ΕΛΕΥΘΕΡΙΟΤΗΤΕΣ

Δημοσίευση: 15 Ιαν 2024 16:45
* ΑΥΘΕΝΤΙΕΣ στα επαγγελματικά τους χώρο ο γιατρός και ο δικηγόρος, ο «κρίκος» δίπλα τους, όμως, κρατά διαχρονικά ενήμερα τα πολιτικά τεφτέρια του χώρου τους. * ΑΥΘΕΝΤΙΕΣ στα επαγγελματικά τους χώρο ο γιατρός και ο δικηγόρος, ο «κρίκος» δίπλα τους, όμως, κρατά διαχρονικά ενήμερα τα πολιτικά τεφτέρια του χώρου τους.

Γράφει ο ΕΛΕΥΘΕΡιός

Χούθι
* ΗΛΙΟΣ με δόντια, κλασικός χειμωνιάτικος, αλλά μέσα στην εβδομάδα ξανά... 18άρια και νοτιάδες.

Και θα βγει κι ο Γενάρης, άντε ένας Φλεβάρης έμεινε και τα βγάλαμε τα δύσκολα. Κι άμα δεν μας την ξαναπέσουν οι... αντάρτες «Χούθι» για ν’ ανέβουν τα καύσιμα, μέχρι που θα μιλάμε για χειμώνα σχεδόν κανονικό, πράγμα καθόλου αυτονόητο στους καιρούς μας.

Έ - λ - ε - ο ς !
* ΣΩΝΕ, μάστορα... Υπέρ, κατά ή αποχή, φερ’ το το ρημάδι το Νομοσχέδιο για τον γάμο των ομόφυλων στη Βουλή, να ψηφιστεί, να τελειώνουμε. Διότι τελικά, πολύ μεγαλύτερη ζημιά προκαλείται όταν το θέμα σέρνεται. Διχάζουν τον κόσμο για ένα Νομοσχέδιο που αφορά ένα ελάχιστο ποσοστό του πληθυσμού.
Άπειρες συζητήσεις, στις οποίες άλλος βγάζει την... κακία του, άλλος τον συντηρητισμό του, άλλος τον δήθεν προοδευτισμό του. Λησμονώντας όλοι πως, εν τέλει, το θέμα των ομοφύλων (θα έπρεπε να) είναι απλά μια τεχνική ρύθμιση προς επίλυση νομικών ζητημάτων που έχουν ανακύψει γι’ αυτούς τους ανθρώπους. Όχι αφορμή και αιτία για άλλον έναν διχασμό.

Το δόκανο
* ΤΕΛΙΚΑ κερδισμένος βγαίνει προς το παρόν ο... Μητσοτάκης. Καταλαβαίνοντας ότι τέτοια θέματα διχάζουν τους πάντες, απελευθέρωσε τους δικούς του και πέταξε την καυτή πατάτα στον... ΣΥΡΙΖΑ.
Χαρές μεγάλες ο Κασσελάκης από τη μια (επιτέλους να νομιμοποιήσει στην Ελλάδα και τον καψερό τον... Τάιλερ), αλλά και αντιδράσεις από τον πολλά βαρύ Πολάκη και λοιπούς... «Σφακιανούς» στη νοοτροπία. Μια χαρά τους έστησε ο Μητσοτάκης το δόκανο και πήγαν κι έπεσαν μέσα. Αν δεν περάσει τελικά, θα φταίει ο «προοδευτικός»... ΣΥΡΙΖΑ κι όχι η Κυβέρνηση που έτσι κι αλλιώς είναι συντηρητική βρε παιδί μου και δεν τα θέλει αυτά τα πράγματα!

Και ο λάκκος
* ΑΛΛΑ... όποιος, Κυριάκο, σκάβει τον λάκκο του αλλουνού...
Και ήδη συζητιέται εντόνως η στάση του Σαμαρά. Ο οποίος Αντωνάκης, διαβλέποντας ότι η διάσπαρτη ακροδεξιά αναζητά ηγέτη, μάλλον του... μπήκαν ιδέες. Θα μου πεις, σιγά τα ωά και ποιος αδειάζει να ασχοληθεί πια με πολιτικούς τύπου Σαμαρά; Δεν είναι έτσι. Δύσκολο νομίζεις είναι να βρει καμιά δεκαριά βουλευτές και με αφορμή τα ομόφυλα να καταστήσει την κυβερνητική πλειοψηφία... επισφαλή; Δύσκολο είναι να βάλει μπροστά τον... Βορίδη (συζητιέται κι αυτό), επειδή καταλαβαίνει ότι ο ίδιος δεν περνά πια στον κόσμο;
Εκεί να δεις γλέντια για όλη τη χώρα! Μπλέξιμο από το τίποτε! Μέχρι που... ρίχνουν Κυβέρνηση.

Όλοι κατά;
* ΣΤΗ Λάρισα, πάντως, φαίνεται ότι δεν θα υπάρξει Λαρισαίος βουλευτής που να ψηφίσει υπέρ του Νομοσχεδίου των ομόφυλων γάμων. Πλην, ίσως, της ... Λίτσας Λιακούλη, η οποία, ωστόσο, λέγεται ότι θα συνταχθεί με τη γραμμή ΠΑΣΟΚ (αναμένεται). Και τούτο διότι η Λάρισα δεν έχει παρά μονάχα «καθαρούς» δεξιούς βουλευτές, δηλαδή ανθρώπους συντηρητικών αντιλήψεων. Ακόμη και ο Συριζαίος Κόκκαλης εκ δεξιών προέρχεται. Εννοείται ότι το Ν/Σ θα καταψηφίσει και ο κ. Γιώργος Λαμπρούλης του ΚΚΕ, αφού ως γνωστόν το ΚΚΕ στη Βουλή, από καταβολής κόμματος, δεν ψηφίζει ποτέ υπέρ, μονάχα καταψηφίζει.

(Τους) έρχεται
* ΓΕΝΙΚΩΣ έχει πάρει στροφές ο πλανήτης και κινείται αλλιώς. Στη Γαλλία ας πούμε, ο Μακρόν διόρισε Πρωθυπουργό έναν γκέι πιτσιρικά, ο οποίος με τη σειρά του διόρισε τον γκέι πρώην σύντροφό του υπουργό Εξωτερικών...
Και... Γάλλος να ‘σαι, παναπεί άνθρωπος ανεκτικός και φιλελεύθερος, πόσα να αντέξεις ο άνθρωπος; Αυτή δεν είναι Κυβέρνηση, σαπουνόπερα είναι. Και μετά αναρωτιέσαι γιατί έρχεται με φόρα η... Λεπέν να τους αναλάβει...

Ο... δικός μας
* ΕΔΩΣΑΝ και πήραν στη Λάρισα οι ευχές προς τον αποστρατευθέντα στρατηγό Κωνσταντίνο Φλώρο. Πολλές οι σχετικές αναρτήσεις στο Διαδίκτυο. Λογικό. Ο στρατηγός πέρασε τα μαθητικά του χρόνια εδώ, στα θρανία του 1ου Γυμνασίου και ως γνωστόν οι μαθητικές φιλίες είναι από τις πιο δυνατές...

Κάτι κινείται
* ΠΟΛΥ νωρίς βέβαια... Αλλά σαν κάτι να αρχίζει και ν’ αλλάζει στην πόλη ή μας φαίνεται; Σαν να άρχισε να κινείται ξανά ο μηχανισμός καθαριότητας του Δήμου, ενώ και ο ξεστολισμός από τον χριστουγεννιάτικο διάκοσμο έγινε γρήγορα για τα δεδομένα του Δήμου Λαρισαίων. Θα το παρακολουθούμε, να είναι βέβαιοι.

Τυρναβίτικο
* «ΕΠΙΣΤΡΟΦΗ στις ρίζες μας» αποφάσισαν οι Τυρναβίτες να ονομάσουν το φετινό καρναβάλι τους και μακάρι αυτό να σημαίνει μια αλλαγή πλεύσης. Γιατί τα τελευταία πολλά χρόνια χάθηκε εντελώς ο ιδιαίτερος χαρακτήρας του. Το καρναβάλι ήταν ένα ακόμα από τα πολλά της χώρας, όπου η έμφαση δινόταν στη φαντασμαγορία και τον εντυπωσιασμό, τα πολύχρωμα λαμέ κοστούμια, το «μπούγιο», τη φασαριόζικη... βραζιλιάνικη μουσική, εν ολίγοις καμιά σχέση με τον αρχαιοελληνικό σκωπτικό-σατιρικό χαρακτήρα, καμιά αξιοποίηση των παραδοσιακών τραγουδιών της περιοχής. Οι ιθύνοντες φαίνεται να προβληματίζονται και μακάρι με τον καιρό να γίνει μια στροφή.

Γιοκ
* ΕΔΩ στον κάμπο, το ξέραμε πάντοτε καλά. Όταν μια καλλιέργεια πήγαινε «σφαίρα» κι άφηνε κέρδη, την επόμενη καλλιεργητική σεζόν έπεφταν όλοι με τα μούτρα σ’ αυτήν. Καλή τιμή, τα καρπούζια; Βουρ να βάλουμε καρπούζια, που κατέκλυζαν την αγορά και τελικά πωλούνταν πάμφθηνα. Πέρυσι, λοιπόν, πήγαν καλά τα τηλεοπτικά σίριαλ εποχής, που άρεσαν και σάρωσαν σε τηλεθέαση. Έτσι, φέτος προκλήθηκε υπερπληθώρα σειρών σ’ όλα τα κανάλια, που σχεδόν όλες... πάτωσαν.
Οπότε, για του χρόνου, λένε οι προβλέψεις,... γιοκ σίριαλ. Επιστροφή σε... φτηνές ξένες σειρές να ρεφάρουμε. Έχεις να δεις τούρκικες και λατινοαμερικάνικες σαπουνόπερες μέχρι να... στενάξεις αχάριστε λαέ...

Κοιτίδα των μπλόκων
* ΤΗΣ... κακομοίρας σήμερα στη Γερμανία, όπου χιλιάδες αγρότες με τα τρακτέρ τους ετοιμάζονται να καταλάβουν το Βερολίνο, διεκδικώντας πάνω - κάτω το ιστορικό... «όλα τα κιλά, όλα τα λεφτά».
Φυσικά η Ελλάδα (και το ΚΚΕ) μπορεί να καμαρώνει. Εκτός από τη Δημοκρατία, η χώρα μας είναι και η χώρα που γέννησε τον... τρακτεροπόλεμο, είναι η κοιτίδα όλων των μπλόκων. Κανονικά, οι Γερμανοί πριν ξεκινήσουν θα έπρεπε να κάνουν κι ένα μνημόσυνο στους Πατάκηδες, Νασιούληδες, Αναγνωστοπουλαίους και λοιπούς πρωτοπόρους του σύγχρονου ευρωπαϊκού αγροτικού κινήματος.
Για να μη φτάσουμε στους... Μαρίνους Αντύπες και πάθουν κανένα ψυχολογικό για το πόσο... πίσω έμειναν!

Επιτέλους
* ΑΛΛΑΓΕΣ στο μοντέλο υπηρέτησης της στρατιωτικής θητείας προανήγγειλε χθες σε δηλώσεις του ο υπ. Εθνικής Άμυνας κ. Νίκος Δένδιας.
Αλήθεια, πόσα χρόνια έπρεπε να περάσουν ώστε να τολμήσει κάποτε ένας πολιτικός αυτό που βλέπει και ο τελευταίος πολίτης; Ότι, δηλαδή, η θητεία όπως υπηρετείται σήμερα στην Ελλάδα είναι απλώς... χάσιμο χρόνου και μηδαμώς εξυπηρετεί την Εθνική Άμυνα;
Πόσα χρόνια χρειάζονταν για να πει το πολιτικό σύστημα διά χειλέων Δένδια και πάλι πως... νισάφι πια με τις αγορές όπλων που μπορούμε να κατασκευάζουμε και μόνοι μας (α λα τούρκα;).
Κάλλιο αργά. Αλλά θα προλάβει ο Δένδιας ή στον επόμενο ανασχηματισμό «θα πάει καλιά του» κι αυτός και τα σχέδιά του;

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
DEREE 2-4-24
ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑ ΤΕΝΝΙΣ JUNIOR 2024
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass