Ψιθυριστά και άλλα

Δημοσίευση: 18 Οκτ 2023 17:42
* ΩΠ, εδώ δεν είναι όπου-όπου... Στη σκάλα του Πηνειού το πρόβλημα στο Αλκαζάρ και μάλλον δεν είναι μεμονωμένο. Σανίδα βρεγμένη; Στεγνή χρειάζεται, μάλλον χθες... Ζ. * ΩΠ, εδώ δεν είναι όπου-όπου... Στη σκάλα του Πηνειού το πρόβλημα στο Αλκαζάρ και μάλλον δεν είναι μεμονωμένο. Σανίδα βρεγμένη; Στεγνή χρειάζεται, μάλλον χθες... Ζ.

Αμέσως
* - ΕΧΕΙ κρύο σήμερα...
Κοινή διαπίστωση χθες στην παρέα των Λαρισαίων.
- Μπράβο στον Δημήτρη Κουρέτα που έριξε τη θερμοκρασία τόσο γρήγορα σε όλη την περιοχή, πετάχτηκε ο πασοκτζής. Μιλάει με έργα...
Ζ.

Προσέλευση
* Β’ ΓΥΡΟΣ εκλογών: Έως και 70% η αποχή, κανονικά η προσέλευση των ψηφοφόρων στις ταβέρνες και τα καφέ της χώρας, διαπίστωσε το Βατράχι. Μολονότι ψήφισε μόνο το 30% των πολιτών στον δεύτερο γύρο, κανονική ήταν η προσέλευση των ψηφοφόρων στις ταβέρνες και τα καφέ της επικράτειας, τονίζουν αναλυτές.
Ζ.

Σκαμμένη γη
* ΣΥΝΕΧΙΖΕΤΑΙ το ιντερνετικό πάρτι και στη Λάρισα.
- ΙΕΚ Ξυνή. Οι εγγραφές άρχισαν. (Και δείχνουν τη Σία Κοσιώνη να μορφάζει στη μετεκλογική εκπομπή του ‘’Σκάι’’).
* * *
* - ΤΟ θέμα δεν είναι ότι έχασε ο Μπακογιάννης τη δημαρχία, το θέμα είναι ότι έχασε ο Ρουβάς για 17 λεπτά τα 200 χιλιάρικα της Πρωτοχρονιάς. (Για τη συναυλία).
* * *
* - ΚΑΙ τον φορτώθηκε η Σία άνεργο να τριγυρνά στο σπίτι με τις πιζάμες και τις παντόφλες, να μετακινεί τις γλάστρες στο μπαλκόνι και να ξηλώνει και να ξαναξηλώνει τα πλακάκια του μπάνιου. (Συνεχίζοντας τα έργα).
* * *
* - ΑΝ είχε χιούμορ ο Δούκας, θα έβγαινε και θα έλεγε ‘’Παραλάβαμε σκαμμένη γη’’.
Ζ.

Οι συριζαίοι
* ΣΤΟΥΣ 14 της δημοτικής ομάδας Καλογιάννη, οι πέντε είναι ΣΥΡΙΖΑ. Κι άλλοι δύο ‘’περίπου ΣΥΡΙΖΑ’’, άρα σχεδόν μισοί-μισοί με τους δημοτικούς συμβούλους του ΠΑΣΟΚ. Πιο ισότιμη κατανομή σε σχέση με την προηγούμενη σύνθεση, όπου στη μεγάλη τότε ομάδα κυριαρχούσαν οι πασοκτζήδες.
* * *
* ΣΤΟΥΣ 27 εκλεγμένους της περιφερειακής αρχής Κουρέτα, εκ των οποίων οι 10 στη Λάρισα, μια πεντάδα μόνο συριζαίων. Και πάλι ευχαριστημένοι είναι...
Εκλέχθηκε 3ος σε σταυρούς ο γυμναστής Δημήτρης Τσέτσιλας, απ’ το Μακρυχώρι, φύλακας της εξωτερικής φρουράς των Φυλακών, που είναι συνεργάτης στο γραφείο του βουλευτή Β. Κόκκαλη, 6ος ο νοσηλευτής Βαγγέλης Αποστόλου και 7ος ο Νίκος Ράπτης, ο οποίος ψήφισε στον ΣΥΡΙΖΑ ως μέλος, ωστόσο έχει και κόμμα δικό του, εκείνο των ζώων. Ο γραμματέας της Νομαρχιακής, Β. Ζωγράφος, βρίσκεται στο όριο, τελευταίος ή α’ επιλαχών, καθώς εκκρεμούσαν τα τελικά της σταυροδοσίας.
Εκλέγονται επίσης ο Σάκης Ξάφος, 3ος Τρίκαλα, πρώην γραμματέας Νομαρχιακής ΠΑΣΟΚ και παραλίγο γραμματέας Νομαρχιακής ΣΥΡΙΖΑ με τον οποίο ήταν υποψήφιος βουλευτής. Και 4ος στον Βόλο ο Φώτης Λαμπρινίδης, μέλος της Κεντρικής Επιτροπής ΣΥΡΙΖΑ.
Ζ.

Συνεργασία;
* ΚΙ έγραψε η Αθηναία αναλύτρια: Μεγάλος Περίπατος ήταν τελικά η νίκη του Χάρη Δούκα, έχοντας την υποστήριξη του Κώστα Ζαχαριάδη. Το ίδιο έγινε και στη Θεσσαλονίκη, το ίδιο έγινε και στην Περιφέρεια Θεσσαλίας. ΠΑΣΟΚ και ΣΥΡΙΖΑ στήριξαν τους ίδιους υποψηφίους και τελικά νίκησαν τους εκλεκτούς της Πειραιώς. Μήπως αυτές οι τρεις περιπτώσεις δείχνουν τον δρόμο σε Στέφανο Κασσελάκη και Νίκο Ανδρουλάκη; Αναμφίβολα ναι, αν θέλετε τη γνώμη μου. Το τι τελικά θα γίνει νομίζω ότι εξαρτάται από τον αρχηγό του ΠΑΣΟΚ, μιας και στην Κουμουνδούρου φάνηκε για την ώρα ότι πήραν το μήνυμα. (Προς το παρόν βέβαια μάχονται για το ποιος θα είναι δεύτερος και ποιος τρίτος με καναδυό πόντους διαφορά, παρασάγγας πίσω από τον Κυρ. Μητσοτάκη).
Ζ.

Αρχισαν...
* ΓΙΑ τα ‘’Μεθεόρτια’’ γράφει η Λαρισαία Ε. Π. και τα όσα λέει υιοθετήθηκαν και από άλλα στελέχη του ΚΚΕ, που τα αναπαρήγαγαν: Άρχισαν τα όργανα με την εκλογή του Πατρινού καθηγητή Δ. Κουρέτα στην Περιφέρεια Θεσσαλίας, με τη στήριξη ΠΑΣΟΚ και ΣΥΡΙΖΑ.
-Δεν πανηγυρίζω, δήλωσε αμέσως μόλις ανακοινώθηκε η εκλογή του, γιατί η Θεσσαλία είναι μια πληγή. Και λίγο πιο πέρα οι εκλεγμένοι περιφερειακοί του σύμβουλοι άνοιγαν σαμπάνιες, ίσως δεν είχαν ενημερωθεί για την πρόθεση του νέου Περιφερειάρχη να μην προκαλέσει με έξαλλους πανηγυρισμούς.
Και σχολίασε η βουλευτής του ΠΑΣΟΚ, η κ. Λιακούλη, ότι η νίκη Κουρέτα ήταν νίκη του ΠΑΣΟΚ και θύμωσαν τα καλόπαιδα του ΣΥΡΙΖΑ και οι άλλες «δημοκρατικές δυνάμεις» που τον στήριξαν και ο γραμματέας της Ν.Ε. ΣΥΡΙΖΑ μίλησε για «καπέλωμα».
* * *
* ΚΑΙ βγήκε, συνεχίζει, και γνωστός δημοσιογράφος και τους θύμισε ότι ο νέος περιφερειάρχης δεν «προέρχεται από κομματικό σωλήνα και ότι είναι αυτόφωτος. Ότι ο Αλέξης Παπαχελάς τον φιλοξενούσε στην «Καθημερινή» με καθημερινή αρθρογραφία, ότι ο Μητσοτάκης όταν έγινε πρόεδρος της Ν.Δ. στην πρώτη του παρουσία στη Λάρισα επισκέφθηκε το εργαστήριο Κουρέτα. Ότι είχε πολιτευτεί με το «Ποτάμι» και ότι το 2019 υπερασπίστηκε τον νόμο της κυβέρνησης της ΝΔ για την κατάργηση του πανεπιστημιακού ασύλου. Ότι ευφυώς σκεπτόμενος ζήτησε από τον νέο πρόεδρο του ΣΥΡΙΖΑ, κατά την επίσκεψή του στη Λάρισα να μη συναντηθεί μαζί του, ώστε να κρατήσει «ανοιχτό στην κοινωνία το πολιτικό του εγχείρημα». Κατά τα άλλα, είχαμε ευρεία νίκη των «δημοκρατικών δυνάμεων» , που άρχισαν το ξεκατίνιασμα πριν ακόμη μοιράσουν τις θέσεις. (Προβλέπει δε πως έπεται συνέχεια... Φυσικά και τους φτιάχνουν κάτι τέτοια στο ΚΚΕ, νιώθουν δικαιωμένοι).
Ζ.

Αυτογκόλ
* “ΤΟ αυτογκόλ και οι λάθος υπολογισμοί στη Θεσσαλία” αναφέρει η εφημερίδα Καθημερινή και εξετάζει τα κρίσιμα λάθη στο στρατόπεδο Αγοραστού που έδωσαν τη νίκη στον Δημήτρη Κουρέτα, γράφοντας -μεταξύ άλλων- για τη δήλωση Αυγενάκη που εμφανίστηκε να συνδέει εμμέσως την επανεκλογή Αγοραστού µε τη διάθεση των αποζημιώσεων για τις πρόσφατες πλημμύρες.Πού ήταν ...
* ΑΣΦΑΛΕΙΣ πληροφορίες αναφέρουν ότι υψηλά στελέχη της κυβέρνησης μιλάνε για εξαφάνιση των δύο Τρικαλινών υπουργών, αφήνοντας ουσιαστικά μόνο τον Αυγενάκη και τον Τριαντόπουλο να βγάλουν τα «κάστανα από τη φωτιά» που για είκοσι μέρες ήταν στη Λάρισα. Ακόμα και η Βολιώτισσα υφυπουργός Ζέττα Μακρή έκανε εμφάνιση μόνο όταν ήρθε ο Πρωθυπουργός στη Λάρισα.
* * *
* Η στάση τόσο του Σκρέκα όσο και του Παπαστεργίου σχολιάστηκε ποικιλοτρόπως και εγείρει πολλά ερωτηματικά.
* * *
* ΟΙ ίδιες πηγές αναφέρουν ότι και αρκετοί βουλευτές απείχαν από την πρώτη Κυριακή και μόλις είδαν ότι ο Αγοραστός ήταν στο μεταίχμιο του 43% εμφανίστηκαν. Και στον ανασχηματισμό που έρχεται ενόψει ευρωεκλογών είναι βέβαιο ότι θα υπάρξουν στο επόμενο κυβερνητικό σχήμα, εκπρόσωποι (και όχι εκπρόσωπος ...) από τη Λάρισα με δεδομένη την αλλαγή πολιτικού σχηματισμού στην Περιφέρεια.
* * *
* ΚΑΙ κάτι ακόμα, στο κυβερνητικό στρατόπεδο, λίγο πριν την κάλπη, τα κυλιόμενα γκάλοπ έδειχναν οριακή νίκη Αγοραστού, αλλά έπεσαν πολύ έξω... Τελικά πολλά θα αλλάξουν στη Θεσσαλία μετά την ήττα Αγοραστού...
Σ.Κ.

Και με Κουρέτα
* Ο πρώτος σε ψήφους σύμβουλος των Ενωμένων Θεσσαλών στην Περιφερειακή Ενότητα Λάρισας Γρηγόρης Καλαγιάς δήλωσε σε συνέντευξή του ότι η επικεφαλής του ψηφοδελτίου Ελευθερία Τζανακούλη είχε συζητήσει και με τον απερχόμενο περιφερειάρχη Κώστα Αγοραστό και με τον ερχόμενο Δημήτρη Κουρέτα, αλλά δεν τα βρήκαν!
Σ.Κ.

Προκήρυξη
* ΟΥΦ, επιτέλους, θα φύγει ο Απ. Παπαπαρίσης, ο οποίος σε ανύποπτο χρόνο είχε πει πως δεν θέλει να συνεχίσει ως διοικητής στη Δομή Προσφύγων Κουτσοχέρου. Να λοιπόν: «Ανοιχτή δημόσια πρόσκληση εκδήλωσης ενδιαφέροντος για την πρόσληψη 19 ατόμων, κατηγορίας ΠΕ ή ΤΕ, για την πλήρωση των θέσεων των Διοικητών των Ελεγχόμενων Δομών Προσωρινής Φιλοξενίας Αιτούντων Άσυλο, επί θητεία διάρκειας 1 έτους με δικαίωμα ανανέωσης για άλλα 2 έτη». (Τώρα θα τους πάρουν αξιοκρατικά που είπε κι ο Μητσοτάκης, με ΑΣΕΠ; Αλλά και με συνέντευξη των υποψηφίων που διευκρίνισε η υπουργός Ν. Κεραμέως. (Καθοριστική εννοείται, για την επιλογή των αρίστων).
Ζ.

Χειραγωγημένα;
* Η «Δίκη στο Open» αποκάλυψε τους φετινούς αγώνες που είναι ύποπτοι για αλλοιώσεις αποτελεσμάτων μέσω στοιχηματικής απάτης. Πρόκειται για 25 ματς, κυρίως της Super League 2. Τα 8 είναι παιχνίδια της Ιεράπετρας, εντός και εκτός έδρας. Στη λίστα και 3 τοπικού ενδιαφέροντος, ύποπτα επίσης για στήσιμο.
Θεσπρωτός - Απόλλων Λάρισας 6-0
ΑΕΛ - Αλμωπός Αριδαίας 2-0
ΑΕΛ - Διαγόρας 5-0. (Εν αναμονή, καθώς έχουν επιληφθεί αρμοδίως για να ξεκαθαρίσει η υπόθεση).
Ζ.

Όχι παράταση
* Ο Κ. Αγοραστός είχε στο αξίωμα 13 χρόνια, που δεν θεωρείται και ο καλύτερος αριθμός, κι ήθελε να γίνουν 18. Αλλά κι ο Απ. Καλογιάννης που είχε 9, επεδίωκε να τα κάνει 14. Δεν έγινε δεκτή η παράταση απ’ τον λαό, που φάνηκε να θέλει εναλλαγές.
Όμως κι ο Θαν. Νασιακόπουλος είχε 9 χρόνια και επανεκλέχθηκε. Η Λάρισα όμως δεν είναι Κιλελέρ. Όσο για τον Αντ. Γκουντάρα, με 30 χρόνια θητείας, αυτός είναι μια αφύσικη περίπτωση.
Ζ.

Ο,τι ανεβαίνει
* ΜΙΑ μαντινάδα αφιερώνει ο Λαρισαίος Φ. Γ., σε απερχόμενους, μα κι επόμενους λογικά. Για προβληματισμό και σεμνότητα, λέει.
Ο Νόμος της βαρύτητας ποτέ δεν έχει σφάλει
Ό,τι ανεβαίνει αψηλά, χαμαί θα πέσει πάλι.
Ζ.

Υπερβολές;
* «ΕΠΙΣΗΣ, αν δεν ψηφίσετε Αγοραστό, δεν ξέρω πώς θα το πάρουν οι διαιτητές στους αγώνες της ΑΕΛ». Υπερβολές του γελοιογράφου Α. Πετρουλάκη; Μπα... Ποιος δεν τον έχει ικανό τον Λ. Αυγενάκη, που έκανε και υπουργός Αθλητισμού, να είχε πει και αυτό. Ούτε ο στενός του φίλος Χρ. Καπετάνος δεν βγήκε να τον υπερασπιστεί για τη χοντράδα που είχε κάνει τρεις μέρες πριν τις εκλογές.
Ζ.

Καυστικός
* ΠΙΚΡΑΜΕΝΟΣ βέβαια, αλλά ιδιαίτερα καυστικός, για τα κόμματα της αντιπολίτευσης, ο πρόεδρος της γαλάζιας Νομαρχιακής Ηλίας Σουφλιάς, ο οποίος στην αποτίμηση του αποτελέσματος, σημειώνει: «Σε ό,τι αφορά την αντιπολίτευση, εκτιμώ ότι βρίσκονται σε μία σύγχυση, συμβολισμών, αγωνίας ερμηνείας των αριθμών και κανιβαλισμό, για το ποιος θα καρπωθεί περισσότερο την ετυμηγορία των πολιτών». Και συνεχίζοντας σε απόλυτη μητσοτακική γραμμή, επισημαίνει: «Τα απόλυτα νούμερα για τα κόμματα εκφράζονται στον πρώτο γύρο», υπενθυμίζοντας τον συσχετισμό 4-2-1 στους δημάρχους του νομού. Για να καταλήξει: «Οι νέες αυτοδιοικητικές αρχές θα έχουν την κυβέρνηση της ΝΔ ως ισχυρό σύμμαχο. Ως ΔΕΕΠ Λάρισας ευχόμαστε στον νέο περιφερειάρχη, στους δημάρχους και τα συμβούλιά τους κάθε επιτυχία στο έργο τους». (Ανωτερότητα).
Ζ.

Η αποχή
* ΤΙ, ποιον ευνόησε η αποχή; Ή καλύτερα εις βάρος ποιανού λειτούργησε; Απλό... Ο Κ. Αγοραστός έχει πάρει 156 χιλιάδες ψηφοδέλτια και τη δεύτερη Κυριακή έμεινε μόνο με 105, με 50 χιλιάδες ψήφους λιγότερες, απώλεσε το 1/3 δηλαδή, έλαβε πάλι το ίδιο περίπου ποσοστό.
Ενώ ο Δ. Κουρέτας από 128 ανέβηκε στις 155 χιλιάδες ψήφους, κερδίζοντας στο νέο σκηνικό εικοσιπέντε περίπου ποσοστιαίες μονάδες. Από την αποχή ήταν αυτές οι επιπλέον 27 χιλιάδες ψήφων;
Ζ.

Θάλασσα
* ΟΠΩΣ και να ‘χει, ο Γ. Δ. στα παρακάρλια, παραμένει με τη δικιά του μελαγχολία. Κάθε φορά που βγαίνει στον κάμπο και βλέπει θάλασσα σε ελαφρύ κυματισμό: Με τι προτείνετε να φέρω τους γεωπόνους του ΕΛΓΑ στο χωράφι μας για την εκτίμηση της ζημιάς;
Α) κοινή βαρκούλα
Β) φουσκωτό
Γ) καταμαράν
Δ) υποβρύχιο (Και σωσίβια, μην πνιγούν οι άνθρωποι).
Ζ.

Γόνοι
* ΣΤΟ ψηφοδέλτιο Κουρέτα κυριάρχησαν οι γόνοι, από το ΠΑΣΟΚ βεβαίως, ο ΣΥΡΙΖΑ δεν έχει και ρίζες έτσι κι αλλιώς.
1η Γαλλιού Μαρία του Ιωάννη, ναι η κόρη του Γιάννη Γαλλιού, δημοτικού συμβούλου παλιότερα.
2η Κομήτσα Ανδριάνα του παπα-Ρίζου, ο οποίος έδωσε σκληρό αγώνα και Κράτησε στην οικογένεια τη θέση που είχε ο ίδιος στο Περιφερειακό συμβούλιο και μάλιστα τώρα στην πτέρυγα που διοικεί, όχι στην αντιπολίτευση.
4ος Γκουντόπουλος Γρηγόριος του Αχιλλέα, του αείμνηστου δημάρχου Φαρσάλων.
* * *
* ΠΡΩΤΗ και με διαφορά σε σταυρούς η Μ. Γαλλιού, που λογικά θα τρόμαξε την Ε. Λιακούλη με την επίδοσή της. Αλλά 7ος εκλέγεται και ο Νίκος Ράπτης, των Εκπαιδευτηρίων. Στην ίδια μεν παράταξη, δίπλα-δίπλα όμως δεν θα κάθονται στα έδρανα.
Ζ.

Φτερούγες
* ΔΕΝ αιφνιδιάστηκε ο Λαρισαίος στην ταβέρνα.
- Μια μερίδα φτερούγες θα ήθελα.
- Φτερούγες κοτόπουλο;
- Βάλτε μοσχαρίσιες αν έχετε.
Ζ.

KOYRETAS1.jpg

 

KOYRETAS2.jpg

* ΟΛΟΙ κι όλες μπροστά περιμένοντας από τον Δ. Κουρέτα να τους φέρει νίκη και χαρά. Όπερ και εγένετο.
Ζ.

 

PHNEIOS_JYLA.jpg

* ΤΙΣ συμβουλές του τις ακολουθούσε, λέει, κατά γράμμα σε όλη την προεκλογική περίοδο. Η επιτυχία ήρθε. Κι ο Κώστας Τίτσιας, νιώθει περήφανος για την εκλογή του ανιψιού του Κωνσταντίνου Καλόγηρου με τον συνδυασμό του Θανάση Μαμάκου, όλη η οικογένεια καμαρώνει.
Ζ.

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass