Ψιθυριστά και άλλα

Δημοσίευση: 15 Νοε 2023 16:31
* ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ από τις εκλογές του Πολιτιστικού Κέντρου Εκπαιδευτικών, όπου από δεξιά προς τα αριστερά απεικονίζονται: Ο Αργύρης Γιουρούκης που είναι τώρα πρόεδρος, ο Γιάννης Μπέφας που ήταν ο πρώτος πρόεδρος και εκ των ιδρυτών του ΠΟΚΕΛ και ο Βαγγέλης Ρεμπάπης. Ή αλλιώς ο νυν, ο πρώην και ο μέλλων... ΘΑ. * ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ από τις εκλογές του Πολιτιστικού Κέντρου Εκπαιδευτικών, όπου από δεξιά προς τα αριστερά απεικονίζονται: Ο Αργύρης Γιουρούκης που είναι τώρα πρόεδρος, ο Γιάννης Μπέφας που ήταν ο πρώτος πρόεδρος και εκ των ιδρυτών του ΠΟΚΕΛ και ο Βαγγέλης Ρεμπάπης. Ή αλλιώς ο νυν, ο πρώην και ο μέλλων... ΘΑ.

Φορολογικό
* ΔΥΣΚΟΛΑ τα πράγματα για πολλούς κλάδους, με τα νέα φορολογικά δεδομένα. Φωνάζει το ΤΕΕ, το ίδιο και ο Δικηγορικός Σύλλογος. Εκεί και ο Ιατρικός, ο Φαρμακευτικός, ο Κτηνιατρικός Σύλλογος. Ενστάσεις έχουν το Γεωτεχνικό, Εμπορικό και Οικονομικό Επιμελητήριο. Αναχρονιστικό το θεωρούν το σύστημα της τεκμαρτής φορολόγησης των εισοδημάτων. Πάει καιρός που έχουν να ενωθούν τόσοι κλάδοι μαζί για να αντιμετωπίσουν αυτό που έρχεται. Και όπως φαίνεται δεν έρχεται για καλό.
Κ.Γ.

Λογιστές
* ΟΥΤΕ να το ήξεραν οι λογιστές χθες. Έβαλαν εδώ και καιρό την ετήσια Γενική τους Συνέλευση την ημέρα που βγήκε σε διαβούλευση το νέο φορολογικό νομοσχέδιο. Οι περαστικοί από το Επιμελητήριο υπέθεσαν πως το είχαν κανονισμένο για να συζητηθούν οι εξελίξεις. Μα απλά έγινε από τύχη. Ζητούσαν από τον πρόεδρο των Λογιστών, τον Στέλιο Νάκα, αριθμούς για τζόκερ. Δεν μπορεί, κάτι θα πιάσει…
Κ.Γ.

Συνταξιούχοι
* ΩΡΑΙΟΙ οι συνταξιούχοι ΟΑΕΕ. Σου λέει εκεί που είναι να πάμε για διαμαρτυρία στη συγκέντρωση της Αθήνας στις 24 Νοεμβρίου, δεν πάμε και μια βόλτα να διασκεδάσουμε και να διανυκτερεύσουμε στην πρωτεύουσα και μετά πάμε και μια επίσκεψη και στη Σαλαμίνα. Όχι θα κάτσουν να σκάσουν. Έτσι πρέπει. Θα ‘χει κόσμο η δράση που συνδυάζει το τερπνόν μετά του ωφελίμου.
Κ.Γ.

Όχι μπάνια
* ΑΝΑΘΕΩΡΗΣΗ σχεδίων από τους Λαρισαίους.
Όχι μπάνια το ερχόμενο Σαββατοκύριακο. Κι όχι απλώς επειδή θα έχει 20 ο Νοέμβρης. Οι μετεωρολόγοι προειδοποιούν για κακοκαιρία, προαναγγέλλοντας, γεμάτοι κάψα, ότι μπορεί και να χιονίσει κιόλας. Στα πολύ μεγάλα υψόμετρα της βόρειας χώρας, διευκρινίζουν. Άντε...
Ζ.

Σιγά μην…
* ΣΤΑΘΕΡΗ, πάντως, η κατάσταση, μέσα στην πλήρη αστάθειά της.
- Πότε θα πέσουν οι τιμές στα ράφια;
- Πρώτα θα πέσουν τα ράφια…
* * *
* - ΠΑΡΑΘΥΡΟ για την αύξηση των ορίων συνταξιοδότησης άφησε ο υφυπουργός Εργασίας, είπαν στις ειδήσεις.
- Να το δεις… Με τον ουροκαθετήρα θα πηγαίνουμε στη δουλειά.
Ζ.

Αδιαμεσολάβητα
* ΟΤΙ θα κάνει ραδιοφωνική εκπομπή στο κομματικό ραδιόφωνο «Στο Κόκκινο» ανακοίνωσε ο Στ. Κασσελάκης. Όπου, όπως είπε, θα δέχεται και τηλέφωνα ακροατών. Κι άρχισε το λαναρείο.
- Η εκπομπή θα έχει το όνομα «It’s Tylertime»;
* * *
* - ΜΠΟΡΕΙ να κάνει και τηλεοπτική εκπομπή μαζί με τον Παύλο Πολάκη. Φυσικά και αυτή με τηλεφωνήματα τηλεθεατών…
- Ποιος απ’ τους δυο θα παίζει τον ρόλο του Τάκη Τσουκαλά;
* * *
* - ΣΙΓΑ το νέο στυλ… Το ίδιο δεν έκαναν πριν δεκαετίες, ο Β. Λεβέντης κι ο Γ. Καρατζαφέρης;
Ζ.

Οι τάσεις
* ΠΡΟΕΔΡΙΚΟΙ, νεοπροεδρικοί, 6+6, ομάδα Αχτσιόγλου, ομάδα Τεμπονέρα, Κίνηση Μελών, Ρενέ, ΠΑΣΟΚογενείς, 53+, Ομπρέλα και μην ξεχνάμε, επίσης, αριστερή πλατφόρμα, αριστερό δίκτυο, Γέφυρα, Κομμουνιστική τάση κι άλλες. Στην καταμέτρηση η «Ντάμα». Οι τάσεις στον ΣΥΡΙΖΑ τα τελευταία χρόνια είναι περισσότερες κι από τα τριήμερα διακοπών του Μητσοτάκη. Έχασαν την μπάλα, έχασαν τα πασχάλια…
* * *
* ΠΟΤΕ κανένα κόμμα δεν είχε στις τάξεις της τόσες πολλές τάσεις, τόσες πολλές διαφορετικές απόψεις, σε σημείο που οι ψηφοφόροι του να μη γνωρίζουν τι εκφράζει η κάθε μία. Τα στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ ανάλωσαν τόση φαιά ουσία τις τελευταίες εβδομάδες, που πλέον έχουν ξεχάσει ότι αντίπαλός τους είναι ο Μητσοτάκης. Βγαίνουν και στον ΣΚΑΪ σχεδόν καθημερινά για να κράξουν ο ένας τον άλλον, ε, δεν θέλει και πολύ… (Μπορεί, άραγε, τώρα να περάσει ξαφνικά στο «καμία τάση»; Μην προκύψει κάνα στερητικό…).
* * *
* ΕΙΧΑΝ σωπάσει, θυμίζει, με τον Τσίπρα και ξέδωσαν τώρα με τον Κασσελάκη. Σκεφτείτε μόνο ποιοι ήταν αυτοί που γκρίνιαζαν, η πλειοψηφία τους τουλάχιστον, επί Τσίπρα και ποιοι γκρίνιαξαν από την αρχή με την εκλογή Κασσελάκη. Βλέπετε κάτι κοινό;
Ζ.

Μόνο;
* ΟΠΑ; Αποζημίωση 500 ευρώ το στρέμμα στα μήλα Μαγνησίας από τον ΕΛΓΑ, στο πλαίσιο των πληρωμών σε ζημιές φυτικής παραγωγής στη Θεσσαλία, αναμένεται μεθαύριο Παρασκευή. Πολύ ωραία, σωστό. Μόνο, όμως, στα μήλα Μαγνησίας; Αυτήν τη στιγμή, πάντως, δεν υπάρχει προγραμματισμός για αποζημιώσεις σε άλλες δενδρώδεις καλλιέργειες της περιοχής. Κρίμα οι επαφές των Λαρισαίων πολιτικών με τον Βολιώτη υπουργό Χρ. Τριαντόπουλο… (Ο οποίος, μάλλον, μονάχα την περιοχή του κοιτάζει και τους ψηφοφόρους του).
Ζ.

Ρόιδο
* ΚΑΤΑ τα άλλα, συνεχίζεται το αλαλούμ που επικρατεί στον ΟΠΕΚΕΠΕ.
Ρόδιο τα έκανε ο υπουργός Λευτ. Αυγενάκης ζητώντας το κεφάλι του προέδρου του Οργανισμού, ο οποίος δεν του έκανε τη χάρη, καθότι διορισμένος μέσω ΑΣΕΠ. Οπότε τουλάχιστον προβληματική η συνεργασία τους. Επίσης, λέγεται ότι οι καταγγελίες του Υπουργού, ναι του αρμόδιου υπουργού, για τον τρόπο καταβολής των επιδοτήσεων σήμαναν καμπανάκι στις Βρυξέλλες. Και αυτό χαρακτηρίζεται επιεικώς ως αυτογκόλ.
Ζ.

Περί ηλιθίων
* ΤΑ παραδείγματα τα είχαν, κατέληξαν σε συμπεράσματα στη συντροφιά των Λαρισαίων.
- Οι επιστήμονες πρέπει να σταματήσουν να αναλύουν την ευφυΐα των ζώων και ν’ αρχίσουν να ερευνούν την ανθρώπινη ηλιθιότητα.
* * *
* - ΚΑΛΗΜΕΡΑ, 5 καφέδες θα ήθελα.
- Να τους βάλω σε βασούλα;
- Όχι δεν χρειάζεται καλέ, θα κάνω τον ζογκλέρ.
* * *
* - ΚΑΛΑ βρε Γιώργο, υπάρχουν ακόμη μαμούθ;
- Όχι βέβαια, πώς σου ήρθε βρε Μαρία;;
- Να, γράφει η εφημερίδα για κλοπή μαμούθ στην Αθήνα.
Ζ.

Μουσκεμένοι
* ΦΥΣΙΚΑ και συνεχίζουν να σχολιάζουν οι Λαρισαίοι.
- Πάντως, αυτά που είπε η Αχτσιόγλου και η ομάδα της και μάλιστα γραπτώς, σε ανακοίνωση, είναι χειρότερα από εκείνα που είχαν δηλώσει εκείνοι που τους είχε πάει για διαγραφή. Πολύ πιο σκληρά για τον Κασσελάκη. Ο οποίος δεν τους τιμώρησε όμως. Ίσως γιατί είχε πει κι εκείνος τόσα άσχημα εναντίον τους.
* * *
* - ΜΟΝΟ να μη βρέξει αυτόν τον καιρό... Στον ΣΥΡΙΖΑ χωρίς Ομπρέλα πια μούσκεμα θα γίνουν. (Που τα έκαναν μόνοι τους μούσκεμα δηλαδή).
* * *
* ΚΙ όπως πληροφορήθηκε το Βατράχι, την ανησυχία του ότι μπορεί να μείνει μόνος στον ΣΥΡΙΖΑ εξέφρασε σήμερα ένας κούκος.
Ζ.

Αποχωρήσεις
* ΑΛΛΟΙ αποχωρούν από τον ΣΥΡΙΖΑ και άλλοι από το Facebook. Και το πανηγύρι των Λαρισαίων συνεχίζεται, με όσους τσιμπούν.
- Αποχωρώ κι εγώ. Απαγορεύω στη γυναίκα μου να με ξαναβάλει να τινάξω τα χαλιά, να απλώσω τα ρούχα, να βγάζω τα σκουπίδια. Αν δεν θέλετε κι εσείς, κάντε Αντιγραφή/Επικόλληση. Για πιο άμεσα αποτελέσματα στείλτε το με email στη γυναίκα σας. (Αν τολμάτε).
* * *
* - ΑΠΑΓΟΡΕΥΩ στην πεθερά μου να έρχεται στο σπίτι μου και να ξεχνάει να φύγει. Όσοι θέλετε να απαλλαγείτε από τη διαχρονική αυτή λαίλαπα, πατήστε στο κείμενό μου και κάντε το Αντιγραφή/Επικόλληση.
Ζ.

Νέα και παλιά
* ΤΟΝ συνδυασμό τον έκανε ο Ζ.Α.: Στη συνάντηση των στρατιωτικών αντιπροσωπειών Ελλάδας-Τουρκίας αποφασίστηκε να υπάρχει «κόκκινο τηλέφωνο» ανάμεσα στη Λάρισα και το Εσκή Σεχήρ. Μεταξύ των στρατιωτικών βάσεων. Στην Τουρκοκρατία η Λάρισα αναφερόταν ως Γένη Σεχήρ, που θα πει Νέα Πόλη, ενώ Εσκή Σεχήρ σημαίνει Παλιά Πόλη. (Τι πλάκες κάνει τελικά η Ιστορία...).
Ζ.

Μονάχα τρεις
* ΝΑΙ, μπήκε φυλακή ο εισπράκτορας της σκληρής συμμορίας που έχει τρελάνει πλήθος Λαρισαίων, κατά βάση ηλικιωμένων, έχοντας κατακλέψει αρκετούς απ’ αυτούς, αυτής της σπείρας με τα απάνθρωπα τηλεφωνήματα, όπου ενημερώνουν πως το παιδί τους κινδυνεύει έχοντας εμπλακεί σε τροχαίο και πως πρέπει να πληρώσουν αμέσως με ό,τι και όσα έχουν. Σπείρα από τη Βουλγαρία, σίγουρα με Έλληνες συνεργάτες, αφού κάποιοι πρέπει να μιλούν πειστικά στο τηλέφωνο, Βούλγαρος και ο συλληφθείς επ’ αυτοφώρω στην Ελασσόνα. Ο οποίος θα πάει τρεις μήνες φυλακή, τόσο πολύ. Τι έχουν να φοβηθούν έτσι οι κακοποιοί… Τέτοιος είναι ο νόμος όμως. Να πιεζόταν τουλάχιστον απ’ την Αστυνομία, ώστε «να δώσει» τα ονόματα των παραπάνω, των εγκεφάλων της σπείρας… (Δεν θα ξεμπλέξει ποτέ ο κόσμος απ’ τον κακό μπελά;).
Ζ.

Επιστήμη
* ΑΛΥΤΟ μυστήριο παραμένει το γεγονός ότι ο πρόεδρος της Ελληνικής Λύσης Κυριάκος Βελόπουλος εξακολουθεί να μην έχει βγάλει μαλλιά, παρότι είναι κάτοχος του μυστικού φίλτρου κατά της φαλάκρας, όπως επισημαίνουν επιστήμονες που ερευνούν το φαινόμενο. Το Βατράχι έχει το ρεπορτάζ. Όπως τονίζουν, ο Έλληνας πολιτικός και επίσημος ανταποκριτής του Ιησού στην Ελλάδα εξακολουθεί να πλήττεται από τριχόπτωση με αμείωτους ρυθμούς, παρά το γεγονός ότι έχει στην κατοχή του τη θαυματουργή αλοιφή.
* * *
* ΕΠΙΣΗΣ, στη σελίδα «Επιστήμη»: Αίτημα να επιτραπεί η ανθρώπινη κλωνοποίηση, ώστε να μπορεί να συμμετέχει σε όλες τις τηλεοπτικές εκπομπές ταυτόχρονα, φέρεται να έχει καταθέσει στο Ευρωπαϊκό Δικαστήριο ο Άδωνις Γεωργιάδης. Σε δηλώσεις του, ο Υπουργός χαρακτήρισε απαραίτητο να βρίσκεται σε όλα τα πρωινά τηλεοπτικά πάνελ κάθε σταθμού της χώρας ταυτόχρονα. «Δεν είναι δυνατόν σε μια φιλελεύθερη χώρα, να μην μπορεί φιλελεύθερος πολιτικός να εκφράζεται σε λιγότερο από τριάντα τηλεοπτικές εκπομπές την εβδομάδα», δήλωσε.
Ζ.

Σκοτάδια
* ΩΣ γνωστόν, εδώ και μήνες ο Δήμος αντικαθιστά με σύγχρονες τύπου «LED» όλες τις λάμπες του δημοτικού φωτισμού. Τελευταία, αλλαγή φωτισμού γίνεται και στο Ανάχωμα γύρω από την Κοίτη του Πηνειού και ίσως να επεκταθεί και κάτω στους περιπατητικούς διαδρόμους της. Όμως, τα συνεργεία τοποθετούν μόνο τις νέες λάμπες και δεν επισκευάζουν το δίκτυο. Δηλαδή, στα σημεία όπου οι λάμπες δεν άναβαν λόγω παλαιότερων βλαβών και πάλι δεν λειτουργούν. Π.χ. στο ύψος της οδού Γρηγοριάδη, ναι μεν ο φωτισμός είναι βελτιωμένος, αλλά στα σημεία με τις βλάβες παραμένει σβηστός. Ίσως, να μην περιλαμβάνεται στη σύμβαση και η επισκευή του δικτύου, αλλά δεν πρέπει να τις επισκευάζει ο Δήμος; Τέτοια σημεία, ειδικά στην κοίτη του Πηνειού, είναι πολλά. Αφορμή, για γενικότερο έλεγχο του δημοτικού φωτισμού. Ειδικά για τη νέα Δημοτική Αρχή, αν οι της απερχόμενης δεν έχουν πλέον όρεξη. (Υπάρχει πρόβλημα για τους πολύ πρωινούς περιπατητές της Κοίτης, αλλά και για τους απογευματινούς, αφού πλέον νυχτώνει νωρίς).
Ζ.

Άλλα κόλπα
* ΕΙΧΕ κέφια ο μεσήλικος Λαρισαίος. Το είπε στη γυναίκα του.
- Απόψε γλυκιά μου μου θέλω άλλα κόλπα. Να παίξουμε με μέλια και με σαντιγές…
- Ναι; Να σε πάρει ο ύπνος και να με φάνε τα μυρμήγκια.
Ζ.

-----

GREENPEACE.jpg

* «ΑΝ μπορούμε να κρατήσουμε ένα «θετικό» είναι ότι όλη η προσοχή έχει πέσει στη Θεσσαλία», ειπώθηκε στη συνέντευξη Τύπου της Greenpeace και η φωτογραφία το καταμαρτυρά…
ΘΑ.

 

 

DENTRA.jpg

 

* 1, 2, 3, ωπ φτάνει, ευτυχώς... Μόνο τρία δέντρα αποκεφαλίστηκαν στο δρομάκι της Αβέρωφ, εκεί κοντά στη Γρηγορίου Ε’. Κι έτσι πια δεν θα έχει φύλλα να πέφτουν και να λερώνουν, ούτε θα κρύβουν οι φυλλωσιές τα βράδια τον δημοτικό φωτισμό. Πρόοδος στην τσιμεντούπολη... Λογικά, κάτι θα είχαν τα δέντρα και τα έκοψαν από τον Δήμο. Το θέμα είναι αν ελήφθη πρόνοια για την αντικατάστασή τους. Πράγμα που η ως τώρα εμπειρία δείχνει ότι κατά κανόνα το αμελούν.
Ζ.

 

 

XRISTOUG.jpg

* ΞΕΚΙΝΗΣΑΝ πολύ νωρίς φέτος στην πλατεία στο Λιβαδάκι της Λάρισας. Παραπάνω από σαράντα μέρες πριν τα Χριστούγεννα.
Γ. Γ.

 

 

KOYNIES.jpg

* KOYNIA που τον κούναγε... Ψάχνουν, λέει, το μάστορα απ’ τη NASA, μην τους κλέψει άλλος τέτοιο μυαλό.
Ζ.

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass