ΨIΘΥΡΙΣΤΑ ΚΑΙ... ΑΛΛΑ

Δημοσίευση: 17 Οκτ 2023 17:00
* ΣΤΙΣ 25 Ιουνίου 2017 ο πρόεδρος της ΝΔ Κυριάκος Μητσοτάκης κατά τη δεύτερη ημέρα της περιοδείας στη Θεσσαλία, συνοδευόμενος από τον περιφερειάρχη, Κώστα Αγοραστό, έκανε μια επίσκεψη που δεν ήταν γνωστό, στους περισσότερους τουλάχιστον, ότι θα συμπεριλαμβανόταν στο πρόγραμμά του. Πήγε, λοιπόν, στο Τμήμα Βιοχημείας και Βιοτεχνολογίας του Πανεπιστήμιου Θεσσαλίας, όπου τον υποδέχθηκε ο καθηγητής Δημ. Κουρέτας (φωτ. από το διαδίκτυο). Από μια πρόχειρη αναζήτηση στα τότε δημοσιεύματα, προκύπτει ότι κατά την επίσκεψη συζητήθηκε το θέμα των μεταπτυχιακών, το πρόσωπο έκπληξη του σμηναγού της 111 Π.Μ. που ανήκε τότε στην ομάδα των ερευνητών του κ. Κουρέτα, όπως και η αιματολογική εξέταση περί αντιοξειδωτικών, στην οποία υποβλήθηκε ο κ. Μητσοτάκης και έδειξε ότι (σ.σ. ο κ. Μητσοτάκης) «βρίσκεται πάνω από τον μέσο όρο και ο κ. Κουρέτας του συνέστησε να πίνει καθημερινά ένα ποτήρι χυμό ρόδι και έναν καφέ εσπρέσο». Ποιος να το είχε φανταστεί πως έξι χρόνια μετά θα αντάμωναν ξανά οι δρόμοι των τριών πολιτικών ανδρών και με ποιον τρόπο... 				    Β.Κ. * ΣΤΙΣ 25 Ιουνίου 2017 ο πρόεδρος της ΝΔ Κυριάκος Μητσοτάκης κατά τη δεύτερη ημέρα της περιοδείας στη Θεσσαλία, συνοδευόμενος από τον περιφερειάρχη, Κώστα Αγοραστό, έκανε μια επίσκεψη που δεν ήταν γνωστό, στους περισσότερους τουλάχιστον, ότι θα συμπεριλαμβανόταν στο πρόγραμμά του. Πήγε, λοιπόν, στο Τμήμα Βιοχημείας και Βιοτεχνολογίας του Πανεπιστήμιου Θεσσαλίας, όπου τον υποδέχθηκε ο καθηγητής Δημ. Κουρέτας (φωτ. από το διαδίκτυο). Από μια πρόχειρη αναζήτηση στα τότε δημοσιεύματα, προκύπτει ότι κατά την επίσκεψη συζητήθηκε το θέμα των μεταπτυχιακών, το πρόσωπο έκπληξη του σμηναγού της 111 Π.Μ. που ανήκε τότε στην ομάδα των ερευνητών του κ. Κουρέτα, όπως και η αιματολογική εξέταση περί αντιοξειδωτικών, στην οποία υποβλήθηκε ο κ. Μητσοτάκης και έδειξε ότι (σ.σ. ο κ. Μητσοτάκης) «βρίσκεται πάνω από τον μέσο όρο και ο κ. Κουρέτας του συνέστησε να πίνει καθημερινά ένα ποτήρι χυμό ρόδι και έναν καφέ εσπρέσο». Ποιος να το είχε φανταστεί πως έξι χρόνια μετά θα αντάμωναν ξανά οι δρόμοι των τριών πολιτικών ανδρών και με ποιον τρόπο... Β.Κ.

Αλλαγή
* ΚΑΙΝΟΥΡΓΙΑ μέρα για τη Λάρισα χθες, ολοκληρώθηκε πλήρως η αλλαγή,

σε Δήμο και σε Περιφέρεια. Πήραν καινούργια σεντόνια, οι Λαρισαίοι, να τα στρώσουν από την 1η Ιανουαρίου, τότε αναλαμβάνουν οι νέοι τοπικοί άρχοντες. Δρομολόγησαν τη Γενική, είναι και η εποχή που οι νοικοκυρές κάνουν τη γενική καθαριότητα στα σπίτια.
***
* ΚΙ αποφάσισαν να προτιμήσουν το εναλλασσόμενο πρόγραμμα: ΝΔ στον Δήμο, ΣΥΡΙΖΑ-ΠΑΣΟΚ στην Περιφέρεια, ΝΔ στην Κυβέρνηση.
Κι έπαιξαν και πολύ τολμηρά. Με 1 στο ημίχρονο και 2 τελικό. Όσοι προτίμησαν τα φαβορί πήγαν κουβά.
Ζ.

Ομαλά
* Ο Θαν. Μαμάκος είχε ταχθεί φυσιολογικά υπέρ Αγοραστού. Ωστόσο, θα συνεργαστεί πολύ εύκολα την επόμενη πενταετία με τον Δημ. Κουρέτα, λόγω και της ιδιοσυγκρασίας αμφοτέρων. Όπως και όλοι οι υπόλοιποι δήμαρχοι της περιοχής δηλαδή.
Το πρόβλημα για τον νέο περιφερειάρχη θα είναι η συνεργασία με τον Μπέο Αχ, αχ, αχ... Ή μάλλον για τον δεύτερο θα είναι δύσκολα με τον Δημ. Κουρέτα, δεν ταιριάζουν επ’ ουδενί τα χνώτα τους. Κι οι Βολιώτες θα εύχονται για την πόλη τους να μη γίνει κάνα τρελό από νωρίς-νωρίς...
Ζ.

Μίνι διακοπές
* Μ’ ΑΥΤΑ και με τούτα τέρμα πια και τα μίνι τετραήμερα για τους εκπαιδευτικούς. Που καλά τις μετεκλογικές Δευτέρες χρειάζεται καθαριότητα, για τις Παρασκευές κανένας δεν κατάλαβε γιατί μένουν κλειστά τα σχολεία. Ίσως είναι η παράδοση, από τότε που κατασκήνωναν σ’ αυτά στρατιώτες, να φυλάνε τη διαδικασία. Ανάλογη χαλάρωση τον Μάιο πάλι, με τις Ευρωεκλογές.
Ζ.

Με το κόμμα
* ΟΠΟΥ πήγε την ενδιάμεση εβδομάδα για στήριξη, ο Κυρ. Μητσοτάκης δεν τα πήγε καθόλου καλά. Στη Λάρισα κιόλας έφτασε Παρασκευή κι ήταν και 13.
***
* ΜΕΧΡΙ τελευταία ώρα μηνύματα στα κινητά των Λαρισαίων, ακόμη και ανήμερα, Κυριακή. «Σήμερα η μάχη είναι καθαρά πολιτική. Ο πιο σημαντικός μας αγώνας. Στηρίζουμε ΝΔ και ψηφίζουμε Κ. Αγοραστό. Πάμε στην κάλπη και δεν αφήνουμε ΣΥΡΙΖΑ-ΠΑΣΟΚ να βάψουν πράσινο ροζ τον χάρτη της Θεσσαλίας». (Από Αυστραλία δεν ήξεραν, το μπούμερανγκ δεν το γνώριζαν).
***
* ΤΟ κατάλαβε και το είπε ο Κ. Μητσοτάκης, το βράδυ της Κυριακής. Ότι η ΝΔ έχει 41% κι όχι 51, που χρειαζόταν πλέον για να εκλεγεί κάποιος κι επειδή όλοι οι άλλοι είναι περισσότεροι... Ναι; Κι όμως, με μόλις 40% απέκτησε πανίσχυρη πλειοψηφία στη Βουλή.
Πόσο σωστό είναι; (Ο σφιχτός εναγκαλισμός με το κόμμα έβλαψε τον Κ. Αγοραστό. Όπως εκτιμήθηκε, εκ των υστέρων όμως).
Ζ.

Ως το τέλος
* «5 στα 5 το Κάπα, χθες, που λεν οι Θανατιώτες», είπε ο Κ.Δ. Έτσι λεν το ΚΚΕ στη Μελιβοία χάριν συντομίας. Από Πάτρα ως τον Τύρναβο κοκκίνισε ο τόπος.
***
* ΕΝΑ νέο παιδί, με πολιτική εμπειρία, όμως, και πολλούς αγώνες, ένας τριανταπεντάρης με καθαρό βλέμμα, σεμνότητα και πολιτική μετριοπάθεια, ο Στέλιος Τσικριτσής, δήμαρχος Τυρνάβου. Όπου η συμμετοχή στην ψηφοφορία έφτασε το 55%, για δήμαρχο έσπευσαν ξανά.
***
* ΠΡΑΚΤΙΚΑ ισοψηφία στην κάλπη μεταξύ Τσικριτσή και Αμάρι Σάμερ, στήθος με στήθος πήγαιναν από την αρχή ως το τέλος στην καταμέτρηση. Στα εκλογικά τμήματα του Τυρνάβου προηγούνταν ο νεαρός αγρότης καμιά δεκαριά ψηφοδέλτια στο καθένα και αντιστρόφως ο γιατρός σ’ εκείνα του Αμπελώνα. Τελικά, κέρδισε για 35 ψήφους, ένα τίποτε σε 12.000 ψηφοδέλτια. Κάποια στιγμή, προς το τέλος, ήταν μόνο 2 ψηφοδέλτια μπροστά. «Ε ρε τι έχει να γίνει με δικαστήρια, ενστάσεις, άκυρα και προσφυγές...», γνωμάτευσε ο παλιός.
***
* ΚΙ ήταν λες και το έκαναν επίτηδες. Αποτελέσματα από 2 εκλογικά τμήματα, εκ των 48 που έχει, έλειπαν ως το τέλος στον Δήμο Τυρνάβου, ενώ σ’ ολόκληρη τη Θεσσαλία εκκρεμούσε η καταμέτρηση σε μόνο 8 από τα 1.640 συνολικά. Και μάλιστα 1 Τυρνάβου κι 1 Αμπελώνος, έτσι να παρατείνεται η αγωνία. Κι όταν έφτασε να αναμένονται τα τελευταία 2 εκλογικά τμήματα στη Θεσσαλία, το 1 εξ αυτών ήταν απ’ τον Αμπελώνα, εκεί που παιζόταν η εκλογή δημάρχου στο νήμα. Απίστευτο; «Να τον πάρουν τον συγκεκριμένο δικαστικό αντιπρόσωπο για σεμινάρια ταχύτητας στους συναδέλφους του», είπε ο δικηγόρος.
Ζ.

Πόσοι πήγαν
* «ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΡΧΗΣ του 39%» σχολίαζε ο πικραμένος δεξιός την επικράτηση Κουρέτα, σε συνδυασμό με την πρωτοφανή αποχή. «Ας πρόσεχαν όσοι δεν πήγαν», του αντέτεινε ο φίλος του. Αν και κανείς δεν ξέρει τι θα έκαναν στην κάλπη όσοι απείχαν.
Φυσικά, η αποχή δεν ακυρώνει τη νίκη, το πιθανότερο ότι οι απόντες προέρχονταν και από τις δύο πλευρές και μάλλον όποιοι δεν πήγαν δεν ήθελαν κανέναν. Τέτοια ποσοστά αποχής, όμως, είναι σοβαρό ζήτημα για την ποιότητα της Δημοκρατίας. Επιβάλλεται να ψάξουν οι πολιτικοί λύση στο πρόβλημα. (Ωστόσο, εν τέλει τον νέο περιφερειάρχη τον ψήφισαν λιγότεροι από 25 στους 100 Θεσσαλούς. Επομένως, οι υπόλοιποι 75 θα τον περιμένουν στη γωνία, θα είναι μια δύσκολη θητεία).
***
* ΚΑΙ κάτι επιπλέον, συγκριτικά. Σπουδαίο αξίωμα δήμαρχος Αθηναίων, όμως με συμμετοχή μόλις 27%, ψήφισαν υπέρ του 65.000 κόσμος. Ενώ τον περιφερειάρχη Θεσσαλίας τον υποστήριξαν 155.000 άνθρωποι.
Ζ.

Βοήθησε
* - ΕΝΑ μεγάλο ευχαριστώ πρέπει να πει ο Κουρέτας στην Τζανακούλη για τις υπηρεσίες που προσέφερε. Το είπε ευθέως ο Λαρισαίος συριζαίος Β.Μ. Διότι, με ενάμιση πόντο που του έλειψε, θα είχε βγει αλλιώς ο Αγοραστός την πρώτη Κυριακή με 43%. Ενώ ο τρόπος που έγινε η προσχώρησή της στη β’, μάλλον απώθησε, παρά έφερε κόσμο στον απερχόμενο Περιφερειάρχη.
Ζ.

Εξ Αμπελώνος
* ΕΧΑΣΕ ο εκλεκτός της ΝΔ και στον Δήμο Ζωγράφου, όπου εκλέχθηκε πανηγυρικά η Τίνα Καφατσάκη με τη στήριξη του ΣΥΡΙΖΑ. Απερχόμενος δήμαρχος ένας Λαρισαίος, ο Βασίλης Θώδας, εξ Αμπελώνος, αδελφός του απόστρατου Γιώργου Θώδα, γραμματέα της γαλάζιας Νομαρχιακής Λάρισας.
Ζ.

Πιο σεμνά
* ΒΓΗΚΕ να τους επιτιμήσει ο Ν.Κ.: Εμείς ψηφίσαμε τον Δούκα για να φύγει ο Μπακογιάννης και η ΝΔ με την αλαζονεία της. Δεν ψηφίσαμε για την επαναφορά της γνωστής πράσινης αλαζονείας. Λίγη σεμνότητα, δεν βλάπτει... (Λες και δεν ήξερε...).
***
* ΚΙ ο γνωστός και για τη μετριοπάθειά του πασοκτζής, ο Μ.Κ. πήγε να τα συμμαζέψει στη Λάρισα: Σήμερα κερδίζουν οι δυνάμεις του ΠΑΣΟΚ και η κεντροαριστερά, να το λέμε...
Ζ.

Συχαρίκια
* ΤΟΝ νέο περιφερειάρχη Θεσσαλίας, Δημήτρη Κουρέτα, συγχαίρει η Διοίκηση του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας, δηλώνοντας περηφάνια για την εκλογή του. Δεν θα μπορούσε να είναι αλλιώς, αφού ο νέος Περιφερειάρχης μπορεί να μπήκε στην αυτοδιοικητική αρένα, ωστόσο όλοι τον γνωρίζουν από την ακαδημαϊκή του καριέρα ως καθηγητή του Τμήματος Βιοχημείας και Βιοτεχνολογίας της Σχολής Επιστημών Υγείας. Πέρα, όμως, από τα συχαρίκια, η διοίκηση του Πανεπιστημίου εξέφρασε τη στήριξη του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας σε κάθε προσπάθεια ανασυγκρότησης, αναβάθμισης και ανάδειξης της Θεσσαλίας.
Ν.Π.

Τό ‘παιξε
* ΤΟ ρίσκαρε ο Λαρισαίος Δ.Π. Τό ‘βλεπε, τό ‘παιξε κιόλας. Έριξε 50 ευρώ στο Στοίχημα υπέρ νίκης Κουρέτα στη Θεσσαλία και Δούκα στην Αθήνα. Το πίστευε, το ήθελε, ποιος ξέρει... Πάντως, του βγήκε και το βράδυ βρέθηκε με κέρδος ένα χιλιάρικο. Η κάλπη του έφερε 1.000 ευρώ.
Ζ.

Χοντράδα
* ΓΚΑΦΑ ολκής από τον Λευτ. Αυγενάκη εις βάρος Αγοραστού, με τον άγαρμπο εκβιασμό που επιχείρησε ο ατσούμπαλος πολιτικά υπ. Γεωργίας. «Μα δεν τον φτάνει το μυαλό;» αντέδρασαν οι κυβερνητικοί, «ρητορικό το ερώτημα, λες και δεν τον ξέρουμε...».
Τον άδειασε την επομένη κι ο κυβερνητικός εκπρόσωπος που προσπάθησε να ανασκευάσει.
Όμως, η ζημιά είχε γίνει. Σαν αυτή που είχε κάνει στον απερχόμενο Περιφερειάρχη και ο υπουργός Β. Κικίλιας τις πρώτες μέρες μετά την καταστροφή, όταν απεκδυόμενος των ευθυνών του τα είχε ρίξει στον Αγοραστό.
Μετά, βέβαια, άλλαξαν γραμμή οι κυβερνητικοί, «να σε κάψω Γιάννη μ’ να σ’ αλείψω λάδι...».
Ακόμη κι οι δεξιοί ένοιωσαν προσβεβλημένοι από τον Λ. Αυγενάκη, όσοι κιόλας είχαν ζημιές αγρίεψαν πολύ, έξαλλοι. Ιδίως που κάποιοι το ξανακοίταξαν, μήπως του είχε ξεφύγει μια κουβέντα του ανθρώπου. Όμως, είδαν ότι και γραπτώς, στο Δελτίο Τύπου του Υπουργείου, η ίδια χοντράδα επαναλαμβανόταν. Και πήγαν στην κάλπη. Ή δεν πήγαν.
***
* ΤΟ κατάλαβε κι ο ίδιος ή τον έκαναν να το καταλάβει και το βράδυ των εκλογών, στα κανάλια, απολογούνταν, όχι και τόσο πειστικά. Θεαματική αλλαγή πλεύσης και από την ανόητη αλαζονεία, μετά ναι τους αναγνωρίζουμε, θα συνεργαστούμε με όλους δημάρχους και περιφερειάρχες, και να αύριο κιόλας θα καλέσω τον Κουρέτα για ραντεβού. Όπως και έπραξε. Μία ακόμα υπερβολή, με στόχο την αυτοδιάσωση. Διότι τον Κ. Αγοραστό έπρεπε να βρει ξανά, στα σοβαρά, όμως, αυτός θα διαχειρίζεται την κατάσταση ως τις 31 Δεκεμβρίου.
Ζ.

Με το κύμα
* ΑΝΑΛΟΓΑ με τον βαθμό της πλημμύρας πλημμύριζαν κι οι κάλπες με ψηφοδέλτια Κουρέτα στη Θεσσαλία. Στο 60% Λάρισα, 62 Βόλος, 65 Καρδίτσα, μόλις 52% στα Τρίκαλα, «βάστα καημένε Μιχαλάκη», σχολίαζε ο δεξιός. Μόνο στις Σποράδες λίγο κάτω από 50%, μόνο εκεί έχασε ο νέος περιφερειάρχης. Κι εκεί η αποχή ήταν μεγαλύτερη, ίσως και λόγω της δυσκολίας και του κόστους μετακίνησης, ίσως κι επειδή είχε υψηλά ποσοστά το ΚΚΕ που δεν ήθελε κανέναν από τους δύο. Να, στην κόκκινη Αλόννησο, από 67% συμμετοχή στον α’ γύρο, τώρα μόνο 21%.
Ζ.

Κυρίαρχος λαός
* ΣΤΟΝ απόηχο των εκλογών κουβέντιαζαν οι Λαρισαίοι.
- Πήγα με την κόρη μου στο σχολείο να ψηφίσω, έλα μου λέει να σου δείξω πού κοιμάμαι την πρώτη ώρα όταν έχουμε Μαθηματικά.
***
* - ΠΑΝΤΩΣ, βρε παιδιά, για κυρίαρχος λαός σαν πολύ πρωί δεν ξυπνάμε για να πάμε στη δουλειά;
***
* - ΒΡΕ συ Γιώργο, πριν παντρευτούμε μου έλεγες πως κάνεις όλες τις δουλειές στο σπίτι.
- Καλά, ακόμη πιστεύεις τις προεκλογικές καμπάνιες;
Ζ.

Χάθηκε;
* ΣΤΙΣ χθεσινές εκλογές η παράταξη Κουρέτα έλαβε σε όλη τη Θεσσαλία 155.638 ψήφους από 128.366 στον α’ γύρο (+ 27.272 ψήφους). Η παράταξη Αγοραστού έλαβε 105.140 ψήφους από 155.704 στον α’ γύρο. Δηλαδή έχασε 50.564 ψήφους. Υπενθυμίζεται πως συνολικά στη Θεσσαλία, στον α’ γύρο ο Τ. Τσιαπλές έλαβε 48.122 ψήφους, η Ελευθερία Τζανακούλη έλαβε 35.713 ψήφους και ο Νίκ. Ταλαχούπης έλαβε 8.463 ψήφους. Όταν την πρώτη Κυριακή ψήφισαν 376.368 πολίτες και προχθές ψήφισαν 272.361 πολίτες, δηλαδή λιγότεροι κατά 104.007. Στον Νομό Λάρισας, μεταξύ α’ και β’ Κυριακής ο κ. Κουρέτας έλαβε επιπλέον 12.407 ψήφους (61.444 από 49.037), ενώ ο κ. Αγοραστός έχασε 15.912 ψήφους (από 56.740 έλαβε 40.828), όταν προχθές ψήφισαν λιγότεροι 33.111 πολίτες (αύξηση αποχής). Υπενθυμίζεται πως η Ελευθερία Τζανακούλη στον Νομό Λάρισας την α’ Κυριακή είχε λάβει 11.957 ψήφους. Πού πήγαν οι χαμένες ψήφοι;
Β.Κ.

Αγάπες
* ΑΠΟ σαράντα κύματα περνάει ο... έρωτας των ΠΑΣΟΚο-ΣΥΡΙΖΑίων. Τη μια δεν θέλουν να βλέπονται και την άλλη αγαπιούνται σφόδρα. Ο κ. Ανδρουλάκης «πάτησε» στα πόδια του και επέλεξε αυτόνομη κάθοδο και ο κ. Κασσελάκης δήλωσε τη στήριξη προοδευτικών συνδυασμών. Μετά τα προχθεσινά αποτελέσματα, όσοι δεν ταυτίζονται με το αντιΣΥΡΙΖΑϊκό μέτωπο αναθάρρεψαν. Ο Γιώργος Παπανδρέου αρχικά και ο Χρήστος Σπίρτζης στη συνέχεια έκαναν λόγο για συμπόρευση, σημειώνοντας ότι «ήρθε το πλήρωμα του χρόνου, ώστε ΠΑΣΟΚ και ΣΥΡΙΖΑ να αποκτήσουν κοινό μέτωπο». Προτού καλά - καλά διαβάσουν το αποτέλεσμα, έριξαν πρόταση στο τραπέζι για κοινό ψηφοδέλτιο των δύο κομμάτων στις Ευρωεκλογές.
Δεν θα πλήξουμε...
Β.Κ.

Έχασε στην Πάτρα...
* Ο Δημήτρης Κουρέτας μπορεί να είναι νέος περιφερειάρχης Θεσσαλίας, αλλά ο αδελφός του Μιχάλης δεν κατάφερε να εκλεγεί ως δημοτικός σύμβουλος με τον υποστηριζόμενο από τη Νέα Δημοκρατία υποψήφιο δήμαρχο Πατρέων, Κώστα Σβόλη.
Τα αδέλφια έχουν διαφορετικές πολιτικές προτιμήσεις.
Σ.Κ.

Καπετάνος και Κουρέτας
* Ο αδελφός του νέου περιφερειάρχη Θεσσαλίας συνδέεται και με τον Χρήστο Καπετάνο, καθώς με απόφαση του τέως υφυπουργού Αθλητισμού, Λευτέρη Αυγενάκη, είχαν διοριστεί μέλη της Επιτροπής Επαγγελματικού Αθλητισμού. Ο Καπετάνος διορίστηκε αναπληρωτής πρόεδρος και ο Μιχάλης Κουρέτας μέλος του Διοικητικού Συμβουλίου. Μάλιστα, στην επιλογή προσώπων υπήρξε συμφωνία ΝΔ και ΣΥΡΙΖΑ.
Σ.Κ.

Στη Λάρισα...
* ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ αναφέρουν ότι ο Μιχάλης Κουρέτας, που υπήρξε διεθνής διαιτητής πόλο, είναι πολύ πιθανό να εγκατασταθεί στη Λάρισα μόλις αναλάβει περιφερειάρχης ο αδελφός του Δημήτρης, καθώς έχει διοικητικές ικανότητες από τη θητεία του ως αντιπρόεδρος στο ΠΕΑΚ (Παμπελοποννησιακό Εθνικό Αθλητικό Κέντρο).
Σ.Κ.

 

 

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass