ΕΛΕΥΘΕΡΙΟΤΗΤΕΣ

Δημοσίευση: 10 Ιουλ 2023 17:01
Ούτε στοίχημα να έβαζε, να ξαναζωντανέψει τον Κίσσαβο, ο παπα-Ρίζος Ούτε στοίχημα να έβαζε, να ξαναζωντανέψει τον Κίσσαβο, ο παπα-Ρίζος

Του καύσωνα


* ΟΤΑΝ πρώτη είδηση είναι ο... καύσωνας καταλαβαίνεις ότι... ειδήσεις γιοκ. Είναι, άραγε, είδηση τα σαραντάρια στον κάμπο Ιούλη καιρό; Η Κυβέρνηση πάλι έλαβε ψήφο εμπιστοσύνης, καιρός να πάει να κάνει και κανένα μπάνιο, το πόπολο ακολουθεί, οι παραλίες ήδη ασφυκτιούν, ενώ τα βλαχοχώρια και άλλα ορεινά παίρνουν σειρά. Καλοκαίρι... Μια φρενίτιδα παντού και η βενζίνη σταθερά κοντά στο 1,80, κι ας έχουν πέσει διεθνώς οι τιμές των καυσίμων.

Τυχεροί
* Η ΣΥΝΗΘΗΣ πολυκοσμία το Σαββατοκύριακο στα δικά μας παράλια, τα οποία τις καθημερινές -ως συνήθως- αδειάζουν. Τελικά Λαρισαίοι και Θεσσαλοί που τα απολαμβάνουμε είμαστε πολύ τυχεροί που οι θάλασσές μας δεν «μυκονοποιήθηκαν». Πολύ τυχεροί που ακόμη μπορούμε να απολαμβάνουμε πεντακάθαρες θάλασσες, ανθρώπινες παραλίες χωρίς συνωστισμό, ωραία μαγαζιά με καλές τιμές (εν συγκρίσει με τα νησιά). Όποιοι ξέρουν... Λάρισα. Τίποτε άλλο.

Κόστος
* ΚΙ έπειτα το κόστος για διακοπές σε νησί με δικό σου αυτοκίνητο είναι απλά... τραγικό. Τα έβαλε κάτω συμπολίτης για να πάει μια εβδομάδα στην Κρήτη. Μόνο το πηγαινέλα Λάρισας - Πειραιά κοστίζει 150-200 ευρώ. Και κοντά 300-350 το καράβι. Έπιασες μια πεντακοσάρα πριν καλά-καλά αρχίσεις διακοπές. Αν έχεις τετραμελή οικογένεια, πρέπει να πουλήσεις κανένα... νεφρό.
Μία λύση είναι τα λεγόμενα πακέτα-σχεδόν 500 ευρώ την εβδομάδα με ημιδιατροφή. Αρκεί, βέβαια, να... αντέχεις το λεωφορείο, το στριμωξίδι και να σε πάνε όπου έχουν προγραμματίσει αυτοί με μαζική μετακίνηση.

Ναύλα
* ΧΘΕΣ, πάντως, μεγάλο ειδησεογραφικό site παρουσίαζε έρευνα που αποδείκνυε πόσο απαράδεκτα ψηλά είναι τα ναύλα των πλοίων, σε μια χρονιά που τα καύσιμα διεθνώς είναι χαμηλότερα. Δυστυχώς, εν Ελλάδι, όποια αύξηση μπει μια φορά δεν... ξαναβγαίνει. Όταν διαπιστώσουν στο τέλος της χρονιάς μειωμένη κίνηση και έσοδα μπορεί και να το ξανασκεφτούν!

Μόλις 20 ...
* ΤΡΑΓΙΚΗ ασφαλώς η είδηση με τον 20χρονο Σύρο που η Αστυνομία πυροβόλησε και σκότωσε σε καταδίωξη στην περιοχή της Λάρισας. Εκείνο που εντυπωσιάζει, ωστόσο, είναι πως στα 20 του μόλις χρόνια είχε προλάβει να γίνει... διακινητής μεταναστών, να καταδικαστεί και να φυλακιστεί γι’ αυτό, και μετά να μπλέξει και σε συμμορία που «ειδικευόταν» σε κλοπές αυτοκινήτων. Η σκληρή όψη της ζωής ...

Με φόρα
* ΤΟΝ Τσίπρα ήθελε «να έρθει με φόρα» η Τσαπανίδου, αλλά ο... Κυριάκος ήρθε φουριόζος στη Βουλή για να εξαγγείλει πράγματα που άλλες φορές θα ξεσήκωναν ταραχή. Έμπειρος πια ο Μητσοτάκης, καταλαβαίνει ότι αν τα δύσκολα που έχεις μπροστά σου δεν τα περάσεις το πρώτο διάστημα, μετά σε τρώει η μαρμάγκα και οι συμβιβασμοί που θα αναγκαστείς να κάνεις. Στην Ελλάδα, βέβαια, το πρόβλημα παραμένει. Καλά ψηφίζονται οι Νόμοι. Εφαρμόζονται, όμως;

Παράδειγμα
* ΠΑΡΑΔΕΙΓΜΑ μη εφαρμογής Νόμων η υπ. Εσωτερικών κα Νίκη Κεραμέως. Φουριόζα κι αυτή, ανέβηκε στο βήμα και υποσχέθηκε «αξιολόγηση παντού».
Ανάλογη «αξιολόγηση» υποσχέθηκε και στα σχολεία θεσπίζοντας και νόμο. Πού κατέληξε; Στο να συντάσσουν τα σχολεία... αφηρημένες εκθέσεις ιδεών στο τέλος της χρονιάς και να τις φορτώνουν σε μια πλατφόρμα για το... θεαθήναι. Ουσιαστική αξιολόγηση του προσωπικού δεν έγινε ποτέ.

Ένα σενάριο
* ΖΥΜΩΣΕΙΣ δίχως τέλος στον ΣΥΡΙΖΑ όπου -επικοινωνιακά τουλάχιστον- η Αχτσιόγλου έχει πάρει κεφάλι. Νέα και ωραία, δεν τρομάζει όπως ας πούμε ο... Πολάκης ή ακόμη κι ο Νίκος Παππάς, που είναι μία ακόμα υποψηφιότητα που ακούστηκε, αλλά δεν έχει συμπάθειες στον κόσμο.
Και στα καπάκια, να έρχεται ο Λάκης Λαζόπουλος (πάντα διορατικός, αλλά και γνώστης του χώρου) και να δηλώνει σε κυριακάτικη εφημερίδα πως βλέπει τον Τσίπρα να... γυρίζει με δικό του κόμμα.
Πράγματι, είναι ένα σενάριο που κυκλοφορεί ευρέως στη δημοσιογραφική πιάτσα... Ο Τσίπρας αποτραβιέται για λίγο, ο/η διάδοχός του «τρώει» τη σφαλιάρα των αυτοδιοικητικών εκλογών και των ευρωεκλογών και παραιτείται. Ε, εκεί ακριβώς έρχεται ο Τσίπρας με ένα εντελώς νέο δικό του κόμμα και προβάλλει περίπου ως... σωτήρας της παραπαίουσας κεντροαριστεράς. Δύσκολο, βέβαια, αλλά ... ποτέ μη λες ποτέ.

Χωρίς λύσεις
* Η ΣΦΑΛΙΑΡΑ, μάλιστα, του ΣΥΡΙΖΑ στις εκλογές του Οκτωβρίου για Περιφέρειες και Δήμους προβλέπεται μεγάλη, διότι ο ΣΥΡΙΖΑ, ως γνωστόν, δεν κατάφερε να αναπτύξει μεσαία αναγνωρίσιμα στελέχη, πέραν βέβαια της εσωστρέφειας που ήδη τον διακατέχει. Πολλοί βλέπουν το ΠΑΣΟΚ δεύτερο κόμμα και μάλιστα με άνεση. Πάρε για παράδειγμα την Περιφέρεια Θεσσαλίας. Το ΠΑΣΟΚ μπορεί να έχει λύσεις. Ο ΣΥΡΙΖΑ; Τρεις μήνες πριν τις κάλπες και δεν ακούγεται τίποτε. Ποιος να μπει στη βάσανο να ετοιμάσει... πανθεσσαλικό συνδυασμό και να ξοδέψει από την τσέπη του κάμποσα χιλιάρικα για να πάει να χάσει; Ούτε καν...

Ο νέος εφιάλτης
* ΕΦΙΑΛΤΗ πραγματικό ζουν οι γονείς των νέων φοιτητών που θα αναζητήσουν σπίτι σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη, αφού τα ενοίκια δεν τα βλέπεις πια ούτε με... κιάλια. Η Κυβέρνηση δεν φαίνεται να έχει σοβαρές λύσεις και δικαίως σφυροκοπήθηκε από τον Βελόπουλο στη Βουλή για το συγκεκριμένο θέμα. Μια φημολογία ότι θα προσπαθήσει να κάνει δύσκολη τη ζωή των ιδιοκτητών Airbnb μάλλον δεν πείθει κανέναν. Κοίτα να δεις που σε λίγο το πρόβλημα δεν θα είναι να περάσει το παιδί σε κάποια Σχολή, αλλά το πού... να μείνει!

Ποιος χάνει;
* ΠΟΙΟΣ θα την «πατήσει» αν η Ελλάδα επιτρέψει την ίδρυση ξένων (και μη) ιδιωτικών Πανεπιστημίων, όπως προανήγγειλε ήδη η Κυβέρνηση; Πιθανότατα οι... Κύπριοι, αφού η πίτα θα μειωθεί και η μεγάλη ροή Ελλήνων προς τα Κυπριακά Πανεπιστήμια ίσως ανακοπεί. Οι αγγλοτραφείς Κύπριοι, συνεργαζόμενοι πριν πολλά χρόνια με εγγλέζικα πανεπιστήμια, έχουν μεταβληθεί σε μεγάλο Πανεπιστημιακό Κέντρο στη Μεσόγειο και την Ευρώπη και κονομάνε γερά. Εδώ τα δικά μας... χαϊβάνια, έπαιρναν σοβαρά τις διαμαρτυρίες των εκάστοτε... Λαφαζάνηδων και μερίδας του πανεπιστημιακού κατεστημένου που δεν ήθελε να χάσει τα προνόμια. Ναι, ο Μητσοτάκης δείχνει να τολμά, αλλά είναι ο ίδιος που έχασε μια τετραετία. Και το χρεώνεται.

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑ ΤΕΝΝΙΣ JUNIOR 2024
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass