ΨIΘΥΡΙΣΤΑ ΚΑΙ... ΑΛΛΑ

Δημοσίευση: 16 Νοε 2023 18:00
* ΟΠΟΥ ο υπουργός Ν. Ταχιάος παροτρύνει τον δήμαρχο Θαν. Νασιακόπουλο να βγει απ’ τα πλημμυρισμένα, επικαλούμενος και τη διαβεβαίωση του περιφερειάρχη Κ. Αγοραστού. Ζ. * ΟΠΟΥ ο υπουργός Ν. Ταχιάος παροτρύνει τον δήμαρχο Θαν. Νασιακόπουλο να βγει απ’ τα πλημμυρισμένα, επικαλούμενος και τη διαβεβαίωση του περιφερειάρχη Κ. Αγοραστού. Ζ.

Μηδένισε
* ΚΙ ενώ στη Λάρισα ο καιρός συνεχίζει με λαμπρές λιακάδες του μεσημεριού και με κάτι ξεγυρισμένα εικοσάρια στις θερμοκρασίες, αλλού ο χειμώνας έχει χτυπήσει την πόρτα. Στις συνήθεις περιοχές, το θερμόμετρο έδειξε ήδη μηδέν βαθμούς. Στο Νευροκόπι φυσικά, στη Βοβούσα εκεί ψηλά στα χίλια μέτρα έπεσε, στη Βλάστη ακόμα ψηλότερα. Στον κάμπο το κρύο θα φτάσει κλασικά με τρεις-τέσσερις μέρες καθυστέρηση, όχι και με 0ο όμως. Φτάνει ο χειμώνας. Καλώς τονα κι ας άργησε...
Ζ.

Αθώο αίμα
* Ο άμαχος πληθυσμός πληρώνει τη νύφη, αυτοί που δεν φταίνε σε τίποτα... Είναι το κλισέ και για τον πόλεμο στη Γάζα.
- Ενώ οι ένοπλοι; Αναρωτήθηκε ο Λαρισαίος. Οι στρατιώτες, σ’ αυτόν, μα και στους άλλους πολέμους, παιδιά του λαού που γίνονται τροφή για τα κανόνια, σε τι μπορεί να φταίνε...
Ζ.

Το ηφαίστειο
* - ΓΙΑ να δούμε ποιες τιμές θα αυξηθούν με την εξελισσόμενη ηφαιστειακή διέγερση στην Ισλανδία…
Δυσοίωνες προβλέψεις από τον Λαρισαίο, που τόσες δικαιολογίες έχει ακούσει κι αυτός ως τώρα.
- Δεν είναι κι αυτό μια πολύ καλή πρόφαση;
***
* ΣΥΝΕΧΙΣΑΝ με θέματα εξωτερικής πολιτικής στη συντροφιά των Λαρισαίων.
- Αυτό που συμβαίνει με τους Γάλλους που διαδηλώνουν είναι απίστευτο. Θέλουν να βγουν στη σύνταξη εν ζωή...
Ζ.

Επικράτησε
* ΑΠΟΣΤΑΣΙΟΠΟΙΗΜΕΝΟΣ από τα εσωκομματικά ο Θανάσης Καρτερός, σαν τον Αλ. Τσίπρα, του οποίου ήταν ο στενός συνεργάτης, τον τρώει, όμως, τον δημοσιογράφο να γράψει κι η γνώμη του έχει ιδιαίτερη βαρύτητα στον ΣΥΡΙΖΑ. Και αναφέρει, στην «Αυγή», πού αλλού: Για όποιον προσπαθεί να έχει μια απόσταση από όσα συμβαίνουν εντός του ΣΥΡΙΖΑ, το συμπέρασμα είναι σαφές κι ας μην αρέσει σε πολλούς: Για «πρωτάρης» και «αμερικανάκι» ο Κασσελάκης αποδείχτηκε πιο ηγετικός, πιο πολιτικός, πιο επικοινωνιακός, αν θέλετε, από τους αντιπάλους του. Απευθύνθηκε στο μεγάλο ακροατήριο έξω από την αίθουσα της Κ.Ε., είχε αφήγημα με αρχή, μέση και τέλος, και έδειξε την «πυγμή» που πολλοί θεωρούν αναγκαία. Το γεγονός ότι ξεπέρασε σε κάποιες αποστροφές της ομιλίας του τα όρια και εξόκειλε σε απαράδεκτες εκφράσεις και υπερβολική επίδειξη «εγώ» είναι σίγουρα ανησυχητικό, αλλά δεν αναιρεί αυτή τη διαπίστωση... (Σχολιασμός που έχει την αξία του για τους Συριζαίους).
Ζ.

Μεταφράστρια
* -ΓΙΑ πες; Ξέρεις τι θα πει απλ;
Ο πιτσιρικάς του Δημοτικού έκανε φιγούρα στη μικρή του αδερφή. Κοντά οκτώ χρονών αυτός, πήγαινε ήδη φροντιστήριο Αγγλικών, η μικρή, στο Νηπιαγωγείο, δεν είχε κάνει ακόμη ούτε το «Να Λόλα ένα μήλο» κι εκείνος τη ρωτούσε για το apple. Σιγά μην κώλωνε όμως.
- Ατό που λες θα πει άπλυτα… Εκεί που λέει η μαμά να βάζουμε ατά που λελώνουμε...
Ζ.

Κάτσε σπίτι
* ΔΥΣΚΟΛΙΕΣ προσαρμογής στην κοινωνία για τους νεαρούς Λαρισαίους.
- Ο καλύτερος τρόπος για να μη συγχυστείς στη δουλειά είναι να κάτσεις σπίτι.
***
* - Ο άλλος ήρθε στη δουλειά πρωί-πρωί για να παραιτηθεί. Και γιατί δεν ερχόταν στις 10; Φοβήθηκε μην τον διώξουν;
***
* - ΕΛΑ, πού είσαι;
- Στον κτηνίατρο.
- Γιατί; Τι έπαθες;
Ζ.

Όλοι τους δεξιοί
* ΗΤΑΝ όλοι τους εκεί, οι πρόεδροι των επιστημονικών και επαγγελματικών φορέων, απαξάπαντες δεξιοί, βαρβάτα τοπικά στελέχη της ΝΔ, να καταγγείλουν την Κυβέρνηση της ΝΔ και το φορολογικό της σχέδιο. Η οποία δεν τους το είχε πει προεκλογικά, το τι τους ετοίμαζε, όπως και σε κανέναν άλλον δηλαδή.
***
* ΕΚΕΙ, διαμαρτυρόμενοι εντόνως, στο μετερίζι του αγώνα, οι πρόεδροι γιατρών και δικηγόρων, του ΙΣΛ και του ΔΣΛ, Ντ. Γιαννακόπουλος και Τρύφ. Τσάτσαρος. Εκπροσωπώντας μηχανικούς, γεωτεχνικούς και οικονομολόγους, οι πρόεδροι του ΤΕΕ, του ΓΕΩΤΕΕ και του Οικον. Επιμελητηρίου, ο Ν. Παπαγεωργίου, ο Δημ. Ντογκούλης κι ο Ηρακλ. Κουτσιμπογεώργος. Επίσης, ο αντιπρόεδρος του Επιμελητηρίου Δημ. Παπαλέξης, είπαμε όλοι δεξιοί εκεί, στο Επιμελητήριο ο πρόεδρος δεν είναι δικός τους, μάλλον μεταξύ τους συνεννοήθηκαν εσωκομματικά. Οργισμένοι, αντέδρασαν. (Ε, δεν έδεσαν και τις γραβάτες στα δεντράκια της πλατείας, πεσμένο το κίνημα...).
Ζ.

Τους τρέλανε
* ΩΣ «Πέμπτη Φάλαγγα» ορίζεται η δράση των συμπαθούντων τον εχθρό στο εσωτερικό μιας πολιορκημένης πόλης ή εμπόλεμης χώρας, οι οποίοι τον βοηθούν στην επίθεσή του. Η έκφραση χρησιμοποιήθηκε από τον Στ. Κασσελάκη εναντίον όσων διαφωνούν στον ΣΥΡΙΖΑ, οι οποίοι και τρελάθηκαν ακούγοντάς τον.
Ο όρος χρησιμοποιήθηκε για πρώτη φορά στα τέλη του 1936, κατά τον Ισπανικό Εμφύλιο, από τον Εμίλιο Μόλα, στρατηγό των Εθνικιστών, ο οποίος σε ερώτηση δημοσιογράφου για την τακτική του κατά την πολιορκία της Μαδρίτης, όταν οι τέσσερις φάλαγγες οι οποίες διοικούσε πλησίαζαν προς την πόλη, απάντησε πως μια «πέμπτη φάλαγγα» από κατοίκους της Μαδρίτης, οπαδούς των Εθνικιστών, θα υποστήριζε τις κινήσεις του και θα υπονόμευε τους Δημοκρατικούς μέσα από την πόλη. (Βαριά κουβέντα).
Ζ.

Αχάραγα
* Ο συνταξιούχος Λαρισαίος παλιός καθηγητής, που ήδη βγαίνουν και παλιοί μαθητές του στη σύνταξη, θυμόταν με αγάπη τον δικό τους παλιό φιλόλογο σε σχολείο της Καρδίτσας, που τον είχε διώξει λέει η Χούντα. Ε, ήταν ανήσυχος κι αυτός.
Διηγιόταν τον τρόπο που τους δίδασκε π.χ. πολύ παραστατικά Πλάτωνα, τον γνωστό διάλογο του Σωκράτη με τον Κρίτωνα, εκείνη την ημέρα που ήταν να πιει το κώνειο κι ο φίλος του είχε πάει να τον δει στη φυλακή πολύ νωρίς το πρωί.
- Τί τηνικάδε ἀφῖξαι, ὦ Κρίτων, χαραϊάτκα - χαραϊάτκα; (Άντε να το ξεχάσουν μετά οι μαθητές. Εδώ ο άλλος ακόμη το θυμάται).
Ζ.

Θα ξεφόρτισαν
* Η συζυγική ζωή κι οι δυσκολίες της στη Λάρισα.
- Έτσι παιδιά, συνεχίστε να παντρεύεστε και να ζείτε μαζί μόνοι.
***
* - ΘΕΛΩ δυο κουτιά Ζάναξ.
- Χρειάζεται συνταγή, έχετε;
- Έχω πιστοποιητικό γάμου.
- Κάνει κι αυτό.
***
* - ΕΝΑ ζευγάρι έπιναν χθες το ποτό τους στο μπαράκι και επί δύο ώρες κοίταζαν τα κινητά τους, κουβέντα δεν άλλαξαν. Μετά έφυγαν, μάλλον θα έπρεπε να φορτίσουν.
Ζ.

Του γείτονα
* ΝΕΚΡΗ από άγνωστα αίτια βρέθηκε τις πρώτες πρωινές ώρες σήμερα η κατσίκα του γείτονα, σύμφωνα με πληροφορίες που είδαν το φως της δημοσιότητας και αναδεικνύει το «Βατράχι», ως ειδικό στα ζώα γενικώς. Σύμφωνα με τις πληροφορίες αυτές, άνδρες του Τμήματος Αμνοεριφίων της ΕΛΑΣ κλήθηκαν νωρίς σήμερα σε αγροτική περιοχή της Αττικής, όπου διαπίστωσαν τον θάνατο της άτυχης κατσίκας, ενώ διεξάγουν έρευνες, καθώς υπάρχουν υποψίες ότι το συμβάν ίσως να οφείλεται σε εγκληματική ενέργεια.
«Η Μαυρούλα ήταν μια χαρά. Και τη βόλτα της έκανε και το χορτάρι της το έφαγε» είπε ο ιδιοκτήτης της, κ. Κώστας Γείτονας. «Πήγα το πρωί να την αρμέξω και τη βρήκα και με τα τέσσερα πόδια στον αέρα. Είμαστε απαρηγόρητοι» είπε, με τα μάτια κόκκινα από το κλάμα. Όπως υποστηρίζει ο κ. Γείτονας, υπεύθυνος για τον θάνατο του άτυχου εριφίου είναι ένας γείτονας, ο οποίος δεν έχει δική του κατσίκα.
Ζ.

Δάσκαλοι αριθμοί
* ΑΠΟΓΟΗΤΕΥΜΕΝΟΣ ο Δημ. Παπαποστόλου, έως και θυμωμένος: Γιατί πιστεύετε ότι διαμαρτύρομαι συνέχεια; Και η πλειοψηφία των μελών του ΠΥΣΠΕ είναι θεατές…
Και εξηγείται ο πρόεδρος των δασκάλων-νηπιαγωγών, ο οποίος μόνον της αντιπολιτεύσεως δεν είναι: Γιατί αντιμετωπίζουν τους συναδέλφους ως αριθμούς και όχι σαν ανθρώπους, λειτουργούς της Εκπαίδευσης. Π.χ. λείπουν 2 ώρες εκεί, πήγαινε, λείπει 1 ώρα παραπέρα, πήγαινε. Τα παιδαγωγικά κριτήρια πάνε περίπατο. Όντας 36 χρόνια δάσκαλος και 20 χρόνια συνδικαλιστής δεν το έχω ξανασυναντήσει. (Και ποιος να τον παρηγορήσει…).
Ζ.

Αυτά τα τρία
* ΠΕΡΠΑΤΟΥΣΕ ο μαυροτσούκαλος Άραβας μια μέρα στην έρημο. Παντού άμμος και καυτός ήλιος, νερό πουθενά είχε κορακιάσει απ’ τη δίψα, τον βάρεσε κι η ηλίαση στο κεφάλι, κάποια στιγμή είδε μπροστά του το μαγικό λυχνάρι, φυσικά το κλώτσησε και βεβαίως πετάχτηκε από μέσα το Τζίνι. Του γύρεψε, τι άλλο, να κάνει τρεις ευχές, τι θα επιθυμούσε περισσότερο ώστε να του τις πραγματοποιήσει, υπερασπιζόταν κι αυτό τον ρόλο του.
***
* - ΤΙ να θέλω πιο πολύ; Νερό θέλω… Να κυλάνε γάργαρα νερά γύρω μου, πάνω μου...
- Oκ, τι άλλο θέλεις…
- Μμμ... Βαρέθηκα να είμαι έτσι μαυριδερός, κάνε με λευκό, οι λευκοί περνούν καλύτερα, να γίνω άσπρος σαν το χιόνι.
- Εύκολο. Τρεις επιθυμίες, όμως, είπαμε…
- Α ναι. Τι άλλο θέλω; Μμμ… Να βλέπω ωραίους γυμνούς πισινούς.
Ακριβώς εκεί, το Τζίνι πουφ εξαφανίστηκε. Τον είχε κάνει λεκάνη τουαλέτας. (Ικανοποιώντας και τις τρεις επιθυμίες του).
Ζ.

Γαβ
* ΓΙΑ τις πρώτες βοήθειες φυσικά και οι περισσότεροι έχουμε ακούσει. Για τις πρώτες βοήθειες σε σκύλους η αλήθεια είναι πως δεν είχαμε μάθει ότι υπήρχαν. Ευκαιρία, λοιπόν, να μάθουμε περισσότερα, καθώς το Σάββατο ο Ελληνικός Ερυθρός Σταυρός θα διοργανώσει σχετικό σεμινάριο. Πραγματικά εκδήλωση με σπάνιο θέμα.
Κ.Γ.

Πολυτεχνείο
* ΚΑΙ πρωί και απόγευμα οι εκδηλώσεις για το Πολυτεχνείο φέτος. Στις 12 μ. η ΑΔΕΔΥ στην πλατεία της παλιάς Νομαρχίας, το απόγευμα στις 7 το Εργατικό Κέντρο, ενώ νωρίτερα θα υπάρξουν καταθέσεις στεφανιών στην πλατεία του Τάκη Γαργαλιάνου. Ωραία μέρα η αυριανή, για όλη την Ελλάδα και μάλιστα με αφορμή τη συμπλήρωση των 50 ετών από την εξέγερση. Κι αν τα χρόνια φαίνονται πολλά, τα μηνύματα παραμένουν τόσο επίκαιρα. Τι κι αν ο καιρός περνάει. Τα προβλήματα, τα ερεθίσματα, τα διλήμματα είναι τα ίδια. Το ίδιο και η σπουδαιότητα των επιλογών.
Κ.Γ.

Κοξάκι
* ΣΥΝΑΓΕΡΜΟΣ στη Λάρισα για το κοξάκι, καθώς τα κρούσματα που καταγράφηκαν είναι πολλά. Χρειάζεται προσοχή, αλλά και ηρεμία, τονίζει προς κάθε κατεύθυνση η πρόεδρος των Ελευθεροεπαγγελματιών Παιδιάτρων Νομού Λάρισας Τζίνα Νταγιάντα. Σωστός καθαρισμός χεριών και επιφανειών, χρήση μάσκας, έλεγχος για σημάδια και επικοινωνία με τον παιδίατρο για έγκαιρη διάγνωση και σωστή αντιμετώπιση.
Κ.Γ.

Πολιτικοί
* ΕΧΟΥΝ και χιούμορ οι πολιτικοί μηχανικοί της Λάρισας. Παρά το γεγονός πως πλήττονται από το νέο φορολογικό νομοσχέδιο, είπαν να κάνουν και ένα αστείο στην ανακοίνωσή τους, θέλοντας φυσικά να πειράξουν την Κυβέρνηση. Υπενθυμίζουν πως «υπάρχει πάντα το Υπουργείο Ναυτιλίας, στο οποίο θα μπορούσαν να διαπρέψουν άνθρωποι που «τα κάνουν θάλασσα» σε όλα τα άλλα Υπουργεία»...
Κ.Γ.

 

 

----------

 

LIAKOUL_GALLIOU.jpg

* ΤΑ τσούγκρισαν κιόλας, Λίτσα Λιακούλη και Μαρία Γαλλιού; Λίγο νωρίς δεν είναι ακόμη;
Ζ.

 

PLATEIA_DENTRO.jpg

* ΣΑΡΑΝΤΑ μέρες πριν ο Δήμος άρχισε να στήνει το γνωστό σιδερένιο δέντρο στην πλατεία. Το οποίο μετά θα πρασινίσει, θα φωτιστεί και θα χαρίσει χριστουγεννιάτικη ατμόσφαιρα στην πόλη.
Ζ.

 

SKIA.jpg* Ο ψηλέας της παρέας μετρούσε το μπόι του με την πρωινή σκιά του.
Ζ.

 

XALKH.jpg

* ΕΙΚΟΣΙ χρόνια, λένε, εκκρεμεί το αίτημα κατοίκων της Χάλκης στον Δήμο Κιλελέρ, για ασφαλτόστρωση δύο χωματόδρομων, στην είσοδο της κοινότητας, πίσω από το γήπεδο. Υπάρχουν σπίτια και αποθήκες κατά μήκος τους. «Μάλλιασε» η γλώσσα τους!

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass