Ψιθυριστά και ΑΛΛΑ

Δημοσίευση: 19 Νοε 2023 17:25
* ΣΠΟΥΔΑΙΟΙ μαθητές με σπουδαία κατορθώματα… Η ομάδα Γυμνασίου «Save Energy» κατέκτησε τη 17η θέση παγκοσμίως -ανάμεσα σε 94 ομάδες- στη διαγωνιστική κατηγορία «Robo Mission» της Παγκόσμιας Ολυμπιάδας Ρομποτικής 2023 που φιλοξενήθηκε στον Παναμά, από τις 7 έως τις 9 Νοεμβρίου. Η ομάδα αποτελείται από Λαρισαίους μαθητές και μαθήτριες της Γ’ Γυμνασίου και συγκεκριμένα τη Γιακοβή Όλγα (4ο Γυμνάσιο Λάρισας), τον Δημακόπουλο Αποστόλη (Εκπαιδευτήρια Ράπτου) και τον Νικολακούλη Στέφανο (Γυμνάσιο Νίκαιας). Την ομάδα μαθητών συνόδευσαν η προπονήτρια καθηγήτρια Πληροφορικής Κουτσίκου Τζένη και ο περσινός ολυμπιονίκης Καραπιδάκης Γιώργος, που κατέκτησε την 1η θέση στον Πανελλήνιο Διαγωνισμό STEM και Εκπαιδευτικής Ρομποτικής 2023.  Μπράβο τους! * ΣΠΟΥΔΑΙΟΙ μαθητές με σπουδαία κατορθώματα… Η ομάδα Γυμνασίου «Save Energy» κατέκτησε τη 17η θέση παγκοσμίως -ανάμεσα σε 94 ομάδες- στη διαγωνιστική κατηγορία «Robo Mission» της Παγκόσμιας Ολυμπιάδας Ρομποτικής 2023 που φιλοξενήθηκε στον Παναμά, από τις 7 έως τις 9 Νοεμβρίου. Η ομάδα αποτελείται από Λαρισαίους μαθητές και μαθήτριες της Γ’ Γυμνασίου και συγκεκριμένα τη Γιακοβή Όλγα (4ο Γυμνάσιο Λάρισας), τον Δημακόπουλο Αποστόλη (Εκπαιδευτήρια Ράπτου) και τον Νικολακούλη Στέφανο (Γυμνάσιο Νίκαιας). Την ομάδα μαθητών συνόδευσαν η προπονήτρια καθηγήτρια Πληροφορικής Κουτσίκου Τζένη και ο περσινός ολυμπιονίκης Καραπιδάκης Γιώργος, που κατέκτησε την 1η θέση στον Πανελλήνιο Διαγωνισμό STEM και Εκπαιδευτικής Ρομποτικής 2023. Μπράβο τους!

Κρύο
* ΚΡΥΩΣΕ χθες ο καιρός. Ήλιος με δόντια και αέρας δυνατός. Καλά θα πει κανείς, μπήκαμε και στο δεύτερο δεκαπενθήμερο του Νοεμβρίου.

Έπεσαν και τα πρώτα χιόνια, οπότε και πάλι καλά να λέμε. Φοβάται, όμως, ο κόσμος, μη και μας φύλαγε το κρύο μαζεμένο και τι θα κάνει με τη θέρμανση. Η επιδότηση δεν φτάνει για να καθησυχάσει τα νοικοκυριά και πώς άλλωστε, αφού κάθε πέρσι και καλύτερα λένε όλοι…
Ν.Π.

Χριστούγεννα
* ΑΡΧΙΣΕ και η αντίστροφη μέτρηση για τα Χριστούγεννα. Μόλις σε 36 μέρες…, αλλά κάτι λιγότερες για τους μαθητές που μετρούν μέρες για διακοπές. Πότε άρχισαν, πότε θα ξανακλείσουν τα σχολεία, μικρή φέτος η χρονιά. Και αν υπολογίσεις κάτι τετραήμερα εκλογών, κάτι τριήμερα αργιών και κάτι εκδρομές, φτάσαμε στα μισά και δεν το καταλάβαμε. Πάντως, για αναπλήρωση των χαμένων διδακτικών ωρών, λόγω πλημμυρών, ούτε λόγος ακόμη…
Ν.Π.

Κι όμως…
* - ΝΑ έρθει πάλι επιτέλους η Δευτέρα…
Γκρίνιαζε κλασικά η νεαρή Λαρισαία, όπως με όλα. Αυτή τη φορά όμως έκανε ρεκόρ, ανατρέποντας τα πάντα.
- Νισάφι πια με τα Σαββατοκύριακα…
Ζ.

Προτάσεις
* Η ιδέα έπεσε από νεαρή Λαρισαία.
- Να κάνουν Μπλακ Φράντεϊ τα ζαχαροπλαστεία, να αποκτήσει νόημα η ημέρα…
***
* ΘΕΜΑΤΑ επικαιρότητας στη συντροφιά των Λαρισαίων.
- Αποχωρώ κι εγώ. Απαγορεύω στη Δ.Ε.Η. να χρησιμοποιεί τα στοιχεία μου και τον αριθμό του μετρητή μου για να μου αποστέλει λογαριασμούς, εκκαθαριστικούς και έναντι. Κάντε αντιγραφή/επικόλληση.
***
* - ΕΣΕΙΣ που στολίσατε δέντρο από τώρα μην κάθεστε. Ξαλμυρίστε και τον μπακαλιάρο, βάψτε και κανένα αυγό… Άιντε, μην τα αφήνετε όλα τελευταία στιγμή.
Ζ.

Από σόι
* ΤΡΙΑ ισχυρά πρόσωπα στο νέο Δημοτικό Συμβούλιο της Λάρισας, που ορκίζεται το Σάββατο 23 Δεκεμβρίου και αναλαμβάνει καθήκοντα τη Δευτέρα 1 Ιανουαρίου του νέου έτους.
Ο Αχιλλέας Κέλλας, γιος του βουλευτή της ΝΔ Χρήστου Κέλλα, ο οποίος πρώτευσε σε σταυρούς, λαμβάνοντας προτίμηση στο 9% των 32.000 ψήφων της παράταξης Μαμάκου. Ο Θάνος Αδαμόπουλος, γιος του Διαμαντή και ανιψιός του αείμνηστου βουλευτή του ΠΑΣΟΚ και υπουργού Γιώργου Αδαμόπουλου, κι αυτός πρώτος σε σταυρούς, προτιμήθηκε στο 11% των 23.000 ψήφων της παράταξης Καλογιάννη. Πρώτος, επίσης, με σταυρό στο 12% των 5.500 των ψηφοδελτίων που έλαβε η παράταξη Κρίκη και ο Αριστείδης Λαμπρούλης, φέρων το όνομα του παππού του και αείμνηστου δημάρχου, γιος του Γ. Λαμπρούλη. Εν ολίγοις, ένας στους δέκα Λαρισαίους, από όσους ψήφισαν, σταύρωσε κάποιον από τους τρεις προαναφερθέντες.
***
* ΣΤΟ προηγούμενο Δημοτικό Συμβούλιο είχε εκλεγεί κι αυτός πρώτος με την παράταξη Γούλα ο Άκης Νασιώκας, που τώρα δεν κατέβηκε στις εκλογές, ο γιος του πρώην βουλευτή του ΠΑΣΟΚ και υπουργού Έκτορα Νασιώκα.
Σημειωτέον ότι και ο Χρ. Κέλλας και ο Γ. Αδαμόπουλος και ο Γ. Λαμπρούλης και ο Ε. Νασιώκας ξεκίνησαν τις πολιτικές τους καριέρες εκλεγόμενοι στο Δημοτικό Συμβούλιο. Οπότε η συνταγή βρίσκει συνεχιστές.
Ζ.

Κατάλοιπα
* ΜΑΛΛΟΝ φαλλοκρατικό το κλίμα χθες στη συντροφιά των νεαρών Λαρισαίων.
- Γιατί οι άντρες γονατίζουν όταν κάνουν πρόταση γάμου;
- Είναι μάλλον κατάλοιπο από την εποχή που η θανατική ποινή εκτελούνταν δι’ αποκεφαλισμού.
***
* - ΕΑΝ ένας άντρας μπει γυμνός σε γυναικεία αποδυτήρια, τον υποδέχονται με στριγκλιές και του πετάνε παπούτσια. Εάν μια γυναίκα μπει γυμνή σε αντρικά αποδυτήρια, την καλοδέχονται. Αυτή η συμπεριφορά καταδεικνύει την επιθετική φύση των γυναικών και την καλοκάγαθη και ευγενική των αντρών.
***
* - ΓΙΑΤΙ οι άντρες περιμένουν να περάσει πρώτα η κυρία από την πόρτα;
- Διότι στα προϊστορικά χρόνια έπρεπε να ελέγξουν έτσι αν βρίσκεται αρκούδα στη σπηλιά.
Ζ.

Ο σταθμός
* ΤΟ όνομα του Θάνου Πλεύρη θα έχει ο σταθμός Μετρό των Εξαρχείων, όταν αυτός ολοκληρωθεί το 2028, σύμφωνα με πληροφορίες που είδαν σήμερα το φως της δημοσιότητας, όπως ενημερώνει το «Βατράχι». Σύμφωνα με κυβερνητικές πηγές, ο σταθμός όταν ολοκληρωθεί θα φέρει το όνομα του πρώην υπουργού, προκειμένου, όπως τονίζουν, να τιμηθεί για τη συμβολή του στην καταπολέμηση του άβατου των Εξαρχείων.
Υπενθυμίζεται ότι λίγο πριν τις εκλογές του 2019, ο τότε βουλευτής είχε επιδείξει απαράμιλλο θάρρος πηγαίνοντας χαράματα στα Εξάρχεια, προκειμένου να ψιθυρίσει χαμηλόφωνα στην κάμερα.
***
* ΟΠΩΣ αναφέρουν πληροφορίες, η διακόσμηση του νέου σταθμού θα είναι αρκετά ιδιαίτερη και θα περιλαμβάνει φωτογραφίες από οδομαχίες που έχουν γίνει στην περιοχή, καθώς και αληθινές μολότοφ που βρέθηκαν αχρησιμοποίητες. Παράλληλα, ο σταθμός θα έχει σύστημα πυρόσβεσης τελευταίας τεχνολογίας, το οποίο θα είναι σε θέση να περιλούζει αυτόματα όλους τους χώρους, αλλά και τους επιβάτες ανά πάσα στιγμή, ακόμη και προληπτικά. Αναφορικά με τη δενδροφύτευση της πλατείας, τα υπάρχοντα δέντρα θα μεταφερθούν προσωρινά σε κοντινά άλση για να αναρρώσουν, καθώς πολλά έχουν εμφανίσει τσιγαρόβηχα, ενώ μετά την ολοκλήρωση του έργου η πλατεία θα διακοσμηθεί επιπρόσθετα και με δενδρύλλια φαρμακευτικής κάνναβης, τα οποία ευδοκιμούν στην περιοχή.
***
* ΠΑΝΤΩΣ, δεν είναι λίγοι αυτοί που έχουν εκφράσει επιφυλάξεις για την κατασκευή του σταθμού στα Εξάρχεια, καθώς από τις 365 μέρες του χρόνου αναμένεται να παραμένει κλειστός γύρω στις 364.
Αξίζει, εν τέλει, να σημειωθεί ότι δεν είναι η πρώτη φορά που συζητείται να δοθεί όνομα πολιτικού σε σταθμό, καθώς για τον σταθμό του Κορυδαλλού είχε ακουστεί παλαιότερα το όνομα του Άκη Τσοχατζόπουλου, ενώ είχε συζητηθεί το ενδεχόμενο να δοθεί το όνομα του Παναγιώτη Λαφαζάνη στον σταθμό του Νομισματοκοπείου.
Ζ.

Μια δεύτερη γνώμη
* ΠΗΓΕ ο γνωστός Λαρισαίος για κολονοσκόπηση, καθυστέρησε μεν γιατί τον ενοχλούσε η προοπτική της εξέτασης απ’ τον γαστρεντερολόγο, πήγε εν τέλει, την έκανε κι όλα καλά. Έτσι κι αλλιώς είναι σημαντική εξέταση, η οποία έχει πάντοτε καλά αποτελέσματα. Διότι αν δεν βρει κάτι ο γιατρός, όλα καλά. Αν πάλι βρει, και τότε καλά, διότι παρεμβαίνει και γλιτώνει ο εξεταζόμενος από τα χειρότερα που θα του έρχονταν αν άφηνε τους πολύποδες, εν αγνοία του, στο παχύ του έντερο.
***
* ΩΣΤΟΣΟ, η συγκεκριμένη εξέταση θεωρείται ενοχλητική, ιδίως από τους άντρες, αρκετοί θεωρούν ότι προσβάλλονται, ανησυχούν μη θιγεί ο ανδρισμός τους. Φυσικά δεν λείπουν τα αστειάκια μετά στις αντροπαρέες, όπως προχθές στο καφέ της Ασκληπιού.
- Πήγε λέει ο άλλος και ξαναέκανε μετά κι άλλη κολονοσκόπηση, ήθελε είπε και μια δεύτερη γνώμη. Λες να πάει και για μια τρίτη γνώμη;
- Ε τότε θα πρέπει να το παραδεχτεί ότι τώρα πίσω-πίσω διαπίστωσε ότι του αρέσει…
- Ότι του αρέσει, τι;
- Να μαζεύει γνώμες, τι άλλο…
Ζ.

Οι άνω των 50
* ΕΚΑΝΑΝ μίνι απολογισμούς στην παρέα των μεσήλικων Λαρισαίων.
- Η ζωή θα ήταν δίκαιη αν απ’ τα πολλά γλυκά γινόσουν πολύ γλυκός, όχι πολύ χοντρός.
***
* - ΣΕ όσους είμαστε πάνω από 50 μη μας λέτε ραντεβού για καφέ, το ραντεβού κατευθείαν στην ταβέρνα.
***
* - ΟΤΑΝ κάνω μπάνιο, μαζί με το αποσμητικό βάζω και λίγο αντισκωριακό στις κλειδώσεις.
Ζ.

Κι έτσι κι αλλιώς
* ΠΑΡΚΑΡΙΣΜΕΝΑ παράνομα σε θέση οχημάτων φορτοεκφόρτωσης δύο αυτοκίνητα, σε κεντρικό δρόμο της Λάρισας. Πέρασε η Δημοτική Αστυνομία, έγραψε κλήση στο ένα, όχι όμως και στο άλλο. Θαμώνας παρακείμενου street cafe ρώτησε από περιέργεια, άκουγαν κι οι υπόλοιποι τριγύρω.
- Πώς και δεν τον γράφετε και τον άλλον; Δεν είναι παράνομος;
- Είναι, όμως η απαγορευτική πινακίδα δεν έχει μπει σωστά, έπρεπε να τοποθετηθεί λίγα μέτρα πιο πριν κι έτσι τη γλιτώνει…
- Α, μάλιστα…
***
* ΦΥΣΙΚΑ κανείς δεν πήγε να διορθώσει την πινακίδα μετακινώντας την. Άλλωστε, είχε τόσο πολύ καιρό εκεί. Μετά από μερικές μέρες, όμως, ξαναπέρασε η Δημοτική Αστυνομία, με διαφορετική σύνθεση το συνεργείο, κάποια άλλα δύο πάλι αυτοκίνητα παρκαρισμένα παράνομα στη θέση φορτοεκφόρτωσης. Ο ίδιος θαμώνας στο διπλανό καφέ. Είδε να βγαίνουν τα μπλοκάκια να κόβονται οι κλήσεις και στα δύο.
- Ωπ, γιατί τους γράψατε;
- Μα είναι παράνομοι, δεν το βλέπετε;
- Ναι, αλλά ο ένας έπρεπε να τη γλιτώσει, η πινακίδα δεν είναι τοποθετημένη σωστά… Πήγε να κάνει τον έξυπνο κι αυτός.
- Μα τι λέτε κύριε… Δεν βλέπετε κάτω το κίτρινο απαγορευτικό χρώμα; (Ακόμη προσπαθεί να βγάλει άκρη. Έχει θέμα να το συζητάει μέρες η παρέα στο καφέ).
Ζ.

Πρωτοστάτησε
* ΜΕ αφορμή τον θάνατο του Λευτέρη Αμμανίτη, παλιοί Λαρισαίοι θυμήθηκαν χθες ότι ο γνωστός αρχιτέκτονας, νέος τότε, είχε αρνηθεί να χτίσει οικοδομή, που είχε αναλάβει επαγγελματικά, όταν σκάβοντας για τα θεμέλια είδε ότι από κάτω βρίσκονταν τα μάρμαρα του Αρχαίου Θεάτρου. Και πως κατόπιν, μαζί με τον αείμνηστο δικηγόρο Γιώργο Δάρτζαλη και άλλους, ήταν εκείνοι που είχαν πρωτοστατήσει ώστε να δρομολογηθούν οι διαδικασίες για την αποκάλυψη του θαμμένου σπουδαίου μνημείου.
Ζ.

Κόρη οφθαλμού
* - ΤΟ καίριο χτύπημα για τον Κασσελάκη θα ήταν αν του έλεγε «Άντε γεια» κι ο Σωκράτης Φάμελλος, γνωμάτευε ο Λαρισαίος που βλέπει την κινούμενη άμμο στον ΣΥΡΙΖΑ.
Ο οποίος, πρόεδρος της Κοινοβουλευτικής Ομάδας, αφού ο πρόεδρος του κόμματος δεν είναι στη Βουλή, τηρεί με θρησκευτική ευλάβεια τον ρόλο και την ουδετερότητά του. Πιο τυπικός κι απ’ τον Αλ. Τσίπρα.
- Άμα χαιρετίσει κι αυτός, τότε το οικοδόμημα Κασσελάκη θα καταρρεύσει. Ό,τι κι αν θα πει μετά ο Πρόεδρος. Ως κόρη οφθαλμού τον προσέχει…
- Κι ο Φάμελλος ξέρει καλά από κόμματα και οργανώσεις. Από 15 χρονών λέει στην ΚΝΕ, σαν τον Τσίπρα κι αυτός…
Ζ.

Πολύ σκληρός
* Ο πατέρας του Δημ. Κουρέτα ήταν λέει διοικητής της Τροχαίας στην Πάτρα, όπου είχε δημιουργήσει μύθο με την αυστηρότητά του. Μέχρι και στον γιο του λέγεται ότι είχε κόψει κλήση για το μηχανάκι με το οποίο κυκλοφορούσε τότε. Τα λένε τώρα παλιοί Πατρινοί σε Λαρισαίους φίλους τους. Ίσως γι’ αυτό κι ο νέος Περιφερειάρχης να στράφηκε στο ποδήλατο μετά.
Ζ.

Πάνε Αυγενάκη
* ΔΕΝ είπαν και τα καλύτερα για την Κυβέρνηση οι αγρότες των παρακάρλιων χωριών, που συγκεντρώθηκαν προχθές βράδυ στο Καλαμάκι. Πλήθος αγροτών, παρουσία και των τριών βουλευτών της ΝΔ, αποφάσισαν να μεταβούν μεθαύριο Τρίτη στην Αθήνα και στη 1 το μεσημέρι να συναντηθούνε με τον υπ. Αγροτικής Ανάπτυξης, Λευτ. Αυγενάκη.
Για να αναζητήσουν λύσεις στο βασικό τους πρόβλημα, που δεν έχουν -και δεν ξέρουν για πόσο καιρό ακόμη- γη να καλλιεργήσουν. Όπως, επίσης, έχουν πνιγεί και οι δενδρώδεις καλλιέργειες. Αγρότες χωρίς γη, τι σόι αγρότες θα είναι μέχρι να στραγγίξουν τα νερά στον πλημμυρισμένο κάμπο. Τι θα γίνει με αυτούς τους ανθρώπους;
Β.Κ.

Ωνιάρχης
* ΜΟΝΟ ευτυχής πρέπει να δηλώνει πλέον ο Έλληνας μισθωτός, μετά την έκθεση του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου για το 2023. Έκθεση που εκτιμά ότι οι προοπτικές της ελληνικής οικονομίας «έχουν βελτιωθεί αισθητά, με το πραγματικό ΑΕΠ να αυξάνεται πέρα από τις τάσεις που επικρατούσαν πριν την πανδημία».
Όπως αναφέρει το ΔΝΤ, η οικονομία της Ελλάδας αναμένεται να αναπτυχθεί κατά 2,5% φέτος λόγω της ισχυρής εγχώριας ζήτησης, των επενδύσεων και των κονδυλίων της Ε.Ε., ενώ για το 2024 προβλέπει ρυθμό ανάπτυξης στο 2%.
Από καλό ο πρωθυπουργός Κυρ. Μητσοτάκης κάθε Σάββατο πάει στο σούπερ μάρκετ; Κάντα δύο τα δοχεία λάδι, κυρ Στέφανε…
Β.Κ.

Μισο…
* ΑΣΤΕΙΑΚΙ Λαρισαίων μαθητών.
- Γιατρέ, έχω μισοκουφαθεί.
- Για να δούμε. Πείτε εξήντα τέσσερα…
- Ε; Τριάντα δύο.
Ζ.

 

-------

AGORAST-TAXIAOS-ARXAIO.jpg

* ΩΣ εδώ θα έφταναν τα νερά Υπουργέ μου, αν δεν λαμβανόταν μέριμνα, θα βγάζαμε λάσπες κι απ’ το Αρχαίο Θέατρο…
Ζ.

 

EKLOGES-THEATRO.jpg

* ΠΛΗΘΟΣ Λαρισαίων περιμένει από τον νέο Δήμαρχο, με υπομονή. Έχουν από τις 8 Οκτωβρίου…
Ζ.

 

TSIKRITSIS-KALOGIAN.jpg

* Ο δήμαρχος Απ. Καλογιάννης ακούει από τον νέο δήμαρχο Τυρνάβου, Στ. Τσικριτσή, πώς κερδίζονται οι εκλογές. Στην ηλικία του οποίου, προ τεσσαρακονταετίας, είχε ξεκινήσει κι εκείνος, κι ήταν πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου Λάρισας. Κι αυτός τότε με το ΚΚΕ. (Το οποίο ξαναείχε νεαρό δήμαρχο στον Τύρναβο. Βέβαια, ο Κουγιώνης, στα 35 του, στην ηλικία του Στ. Τσικριτσή, διένυε ήδη την τρίτη του θητεία, από τις τέσσερις που έκανε συνολικά).
Ζ.

 

TAXIDI.jpg

* ΟΤΑΝ ξεκινάς να ταξιδέψεις στην Ελλάδα, τώρα που χειμωνιάζει. Διότι ποτέ λέει δεν ξέρεις…
Ζ.

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass