Ψιθυριστά και ΑΛΛΑ

Δημοσίευση: 14 Ιαν 2024 16:57
* ΝΑ πεις ότι ξεκίνησε καλά η χρονιά δεν μπορείς... Όταν βλέπεις τη νεολαία στον δρόμο δεν πάει καλά το πράγμα. Διαμαρτύρονται για την ίδρυση ιδιωτικών πανεπιστημίων... Με το ζόρι η ελληνική οικογένεια σηκώνει το κόστος της δημόσιας εκπαίδευσης. Αν υποβαθμιστεί και άλλο, τι μένει; Πτυχία με αξία ζητούν. Εάν γίνουν και αυτά εμπόρευμα καήκαμε...  Ν.Π. * ΝΑ πεις ότι ξεκίνησε καλά η χρονιά δεν μπορείς... Όταν βλέπεις τη νεολαία στον δρόμο δεν πάει καλά το πράγμα. Διαμαρτύρονται για την ίδρυση ιδιωτικών πανεπιστημίων... Με το ζόρι η ελληνική οικογένεια σηκώνει το κόστος της δημόσιας εκπαίδευσης. Αν υποβαθμιστεί και άλλο, τι μένει; Πτυχία με αξία ζητούν. Εάν γίνουν και αυτά εμπόρευμα καήκαμε... Ν.Π.

Κρύο
* ΤΣΟΥΧΤΕΡΟ το κρύο αυτές τις ημέρες ειδικά τις πρώτες ώρες των πρωινών.

Μα σαν πιάσει προς το μεσημεράκι αλλάζει τελείως το σκηνικό και ο ήλιος κάνει εντυπωσιακά την εμφάνισή του.
Γεμίζει με αισιοδοξία τους Λαρισαίους κι εκείνοι γεμίζουν με τη σειρά τους τα καφέ και οι επιχειρηματίες χαμογελούν. Αλυσίδα ένα πράμα. Άσε που γίνεται και οικονομία στο αέριο.
Κ.Γ.

Χαλαράαα...
* - ΤΙΣ Κυριακές μου αρέσει να ξυπνάω νωρίς, ανακοίνωνε τα σχέδιά τους από χθες, ο νεαρός Λαρισαίος.
- Να τρώω ένα καλό πρωινό κι ύστερα γεμάτος ενέργεια, να μην κάνω τίποτα.
***
* - Ο,ΤΙ αρχίζει ωραία, τελειώνει με Δευτέρα, τον προσγείωσε ο φίλος του από δίπλα.
Ζ.

Διανομή
* ΚΑΠΩΣ έτσι έγινε η μοιρασιά σε περισσότερα κομμάτια, στην πίτα της εξουσίας στο Δημαρχείο. Ο Αχ. Κέλλας ορίστηκε μεν αντιδήμαρχος με αρμοδιότητες Οικονομικών και Διοίκησης, πλην όμως των Κέντρων Εξυπηρέτησης Πολιτών και του Τμήματος Πολιτών, που περιήλθαν στις αρμοδιότητες του αντιδημάρχου Μιχ. Τσακίρη.
***
* ΣΤΟΝ Βαγγ. Παπαλέξη ανατέθηκαν αρμοδιότητες στον τομέα Βιώσιμης Κινητικότητας, πλην του Τμήματος Η/Μ Συστημάτων Βιώσιμης Κινητικότητας και Οδοφωτισμού, που το ανέλαβε μαζί με άλλα ο αντιδήμαρχος Χρ. Τερζούδης, ο οποίος έχει την ευθύνη και του Τμήματος Συντήρησης Πρασίνου Αθλητικών Χώρων, που παραλείπεται από τις αρμοδιότητες του αντιδημάρχου Πολιτισμού και Αθλητισμού Θωμά Ρετσιάνη, ο οποίος επιπλέον δεν θα έχει στον τομέα του και τα Τμήματα Χορού και Αθλητισμού που τα αναλαμβάνει ο Ηρακλής Γερογιώκας, αντιδήμαρχος Παιδείας και Άθλησης.
***
* ΑΝΤΙΔΗΜΑΡΧΟΣ Ψηφιακού Μετασχηματισμού και Στρατηγικού Σχεδιασμού ο Κ. Καλόγηρος, χωρίς όμως το Τμήμα Αγροτικής Ανάπτυξης, το οποίο αναλαμβάνει ο Κ. Βλαχούλης, αντιδήμαρχος Αγροτικής και Περιαστικής Ανάπτυξης και εξαιρουμένου επίσης του Γραφείου Τουριστικής Ανάπτυξης, που ανατίθεται στον Φώτη Τζατζάκη, αντιδήμαρχο Τουρισμού και Εξωστρέφειας.
(Σύνθετο το παζλ, προκύπτουν αλληλεπικαλύψεις, ωστόσο μάλλον θα σχεδιαστεί και υπηρεσιακή αναδιάταξη στον Δήμο.)
Ζ.

Βοήθεια
* ΤΡΕΙΣ μόνιμοι κάτοικοι – ένας εκ των οποίων Λαρισαίος ο κ. Ιωάννης Καστούδης- στο χωριό Χαλίκι, Ασπροποτάμου, του Δήμου Μετεώρων, απέστειλαν επιστολή την «Ε», επιθυμώντας να τονίσουν και να κάνουν γνωστή τη βοήθεια που δέχθηκαν τον περασμένο Σεπτέμβριο, αποκλεισμένοι στο χωριό, χωρίς ηλεκτρικό ρεύμα, τις ημέρες της σφοδρής κακοκαιρίας του περασμένου Σεπτεμβρίου.
«Χάρη στην ανταπόκριση του πρώην περιφερειάρχη Κώστα Αγοραστού, του αντιπεριφερειάρχη Τρικάλων, Χρήστου Μιχαλάκη, του δημάρχου Αβραμόπουλου και του ΔΕΔΔΗΕ, μας έστειλαν γεννήτριες προκειμένου να αποκατασταθεί η παροχή ηλεκτρικού ρεύματος στα σπίτια μας». Η άμεση βοήθεια και η στήριξη στις δύσκολες στιγμές, δεν μετράται με το βάρος του πληθυσμού σε έναν τόπο, καθώς το Χαλίκι, έχει όλους κι όλους τρεις κατοίκους.
Λ.Κ.
Σεμινάρια
* Η σχολική χρονιά φέτος, λόγω των πλημμυρών, σε πολλές περιοχές της Θεσσαλίας είναι «κουτσουρεμένη» που έλεγαν και οι παλιοί, όταν ήθελαν να τονίσουν ότι κάτι δεν είναι ολόκληρο.
Πολλά σχολικά τμήματα «τρέχουν» στην κυριολεξία για να βγάλουν την ύλη, με ό,τι μπορεί να συνεπάγεται αυτό στην πίεση που έχουν οι μαθητές να την αφομοιώσουν σε συντομότερο χρόνο, από τον προβλεπόμενο, βάσει του διδακτικού προγράμματος.
Οι γοργές ταχύτητες έχουν επηρεάσει και τις οικογένειες, όπου «πέφτει» πολλή δουλειά και στο σπίτι. Μέσα λοιπόν σε αυτό το περιβάλλον των μεγάλων ταχυτήτων, της πίεσης εκπαιδευτικών, μαθητών και γονιών, δεν είναι προκλητικό να «χάνονται» μαθήματα, για πρωινά (8 π.μ. με 2 το μεσημέρι) επιμορφωτικά σεμινάρια εκπαιδευτικών από τους σχολικούς συμβούλους;
Και να σημειώσουμε ότι οι σχολικοί σύμβουλοι έχουν τη δυνατότητα και το δικαίωμα, να πραγματοποιήσουν αυτά τα επιμορφωτικά σεμινάρια τα απογεύματα στα σχολεία. Γιατί δεν τα επιλέγουν, ώστε να δείξουν πόσο συμμερίζονται την πίεση όλων να «βγει» η ύλη; Στο χέρι τους είναι να φροντίσουν ώστε οι μαθητές να μην χάνουν διδακτικές ώρες.
Λ.Κ.

ΚΑΠ
* ΧΑΜΟΓΕΛΑ στην ΚΕΔΕ. Το Υπουργείο Εσωτερικών άκουσε τους δημάρχους που διαμαρτύρονται για μειωμένη επιχορήγηση και για την παρακράτηση από αυτή, του τέλους ταφής. «Η απόφαση για τον νέο τρόπο κατανομής των ΚΑΠ είναι ιστορική γιατί, για πρώτη φορά, γίνεται σύμφωνα με την απόφαση του συνεδρίου της ΚΕΔΕ» πανηγυρίζει και «λιβανίζει» τον Λιβάνιο.
Με το νέο σύστημα κατανομής των ΚΑΠ, που θεσπίστηκε μετά από πρόταση της ΚΕΔΕ, άλλαξε ο τρόπος και τα κριτήρια κατανομής, με συγκεκριμένη ποσοτικοποίηση ανάλογα με τον πληθυσμό, τη νησιωτικότητα, το δίκτυο της αγροτικής οδοποιίας καθώς και τα ιδιαίτερα χαρακτηριστικά κάθε δήμου.
Στην περιοχή μας, λογικά, ευνοείται ο Δήμος Κιλελέρ, καθώς διαθέτει το μεγαλύτερο αγροτικό δίκτυο. Βάσει των νέων κριτηρίων, αυξημένη θα είναι και η επιχορήγηση στον Δήμο Φαρσάλων. Τώρα, ποια είναι τα ιδιαίτερα χαρακτηριστικά του Δήμου Λαρισαίων, για τα οποία θα μπορούσε να λάβει μεγαλύτερη επιχορήγηση, θα διαπιστωθεί από το «πακέτο» που θα έρθει.
Λ.Κ.
Εισαγόμενη
* Η ακρίβεια, είπαν κυβερνητικά στελέχη, είναι εισαγόμενη. Αλήθεια; Και γιατί οι τιμές ίδιων προϊόντων σε σούπερ μάρκετ στη Γαλλία, είναι φθηνότερες από την Ελλάδα; (Ετσι λένε τουλάχιστον αυτοί που βγήκαν έξω και το διαπίστωσαν).
Εκεί, την ακρίβεια δεν την αφήνουν να μείνει, την εξάγουν; Αλλά, μην στεναχωριέστε που φεύγετε από το σούπερ μάρκετ μόνο με ένα τέταρτο τυρί και το τρώτε κομματάκι –κομματάκι, για να μην τελειώσει γρήγορα.
Ο κατώτατος μισθός στην Ελλάδα, έχει αυξηθεί από 650 στα 780 ευρώ! Σωθήκαμε!
Όσον αφορά στα φαινόμενα κερδοσκοπίας επιχειρήσεων; Μέχρι να τα βρει ο κρατικός δυσκίνητος μηχανισμός, τα πληρώνουν διπλά και τριπλά οι καταναλωτές. Μέχρι να πιάσουν τους κερδοσκόπους, αυτοί ήδη έχουν «βγάλει» το πρόστιμο από τους καταναλωτές.
Λ.Κ.
Νερό
* ΝΑ και μια ευχάριστη είδηση. Ο λόγος για τις ΔΕΥΑ και σχετικά με τη συγχώνευσή τους. Τη μεταφέρει ρεπορτάζ που φιλοξενείται σήμερα στις σελίδες της «Ε».
Σύμφωνα με αυτό λοιπόν ο πρόεδρος της ΕΔΕΥΑ εκτιμά πως δεν θα προχωρήσει το σχέδιο της κυβέρνησης αλλά θα ξεκινήσει ένας ουσιαστικός και γόνιμος διάλογος για την εξεύρεση της καλύτερης λύσης.
Μάλιστα δηλώνει και σίγουρος πως η ιδέα για τη δημιουργία μιας ΔΕΥΑ για κάθε περιφέρεια έχει εγκαταλειφθεί. Για να δούμε αν επιβεβαιωθεί. Πάντως πρόεδρος της Ένωσης των Δημοτικών Επιχειρήσεων Ύδρευσης και Αποχέτευσης είναι. Κάτι θα ξέρει περισσότερο.
Κ.Γ.

Αγώνας
* ΚΑΝΕΝΑΣ αγώνας δεν πάει χαμένος. Εδώ και μήνες οι δήμοι, οι εργαζόμενοι των ΔΕΥΑ αλλά και απλοί πολίτες διαμαρτύρονται για τα σχέδια της συγχώνευσης που για πολλούς κρύβουν και σχέδια μελλοντικά για την ιδιωτικοποίηση των επιχειρήσεων που τώρα είναι δημοτικές. Οι διαμαρτυρίες όμως και η κατάθεση των αντίθετων απόψεων με επιχειρήματα φαίνεται πως έπιασαν τόπο, αν επιβεβαιωθεί ο δήμαρχος Ρεθύμνου κ. Μαρινάκης.
Κ.Γ.

Διευκρινίσεις
* Ο ίδιος ποτέ δεν ενεφανίσθη ως καθηγητής, εκ παραδρομής αναφέρθηκε έτσι στο σχετικό δημοσίευμα. Ο γεωλόγος και πολιτικός μηχανικός Αλ. Μπέλεσης, με αφορμή τις παρατηρήσεις του Κ.Μ. σε χθεσινό σχόλιο, σχετικά με το κόστος της προτεινόμενης από την Περιφέρεια σήραγγας από την Κάρλα προς το Αιγαίο, διευκρινίζει πως ο ίδιος μίλησε για το κόστος της διάτρησης μόνο, σε ασβεστόλιθο όπως επισημαίνει, μιας σήραγγας ανεπένδυτης, δίχως εσωτερική επένδυση που δεν θα χρειαστεί, και διάνοιξή της με συμβατικά μέσα, όχι μετροπόντικες και τέτοια. Και ότι έκανε τους υπολογισμούς του με βάση τα τιμολόγια του Δημοσίου, χωρίς να συμπεριλάβει ούτε τα Απρόβλεπτα 15%, ούτε το εργολαβικό κέρδος και χωρίς ΦΠΑ. Έτσι λέει κατέληξε σε προβλεπόμενο κόστος 50 εκατ. ευρώ. (Το οποίο βεβαίως δεν θα είναι τόσο τελικά.)
***
* ΘΑ τα βρει η μελέτη αυτά. Τι, θέλει και μελέτη; Εμ, γίνεται χωρίς; Ε, πότε να εκπονηθεί αυτή... Πότε θα ανατεθεί καταρχάς... Πότε θα ληφθεί απόφαση να γίνει το έργο, ακόμη πιο πριν αυτό. Κι ύστερα, δημοπρασίες, διαδικασίες, εργολάβοι κοκ, μια δεκαετία τουλάχιστον, δεν πρόκειται για έργο που θα λύσει το υφιστάμενο πρόβλημα, για το μέλλον... (Ωστόσο βρέθηκε θέμα να συζητάει ο πνιγμένος κόσμος.)
Ζ.

Εκτοξεύτηκε
* ΛΟΓΙΚΟ να ακριβύνει πλέον το λάδι αφού η φετινή παραγωγή ήταν κατά πολύ μειωμένη. Η φετινή, έτσι; Έφτασε λέει πια τα 17 ευρώ, όσο περίπου κόστιζε παλιότερα το πεντόλιτρο. Εκτινάχθηκε από τα 5 ευρώ που είχε πέρυσι το λίτρο. Και τραβάει την ανηφόρα. Το ερώτημα είναι πώς και είχε καταφέρει να πάει η τιμή του ήδη κοντά 15 ευρώ προ διμήνου, στα περσινά λάδια εννοείται, δεν υπήρχαν ακόμη καινούργια που είναι σε έλλειψη. Κανένας έλεγχος, καμία μέριμνα. (Ωρέ τι έχει να γίνει ως τον Μάιο...).
Ζ.

Λάδι
* ΠΡΩΤΑΘΛΗΤΗΣ των ανατιμήσεων λένε τα στοιχεία το ελαιόλαδο που αυξήθηκε κατά 58.5%. Με το σταγονόμετρο το χρησιμοποιούν οι νοικοκυρές με το σταγονόμετρο και τα εστιατόρια, αφού στις σαλάτες που σερβίρουν αχνοφαίνεται...
Βασικό είδος διατροφής ήταν στην Ελλάδα, αλλά οι περισσότεροι έχουν αρχίσει να το βγάζουν εκτός λίστας. Απλησίαστο όπως και πολλά άλλα είδη, αλλά και ποιος ακούει;
Ν.Π.

Προς τα πάνω
* ΠΗΓΕ ο Λαρισαίος σε σούπερ μάρκετ της γειτονιάς του να αγοράσει φέτες γαλοπούλας. Ψάχνει και εντοπίζει την πιο συμφέρουσα κατά την άποψή του προσφορά, 6,4 ευρώ το κιλό. Είχε πάρει το χαρτάκι του και περίμενε. Μέχρι να έρθει η σειρά του σκέφτηκε να πάει να πάρει χαρτάκι και για τα τυριά. Γυρνάει στη θέση του και τι να δει! Η γαλοπούλα που έχει επιλέξει είχε πάει 6,98! Και αναρωτώμενος ο άνθρωπος λέει, δηλαδή όταν θα μπει το συγκεκριμένο προϊόν στο καλάθι του νοικοκυριού ή όταν θα ανακοινωθεί μείωση των τιμών στα προϊόντα, στο προϊόν αυτό θα «μειωθεί» η τιμή του στα 6,8 ή στα 6,9 ευρώ το κιλό; Μειώσεις προς τα πάνω...».
ΘΑ.

Αθήνα
* ΣΤΗΝ Αθήνα θα ταξιδέψει η έκθεση με τα αντικείμενα της συλλογής της οικογένειας Παπαθεοδώρου την Παρασκευή 26 Ιανουαρίου. Η έκθεση «Larissa Mea Dulcissima. Γλυκύτατή μου Λάρισα» θα εκτεθεί στην Ελληνοαμερικανική Ένωση στην Οδό Μασσαλίας, ενώ η επιμέλεια ανήκει πάλι στη Λουίζα Καραπιδάκη. Η έκταση της έκθεσης δεν θα είναι τόσο μεγάλη όσο ήταν στη Δημοτική Πινακοθήκη, αφού οι χώροι της Ελληνοαμερικανικής Ένωσης δεν επιτρέπουν κάτι τέτοιο, αλλά οι Λαρισαίοι της Αθήνας, αλλά και οι Αθηναίοι θα αντικρίσουν πολύτιμα αντικείμενα που μαρτυρούν ένα πολύ σημαντικό και αρκετά ευρύ ιστορικό κομμάτι της Λάρισας.
ΘΑ.

Πολύ ξύπνιος
* ΕΛΑΦΡΩΣ απελπισμένες οι νεαρές Λαρισαίες.
- Του αρέσω, μου είπε, επειδή είμαι μυστηριώδης γυναίκα. Εν τω μεταξύ εγώ απλώς τον βαριέμαι.
***
* - ΑΝΤΡΕΣ παιδάκι μου, άντρες... Του λες κατεβαίνω σε πέντε λεπτά κι εκείνος επιμένει να χτυπάει το κουδούνι κάθε μισή ώρα. Έλεος...
***
* - ΕΜΕΝΑ μ’ αρέσουν οι ξύπνιοι άντρες.
- Σε πληροφορώ ότι έχω να κοιμηθώ τρεις μέρες.
Ζ.

Νέα απογευματινά
* ΟΙ γυναίκες νομίζουν ότι ήδη τα ξέρουν όλα, αλλά... Νέα απογευματινά μαθήματα μόνο για γυναίκες αυτά, διαθέσιμα τώρα στα ακόλουθα 17+1 θέματα:
1: Σιωπή, Το Τελικό Σύνορο: Εκεί που Καμία Γυναίκα Δεν Έχει Ξαναπάει.
2. Η ανεξερεύνητη πλευρά των Τραπεζικών Συναλλαγών: Καταθέσεις.
3. Διαχείριση Ανδρών: Οι μικροκαβγάδες μπορούν να περιμένουν για μετά το τέλος του ματς.
***
* ΘΕΜΑ 4. Τουαλέτα Ι: Και οι άνδρες χρειάζονται χώρο στην τουαλέτα.
5. Τουαλέτα ΙΙ: Το ξυραφάκι του είναι δικό του.
6. Επικοινωνία Ι: Δάκρυα - Το τελευταίο καταφύγιο, όχι το πρώτο.
7. Επικοινωνία ΙΙ: Σκέψη πριν την ομιλία.
8. Επικοινωνία ΙΙΙ: Πώς να παίρνεις αυτό που θέλεις χωρίς γκρίνια.
***
* ΘΕΜΑ 9. Ασφαλής οδήγηση: Ένα προσόν που Μπορείς να αποκτήσεις, Μπορείς.
10. Τηλέφωνο: Πώς να το κλείσεις.
11. Εισαγωγή στο παρκάρισμα.
12. Παρκάρισμα για προχωρημένες: Με την όπισθεν.
13. Μαγειρική Ι: Αγοράζω πατάτες, αυγά και λάδι.
14. Μαγειρική ΙΙ: Πώς να μην επιβάλλεις τη δίαιτά σου στους άλλους
Ανθρώπους.
***
* ΘΕΜΑ 15. Χορός: Γιατί στους άντρες δεν αρέσει.
16. Κλασική Υπόδηση: Να φοράς παπούτσια που ήδη έχεις.
17. Σκόνη στο σπίτι: Μια άκακη φυσική ουσία που μόνο οι γυναίκες προσέχουν.
18. Λάδι και Βενζίνη: Το αυτοκίνητό σου χρειάζεται και τα δύο.      

Ζ.

 

-------------

 

AGORAST-FAKELOS.jpg

* ΜΕ τέτοιου μεγέθους φακέλους παρέδωσε ο Κ. Αγοραστός; Δεκατρία χρόνια περιφερειάρχης, άφησε πολλά πίσω στο διάβα του.
Ζ.

 

APRILH-MAMAK.jpg

* ΑΠΟ Γιάννουλη και η πρώην αντιδήμαρχος Ρίτα Απρίλη, στην αντιπολίτευση πια, συντοπίτες ωστόσο με τον νέο δήμαρχο Θαν. Μαμάκο, το πνεύμα συνεργασίας δεδομένο.
Ζ.

 

SKOYPIDIA.jpg

* ΤΑ άχρηστα πράγματα κάποιου, είναι χρήσιμα για άλλον... Ένα ολόκληρο σπίτι πετάχτηκε προ ολίγων ημερών εκεί στη Θεοτοκοπούλου. Κρεβάτια, συρταριέρες, ντουλάπια, ρούχα, εικονοστάσια...
Αστραπιαία εμφανίστηκαν οι ενδιαφερόμενοι και τα μάζεψαν. Μαζί με όλα τα άλλα και μια κούτα γεμάτη οικογενειακές φωτογραφίες σε κορνίζες. Οι φωτογραφίες πετάχτηκαν, οι κορνίζες όμως θα πιάσουν τόπο κάπου αλλού. Πάντως τώρα που έγιναν της μόδας οι αναπαλαιώσεις, πολλοί βρίσκουν «διαμαντάκια» στους κάδους.
Μπορεί για κάποιον να είναι παλιατζούρα για πέταμα, αλλά για κάποιον άλλο είναι θησαυρός τον οποίο ξαναδίνει ζωή.
Ν.Π.

 

DENTRO.jpg

* ΝΑ και μια πολυκατοικία αλλιώτικη, που εντόπισε ο Δ.Τ. Ολίγον παιδική βέβαια, της ονειροφαντασίας...
Ζ.

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
DEREE 2-4-24
ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑ ΤΕΝΝΙΣ JUNIOR 2024
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass