» με ποσοστό 14%-15% που τους έδιναν από τις 22 Μαΐου τα γκάλοπ, ενώ στο εγχείρημα αποδόθηκε ο κωδικός «Δουνκέρκη», όπως αυτή εκκενώθηκε από τα βρετανικά στρατεύματα που ήταν περικυκλωμένα από τους Γερμανούς και κινδύνευαν με ολοκληρωτικό χαμό, έτσι και τώρα «ο κύριος όγκος των εκλογικών δυνάμεων του ΣΥΡΙΖΑ έπρεπε να διασωθεί προκειμένου το κόμμα να είναι σε θέση να δώσει στο μέλλον νέες εκλογικές μάχες...».
***
* ΚΑΤΙ ρομαντικό από τον ίδιο: Στη συνείδηση του λαού μας, οι πιο όμορφες μάχες είναι αυτές στις οποίες ο ήρωας αναλαμβάνει να τις διεξάγει ενώ γνωρίζει εκ των προτέρων πως θα τις χάσει, αλλά αυτός επιμένει να τις δώσει μαχόμενος για τις αξίες του, τον κόσμο του, εντέλει για την υστεροφημία του.
Και μια συμβουλή, σε φίλους και αντιπάλους του που ασχολήθηκαν με την παραίτηση Τσίπρα: Ας μη βιαστούν να βάλουν όλες τις λέξεις τους σε αυτόν τον αποχαιρετισμό, σε αυτόν τον πολιτικό επικήδειο, ας κρατήσουν και μερικές στην άκρη. Μπορεί -ποιος ξέρει- μια μέρα να χρειαστεί να ξαναγράψουν κάτι παρόμοιο για τον Αλέξη. Ας μην ειπωθούν όλα τώρα.
Ζ.

Επιμένουν;
* «ΣΕ αυτοτελή κάθοδο στις 13 Περιφέρειες και στους μεγάλους Δήμους της χώρας προσανατολίζεται το ΠΑΣΟΚ», όπως διέρρευσε η ηγεσία του κόμματος. Μεγάλος Δήμος φυσικά και η Λάρισα. Κι άρχισε το «λαναρείο» στην παρέα.
- Με Παν. Γούλα ή μήπως με Ν. Γαμβρούλα θα πάνε να πάρουν τον Δήμο;
- Γιατί όχι; Μαζί κι οι δύο μπορεί να πετύχουν ισχυρό μονοψήφιο, πραγματικά ισχυρό για μονοψήφιο.
- Μη γελάτε, διότι η τοπική ηγετική ανδρουλακική ομάδα σ’ αυτές τις παρατάξεις μετέχει. Εξακολουθεί να βγάζει σπυράκια με τη Συμπαράταξη, εδώ και μια δεκαετία…
Ζ.

Δεν γίνονται…
* ΜΕΣΑ στον σουρεαλισμό η συντροφιά των ορεξάτων Λαρισαίων.
- Ρούφα και λίγο λίπος ρε κουνούπι...
***
* - ΕΞΙ μήνες τώρα στο γυμναστήριο καμιά βελτίωση. Θα πάω αύριο αυτοπροσώπως να δω τι συμβαίνει.
***
* - Ο μόνος τρόπος να σταματήσω να τρώω το βράδυ είναι να πάψει να βραδιάζει.
Ζ.

Ολα πιασμένα
* ΕΠΙΚΑΙΡΟ λόγω και των αποτελεσμάτων των Πανελλαδικών. Η δικαστική μάχη που έχει ξεσπάσει μεταξύ δύο καθηγητών Φυσικής, οι οποίοι επιχειρούν να ανοίξουν φροντιστήριο. Η διαμάχη είναι για το όνομα και τις πληροφορίες έχει το Κουλούρι. Χαρακτηριστικό της κατάστασης είναι το γεγονός πως μόλις πέρυσι άνοιξαν φροντιστήρια με τα ονόματα «Τα Φερμιόνια», «Απαγορευτική αρχή του Πάουλι», αλλά και «Δύναμη Λόρεντζ» και «Χωροχρόνος Μινκόβσκι».
Οι δύο καθηγητές έφτασαν ταυτόχρονα στον υπάλληλο του Επιμελητηρίου, από τον οποίο έμαθαν πως υπάρχει μόνο ένας όρος της Φυσικής που είναι διαθέσιμος για τον ΚΑΔ των φροντιστηρίων, καθώς ονόματα όπως τα Τριάνυσμα, Διάνυσμα, Άνυσμα, Δύναμη, Δυναμικό, Κεντρομόλος, Φυγόκεντρος και λοιπά είναι πιασμένα. Μετά από αρκετή έρευνα φάνηκε πως μόνο «Η Γάτα του Σρέντινγκερ» είναι διαθέσιμη, όνομα που οριακά είναι καλό μιας και βρίσκεται εκτός της διδακτέας ύλης της τρίτης Λυκείου. Και έτσι έφτασαν στα δικαστήρια με διακύβευμα το ποιος θα έχει το δικαίωμα να το χρησιμοποιήσει.
Ζ.

Πλατάνια
*ΤΙ πράμα κι αυτό με τα πλατάνια; Μεγάλη ζημιά η ασθένεια που τα έχει χτυπήσει και κόβονται με σκοπό να περιοριστεί η επέκταση του μεταχρωματικού έλκους. Ξεκίνησαν κόβουν εκεί στα Τέμπη κάτω από τη μεγάλη γέφυρα. Κόβουν τα άρρωστα, όμως κόβουν και τα διπλανά υγιή για να προλάβουν όσα μπορούν. Όσοι κατευθύνονται από και προς την Κοιλάδα λίγο πριν τη γέφυρα θα δούνε τις μεγάλες αλλαγές. Βέβαια, θα πρέπει να κάνουμε και τον σταυρό μας να μην επεκταθεί αυτός ο μύκητας που κάνει τη ζημιά και μέσα στην Αγία Παρασκευή, καθώς θα χαθεί μεγάλο τμήμα της ομορφιάς.
Κ.Γ.

Μαραντόνα;
* ΜΠΟΡΟΥΜΕ να συζητάμε ώρες για το πόσο άγγελος, δαίμονας ή τίποτα από τα δύο υπήρξε ο Τσίπρας, καθώς και για τα επιμέρους πεπραγμένα του, σημειώνει ο Ν.Σ. που αποφαίνεται: Ο πολιτικός αρχηγός Tσίπρας υπήρξε για τον περισσότερο κόσμο ένα είδος Μαραντόνα. Για άλλους ήταν, πρωτίστως, ο άνευ προηγουμένου απατεώνας με το «χέρι του Θεού» και για άλλους ο απαράμιλλος μπαλαδόρος που ντρίμπλαρε τη μισή Αγγλία κι έβαλε το γκολ του αιώνα. Όπως το(ν) έβλεπε και το(ν) βλέπει ο καθένας.
***
* - ΓΕΓΟΝΟΣ αδιαμφισβήτητο πια, συνεχιζόταν η συζήτηση στη συντροφιά των Λαρισαίων. Ο Κυρ. Μητσοτάκης, λοιπόν, απέφυγε οριστικά ένα ντιμπέιτ οι δυο τους με τον Αλ. Τσίπρα.
- Που κανείς δεν κατάλαβε γιατί το απέφευγε όλα αυτά τα χρόνια, αφού ήταν του χεριού του, τον κατανικούσε όποτε ήθελε ο νεοδημοκράτης...
***
* - ΑΝ σας ρωτήσει κανείς για τον ορισμό της αστικής ευγένειας, να του δείξετε τη δήλωση Μητσοτάκη για την αποχώρηση Τσίπρα. Αυτό ακριβώς δεν είναι…
- Ο πατέρας Μητσοτάκης θυμάμαι είχε πει «δεν χτυπάς τον αντίπαλο όταν πέφτει».
Ζ.

Μαζί
* ΟΙ δύο δημοτικοί σύμβουλοι, που ήταν υποψήφιοι βουλευτές με τον ΣΥΡΙΖΑ και με το ΠΑΣΟΚ, επέστρεψαν κανονικά στη δημοτική ομάδα του Απ. Καλογιάννη και μετέχουν στον προεκλογικό αγώνα ενόψει της κάλπης του Οκτωβρίου με στόχο την τρίτη τετραετία της παράταξης.
- Χρειάζεται κι άλλη μαρτυρία, αναρωτιόταν ο Λαρισαίος, για το ποιον θα υποστηρίξουν στον Δήμο Λαρισαίων, μαζί ΣΥΡΙΖΑ και ΠΑΣΟΚ;
***
* ΟΠΩΣ ανακοινώθηκε από τη «Συμπαράταξη», όλοι τους και οι 21 δημοτικοί της σύμβουλοι συμπαρατάσσονται ξανά επιδιώκοντας επανεκλογή, δεν είναι σύνηθες αυτό. Να, απέναντί τους φερειπείν, στο γαλάζιο στρατόπεδο, δεν συμβαίνει το ίδιο. Μέχρι τώρα τουλάχιστον.
***
* ΜΕ την ευκαιρία της ανακοίνωσης των εν λόγω εκ νέου υποψηφιοτήτων, φάνηκε μεγαλοπρεπώς το κενό. Μόνο δύο γυναίκες στην ομάδα της Δημοτικής Αρχής. Στο Δημοτικό Συμβούλιο είχαν εκλεγεί προ τετραετίας μόνο η Ρίτα Απρίλη και η Ράνια Ραπτοτάσιου, κι αυτές μάλιστα από τη ΓιαννουλοΦαλάνη. Κοτζάμ Λάρισα, ούτε μία γυναίκα...
Ζ.

Μισού λεπτού
* ΔΕΝ τις άφηναν να εκφραστούν, πολύ σκληροί οι Λαρισαίοι με τις συντρόφους τους.
- Ξυπνάς την πόρνη μέσα μου...
- Εεε... Δεν κοιμόταν και τόσο βαριά.
***
* - ΕΙΣΑΙ το χειρότερο σεξ που έχω κάνει ποτέ…
- Άσε μας καλή μου που μπορείς να κρίνεις σε μισό λεπτό...
***
* - ΞΕΡΕΙΣ μωρό μου, είμαι έγκυος.
- Μα, πώς; Αφού δεν έχουμε κάνει σεξ ακόμη.
- Να, είδες; Όλο το σεξ σκέφτεσαι.
Ζ.

«Φλέβα»
* ΟΙ τωρινές επιδόσεις του «τρικέφαλου» δεξιότερα της ΝΔ δείχνει λένε κάποιοι τη διαχρονική ύπαρξη ακροδεξιάς φλέβας στην ελληνική κοινωνία, που πηγάζει από την Κατοχή και τον Εμφύλιο, συνεχίζεται στη Χούντα, μέχρι και το 7% της Εθνικής Παράταξης το 1977 κόντρα στον Κ. Καραμανλή θυμούνται, ακολούθησαν οι χρυσαυγίτικες δόξες. Να, λένε, μια χαρακτηριστική ένδειξη αποτελούν τα αποτελέσματα σε χωριά των Φαρσάλων, όπου μονίμως κυριαρχεί η ΝΔ, με ποσοστά ρεκόρ εδώ και δεκαετίες, είναι και η παρουσία του Γ. Σουφλιά που έπαιξε ρόλο, ωστόσο τώρα συμπεριφέρθηκαν «σπαρτιάτικα», λες κι αντί του Ενιπέα κοιμούνται δίπλα στον Ευρώτα. Μικρά χωριά πια, σχεδόν εγκαταλελειμμένα, των 100-200 ψηφοφόρων έδωσαν δεκάδες ψήφους και διψήφια ποσοστά στους «Σπαρτιάτες», αναδεικνύοντάς τους δεύτερο και τρίτο κόμμα, όπως στη Ρευματιά με 17%, στο Δίλοφο με 14%, στη Σκοπιά με πάνω από 13%, αλλά και παραδίπλα στο από πάντα δεξιό Μικρό Βουνό, δεύτερο κόμμα με 11%, όπου μάλιστα ακολούθησε τρίτη η «Νίκη» με 7%.
Ζ.

Εμπροσθοφυλακή
* Η «Ομαιχμία» είναι το συλλογικό όργανο του κόμματος «Νίκη», για το οποίο ο αρχηγός του Δημ. Νατσιός επιμένει ότι δεν είναι προσωποπαγές. Κάτι σαν πολιμπιρό δηλαδή, ακόμη κι αν ισχύει δεν πρόκειται για κάτι καινοφανές, απλώς χρησιμοποιείται ο όρος του Θουκυδίδη για την κομματική εμπροσθοφυλακή. Ελήφθη, λοιπόν, σχετική μέριμνα, όπως συνέβη με την περίπτωση της Λάρισας, κι έτσι 4 από τους 10 βουλευτές της «Νίκης» ανήκουν στη λεγόμενη «Ομαιχμία» της: Πλην του αρχηγού, ο Τάσος Οικονομόπουλος, Ανατ. Αττικής, Νικ. Παπαδόπουλος, Β’ Θεσσαλονίκης και Γεώργιος Ρούντας, Λάρισας, που όμως είναι Κορίνθιος.
Ζ.

Αντιστοίχως
* ΚΑΠΩΣ έτσι λειτούργησε και το Ναυτικό, εκτός από το Πεζικό με τα συντεταγμένα δόρατα, η Πλεύση της Ζωής, που ζωή να ‘χει. «Εγώ κάνω για 100 βουλευτές και οι υπόλοιποι του κόμματός μας για 20 ο καθένας», εξήγησε με την αυτοπεποίθηση που τη διακρίνει η «νύφη Γοννιώτισσα» Ζ. Κωνσταντοπούλου, η οποία ως σκληρή φεμινίστρια έδωσε εκείνη προίκα στον άντρα της, μια βουλευτική έδρα για τον Διαμαντή Καραναστάση.
Ζ.

 

Παπακωνσταντίνου
*ΠΟΛΛΟΙ ήταν εκείνοι που μετάνιωσαν το ότι δεν πήγαν τελικά στη συναυλία του Βασίλη Παπακωνσταντίνου στο Αλκαζάρ. Και το μετάνιωσαν μόλις άκουσαν τις περιγραφές των χιλιάδων που βρέθηκαν εκεί. Και τον άκουσαν τον Βασίλη για πολλοστή φορά στη ζωή τους. Και ήταν από τις καλύτερες συναυλίες είχαν να πούνε. Αδιανόητο, αν σκεφτεί κανείς τον μισό αιώνα δράσης. Σαν το κρασί. Όσοι δεν πήγαν ας βολευτούνε με Youtube ως υποκατάστατο, αλλά σαν το ζωντανό δεν έχει...
Κ.Γ.

 

AGORASTOS_FAKHS_KOMNOS.jpg

*- ΕΜΕΙΣ με τον Κομνό, πάντως, δεν είμαστε παλικάρια της φακής, κ. Φακή…
Ζ.

NASIOKAS.jpg

* ΠΑΙΖΟΥΝ μπάλα οικογενειακώς οι Νασιωκαίοι. Για την ακρίβεια, στο γήπεδο βρίσκεται ο μη εικονιζόμενος γιος και εγγονός.
Ζ.

 

 

KALOGIAN.jpg

* ΕΟΡΤΑΣΤΙΚΟΣ γρίφος: Καλογιάννης κερνάει (με) Καλογιάννη. (Ευκολάκι).
Ζ.

 

ZESTH.jpg

*ΕΠΙΤΕΛΟΥΣ, μια επιστημονική εξήγηση για τη ζέστα…
Z.

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑ ΤΕΝΝΙΣ JUNIOR 2024
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass