ΨIΘΥΡΙΣΤΑ ΚΑΙ... ΑΛΛΑ

Δημοσίευση: 15 Ιουλ 2023 17:35
* ΠΡΟΚΕΙΤΑΙ για το συναυλιακό γεγονός των τελευταίων πολλών χρόνων για τη Λάρισα. Η Λαρισαία σούπερ σταρ σοπράνο Μυρτώ Παπαθανασίου θα τραγουδήσει στο Δημοτικό Ωδείο της πόλης σε ένα γκαλά-φόρο τιμής για τα 100 χρόνια από γέννηση της Μαρίας Κάλλας! Η συναυλία θα πραγματοποιηθεί τον Σεπτέμβρη, ενώ η Μυρτώ θα συμπράξει με την Κρατική Ορχήστρα Αθηνών υπό τη διεύθυνση του Λουκά Καρυτινού!  *** * ΜΟΛΙΣ πριν από λίγες μέρες η Λαρισαία διεθνούς φήμης υψίφωνος «ανάγκασε» το Ηρώδειο να σηκωθεί όρθιο και να τη χειροκροτά παρατεταμένα σε μια θριαμβευτική βραδιά όπου συνέπραξε πάλι με την ΚΟΑ και σε διεύθυνση Λουκά Καρυτινού. Κι αυτή η βραδιά ήταν αφιερωμένη στην κορυφαία υψίφωνο Μαρία Κάλλας, ενώ ανάμεσα στους θεατές ήταν η Πρόεδρος της Δημοκρατίας κ. Κατερίνα Σακελαροπούλου και η υπουργός Πολιτισμού Λίνα Μενδώνη. *** * ΑΝΑΜΦΙΒΟΛΑ η επιτυχία της πραγματοποίησης μιας τέτοιας συναυλίας πιστώνεται στον αντιδήμαρχο Πάνο Σάπκα που εδώ και μήνες προσπαθούσε να φέρει σε πέρας ένα τόσο δύσκολο εγχείρημα όπως αυτό. Εγχείρημα που τελικά ευοδώθηκε και οι Λαρισαίοι θα παρακολουθήσουν μια μοναδική συναυλία. (Όσοι βρούνε εισιτήριο, γιατί η συναυλία θα είναι μοναδική…). *** * ΣΤΗ φωτογραφία ο αντιδήμαρχος Πολιτισμού με τη Μυρτώ Παπαθανασίου στο περιθώριο της εμφάνισής της στο Χορωδιακό Φεστιβάλ «Παναγιώτης Παπαθανασίου» που πραγματοποιήθηκε πριν λίγους μήνες στο Δημοτικό Ωδείο της πόλης μας. ΘΑ. * ΠΡΟΚΕΙΤΑΙ για το συναυλιακό γεγονός των τελευταίων πολλών χρόνων για τη Λάρισα. Η Λαρισαία σούπερ σταρ σοπράνο Μυρτώ Παπαθανασίου θα τραγουδήσει στο Δημοτικό Ωδείο της πόλης σε ένα γκαλά-φόρο τιμής για τα 100 χρόνια από γέννηση της Μαρίας Κάλλας! Η συναυλία θα πραγματοποιηθεί τον Σεπτέμβρη, ενώ η Μυρτώ θα συμπράξει με την Κρατική Ορχήστρα Αθηνών υπό τη διεύθυνση του Λουκά Καρυτινού! *** * ΜΟΛΙΣ πριν από λίγες μέρες η Λαρισαία διεθνούς φήμης υψίφωνος «ανάγκασε» το Ηρώδειο να σηκωθεί όρθιο και να τη χειροκροτά παρατεταμένα σε μια θριαμβευτική βραδιά όπου συνέπραξε πάλι με την ΚΟΑ και σε διεύθυνση Λουκά Καρυτινού. Κι αυτή η βραδιά ήταν αφιερωμένη στην κορυφαία υψίφωνο Μαρία Κάλλας, ενώ ανάμεσα στους θεατές ήταν η Πρόεδρος της Δημοκρατίας κ. Κατερίνα Σακελαροπούλου και η υπουργός Πολιτισμού Λίνα Μενδώνη. *** * ΑΝΑΜΦΙΒΟΛΑ η επιτυχία της πραγματοποίησης μιας τέτοιας συναυλίας πιστώνεται στον αντιδήμαρχο Πάνο Σάπκα που εδώ και μήνες προσπαθούσε να φέρει σε πέρας ένα τόσο δύσκολο εγχείρημα όπως αυτό. Εγχείρημα που τελικά ευοδώθηκε και οι Λαρισαίοι θα παρακολουθήσουν μια μοναδική συναυλία. (Όσοι βρούνε εισιτήριο, γιατί η συναυλία θα είναι μοναδική…). *** * ΣΤΗ φωτογραφία ο αντιδήμαρχος Πολιτισμού με τη Μυρτώ Παπαθανασίου στο περιθώριο της εμφάνισής της στο Χορωδιακό Φεστιβάλ «Παναγιώτης Παπαθανασίου» που πραγματοποιήθηκε πριν λίγους μήνες στο Δημοτικό Ωδείο της πόλης μας. ΘΑ.

Πέφτει
* ΘΑ δροσίσει λίγο σήμερα και, από τους 43 βαθμούς Κελσίου που έφτασε χθες ο υδράργυρος στη Λάρισα, η θερμοκρασία αναμένεται να υποχωρήσει στους 38 βαθμούς, ενώ υψηλά θα κρατηθεί η χαμηλή θερμοκρασία τα ξημερώματα κοντά στους 23 βαθμούς Κελσίου.


Γ.Γ.
Περιφερειακά
* ΤΗΝ ώρα που η κυβέρνηση της ΝΔ κατέληξε σε αποφάσεις για τους περιφερειάρχες που θα υποστηρίξει τον Οκτώβρη και τους ανακοίνωσε στο τοπικό ΠΑΣΟΚ, φουντώνει η συζήτηση για τον εκλεκτό που θα βρεθεί απέναντι στον Κώστα Αγοραστό.
Από τις πρώτες συζητήσεις έπεσαν τα πρώτα ονόματα, πέραν αυτού ουδέν. Η δικηγόρος Μαρία Γαλλιού και ο δημοσιογράφος από τον Βόλο Γιάννης Αναστασίου εκδήλωσαν ενδιαφέρον και αυτοπροτείνονται, ενώ υπάρχει πάντα υπολογίσιμο το όνομα του γιατρού Νίκου Τσιλιμίγκα.
***
* ΟΙ αυτοπροτάσεις δίνουν μια πρώτη εικόνα, όμως αυτή μπορεί να απέχει από τις τελικές αποφάσεις. Το κόμμα, ανεξάρτητα από επιθυμίες, δεν σταματά τη διερεύνηση της βέλτιστης λύσης. Ενός υποψήφιου που και να μπορεί να ανταπεξέλθει στις δυσκολίες της εκλογικής αναμέτρησης και (κυρίως) να επιθυμεί να βρεθεί απέναντι στον Κώστα Αγοραστό, έναν υποψήφιο, αν μη τι άλλο, ιδιαίτερα δύσκολο...
***
* ΕΚΤΟΣ της ονοματολογίας στο ΠΑΣΟΚ πάντως, δεν έχουν ξεκαθαρίσει αν θα εξετάσουν την προοπτική συνεργασίας με άλλους πολιτικούς χώρους της αντιπολίτευσης. Από τα κεντρικά δηλώνουν ότι, εξαιτίας του πολιτικού χαρακτήρα της αναμέτρησης, το κόμμα θα κατεβάσει δικό του υποψήφιο αφήνοντας ανοιχτό να αποδεχτούν, έστω και άτυπα, μια στήριξη από άλλο πολιτικό χώρο.
Για το αντίστροφο, προς το παρόν, δεν υπάρχει αντικείμενο. Από την πλευρά του ΣΥΡΙΖΑ δεν έχουν ακόμη ανοίξει τα χαρτιά τους.
Δ.Κ.
Επιμένουν
* ΚΑΖΑΝΙ που «βράζει» θυμίζει η κατάσταση στην Όσσα Συκουρίου, μετά τον αποκλεισμό των παραγωγών από τις ενισχύσεις de mimimis για τα αμύγδαλα και την κατ’ εξαίρεση στήριξης σε 3 χωριά του Βόλου. Οι αμυγδαλοπαραγωγοί της περιοχής είναι αποφασισμένοι να υπενθυμίσουν στη νέα κυβέρνηση, τη νέα ηγεσία του ΥΠΑΑΤ και στους νέους βουλευτές του νομού, την παραπάνω αδικία κι όσα είχαν ειπωθεί προεκλογικά. Οι παραγωγοί καλούν τους κυβερνητικούς βουλευτές «να περάσουν από τα λόγια στις πράξεις, αν θέλουν να μείνουμε στα χωράφια μας για να αποκατασταθεί η παράνομη αδικία εις βάρος μας. Δεν πρέπει να υπάρχουν αγρότες Α’ και Β’ κατηγορίας» καταλήγουν.
Ντιρεκτίβα
* ΔΕΝ μας έφταναν οι καύσωνες ήρθε και η νέα «ντιρεκτίβα Eurogroup» για τη σταδιακή κατάργηση των ενεργειακών επιδοτήσεων και πιο σφιχτή δημοσιονομική πολιτική. Η σχετική απόφαση, που αναμένεται να «τσουρουφλίσει» οικονομικά κι άλλο τα νοικοκυριά πάρθηκε προχθές στο πλαίσιο για έναν πιο περιοριστικό δημοσιονομικό προσανατολισμό για το 2024, ιδίως μέσω της σταδιακής κατάργησης των μέτρων ενεργειακής στήριξης.
Γ.Π.
Δεσμεύσεις
* ΔΥΝΑΜΙΚΗ η είσοδος του Λευτέρη Αυγενάκη στις υποθέσεις του πρωτογενή τομέα. Δεν πρόλαβε να ολοκληρώσει την επίσκεψή του στην ΕΜΥ και να υπογράψει το μνημόνιο συνεργασίας για την έγκαιρη ενημέρωση των αγροτών σε θέματα καιρικών φαινομένων ήρθε και η επίσκεψη στον ΕΛΓΑ όπου ανέλαβε τη δέσμευση της νομοθέτησης του νέου κανονισμού λειτουργίας του Οργανισμού.
Ένας βελτιωμένος κανονισμός, που θα καλύπτει τις αγροτικές ανάγκες είναι περισσότερο παρά ποτέ αναγκαίος, όπως ήταν και για τις προηγούμενες κυβερνήσεις. Το ερώτημα όμως παραμένει αμείλικτο: Έχει την πρόθεση να αυξήσει τις χρηματοδοτήσεις προς τον Οργανισμό για να καλύπτει τις αυξημένες τα τελευταία χρόνια ζημιές στις καλλιέργειες και να γίνει ο κανονισμός πιο δίκαιος;
Όχι, για αύξηση των χρηματοδοτήσεων δεν ανέλαβε κάποια δέσμευση ο νέος υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης...
Δ.Κ.
Ξεπούλησαν
* ΞΕΠΟΥΛΗΣΑΝ από νωρίς, χθες το μεσημέρι, όλα τα καταστήματα μαγειρευτού φαγητού στη Λάρισα. Δεν άναψε κανείς την ηλεκτρική κουζίνα στο σπίτι του!
Η πελατεία αυξήθηκε κατά 50% μέσα σε μία μέρα. Αλλά, τι μέρα! Με 44 βαθμούς Κελσίου, που η σκέψη και μόνο ότι θα λειτουργήσει το μάτι της κουζίνας ή ο φούρνος της, ήταν άκρως απαγορευτική, αδιανόητη, σχεδόν εφιάλτης.
Λ.Κ.
Φαγητό
* ΜΠΑΙΝΕΙ φουριόζα η πελάτισσα μέσα στο κατάστημα με μαγειρευτά φαγητά και, αστειευόμενη, λέει στον μάγειρα: «Όπως καταλαβαίνεις δεν μαγείρεψα σήμερα!».
Και της απαντά: «Και γω που μαγείρεψα; Τα πήραν όλα.
Ούτε μία πατάτα δεν μου έμεινε για να φάω! Τι ήταν αυτό σήμερα; Πλάκωσε όλη η Λάρισα, από νωρίς. Αφού μετά τη μία δεν είχα φαγητό να δώσω σε όσους ερχόταν. Αν ήξερα ότι ο καύσωνας θα μου έφερνε τόση δουλειά θα μαγείρευα τις διπλάσιες ποσότητες!».
Λ.Κ.
Φαστ-φουντ
* «ΑΥΤΟ το θερμόμετρο έχει όριο ένδειξης μέχρι και 50 βαθμούς Κελσίου…» λέει ιδιοκτήτης φαστ-φουντ (γυράδικου) στη Λάρισα, δείχνοντας μία ηλεκτρονική συσκευή κοντά στις ψησταριές με τους γύρους και τα σουβλάκια, και καταλήγει: «Σήμερα, η οθόνη είναι μαύρη! Αποσυντονίστηκε! Η θερμοκρασία περιβάλλοντος ξεπέρασε τα όριά του!».
Λ.Κ.
ΔΙΑΣ
* ΑΛΛΟ πάλι και τούτο! Με μπλοκάκια βεβαίωσης τροχονομικών παραβάσεων θα εξοπλιστούν τα δεκάδες πληρώματα ΔΙΑΣ που κυκλοφορούν ανάμεσά μας, 24 ώρες το 24ωρο. Οι αστυνομικοί της ΔΙΑΣ πήραν διαταγή για να κάνουν και έργο της Τροχαίας, από το οποίο μέχρι τώρα εξαιρούνταν, και μάλιστα θα πρέπει να εκπαιδευτούν πάνω στις τροχονομικές παραβάσεις.
Η απόφαση έρχεται σε μια περίοδο που η κυκλοφορία είναι πιο πυκνή από ποτέ και η ανάγκη για αποτελεσματικό έλεγχο της συμπεριφοράς των οδηγών είναι επιτακτική.
Γ.Π.
Χωρίς!
* ΑΥΤΟ και αν έχει ενδιαφέρον. Έφυγε, λέει, χθες στις 3.30 το απόγευμα το διώροφο λεωφορείο του ΚΤΕΛ από την Αθήνα με προορισμό τη Λάρισα. Με τη θερμοκρασία να χτυπάει κόκκινο, αλλά με το λεωφορείο να ξεκινά χωρίς …κλιματισμό!
Παρά τις συνεχείς διαβεβαιώσεις των ανθρώπων του ΚΤΕΛ, ούτε το κλιματιστικό επισκευάστηκε ούτε άλλο λεωφορείο δρομολογήθηκε για να παραλάβει τους 69 επιβάτες, που υποχρεώθηκαν να ταξιδέψουν κάτω από δραματικές συνθήκες και να εύχονται ποτέ ξανά τέτοιο ταξίδι…
Συνάντηση
* ΓΡΑΠΤΗ πρόσκληση για διαδοχικές συναντήσεις με τα Δ.Σ. της ΔΟΕ και ΟΛΜΕ απηύθυνε ο υπουργός Παιδείας Κ. Πιερρακάκης. Οι συναντήσεις θα πραγματοποιηθούν την ερχόμενη Τρίτη το απόγευμα με την ΟΛΜΕ και την Τετάρτη με τη ΔΟΕ. Καλά το πάει ο νέος υπουργός. Να μην έχουν να λένε μετά δάσκαλοι και καθηγητές ότι πάρθηκαν μέτρα και δεν προηγήθηκε διάλογος, τώρα θα το έχουν και γραπτώς.
Ν.Π.
Περί αστυνόμευσης
* «Η πανεπιστημιακή αστυνομία δεν καταργείται. Δεν υπάρχει κανένα θέμα κατάργησης. Επανεξετάζουμε τον τρόπο λειτουργίας της». Αυτό ξεκαθάρισε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Παύλος Μαρινάκης, όταν ρωτήθηκε από δημοσιογράφο. Άλλα λόγια να αγαπιόμαστε. Μα τι είναι αυτά; Σε μικρά παιδιά απευθύνονται; Από τη μία ο υπουργός να λέει ότι θα ενσωματωθούν στους ειδικούς φρουρούς και από την άλλη ο κυβερνητικός εκπρόσωπος να λέει ότι έκανε τόσο καλά τη δουλειά της που εξετάζεται ο τρόπος λειτουργίας της μιας και τώρα εξαλείφθηκαν οι απειλές και οι παραβατικές συμπεριφορές.
Καλύτερη συνεννόηση χρειάζεται είναι το μόνο σίγουρο.
Ν.Π.
ΕΚΑΒ
* ΠΕΡΙΣΤΑΤΙΚΟ πτώσης δημοτικού υπαλλήλου του Δήμου Φαρσάλων από σκάλα εν ώρα εργασίας, χρειάστηκε ασθενοφόρο προ ημερών στα Φάρσαλα. Τη στιγμή του ατυχήματος, δεν υπήρχε διαθέσιμη βάρδια στον τομέα του ΕΚΑΒ Φαρσάλων. Αμέσως, διασώστης -κατόπιν προτροπής του Διευθυντή του Κ.Υ. Φαρσάλων- μετέβη στο σημείο για τις πρώτες βοήθειες και ενήργησε για τη μεταφορά του τραυματία για περαιτέρω περίθαλψη, εκτός ωραρίου. Είχαμε επισημάνει πρόσφατα με σχετικό θέμα στην “Ε” για τις “Ελλείψεις στις βάρδιες του ΕΚΑΒ στα Φάρσαλα”. Σύμφωνα με ενημέρωση, ο υπάλληλος είναι καλά και δεν διατρέχει κίνδυνο, ωστόσο το περιστατικό ήταν πολύ σοβαρό και θα μπορούσε να είχε πάρει άλλη τροπή, αν δεν υπήρχε το φιλότιμο του διασώστη του ΕΚΑΒ για να δώσει τις πρώτες βοήθειες. Πρέπει να καλυφθούν οι βάρδιες του 24ωρου με επαρκές προσωπικό.
Γ.Γ.
Εκ περιτροπής
* ΜΕ χαλασμένα κλιματιστικά εν μέσω καύσωνα, προσπαθούν να εργαστούν οι υπάλληλοι στη 5η ΥΠΕ, αντ’ αυτού τους έφεραν επιδαπέδιους ανεμιστήρες. Το επόμενο βήμα αν δεν επαρκούν και αυτοί, θα είναι η χρήση βεντάλιας και μάλιστα χειροκίνητη. Οι μισοί θα κάνουν αέρα στους άλλους μισούς και αντίστροφα γιατί θα πρέπει να βγει και η δουλειά.
Γ.Γ.
Πάει το Ηρώδειο…
* ΤΟ Θεσσαλικό Θέατρο δεν πάει Ηρώδειο! Αρνητική ήταν η απόφαση του Διοικητικού Συμβουλίου του Θεσσαλικού Θεάτρου στην πρόταση να παρουσιαστεί η παράσταση «Ο Αριστοφάνης ονειρεύεται» στο αττικό θέατρο. Η εισήγηση της Ρίτας Απρίλη, προέδρου του ΘΘ, ήταν αρνητική, άρνηση που εδραζόταν στο υψηλό κόστος που καθιστά την παρουσίαση της παράστασης στο Ηρώδειο μη πραγματοποιήσιμη.
***
* ΑΝΕΦΕΡΕ χαρακτηριστικά η πρόεδρος πως «ο προγραμματισμός της περιοδείας της συγκεκριμένης παράστασης πρέπει να είναι πολύ οργανωμένος και προσεκτικός ώστε να κινείται μέσα στα επιτρεπτά οικονομικά δεδομένα του θεάτρου. Στο πλαίσιο αυτού του πνεύματος επειδή το κόστος της παρουσίασης της παράστασης στο Ωδείο Ηρώδου του Αττικού είναι υπερβολικά μεγάλο, προτείνω να μην πραγματοποιηθεί», με τρία μέλη του Συμβουλίου να συμφωνούν μαζί της (Ζωή Καλαφάτη, Χρυσούλα Χρήστου, Χρήστος Τοπαλίδης), ενώ μόνο η Στέλλα Μπάσδρα συμφώνησε με την πρόταση της καλλιτεχνικής διευθύντριας και σκηνοθέτιδας της παράστασης κ. Κυριακής Σπανού το έργο να πάει Ηρώδειο. Οπότε, τελικά, το Θεσσαλικό δεν πάει Ηρώδειο…
***
* ΚΙ εδώ που τα λέμε η παράσταση δεν ήταν και η καλύτερη του Θεσσαλικού. Ενώ η σκέψη της σύνθεσης δύο κωμωδιών του Αριστοφάνη είναι εξαιρετική, αυτό που παρουσιάστηκε στο κοινό ήταν άτολμο. Όλοι νόμιζαν ότι θα δουν τη Λυσιστράτη να συνομιλεί με την Πραξαγόρα, σε έναν Αριστοφάνη που πραγματικά ονειρεύεται. Φυσικά υπήρξαν καλές στιγμές, δεν ήταν όμως η πλειοψηφία ώστε να γύρει προς το θετικό πρόσημο η πλάστιγγα. Αποτρεπτικό στο να γύρει η πλάστιγγα στο + ήταν και η μεγάλη χρονική διάρκεια (δύο κωμωδίες η μία πίσω από την άλλη με λίγα «κοψίματα»), αλλά και ο ακατάλληλος χώρος που είναι το β’ Αρχαίο Θέατρο να φιλοξενήσει μια τόσης μεγάλης διάρκειας παράσταση.
ΘΑ.

GHPEDO.jpg

* ΣΥΝΕΧΙΖΟΝΤΑΙ οι συζητήσεις και σε ανεπίσημο βαθμό για τη χρήση του Arena από την ΠΑΕ ΑΕΛ κι όπως αποδεικνύεται ο Δήμος Λαρισαίων επιδεικνύει αυξημένο ενδιαφέρον για να προχωρήσει το σχέδιο αυτό. Τι άλλο άλλωστε θα μπορούσαν να συζητούν, καλοκαιριάτικα, ο αντιδήμαρχος Θάνος Αδαμόπουλος με τον εκπρόσωπο της «Γήπεδο Λάρισα Α.Ε.» Μίμη Τσακμακίδη; Να έδωσε ο δήμαρχος εντολή στον αντιδήμαρχο;
Ευχής έργον βέβαια, το ίδιο ενδιαφέρον που επιδεικνύει για το Arena η Δημοτική Αρχή να το δείξει και για τη δημιουργία ελεύθερων αθλητικών εγκαταστάσεων, ώστε να αθλούνται, υπό ιδανικές συνθήκες, εκατοντάδες παιδιά στις συνοικίες.

KAYSONAS_CIU.jpg

* ΠΑΝΤΟΣ καιρού όσοι εργάζονται σε οικοδομές ή χειρίζονται βαριά μηχανήματα. Ο καύσωνας σε καμία περίπτωση δεν είναι αιτία για να λείψουν από τη δουλειά. Μαθημένοι στη δουλειά και το μεροκάματο το βγάζουν στην κυριολεξία με ιδρώτα… Να τα βλέπουν αυτά ορισμένοι που βρήκαν ευκαιρία για τριημεράκι με πρόσχημα τον καύσωνα.
Ν.Π.

PARKING_CIU.jpg

* ΠΑΡΚΑΡΙΣΜΕΝΑ αυτοκίνητα στο Φρούριο αφού πέρασαν τον έλεγχο του Δήμου!

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑ ΤΕΝΝΙΣ JUNIOR 2024
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass