ΕΛΕΥΘΕΡΙΟΤΗΤΕΣ

Δημοσίευση: 20 Νοε 2023 17:07
* ΟΦΕΙΛΟΜΕΝΗ η τιμή στον «αρχαίο» Νίκο Κατσαρό * ΟΦΕΙΛΟΜΕΝΗ η τιμή στον «αρχαίο» Νίκο Κατσαρό

Γράφει ο ΕΛΕΥΘΕΡιός

Σήμα ελήφθη
* ΤΑ πρώτα κρύα του χειμώνα κατηφόρισαν στον κάμπο κι έκαναν τη ζωή πιο δύσκολη το Σαββατοκύριακο. Ψιλοχιόνισε στον Κίσσαβο, «μια πασπάλα χιόνι» που λένε, κάτι περισσότερο έβαλε ο Όλυμπος, το σήμα για την έναρξη του χειμώνα δόθηκε και μάλιστα αιφνιδιαστικά.

Από τα κοντομάνικα κατευθείαν στα παλτό. Βέβαια, οι σημερινοί Λαρισαίοι δεν αντιλαμβάνονται τον χειμώνα από τα δυο βουνά που τους περιβάλλουν.
Μα, απ’ το γεγονός ότι τα καφέ του κέντρου της πόλης ...άναψαν πλέον για τα καλά τις θερμάστρες εξωτερικού χώρου. Σήμα εδόθη. Ελήφθη, όβερ.

Κρύο και πόλεμος
* ΑΛΛΑ, ως γνωστόν, «δεν κάνει κρύο στην Ελλάδα».
Κρύο πολικό κάνει στην Ουκρανία όπου κανείς δεν έχει πια εικόνα (ούτε και ενδιαφέρον ίσως) για την εξέλιξη του εκεί πολέμου.
Η Δύση (βασικά ... Γερμανία) τα βόλεψε με το ενεργειακό της πρόβλημα, η Αμερική πέτυχε το οικονομικό «ξεδόντιασμα» της κόκκινης αρκούδας που δεν θα της επιτρέψει να σηκώσει κεφάλι, και όλοι οι υπόλοιποι πήραμε ...(μην σας πω τι ακριβώς). Και η βενζίνη «κατσικώθηκε» οριστικά στο 1,85, τσίμπησαν και οι τιμές παντού, μια χαρά για τους πάνω, δυο τρομάρες για τους λαούς, ειδικά τους φτωχότερους όπως η αφεντιά μας.
Τελικά, κάνει κρύο και στην Ελλάδα. Κρύο στην τσέπη μας και φιρί φιρί το πάνε να κάνουν δεύτερο κόμμα το ...ΚΚΕ!

Εδώ Pass
* ΚΑΙ η Κυβέρνηση στη γνωστή τακτική των «pass». Κάνα διακοσάρι επίδομα Χριστουγέννων, λίγο μάρκετ pass, λίγο επίδομα θέρμανσης, παρηγοριές δηλαδή μέχρι να βγει ο χειμώνας και να αναλάβει τα υπόλοιπα το ...ελληνικό καλοκαίρι. Και περνούν τα χρόνια, φεύγει η ζωή, μα το «αχ» και «βαχ» του κόσμου δεν σταματά, η μια γενιά παραδίνει στην άλλη τη σκυτάλη της μιζέριας.
Κι εσύ κάθεσαι και σπας πλάκα με τον Κασσελάκη και τον Τάιλερ, και ξεχνιέσαι...

Poor Στέφανε
* ΜΠΟΦΟΡΙΑ γενικώς, κι ακόμη πιο πολλά στον ΣΥΡΙΖΑ του Προέδρου Στέφανου. Όλοι εναντίον του πια και σπάνια να δεις έναν καλό λόγο σε κάποιο ΜΜΕ γι’ αυτό το παιδί. Η Αχτσιόγλου και οι δικοί της φεύγουν, η Νεολαία την έκανε επισήμως, όπως λέει και ο Λαζόπουλος ο φουκαράς ο Στέφανος μάλλον στο ...Μαϊάμι θα την φάει τη γαλοπούλα.
Ήδη, αυτοί που τον λάνσαραν βλέπουν πως δεν πουλάει το «made in USA» ... προϊόν και προβληματίζονται. Οι ΣΥΡΙΖαίοι είναι δύσκολη ...αγορά. Στην αναμπουμπούλα ο ...λύκος (Αλέξης) χαίρεται. Οι κινήσεις του δείχνουν πως προσδοκά ...ανάσταση νεκρών. Και ήδη πολλοί σοβαροί αρθρογράφοι, στη μετά ...Στέφανον ζωή τον βλέπουν να εξαγγέλλει εντελώς νέο κόμμα στο οποίο θα μαζευτούν άπαντες μήπως και διασωθούν. Κι όσο το ΠΑΣΟΚ μένει με τον ...άχρωμο Ανδρουλάκη, όλο και μπορεί να ελπίζουν.

Διαδοχές μεν...
* ΑΝΟΙΞΕ το θέμα της διαδοχής του δημάρχου κ. Καλογιάννη στην παράταξή του, αλλά...
Αλλά πολύ ...φιλόδοξο μοιάζει να κρατηθούν μαζί ΠΑΣΟΚοι και ΣΥΡΙΖαίοι που τη συναπαρτίζουν. Αλήθεια, πιστεύει κανείς ότι αν το ΠΑΣΟΚ εδραιωθεί δεύτερο και αρχίσει να ανεβαίνει, θα δεχτεί ποτέ τέτοιες συμπράξεις και δεν θα κατεβάσει παντού δικούς του, «πούρους» ΠΑΣΟΚτζήδες; Κανείς ε;

ΑΕΛ- ΠΑΣΟΚ
* ΠΑΡΕΑ Λαρισαίων Πασόκων που είναι και «ΑΕΛάρες».
Σχολίαζαν στα τσίπουρα τη δεύτερη θέση που χτυπά η ΠΑΣΟΚάρα στα γκάλοπ και το ...συνδύασαν καταλλήλως:
- Κουφ... ες, ξαναρχόμαστε !
(Και καθώς χτες έχασε και ο ...Κομποτιακός στην Καρδίτσα, διόλου δεν αποκλείεται να το φωνάξουμε φέτος και για την ΑΕΛ).
ΠΑΣΟΚ στα δύσκολα
* ΣΟΒΑΡΟΛΟΓΩΝΤΑΣ, θα λέγαμε ότι η άνοδος του ΠΑΣΟΚ δεν οφείλεται σε δική του ανάκαμψη, αλλά προφανώς στην παρωδία της διάλυσης του ΣΥΡΙΖΑ. Κι αν ο ΣΥΡΙΖΑ επιστρέψει στα παλιά του μονοψήφια ποσοστά, το ΠΑΣΟΚ θα ανέβει κι άλλο. Πλην όμως ...τώρα αρχίζουν τα δύσκολα. Προς τα πού θα κινηθεί ο Ανδρουλάκης; Αριστερά για να πάρει ΣΥΡΙΖαίους; Θα δυσαρεστήσει τους κεντρώους. Προς το Κέντρο; Θα χάσει τους αριστερούς. Χώρια βέβαια ότι όλα αυτά τα χρόνια το ΠΑΣΟΚ έχει ξεμείνει και από στελέχη. Τα παλιά «μεγάλα» ονόματα γέρασαν, αποσύρθηκαν, δεν υπάρχουν πια και δεν αναπληρώθηκαν. Πολλοί πήγαν ΣΥΡΙΖΑ και δεν θα ξαναγυρίσουν. Η παλιά ευχέρεια του ΠΑΣΟΚ να βρίσκει όσα στελέχη ήθελε δεν υπάρχει. Στη Θεσσαλία π.χ. δεν εύρισκαν ούτε έναν για Περιφερειάρχη και βολεύτηκαν με τη λύση Κουρέτα. Στον Δήμο Λαρισαίων τα ίδια χάλια, δεν κατέβασαν καν ψηφοδέλτιο. Θα μου πεις, πως έτσι και μυριστούν εξουσία θα είναι κάμποσοι αυτοί που θα σπεύσουν. Σωστά, αλλά θα είναι οι καλύτεροι ή οι συνήθεις;

Σωροί παρατημένοι
* ΥΠΑΡΧΕΙ σοβαρό πρόβλημα στην πόλη με την αποκομιδή των σωρών από κλαδιά που αφήνουν ιδιώτες στους δρόμους, δίπλα στους κάδους. Κακώς ίσως, αλλά τους αφήνουν. Διότι, πού να τα πάνε, όταν κουρεύουν τα δένδρα της αυλής τους. Και στην οδό Μύρων στους Αμπελόκηπους, έναντι του ΚΑΠΗ ένας τέτοιος σωρός έχει πια πάνω από μήνα αφημένος.
Γενικά πολλά θα πρέπει να αλλάξουν στο σύστημα αποκομιδής των σκουπιδιών στη Λάρισα.

Πόλη παρατημένη
* ΑΛΛΑ και πού δεν πάσχει αυτή η πόλη... Σπάνια να βρεις κάπου πεζοδρόμια της προκοπής. Τα πιο πολλά διαλυμένα, με άπειρα εμπόδια, χώρια που ο καθένας έχει κατασκευάσει αυθαίρετες ράμπες κατά πώς βολευόταν για είσοδο αυτοκινήτου στην πυλωτή, διακόπτοντας το πεζοδρόμιο. Για τους πεζούς η πόλη είναι πραγματικά τριτοκοσμική.
Κι αν πεις για τα εγκαταλειμμένα αυτοκίνητά της; Άλλο μεγάλο πρόβλημα η περισυλλογή τους.
Κι ο Δήμος Λαρισαίων ...παραδοσιακά είναι πολύ ...επιεικής, αποφεύγοντας να επιβάλει τα νόμιμα πρόστιμα. Γενικά τα τελευταία χρόνια, με πρόσχημα τις δυσκολίες της πανδημίας, η ανομία έχει θεριέψει στην πόλη και η Λάρισα αναπτύσσεται με βάση τις κακές συμπεριφορές των πολιτών της. Και εκεί είναι ο πυρήνας του προβλήματος που θα κληθεί να διαχειριστεί ο νέος δήμαρχος κ. Θανάσης Μαμάκος.
Θα έχει τα κότσια να αναμετρηθεί με το θηρίο του λαϊκισμού που τάιζαν συστηματικά οι προκάτοχοί του;

 

---------

FILES-AGAPHS.jpg* ΣΥΝΕΠΕΙΣ στο ραντεβού τους, ενόψει εορτών, οι «Φίλες της Αγάπης»

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass