ΨIΘΥΡΙΣΤΑ ΚΑΙ... ΑΛΛΑ

Δημοσίευση: 25 Οκτ 2023 17:09
* ΜΙΑ Απρίλη μέσα στο φθινόπωρο… H αντιδήμαρχος Ρίτα κι ο συνάδελφός της Πάνος, ο Σάπκας, θα συνεχίσουν να συνεργάζονται αρμονικά και από τα έδρανα της αντιπολίτευσης. Ζ. * ΜΙΑ Απρίλη μέσα στο φθινόπωρο… H αντιδήμαρχος Ρίτα κι ο συνάδελφός της Πάνος, ο Σάπκας, θα συνεχίσουν να συνεργάζονται αρμονικά και από τα έδρανα της αντιπολίτευσης. Ζ.

Πολύ νωρίς
* - ΠΟΙΟ χριστουγεννιάτικο δέντρο...
Δεν πειθόταν ο Λαρισαίος ότι δύο μήνες πριν κάποιοι ξεκινούν προετοιμασίες για τα Χριστούγεννα.
- Εγώ ακόμη δεν έχω βγάλει την ομπρέλα θαλάσσης από το πορτμπαγκάζ του αυτοκινήτου. (Είναι κι ο καιρός που έχει άλλα σχέδια).
Ζ.

Απασχολεί

* AN μη τι άλλο ο Στ. Κασσελάκης κατάφερε να γίνει το κόμμα του the talk of the town, όπως λεν και στο χωριό, όλον αυτόν τον καιρό στη χώρα. Οι πάντες γι’ αυτόν συζητούν, στα πρωινάδικα και τα μεσημεριανάδικα, αλλά και στις ειδήσεις, ως εξ αυτού και στις παρέες των απλών ανθρώπων αποτελεί βασικό θέμα. (Αν ήταν για καλό κιόλας, θα επρόκειτο για ανεπανάληπτη επιτυχία).
* * *
* ΜΕΧΡΙ κι ο «Ριζοσπάστης» έφτασε να αναφέρει στην πρώτη του σελίδα τις εσωκομματικές εξελίξεις στον ΣΥΡΙΖΑ, ανήκουστο: Μπαράζ διαγραφών και αποχωρήσεων στον ΣΥΡΙΖΑ. (Μόνο για δομή υποδοχής προσφύγων στον Περισσό δεν είπαν από το ΚΚΕ).
* * *
* ΕΝΩ κι από το ΠΑΣΟΚ λέει παρακαλούν τον Στ. Κασσελάκη να γίνονται οι διαγραφές ώρα Ελλάδας κι όχι ΗΠΑ. Γιατί λέει τους χτυπούν τα κουδούνια 1 το βράδυ να γραφτούν στο κόμμα τους.
Ζ.


Προς αποχώρηση
* ΔΡΑΜΑΤΙΚΕΣ εξελίξεις στον ΣΥΡΙΖΑ, αναμενόμενες ωστόσο. Εξελίξεις με διαφορετικό τρόπο πάντως, κι αυτός αναμενόμενος, ο οποίος σηκώνει και αλλιώτικη κριτική, σαν αυτή του Λαρισαίου:
- Από δω και πέρα, ο Στέφανος θα ανακοινώνει κάθε Δευτέρα τρεις υποψηφίους προς αποχώρηση και όλη την υπόλοιπη εβδομάδα ο κόσμος θα ψηφίζει στο isyriza για το ποιος θα φεύγει στο live της Κυριακής.
Ζ.

 

Θολωμένος
* - ΕΧΩ ένα κεφάλι σαν τη γωνία Κούμα και Ρούσβελτ...
Γλαφυρός στην περιγραφή του ο Λαρισαίος επαγγελματίας, κουρασμένος απ’ τη δουλειά.
- Τόσα πράγματα τριγυρίζουν στο μυαλό, ζαλούρα...
Ζ.

 

Κι οι άνθρωποι
* ΚΑΘΥΣΤΕΡΕΙ δυο εβδομάδες τώρα η εξαγγελθείσα χερσαία επίθεση στη Γάζα. Ωστόσο, οι Παλαιστίνιοι μετρούν ήδη 5.800 νεκρούς, ανάμεσά τους χιλιάδες παιδιά. Οι Δυτικοί ηγέτες αναγνωρίζουν το δικαίωμα του Ισραήλ στην αυτοάμυνα, συστήνοντας, όμως, να μην υπάρξει μεγάλο ανθρωπιστικό κόστος. Σωστά, μέχρι τα 2.000.000 υπάρχει ακόμα μεγάλη απόσταση.
Ζ.

 

Έτσι θέλουν
* ΚΡΟΤΙΔΕΣ, καπνογόνα, αεροβόλα, μπουκάλια, ταμειακές μηχανές, σιφώνια, πέτρες και ό,τι άλλο πολεμοφόδιο στα γήπεδα στους αγώνες των εγχώριων διοργανώσεων. Και σκέτο «παρθεναγωγείο» στα Κύπελλα της ΟΥΕΦΑ για να μη χαθεί κανένα ευρώ για τ’ αφεντικά, διαπιστώνει ο Θ.Κ. Πώς γίνεται αυτό, αναρωτηθήκατε ποτέ; Πώς στα ευρωπαϊκά παιχνίδια των ομάδων μας στα γήπεδα δεν ανάβει ούτε αναπτήρας και στα ελληνικά πέφτουν ακόμη και πυροβολισμοί; Σας πέρασε από το μυαλό ότι αν θέλουν οι επενδυταράδες μας μπορούν να καθορίσουν και το περιβάλλον;
Όχι, ε; Ό,τι και να πούμε, το συμπέρασμα είναι ένα και μοναδικό: Τζάμπα καίει η λάμπα. Τίποτα δεν αλλάζει, διότι απλούστατα δεν θέλει ο κόσμος να το αλλάξει. Oπότε, ας επικεντρωθούμε στα ουσιώδη κι ας συνεχίσουμε την έρευνα για ν’ ανακαλύψουμε τι ομάδα είναι τελικά ο γιατρός του αγώνα.
Ζ.

 

Συμπο-αντιπολιτευόμενοι
* ΛΕΝΕ ότι κενά στη ζωή δεν υπάρχουν. Κι όπου εντοπίζονται, τα καλύπτει η φύση, θυμίζει «topontiki.gr». Ελλείψει, λοιπόν, αξιωματικής αντιπολίτευσης, λόγω εσωτερικών υποχρεώσεών της, τον ρόλο είναι πρόθυμοι να τον παίξουν γαλάζιοι βουλευτές, που έχουν λόγους να στέκονται κριτικά απέναντι στην Κυβέρνηση. Μαθαίνω, λοιπόν, ότι έχουν στους κόλπους της Κοινοβουλευτικής Ομάδας της ΝΔ σχηματιστεί δύο γκρουπ, που από διαφορετικές οπτικές και στοχεύσεις (θα) βάλλουν κατά κυβερνητικών πολιτικών. (Όπου εντοπίζονται και Λαρισαίοι «γκρούπις»).
* * *
* ΜIα πρώτη ομάδα, αποτελείται από περίπου 8 βουλευτές. Πρόκειται κυρίως για «παλιές καραβάνες», που δεν βλέπουν να έχουν προοπτική για υπουργικό χαρτοφυλάκιο, ορισμένοι δε ίσως δεν βγουν ξανά βουλευτές. Ανάμεσά τους ο Νικήτας Κακλαμάνης, ο Γιώργος Βλάχος, ο Ευριπίδης Στυλιανίδης και ο Μάξιμος Χαρακόπουλος. Πλήρως απογοητευμένοι από την τροπή που έχουν πάρει τα πράγματα, δεν θα διστάζουν πλέον να ασκούν δημιουργική κριτική. Για διάφορα θέματα. Απλώς για την τιμή των όπλων και την υπόληψή τους.
Υπάρχει και μία δεύτερη, που αποτελείται κυρίως από νεότερους βουλευτές, που δεν βλέπουν «φως» υπουργικό ακόμη, αλλά θέλουν να επισημάνουν την ύπαρξή τους και τις φιλοδοξίες τους. Μεταξύ αυτών ο Χρήστος Μπουκώρος, ο Βασίλης Γιόγιακας και άλλοι. Οι οποίοι, επίσης, θα «τα λένε». Και μεταξύ τους και προς την Κυβέρνηση...
Ζ.

 

Μεγάλοι έρωτες
* ΚΟΥΒΕΝΤΟΥΛΕΣ Λαρισαίων ανδρών τε και γυναικών.
- Πόσους μεγάλους έρωτες έζησες στη ζωή σου;
- Μόνη μου ή μαζί και με άλλον;
* * *
* - ΑΠΟΨΕ θα σε κάνω ευτυχισμένη.
- Γιατί, θα φύγεις;
* * *
* - Ο,ΤΙ δεν το ποτίζεις, μαραίνεται.
- Λάθος, θα το ποτίσει άλλος. Και θα μείνεις και με το λάστιχο στο χέρι.
Ζ.

 

Θαύμα, θαύμα...
* ΔΕΟΣ και συγκίνηση: Η μορφή του Ανδρέα Παπανδρέου εμφανίστηκε σε φρυγανιά του Στέφανου Κασσελάκη, κοάζει το Βατράχι: Ένα περιστατικό που αγγίζει τα όρια του θαύματος σημειώθηκε στο σπίτι του Στέφανου Κασσελάκη στη Νέα Υόρκη, την ώρα που ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ έτρωγε το πρωινό του, όπως αναφέρουν πληροφορίες.
Σύμφωνα με αυτόπτες μάρτυρες, σε ένα κομμάτι φρυγανισμένο ψωμί άρχισε ξαφνικά να σχηματίζεται η μορφή του ιστορικού ηγέτη του ΠΑΣΟΚ, Ανδρέα Παπανδρέου. Το ανεξήγητο και πολύ μυστηριώδες περιστατικό περιέγραψε λίγο αργότερα ο μπάτλερ του Στέφανου Κασσελάκη: «Ο Πρόεδρος έτρωγε το πρωινό που του είχα ετοιμάσει. Άπλωσε το χέρι να πάρει ένα ψημένο ψωμί του τοστ για απλώσει το αβοκάντο του. Ξαφνικά πάγωσε, και είδα από το βλέμμα του ότι κοίταζε τη φρυγανιά. Όταν κοίταξα το είδα ξεκάθαρα, ήταν ο Ανδρέας Παπανδρέου» είπε.
* * *
* ΣΥΜΦΩΝΑ με τον ίδιο, συνεργάτες του προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ κάλεσαν παπά από την ελληνική παροικία της Αστόρια, προκειμένου να μελετήσει τη φρυγανιά, χωρίς ωστόσο ο ιερέας να μπορέσει να επιβεβαιώσει αν πρόκειται για θρησκευτικό ή απλώς πολιτικό θαύμα.
Ειδικοί εκτιμούν, πάντως, ότι η εμφάνιση της μορφής του Ανδρέα Παπανδρέου πιθανόν να οφείλεται στις συνεχείς αναφορές που κάνει ο νέος αρχηγός του ΣΥΡΙΖΑ στον ιστορικό ηγέτη του ΠΑΣΟΚ, τον οποίο μάλιστα σε πρόσφατες δηλώσεις του χαρακτήρισε ως «πρότυπο», προσθέτοντας ότι «πρέπει να γυρίσει η Ελλάδα στο 1981», παρότι κάτι τέτοιο θα δημιουργούσε προβλήματα για τον ίδιο, καθώς γεννήθηκε 7 χρόνια αργότερα.
Ζ.

 

Οι ψηλοί
* ΠΟΛΥ ψηλός ο 35χρονος Στ. Τσικριτσής, με ύψος 1.93 ο νέος δήμαρχος Τυρνάβου. Ο πρόεδρος στον Αγροτικό Σύλλογο ήταν για χρόνια παίκτης του Γυμναστικού Συλλόγου Τυρνάβου.
Πρώτο μπόι κι ο απερχόμενος Δήμαρχος, ίσως λίγο πιο κοντός ο 50χρονος Γιάνν. Κόκουρας, πρώην αθλητής του βόλεϊ αυτός σε μικρή ηλικία. Έχασε από τον νεαρό αγρότη ο μηχανολόγος μηχανικός, ο οποίος σημειωτέον ήταν παράλληλα τεχνικός σύμβουλος και μέλος της Ομοσπονδίας Κτηνοτρόφων Θεσσαλίας. (Ο αγρότης μπασκετμπολίστας νίκησε τον κτηνοτρόφο βολεϊμπολίστα).
Ζ.

 

Αντιστρόφως
* - ΠΑΕΙ η Συμπαράταξη τώρα, θα διαλυθεί...
Οι ίδιοι οι υποψήφιοι του συνδυασμού το λένε. Με την ήττα και την επικείμενη αποχώρηση Καλογιάννη, που ήταν ο συνδετικός κρίκος και η άγκυρα της παράταξης, προοιωνίζεται διάσπαση. Είναι και τα κομματικά, είναι και οι προσωπικές φιλοδοξίες...
* * *
* ΜΕ ανάδρομο Ερμή πλέον η «Συμπαράταξη», ακολουθεί αντίστροφη πορεία. Πρωτοποριακό σχήμα στον καιρό του, μοναδικό φαινόμενο στη χώρα τότε, όταν συνενώθηκαν οι δυνάμεις του ανερχόμενου ΣΥΡΙΖΑ και του ρευστοποιημένου ΠΑΣΟΚ και μαζί με άλλους, και με νεοδημοκράτες, συνέπτυξαν νικηφόρα παράταξη με αυτοδιοικητικά χαρακτηριστικά, από σαράντα κύματα είχε περάσει, διήλθε από πολιτικές Συμπληγάδες, ξέφυγε από την Κίρκη της εξουσίας, γλίτωσε από τις Στυμφαλίδες Όρνιθες που παραφύλαγαν και ορμούσαν κάθε τόσο, όμως...
* * *
* ΤΩΡΑ που προέκυψαν στον ίδιο χώρο τα παραδείγματα Δούκα και Κουρέτα, που δείχνουν εναργώς τις επιβαλλόμενες συνεργασίες στον εν λόγω χώρο, τώρα αυτοί στον Δήμο της Λάρισας σκέφτονται να πάνε ανάποδα, η συνεργασία βρίσκεται σε αποδρομή. Ο καθένας μόνος του «και όπου βγει;». (Προφανώς υπάρχει και ευθύνη Καλογιάννη, που δεν δρομολόγησε κατάσταση για την επόμενη ημέρα, που δεν κατάφερε να αναδείξει διάδοχο).
Ζ.


Απ’ την αρχή
* ΔΙΑΛΛΑΚΤΙΚΟΙ στη συζήτηση της παρέας οι μεσήλικες Λαρισαίοι.
- Θα ήθελα να ήμουν πάλι 20 χρονών και να τα κάνω μαντάρα απ’ την αρχή. Έχω καινούργιες ιδέες.
* * *
* - ΟΠΩΣ θα έχετε καταλάβει, μ’ αρέσει να ρωτάω γνώμες, να παίρνω απόψεις, να δέχομαι συμβουλές και μετά να κάνω το δικό μου.
* * *
* - ΑΝ ήταν καλή η δουλειά πάντως, θα δούλευε και το κράτος...
Ζ.

 

Δυσθεώρητη
* ΕΚΤΙΜΗΣΕΙΣ έμπειρων Λαρισαίων ασφαλιστών, από όσα βλέπουν στον περίγυρο των ασφαλισμένων περιουσιών, τις οποίες εξετάζουν και αποζημιώνουν οι ιδιωτικές εταιρείες. Ότι η ζημιά στη Θεσσαλία, σε όλους τους τομείς και τα επίπεδα, κι εκεί που δεν φαίνεται εκ πρώτης όψεως, συνολικά μπορεί να φτάνει και τα 20 δισ. ευρώ. Απίστευτο ποσό. Πόσα είχε ανακοινώσει ότι θα δώσει η Ε.Ε. και πανηγύριζε ο Πρωθυπουργός; Για 2,2 δισ. είχαν πει... Μόλις.
Ζ.

 

Αποκλείεται
* - ΠΩΣ ξέρουμε ότι ο Αδάμ και η Εύα δεν ήταν Κινέζοι;
Αμήχανος ο δάσκαλος στην ερώτηση του μαθητή του.
- Γιατί αν ήταν Κινέζοι, κύριε, θα έτρωγαν το φίδι και όχι το μήλο.
Ζ.

 

KOYRETAS_LIAKOYLH.jpg

* ΚΙ έφτασε το πλήρωμα του χρόνου για Διαγωνισμό Χαμόγελου Δημ. Κουρέτα-Λίτσας Λιακούλη.
Ζ.

 

ASFALTOS.jpg

* ΕΠΡΕΠΕ να την κάνει οπωσδήποτε την ασφαλτόστρωση ο εκεί Δήμαρχος πριν τις εκλογές, δεν έφταναν όμως τα λεφτά.
Ζ.

 

PLAKAKI.jpg

* ΝΑ το πήρε, άραγε, η πλημμύρα το πλακάκι; Πάνω από το υπόγειο λούκι, στο πεζοδρόμιο της Καρδίτσης, εκεί στο ύψος της ΔΕΗ, όπου πλέον καιροφυλακτεί ύπουλη παγίδα για διερχόμενους.
Ζ.

 

RAPTHS_TAXOS_MOUSIOS.jpg

* ΚΡΑΤΑΕΙ μια κάποια απόσταση ο νεοεκλεγείς περιφερειακός σύμβουλος Ν. Ράπτης. Ο Δημ. Τάχος μόλις είχε χάσει στη Λάρισα κι ο Θαν. Μούσιος προ τετραετίας επίσης, στο Κιλελέρ.
Ζ.

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass