ΨIΘΥΡΙΣΤΑ ΚΑΙ... ΑΛΛΑ

Δημοσίευση: 12 Νοε 2023 18:00
* ΠΕΡΙΚΥΚΛΩΜΕΝΟΣ από Λαρισαίους παράγοντες ο υφυπουργός Δημοσίων Έργων Ν. Ταχιάος, έχει να δώσει απαντήσεις για πολλές και σοβαρές εκκρεμότητες στον κάμπο. Ίδωμεν... Ζ. * ΠΕΡΙΚΥΚΛΩΜΕΝΟΣ από Λαρισαίους παράγοντες ο υφυπουργός Δημοσίων Έργων Ν. Ταχιάος, έχει να δώσει απαντήσεις για πολλές και σοβαρές εκκρεμότητες στον κάμπο. Ίδωμεν... Ζ.

Βόθροι
* ΑΥΞΗΘΗΚΕ το κόστος άντλησης και μεταφοράς λυμάτων από βόθρους σπιτιών στη Λάρισα, δήλωσε πολίτης στο πλαίσιο της πρόσφατης συνεδρίασης του Δημοτικού Συμβουλίου, γιατί δεν τα δέχεται ο Βιολογικός Καθαρισμός της ΔΕΥΑΛ.

Υποστήριξε ότι έχει «μπει φρένο» στους επαγγελματίες εκκένωσης βόθρων να αδειάζουν τα λύματα στον Βιολογικό και αυτοί αναγκάζονται να τα μεταφέρουν από τη Λάρισα στον Τύρναβο ή στα Φάρσαλα, επιβαρύνοντας τους πελάτες τους με αυξήσεις για τα επιπλέον μεταφορικά.
Επιβεβαίωσε ο αντιπρόεδρος της ΔΕΥΑΛ Δημ. Μαβίδης ότι έχει προκύψει πρόβλημα στον υποδοχέα του Βιολογικού και σημείωσε ότι γίνονται προσπάθειες επισκευής του. Μέχρι τότε, είναι τσιμπημένες οι τιμές εκκενώσεων βόθρων. Υπάρχει βέβαια και η λύση να συνδεθούν τα νοικοκυριά με το δίκτυο αποχέτευσης και να ξενοιάσουν από τον μπελά.
Λ.Κ.

Κρασιά
* ΚΑΛΑ κρασιά. Να μια καλή ευχή, να γίνει πράξη σήμερα Κυριακή. Ανοιχτά λέει θα είναι σήμερα τα οινοποιεία και στη Θεσσαλία, καθώς γιορτάζουμε την Παγκόσμια Ημέρα Οινοτουρισμού. Είναι μια καλή ευκαιρία για γνωριμία με τους δρόμους του κρασιού που περνούν και από την περιοχή μας.
Είναι μια καλή ευκαιρία, για μια δοκιμή κρασιών, συζήτηση με τους οινοποιούς και φυσικά μερικές αγορές έτσι για το καλό και την ενίσχυση των τοπικών επιχειρηματιών, θα ήταν μια σημαντική στήριξη. Ά και προσοχή στην οδήγηση φυσικά κατά την επιστροφή.
Κ.Γ.

Στα λάδια
* ΧΘΕΣ το πρωί ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης, συνοδευόμενος από τον υπουργό Ανάπτυξης, Κώστα Σκρέκα επισκέφθηκαν σούπερ μάρκετ.
Για να ελέγξει τις τιμές και να διαπιστώσει πως η εφαρμογή της μειωμένης τιμής κατά 5% αποδίδει. Από το βίντεο που ανέβασαν στο Instagram το... μόνο που λείπει είναι τα αλαλάζοντα πλήθη να πανηγυρίζουν για το πώς εξαφανίστηκε η αισχροκέρδεια.
Κύριε πρόεδρε πήγατε που πήγατε στο μάρκετ, δεν περνούσατε και από το ράφι με το ελαιόλαδο να μας εξηγήσετε πώς περσινά λάδια πωλούνται με... φετινές τιμές; Οι πολίτες υποφέρουν από την ακρίβεια και ο πρωθυπουργός κάνει επικοινωνιακό σόου. Ας είναι καλά στον ΣΥΡΙΖΑ...
Β.Κ.

Μισό λεπτό...
* ΟΙ Ολλανδοί πραγματογνώμονες με αφορμή τα πλημμυρικά φαινόμενα στη Θεσσαλία, χρειάστηκε πρόσφατα να επισκεφθούν τη γέφυρα της Γιάννουλης, το φράγμα της Γυρτώνης, τα πλημμυρισμένα παρακάρλια κλπ.
Για τη διευκόλυνσή τους μάλιστα κρίθηκε αναγκαίο να τους συνοδεύει ένα περιπολικό της ΕΛ.ΑΣ.. Όταν λοιπόν το περιπολικό έφθασε στη γέφυρα της Γιάννουλης, οι Ολλανδοί αναστατώθηκαν εκτιμώντας, όπως ειπώθηκε, ότι οι αστυνομικοί πήγαν να τους παρατηρήσουν γιατί το αυτοκίνητο που τους μετέφερε είχε σταθμεύσει πάνω στη γέφυρα και πως... εμπόδιζαν την κυκλοφορία.
Φαντασθείτε να βγούνε καμιά βόλτα στην Παπαναστασίου ή στην Παναγούλη, τι εντύπωση θα σχηματίσουν για το πώς αντιλαμβανόμαστε την προσωρινή... στάθμευση σε δρόμους που απαγορεύεται ακόμη και η στάση.
Β.Κ.

Καύσιμα
* ΑΣΑΝΣΕΡ είναι αυτήν την περίοδο οι τιμές των καυσίμων λόγω της κατάστασης εκεί στο Ισραήλ. Η πρόεδρος των Βενζινοπωλών Λάρισας, Έλλη Παπαδοπούλου λέει πως μια ανεβαίνει, μια κατεβαίνει. Αυτήν την περίοδο πάντως στην περιοχή μας οι τιμές έχουν ως εξής: 1,85 με 1,88 η αμόλυβδη, 1,70 με 1,75 το πετρέλαιο και 1,38 με 1,42 το πετρέλαιο θέρμανσης. Στο ευρώ κοντεύει το υγραέριο.
Κ.Γ.

Αραχτοί
* ΣΤΑΘΕΡΟΙ στις προτιμήσεις και επιδιώξεις τους οι νεαροί Λαρισαίοι.
- Η σωστή η Κυριακή, είναι εκείνη που δεν καταλαβαίνεις πού τελειώνει η ρόμπα σου και πού αρχίζει το ριχτάρι του καναπέ.
Ζ.

Σχολικές Επιτροπές
* ΔΕΝ καταργούνται οι Επιτροπές Παιδείας (Σχολικές Επιτροπές) του Δήμου Λαρισαίων, και δεν τις «πιάνει» ο νόμος 5056/2023 περί κατάργησης νομικών προσώπων δημοσίου δικαίου.
Τη γλίτωσαν, καθότι εξαιρούνται αυτές των δήμων που έχουν πάνω από 100 σχολικές μονάδες. Άρα, συγκροτούνται κανονικά, με τη νέα δημοτική αρχή.
Λ.Κ.

Κρατήσεις
* ΒΕΒΑΙΑ, οι προετοιμασίες των Λαρισαίων έχουν ξεκινήσει.
- Πού θα πάτε τα Χριστούγεννα;
- Μέχρι την Ελβετία μωρέ, ν’ ανοίξουμε λίγο το σπίτι, είναι κλειστό από πέρυσι.
***
* - ΑΠΟΦΑΣΙΣΑ να κλείσω διακοπές στο Λονδίνο για τα Χριστούγεννα. Μπήκα, είδα το υπόλοιπο του λογαριασμού μου και τελικά έκλεισα το θερμοσίφωνο που το είχα ξεχάσει αναμμένο.
Ζ.

Απ’ το μέλλον
* ΚΙ έλεγε ο νεαρός Λαρισαίος, αργότερα, πολύ αργότερα, μεσήλικος πια, στον βαφτισιμιό του. Αναμνήσεις απ’ το μέλλον.
- Εγώ σε βάφτισα το ‘23. Και σε άλειψα καλά με λάδι. Ξέρεις πόσο είχε τότε;
Ζ.
Πού να είναι...
* ΚΑΙ μετά σου λέει, πώς τα καταφέρνουν και θερίζουν οι απατεώνες του διαδικτύου... Τηλεφωνούσαν στον μεσήλικο Λαρισαίο από το λογιστικό γραφείο.
- Θα χρειαστώ τους κωδικούς Taxis σας...
- Τον ΑΦΜ μου εννοείτε;
- Όχι, τους κωδικούς που μπαίνετε στην ΑΑΔΕ.
- Δεν έχω κάτι τέτοιο, πού τους βρίσκω;
- Στο σύνθετο, δίπλα στη φοντανιέρα με τα σοκολατάκια, κοιτάξατε;
Ζ.

Ζούκεμπεργκ
* ΤΙ κακό βρήκε κι αυτόν τον Ζούκενμπεργκ χθες. Εκεί που ήταν έτοιμος να κλέψει τα προσωπικά δεδομένα όλων, οργανώθηκαν οι Λαρισαίοι και του πέταξαν επικολλημένο αυτό το κειμενάκι στα μούτρα, πως δεν του επιτρέπουν να τα πάρει και πάει κόλλησε το λογισμικό του Facebook. Ζατς. Ζούκεμπερνγκ πονάς...;
Κ.Γ.

Τράπεζες
* Η αντίδραση της τοπικής κοινωνίας και των εργαζομένων στην τράπεζα Πειραιώς είχε ως αποτέλεσμα να ανασταλεί, έστω μέχρι νεωτέρας, η λειτουργία του καταστήματος της τράπεζας στη συνοικία της Φιλιππούπολης, στη Λάρισα. Με την Εθνική στον Τύρναβο; Ούτε φωνή ούτε ακρόαση. Θα κλείσει τελικά στις 24 Νοεμβρίου;
Λ.Κ.

Απάτες τηλεφώνου
* ΛΑΡΙΣΑΙΟΣ πληροφορεί, προς γνώση και των υπολοίπων. Τηλεφωνούν λέει από συγκεκριμένο αριθμό, χωρίς απόκρυψη, για να ενεργοποιηθεί υποτίθεται στην Τράπεζα η κάρτα σου «marketpass», παριστάνουν τους λογιστές, ήξεραν το όνομά του. Έκανε φυσικά καταγγελία στην Αστυνομία.
Και το ΑΦΜ μπορεί να ξέρουν λέει, απ’ το Διαύγεια και τυχόν συναλλαγές με το Δημόσιο. Θέλει προσοχή. Οι απατεώνες βέβαια γνωρίζουν ότι μέσα στους τόσους στους οποίους θα δοκιμάσουν κάποιοι λίγοι θα τσιμπήσουν. Κι αυτό τους αρκεί. Κι όσο το κράτος αδρανεί...
Ζ.
Συμπεράσματα
* ΕΚΑΝΑΝ τους δικούς τους λογαριασμούς οι μεσήλικες Λαρισαίοι.
- Ρουφιάνα ηλικία... Πάνω που λες «τα έχω μάθει πλέον όλα», αρχίζεις και τα ξεχνάς.
***
* - ΧΤΥΠΗΣΑ τ’ αμάξι σε κάτι κάγκελα δυο φορές τον τελευταίο μήνα. Λέω να το δώσω να πάρω άλλο, όλο τέτοια προβλήματα μου βγάζει.
***
* - ΤΕΤΑΡΤΗ βδομάδα που κερδίζω 2 ευρώ στο Τζόκερ. Μάλλον μου τα δίνει λίγα-λίγα για μην την ψωνίσω κι αλλάξει ο χαρακτήρας μου.
Ζ.

Πολύς κόσμος
* ΓΝΩΣΤΟΣ Λαρισαίος μικροβιολόγος διαμαρτυρόταν κλασσικά για το «σφαγείο» που υφίστανται από το κράτος με τις παρακρατήσεις «κλόου μπακ» κλπ. Διαπίστωνε μετά βεβαιότητος ότι το κυβερνητικό σχέδιο προβλέπει την πλήρη αποδυνάμωση της Δημόσιας Υγείας, ιδιώτης αυτός άρα υπεράνω υποψίας. Και εξηγούσε ότι ο μόνος λόγος που καταφέρνουν και επιβιώνουν τα ιδιωτικά εργαστήρια, και ελπίζουν επίσης, είναι που η μεγάλη μάζα των ασφαλισμένων υποχρεώνεται να καταφεύγει σ’ αυτούς, αφού δεν υπάρχει ικανοποιητική εξυπηρέτηση στο Δημόσιο. Κι έτσι ο τζίρος καλύπτει τη χασούρα.
Ζ.

Αργυροχρυσοχοΐα
* ΕΥΧΑΡΙΣΤΑ νέα για τους φίλους της ελαφρολαϊκής μουσικής και των πολύτιμων μετάλλων αποτελεί η είδηση της συνεργασίας του Τέρη Χρυσού και του Κωνσταντίνου Αργυρού με τη χορηγία των γνωστών καταστημάτων «Ριχάρδος». Αποκαλυπτικό όπως πάντα το Βατράχι. Όπως αναφέρουν πληροφορίες, μετά από πολύμηνες συζητήσεις οι δύο γνωστοί καλλιτέχνες θα πραγματοποιήσουν κοινή συναυλία σε ημερομηνία που πρόκειται να ανακοινωθεί σύντομα, ενώ υπάρχει το ενδεχόμενο να συνεργαστούν και σε νέο άλμπουμ με χρυσές επιτυχίες και των δύο. «Πρόκειται για μια συνεργασία που θα σπάσει ταμεία, της οποίας τα καταστήματα Ριχάρδος θα είναι χρυσός χορηγός. Ο Κωνσταντίνος Αργυρός βρήκε τον Τέρη του, που όπως ξέρετε είναι χρυσός άνθρωπος», είπε ανακοινώνοντας τη συνεργασία των δύο καλλιτεχνών ο ιδιοκτήτης της αλυσίδας ενεχυροδανειστηρίων Ριχάρδος, που συμπτωματικά λέγεται επίσης Ριχάρδος. «Πιστεύω ότι αν βγει και δίσκος θα γίνει σίγουρα πλατινένιος» κατέληξε.
Ζ.
Σιτοδεία
* ΔΕΝ είναι μόνο οι ελιές, που δεν έχουν παραγωγή φέτος, δεν είναι οι καρυδιές που οι καρποί τους είναι μικρότεροι σε μέγεθος, οι ροδιές που δεν κάρπισαν, που όλες οι υπόλοιπες καλλιέργειες μειωμένες, «θα πούμε το κρασί, κρασάκι» έλεγε Λαρισαίος, διαπιστώνοντας μείωση και στην παραγωγή των αμπελιών, τα πάντα σε ύφεση, οι καιρικές συνθήκες, από τον περσινό χειμώνα και μετά, δεν ευνόησαν, προέκυψε σιτοδεία.
Κι ένα χαρακτηριστικό: Η παρέα των Λαρισαίων βγήκε την περασμένη εβδομάδα στο βουνό, όπως κάθε χρόνο, να μαζέψουν φιρίκια. Από άγριες φιρικιές αδέσποτες στις πλαγιές. Ε, τα δέντρα που άλλες χρονιές ήταν φορτωμένα με μισό τόνο φιρίκια το καθένα, φέτος σχεδόν τίποτε. Η εξόρμησή τους εστέφθη από πλήρη αποτυχία.
Ζ.

Μάστιγες
* ΔΙΑΧΡΟΝΙΚΕΣ μάστιγες με τη γλώσσα, που κόκκαλα τσακίζει αλλά και τον εαυτό της ταλανίζει, κατέγραφε η Λαρισαία φιλόλογος: Καραβαϊκή, Μαλβίδες, ανσασέρ, φορτμπαγκάζ, μπέναλτι, εξυπερετώ, μεγένθυνση, επειδής, ενβόλιο, κορκόδειλος.
Ζ.Τρεις με μία
* ΤΟ σκεφτόταν Λαρισαίος, που τι τον ένοιαζε για τις εταιρείες πρώην κοινής ωφέλειας και νυν κατά κανόνα ουρανοκατέβατου ιδιωτικού κέρδους, να απλώς έλεγε ότι θα χρειαζόταν λιγότερος κόπος για την ίδια δουλειά κι απ’ αυτό όλοι ωφελούνται εν τέλει. Έλεγε λοιπόν για τα παιδιά που οργώνουν την πόλη κοιτώντας τα ρολόγια. Όχι τα δικά τους στον καρπό, αλλά εκείνα στους τοίχους, των αλλονών τα σπίτια. Για τους καταμετρητές έλεγε, που δεν δουλεύουν πια για τις εταιρείες παροχής αλλά για άλλες εταιρείες που αναλαμβάνουν εργολαβικά τις καταμετρήσεις για λογαριασμό των πρώτων εταιρειών, ω εταιρεία...
***
* ΑΛΛΟΣ καταμετρητής λοιπόν για το ρεύμα, άλλος για το φυσικό αέριο, ένας τρίτος περνάει κι ανασηκώνει με θόρυβο το καπάκι στο ρολόι του νερού.
- Και γιατί να μην περνάει ένας και να μετράει και για τις τρεις εταιρείες; Αφού όπου υπάρχει ρολόι ΔΕΗ, υπάρχει κι ένα της ΔΕΥΑΛ δίπλα και στις περισσότερες περιπτώσεις κι ακόμη ένα Αερίου. Μ’ ένα σμπάρο τρεις μετρήσεις. (Οργάνωση, συντονισμός... Μέχρι να τοποθετηθούν παντού έξυπνοι μετρητές, όπως ξεκινάει να κάνει η ΔΕΗ και να βλέπουν και η εταιρεία και ο πελάτης την κατανάλωση από τον υπολογιστή).
Ζ.

Δίαιτες
* ΔΥΟ εύσωμοι Λαρισαίοι συζητούν μεταξύ τους.
- Τελικά άρχισες δίαιτα; Που έλεγες...
- Ναι, κάνω τρεις.
- Και γιατί τρεις;
- Γιατί με μία δεν χορταίνω.
Ζ.

Ξύλα
* ΠΕΡΙΜΕΝΟΥΝ οι Λαρισαίοι για τα καυσόξυλα και εδώ που τα λέμε καλά κάνουν. Ορθή επιλογή για δύο λόγους. Ο ένας είναι γιατί ο καιρός ακόμα «κρατάει». Δεν έπιασαν τα κρύα, άρα δεν χρειάζονται βιασύνες και έξοδα. Ο άλλος είναι πως μετά το περσινό πάθημα, οι περισσότεροι έμαθαν. Πέρυσι λοιπόν οι περισσότεροι φοβήθηκαν από αυτά που άκουγαν και έσπευσαν να προμηθευτούν και μάλιστα όσο μεγαλύτερες ποσότητες γίνεται. Λίγο η απόφαση της Βουλγαρίας, λίγο ο πόλεμος στην Ουκρανία, ε! δεν ήθελε και πολύ. Φέτος λοιπόν είναι αλλιώς. Υπάρχει και ροή, αλλά υπάρχει και λογική.          

Κ.Γ.

 

-------

GRAF.jpg

* ΜΕ αυτοπεποίθηση και ρομαντισμό, ο ερωτευμένος και μάλλον απελπισμένος νεαρός Λαρισαίος, βάζει κι ένα ερωτηματικό-τσιγκελάκι στο τέλος.
Ζ.

 

* ΔΥΝΑΜΙΚΑ μπαίνει η Περιβαλλοντική Οργάνωση «Greenpeace» στη Θεσσαλία. Πριν λίγο καιρό πραγματοποίησε διερευνητική δειγματοληψία στις περιοχές γύρω από τη Λάρισα και την Καρδίτσα, με στόχο να καταγραφεί μια αρχική εικόνα για τυχόν χημικές ουσίες που έχουν διαχυθεί στην ευρύτερη περιοχή (φυτοφάρμακα, πετρελαιοειδή, κοκ). Σε συνέχεια, οργανώνει συνέντευξη Τύπου στη Λάρισα με προτάσεις για την αναγέννηση της γεωργίας.

 

KINHTO-DHMOSIOGRAF.jpg

* ΜΕ τόσα που βλέπουν τα μάτια των δημοσιογράφων κάθε μέρα, ο συγκεκριμένος έχει ζητήσει τη βοήθεια της Παναγίας.
Ζ.

 

KLIMATIKH.jpg

* ΜΕ αδιάσειστη απόδειξη της κλιματικής αλλαγής συνεισφέρει ο Γ.Ζ. Η θερμοκρασία ανεβαίνει, γενικώς.
Ζ.

 

DRYMOS.jpg

* «ΞΕΧΑΣΜΕΝΟΣ» ο Δρυμός, οι άνθρωποί του όμως ξέρουν να περνούν ευχάριστα.

 

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass