ΕΛΕΥΘΕΡΙΟΤΗΤΕΣ

Δημοσίευση: 23 Οκτ 2023 17:01
Δεν έφτασε η χειραψία του Θαν. Μαμάκου για να κερδίσουν χθες τα κορίτσια της ΕΑΛ, όλοι όμως ελπίζουν στα καλύτερα Δεν έφτασε η χειραψία του Θαν. Μαμάκου για να κερδίσουν χθες τα κορίτσια της ΕΑΛ, όλοι όμως ελπίζουν στα καλύτερα

Τα καλά


* ΕΧΕΙ και τα καλά της η... κλιματική αλλαγή. Μας χαρίζει ήδη αυτόν τον υπέροχο θερμοκρασιακά Οκτώβρη και θα μας έστελνε ξανά πίσω στις παραλίες, αν διαθέταμε... θάλασσες καθαρές κι όχι αυτές που δέχτηκαν τη ρύπανση των πλημμυρών.
Σε κάθε περίπτωση, τα τελευταία όψιμα καλοκαίρια μάς πείθουν ότι πλέον στην Ελλάδα τα καλοκαίρια εκτείνονται μέσα στο φθινόπωρο, άρα η έννοια των καλοκαιρινών διακοπών μάλλον θα πρέπει να αναθεωρηθεί.

Θλίψη
* ΑΚΟΜΑ καλύτερες θερμοκρασίες και ένα διαρκές καλοκαίρι στη Μέση Ανατολή, στο Ισραήλ, στη Γάζα.
Πόσα καλοκαίρια, πόσες υπέροχες μέρες, πόσες ευτυχισμένες στιγμές χάνουν εκεί οι άνθρωποι από τον θρησκευτικό φανατισμό και τη μισαλλοδοξία; Δεν θέλεις καν να το συζητάς... Δεν θέλεις καν να βλέπεις τα ατέλειωτα τηλεοπτικά πλάνα της φρίκης που ρίχνουν καντάρια πόλεμο καθημερινά στα σπίτια μας.... Πόση θλίψη πια... Πόση;

Αλλόκοτο
* ΜΕ το που τελειώσαμε με τις πλημμύρες, έβγαλε ζέστη και ξανά πυρκαγιές (Κέρκυρα), μηνύματα στο 112, εκκενώσεις χωριών και τα συμπαρομαρτούντα.
(Δεν πάμε καλά γιατρέ μου... Και να φανταστείς ο Μητσοτάκης έλλειπε εκτός Ελλάδας!).

Μετεκλογικά
* ΟΙ ΕΚΛΟΓΕΣ τέλειωσαν, οι τοπικοί άρχοντες εξελέγησαν, η συζήτηση στρέφεται ήδη στο πώς θα διαμορφωθούν τα πράγματα και οι συσχετισμοί της επόμενης πενταετίας
Στην περίπτωση Μαμάκου -πέραν των πολλών νέων συμβούλων- υπάρχει ήδη και ένα αρκετά μεγάλο απόθεμα έμπειρων στελεχών, ικανών να αναλάβουν τα δημοτικά πράγματα και να στηρίξουν τον νέο δήμαρχο, που, εκ των πραγμάτων, θα είναι κι αυτός για το πρώτο διάστημα... εκπαιδευόμενος.
Στην περίπτωση Κουρέτα τα πράγματα είναι πιο δύσκολα. Έχοντας ξεκινήσει ως αουτσάιντερ ο νέος Περιφερειάρχης είχε συναντήσει αρκετές αρνήσεις, με αποτέλεσμα να φτιάξει ένα ψηφοδέλτιο με ανθρώπους που δεν είχαν πολυασχοληθεί με τη διοίκηση, καίτοι διέπρεπαν στους τομείς που δραστηριοποιούνται επαγγελματικά. Οπότε το πράγμα έχει δυσκολίες. Οψόμεθα.

Χημεία
* ΣΤΗ Λάρισα το λένε ήδη κάμποσοι κάνοντας χιούμορ. Ο Κουρέτας, λένε, θα τα βρει τόσο καλά με τον Μητσοτάκη, που θα είναι το... ισχυρό χαρτί του Κυριάκου στη Θεσσαλία. Μη σου πω ότι αν τα πάει καλά θα είναι ο επόμενος υποψήφιος περιφερειάρχης με τη... στήριξη της ΝΔ! (Να το δούμε κι αυτό!).
Πάντως, ο Κυριάκος έχει πολλές φορές δείξει ότι δεν τον ενδιαφέρει η κομματική προέλευση των ανθρώπων, όσο η... χημεία που μπορεί να αναπτύξει μαζί τους. Και στη... χημεία, τουλάχιστον, ο Κουρέτας, αν μη τι άλλο, είναι -εξ επαγγέλματος και μόνον- εξπέρ!

Διάδοχοι
* ΣΤΟ στρατόπεδο Καλογιάννη, ο απερχόμενος Δήμαρχος θα παραδώσει σε εύλογο χρόνο και τα κλειδιά της παράταξης. Και όπως φημολογείται ως δελφίνοι έχουν ήδη συζητηθεί τρία πρόσωπα που θα παίξουν ρόλο. Είναι ο αντιδήμαρχος και πρώτος σε σταυρούς Θάνος Αδαμόπουλος, και οι αντιδήμαρχοι Δημ. Δεληγιάννης και Ντίνος Διαμάντος.
Πολύ νωρίς να το πεις βέβαια, αλλά το κλίμα για τον Αδαμόπουλο είναι εξαιρετικά ευνοϊκό.

Εξελίξιμος
* ΑΛΛΑ εξαιρετικά εξελίξιμος φαίνεται και ο υιός Κέλλας, ο Αχιλλέας.
Ότι πρώτευσε με 2.500 σταυρούς στον Δήμο Λαρισαίων δεν είναι τυχαίο και οπωσδήποτε δεν οφείλεται μόνο στο όνομα που φέρει. Ο Αχιλλέας, πολιτικός μηχανικός στο επάγγελμα, δραστηριοποιείται ήδη στο Τεχνικό Επιμελητήριο και εμπλουτίζει το βιογραφικό και τις φιλίες του. Με δυο λόγια, έχει πολλά στοιχεία αυτόφωτου νέου ανθρώπου.
Λογικά, με τον Θανάση Μαμάκο θα αναλάβει αντιδημαρχία. Όπως και ο πατέρας του, θα ξεκινήσει την καριέρα από τον Δήμο Λαρισαίων, που αναδεικνύεται σε ένα ισχυρό... «προπονητήριο» και εφαλτήριο για μελλοντικούς πολιτικούς στίβους.

Νέα σχέδια;
* ΠΕΡΙΕΡΓΑ νέα από τον Βόλο. Όπου ναι μεν ο Μπέος προετοιμάζει ήδη «τα πιο λαμπερά Χριστούγεννα» ever, από την άλλη, όμως, κάποιοι διακρίνουν ότι το μεγάλο αφεντικό... σαν να βαρέθηκε τα δημαρχιακά και τα ποδοσφαιρικά (Ήδη ο ΝΠΣ Βόλου πάει κατά διαόλου).
Στον Αχιλλέα, λένε, άρχισε να καλαρέσει η ιδέα ενασχόλησης με την κεντρική πολιτική σκηνή. Κάπου βλέπει ότι ο διάσπαρτος χώρος δεξιά της ΝΔ ψάχνει... ηγέτη που άνετα θα έπαιρνε κανένα 20%. Και με τέτοια ποσοστά δεν είσαι απλά ρυθμιστής, αλλά κάτι παραπάνω: Είσαι πιθανός εταίρος σε Κυβέρνηση. Σενάρια μόνο; Σενάρια που, όμως, γράφονται. Και ποτέ δεν ξέρεις. Για Μπέο μιλάμε άλλωστε.

Σενάρια
* ΓΕΝΙΚΑ στον Βόλο έχει πέσει πολλή σεναριολογία. Οι εφημερίδες του περασμένου Σαββάτου «έπαιζαν» το σενάριο μετακίνησης του Κώστα Αγοραστού στην Ευρωβουλή σε έναν χρόνο περίπου που έχουμε ευρωεκλογές.
Δεν γνωρίζουμε πόθεν εκκινούν τα σενάρια αυτά, επιβεβαιώνουμε πάντως ότι οι σχέσεις Αγοραστού-Μητσοτάκη εξακολουθούν να είναι σχέσεις αμοιβαίας εκτίμησης και πως τις τελευταίες μέρες ο Περιφερειάρχης ήταν στην Αθήνα, όπου είχε διάφορες επαφές. Για να δούμε.

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass