ΨIΘΥΡΙΣΤΑ ΚΑΙ... ΑΛΛΑ

Δημοσίευση: 16 Ιαν 2024 17:38
 * Ο Τρικαλινός πρώην δήμαρχος και νυν υπουργός φέρεται διατεθειμένος να βοηθήσει τον Λαρισαίο νέο συνάδελφό του. Ζ. * Ο Τρικαλινός πρώην δήμαρχος και νυν υπουργός φέρεται διατεθειμένος να βοηθήσει τον Λαρισαίο νέο συνάδελφό του. Ζ.

Ανευ χειμώνος
* - ΚΙ έρχεται σιγά-σιγά η άνοιξη...

Έβλεπε τον καιρό να καλυτερεύει ο Λαρισαίος, έβλεπε και τις προγνώσεις για εικοσάρια τις επόμενες μέρες, τις λιακάδες να κυριαρχούν ξανά.
- Κι ο χειμώνας, πού πήγε, πού χάθηκε;
Ζ.

Πάλι με τσίπουρο
* ΩΣΤΟΣΟ, η κατάσταση, που αντιμετωπίζουν οι Λαρισαίοι, παραμένει περίπλοκη.
- Πώς θα τη βγάλετε φέτος που το ρεύμα ακριβαίνει;
- Όπως και πέρυσι…
- Δηλαδή;
- Με τσίπουρο.
***
* - ΕΠΙ ΠΑΣΟΚ, πάντως, τον χειμώνα ανοίγαμε τα παράθυρα, να μπει λίγο κρύο μέσα στο σπίτι, να σπάσει λίγο η ζέστη...
***
* - ΕΓΩ πάλι, γυρίζω τις κάλτσες στο καλοριφέρ, λες και είναι πανσέτες στα κάρβουνα.
Ζ.

Υπό την επήρεια
* Ο Μητσοτάκης ζορίζεται στην υπόθεση με τον νόμο για τα ομόφυλα ζευγάρια, διαπιστώνει ο Γ.Κ. Αλλά η αντιπολίτευση πάτησε τα κορδόνια της. (Και έναν μήνα καιρό, όλη η Ελλάδα βρήκε θέμα να συζητάει…).
***
* ΣΤΗ Λάρισα πάλι η υπόθεση με την ψήφιση του επίμαχου νόμου, όταν και αν πάει στη Βουλή, πιθανότατα θα πάει σε ισοπαλία, 4-4.
Σίγουροι Όχι, οι δύο μη Λαρισαίοι της ούλτρα δεξιάς, των «Σπαρτιατών» και της «Νίκης». Εναντίον της πρόθεσης Μητσοτάκη έχουν ταχθεί με δημόσιες δηλώσεις τους οι δύο της ΝΔ. Άγνωστο, όμως, ακόμη αν θα καταψηφίσουν στη Βουλή και ο Χρ. Κέλλας και ο Μ. Χαρακόπουλος ή αν κάποιος εξ αυτών επιλέξει την πιο ανώδυνη για την Κυβέρνηση τακτική της αποχής. (Οι οποίοι μετά τον Μητροπολίτη Λαρίσης και Τυρνάβου θα τα έλεγαν χθες με τον Άκη Σκέρτσο, υπουργό Επικρατείας. Ποιος θα επικρατήσει τελικά στη στάση τους;).
***
* Ο Χρ. Καπετάνος δεν έχει μιλήσει, θεωρείται ότι θα ακολουθήσει την άποψη Μητσοτάκη. Σταθερά στο πλευρό του Στ. Κασσελάκη και ο Β. Κόκκαλης, θα υπερψηφίσει. Ποιος το περίμενε ότι οι δύο Σαρακατσαναίοι, της φυλής που θεωρείται κατά κανόνα κοινωνικά συντηρητική, θα τελούσαν τόσο πολύ υπό την επήρεια Κρητών...
***
* Ο Γ. Λαμπρούλης θα ακολουθήσει φυσικά τη γραμμή του ΚΚΕ. Όπως και η Ευαγγ. Λιακούλη, που ως γραμματέας της Κ.Ο. του ΠΑΣΟΚ δεν μπορεί να αποστεί από την απόφαση που θα λάβει τελικά ο Ν. Ανδρουλάκης.
Ζ.

Για το γνήσιο
* «ΣΥΜΒΟΛΑΙΟ θανάτου» στους κόλπους της «Greek Mafia», λέει, στην Αθήνα και ο Λαρισαίος Τ.Ζ. φαντάζεται έναν ντυμένο στα μαύρα, με κουκούλα fullface και καλάσνικοφ στον ώμο να περιμένει στην ουρά στο ΚΕΠ για το γνήσιο της υπογραφής.
Ζ.
Καπνός
* ΣΥΝΕΒΗ και αυτό στο Νέο Κοιμητήριο της Λάρισας. Γνωστή Λαρισαία συνόδευσε τη μητέρα της στην τελευταία της κατοικία. Την επομένη επισκέφθηκε, ως είθισται, τον τάφο της για τα τριήμερα και βρέθηκε προ εκπλήξεως: Έλλειπαν τόσο ο σταυρός όσο και η σύνθεση με τα λουλούδια, που είχε φροντίσει το Γραφείο Τελετών.
Και το ζήτημα δεν είναι ότι τα λουλούδια του σταυρού και της σύνθεσης είχαν γίνει καπνός, αλλά ότι δεν είναι η πρώτη φορά που λουλούδια κηδείας, όπως πληροφορήθηκε η Λαρισαία, εξαφανίζονται από τους τάφους μετά από κηδείες. Απομένοντας με το ερώτημα ποιος μπορεί να ευθύνεται και για ποιον λόγο για την αφαίρεση των λουλουδιών…

Τζάμπα κόπος
* ΗΡΘΑΝ κι οι εκπτώσεις, η αγορά της Λάρισας, όμως, σε πλήρη ακινησία. Επιβεβαιώνοντας το «Έλλειψις χρημάτων στάσις εμπορίου». Ο κόσμος ξόδεψε στις Γιορτές, σε όλα τα επίπεδα, τι να περισσέψει κατόπιν εορτής. Και μέσα στη στασιμότητα άνοιξαν τα μαγαζιά την Κυριακή και θ’ ανοίξουν και την επόμενη. Ποιος ο λόγος, αναρωτιούνται αρκετοί. Δεν ξέρουν στις μεγάλες αλυσίδες των σούπερ μάρκετ που έμειναν κλειστά;
***
* - ΠΗΓΑ Κυριακή μεσημεράκι ν’ αγοράσω ένα παντελόνι, περιέγραφε ο Λαρισαίος. Μπήκα στο άδειο μαγαζί κι έπεσαν πάνω και οι τέσσερις υπάλληλοι, «είσαι ο πρώτος πελάτης», μου εξήγησαν όταν με είδαν να παραξενεύομαι, «ο πρώτος, ο καλύτερος πελάτης;», αναρωτήθηκα, όχι βέβαια, «ο πρώτος που μπήκε απ’ το πρωί», με πληροφόρησαν.
Ζ.

2 ή 3...
* ΤΑ νέα ήθη περιέγραφαν οι νεαρές Λαρισαίες.
- Αύριο έχω να δω δύο περιστατικά, λέει η άλλη. Και εννοεί υποψήφιους για σχέση.
***
* - ΚΑΛΕ θα πάω δίπλα στη γειτόνισσα και θα της ζητήσω έναν άντρα. Τρεις έχει.
***
* - Η άλλη είναι πολύ τυχερή. Βρήκε τον άντρα της ζωής της, τρίτη φορά αυτόν τον μήνα.
***
* - ΚΑΛΕ, τι έπαθες;
- Τι να πάθω, έπιασα τον δικό μου με άλλη…
- Ποιον, τον Γιώργο;
- Όχι καλέ, ο Γιώργος μου είναι πιστός. Όπως κι ο Νίκος. Τον Γιάννη έπιασα.
Ζ.

Ποια σήραγγα...
* ΤΙΣ απόψεις του για το ιδιαιτέρως σύνθετο πρόβλημα αποκατάστασης της περιοχής της Κάρλας κατέθεσε, μέσω της ΕΡΤ, ο γνωστός καθηγητής Ευθύμης Λέκκας, γεωλόγος είναι κι αυτός. Και μεταξύ άλλων σχολίασε και την πρόταση Θεσσαλών συναδέλφων του που έγινε σημαία από τη νέα Περιφερειακή Αρχή για διάνοιξη σήραγγας προς το Αιγαίο μήκους 10 χιλιομέτρων: Ένα εγχείρημα, είπε, που απαιτεί πολύπλοκες μελέτες, επίπονες ερευνητικές εργασίες, μεγάλο χρόνο κατασκευής και κυρίως υψηλότατο κόστος. Πρόσθετοι αστάθμητοι παράμετροι για τη λύση αυτή είναι η γεωλογική δομή και οι γεωτεχνικές συνθήκες κατά μήκος της σήραγγας, αλλά, κυρίως, πιθανότατα, εμπλοκή με προσφυγή στο Συμβούλιο Επικρατείας για τις Περιβαλλοντικές Επιπτώσεις του εγχειρήματος κατ’ αντιστοιχία με τα έργα της εκτροπής του Αχελώου.
Ζ.

Πεζογέφυρα
Τεμπών
* «ΤΟ μόνο σίγουρο είναι ότι η Περιφέρεια Θεσσαλίας δεν έχει καμία αρμοδιότητα με την επισκευή της πεζογέφυρας στο προσκύνημα της Αγίας Παρασκευής στην Κοιλάδα των Τεμπών», δηλώνουν συνεργάτες του Κ. Αγοραστού, σχολιάζοντας το χθεσινό ρεπορτάζ της «ΕτΔ» και σημειώνοντας ότι «σε ανάλογες περιπτώσεις τη σχετική ευθύνη είχαν οι Δήμοι». Οι ίδιοι κύκλοι σημειώνουν με νόημα ότι «αν κάποιοι άφηναν τότε τον πρώην Περιφερειάρχη να δρομολογήσει τις διαδικασίες επισκευής της νέας πεζογέφυρας από την Περιφέρεια, τώρα δεν θα βρισκόμασταν σε αυτό το αδιέξοδο...».

Αναγνωρίζει
* «ΣΤΗ συνδικαλιστική μου διαδρομή κινούμαι πέρα από κόμματα, υπηρετώ την εκπαίδευση και τους συναδέλφους, και ίσως αυτό το έχω πληρώσει προσωπικά κάποιες φορές», θυμίζει ο Δημ. Παπαποστόλου. Επομένως, οι τοποθετήσεις του προέδρου των Λαρισαίων δασκάλων αποκτούν μεγαλύτερη εγκυρότητα: «Πρέπει να αναγνωρίσουμε ότι οι χιλιάδες διορισμοί στην Εκπαίδευση, καθώς και οι μεταθέσεις εκπαιδευτικών, ειδικά στη Θεσσαλία, φέρουν τη σφραγίδα της ΝΔ. Αλλά κανόνες στη λειτουργία των Ιδιωτικών Σχολείων έβαλε ο ΣΥΡΙΖΑ. Για πρώτη φορά όλα τα ιδιωτικά σχολεία μπήκαν στο «myschool» και υποχρεώθηκαν στο σύνολό τους σε καταχώρηση στοιχείων σχετικά με το μαθητικό δυναμικό, τη σχολική μονάδα, καθώς και αναφορά του μητρώου του εκπαιδευτικού προσωπικού τους στο πληροφοριακό σύστημα. Παλιότερα, ό,τι ήθελαν δήλωναν και χωρίς κανέναν έλεγχο...».
Ζ.

Ούτε λεκές
* ΛΑΔΩΣΕ κι η έμπνευση του στιχοπλόκου Δ. Ντ. Έτσι όπως πάει η κατάσταση με το λάδι...
Από τις χώρες είμαστε τις μεσογειακές,
στον τόπο μας ευδοκιμούν απέραντοι ελαιώνες,
λαδιά όμως στα ρούχα μας, δεν πέφτει ούτε λεκές,
γιατί δεν ξαναβρίσκονται, λόγω τιμής, σταγόνες.
Μαζί με τα αλάδωτα, κομμένη η εντριβή,
βαρύς ο αναστεναγμός, το βλέπουμε στο αχ-λάδι
κι αφού το ελαιόλαδο έχει πολύ ανεβεί,
να μείνει στο καντήλι μας, ας ευχηθούμε, λάδι. (Εν ολίγοις, μας έβγαλαν το λάδι…).
Ζ.

Μια μέρα μετά
* «ΣΤΗ γειτονιά μας, στη γωνία της οδού Λάππα που διασταυρώνεται με την Κουμουνδούρου, η καινούργια εκκλησία των Παλαιοημερολογιτών γιόρτασε στις 15 Ιανουαρίου την Πρωτοχρονιά», ενημερώνει ο Κ.Δ.: Κι αυτό γιατί η Σύνοδός τους αποφάσισε να τηρήσει την παράδοση της μη λειτουργίας των εκκλησιών την Κυριακή 14 Ιανουαρίου, αφού οι παλαιοημερολογίτες δεν εργάζονται τις Κυριακές, ούτε λειτουργούν οι εκκλησίες τους. Ως γνωστόν, τηρούν το «Ου δει υμάς εργάζεσθαι εν τη ημέρα της Κυριακής» (Α’ προς Κορινθίους). Κανονικά, επειδή το Ιουλιανό ημερολόγιό τους κινείται 13 ημέρες αργότερα απ’ το Γρηγοριανό, θά ‘πρεπε να γιορτάσουν Πρωτοχρονιά στις 14 Ιανουαρίου. (Κι έτσι οι 13 μέρες έγιναν 14… Ο ίδιος, βέβαια, έχει τις αντιρρήσεις του με βάση την επιστήμη και τις διατυπώνει, αλλά αυτό είναι μια άλλη ιστορία).
Ζ.
Υπουργοί...
* ΑΝΕΒΑΙΝΕΙ στο βήμα ο υπουργός Ανάπτυξης Κώστας Σκρέκας και δίνει συγχαρητήρια στον υφυπουργό Κλιματικής Κρίσης και Πολιτικής Προστασίας, Χρήστο Τριαντόπουλο, για τις ενέργειές του.
Ανεβαίνει μετά ο υφυπουργός Κλιματικής Κρίσης και Πολιτικής Προστασίας Χρήστος Τριαντόπουλος και δίνει συγχαρητήρια στον υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων, Λευτέρη Αυγενάκη, για τις δικές του ενέργειες.
Ανεβαίνει μετά στη βήμα ο υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων Λευτέρης Αυγενάκης και συγχαίρει τους δύο προηγούμενους, αλλά και τον υπουργό Ψηφιακής Διακυβέρνησης, Δημήτρη Παπαστεργίου, για τις ενέργειες που ετοιμάζει.
Ε, για να μη χαλάσει το σύστημα, ανεβαίνει και με τη σειρά του ο υπουργός Ψηφιακής Διακυβέρνησης Δημήτρης Παπαστεργίου και συγχαίρει τους προηγούμενους...
***
* ΜΗ γελάτε, γιατί κάπως έτσι εξελίχθηκε το πράμα στην εκδήλωση του Επιμελητηρίου Λάρισας που έγινε το Σάββατο βράδυ στο Palladium. Ο ένας έδινε συγχαρητήρια στον άλλο για τον τρόπο που ενήργησαν στο θέμα των πλημμυρών. Και όλα αυτά, μάλιστα, λίγες εκατοντάδες μέτρα μακριά από τις Εργατικές Κατοικίες Γιάννουλης. Το σημείο όπου έσπασαν τα αναχώματα και πέρασε ένα ολόκληρο ποτάμι από μέσα. Το σημείο που ακόμη κλαίει ο κόσμος και δεν έχει πάρει ευρώ για τα υπόγεια. Εκεί που είχε μια ολόκληρη περιουσία μέσα. Κόσμος φτωχός. Λαϊκά στρώματα χωρίς πλούτη και όρεξη για αστεία.
Και μέσα στο Palladium οι άνθρωποι της Κυβέρνησης έκαναν λόγο για «ευκαιρία μετατροπής της κρίσης σε ευκαιρία». Ούτε για κακόγουστη πλάκα δεν ακούγεται. Που αν συνεχίσει κάποιος τον δρόμο και βγει στο Δαμάσι, θα δει κόσμο ακόμη μέσα στα κοντέινερ. Τρία χρόνια μετά τον σεισμό. Και τότε τέτοια τους έλεγαν.
***
* ΒΡΕ τους υπουργούς όρεξη για αστεία που την είχαν. Τα έλεγαν όλα αυτά σε έναν χώρο που ήταν γεμάτο ψάρια. Ναι γεμάτο ψάρια από το ποτάμι που πέρασε από το σημείο. Που αν ήταν εκεί στα μέσα του Σεπτέμβρη, θα ήθελαν βάρκα. Θα έβλεπαν καναπέδες και αυτοκίνητα αναποδογυρισμένα. Μια ολόκληρη πολιτεία στο νερό.
***
* ΑΝΕΒΗΚΕ, βέβαια, λίγο μετά ο βουλευτής ΣΥΡΙΖΑ Βασίλης Κόκκαλης και είπε να συνεχίσει λιγάκι το αστείο. «Σε λίγο όπως το πάτε θα το πιστέψετε κιόλας» τους είπε. Μα ανασκουμπώθηκαν σαν ανέβηκε και η βουλευτής του ΠΑΣΟΚ Λίτσα Λιακούλη. Με φαρυγγίτιδα, όπως ανέφερε ο παρουσιαστής, Ανδρέας Γιουρμετάκης, μπας και μιλήσει λιγότερο. Μα εκείνη ανέβηκε και τους τα έψαλε κανονικά, μιλώντας για μια σειρά από ζητήματα που δεν έθιξαν.
***
* ΚΑΠΟΙΟΙ, μάλιστα, έτρεμαν στην ιδέα πως θα έμπαινε από καμία πλευρά η Επιτροπή Πλημμυροπαθών Εργατικών Κατοικιών. Ε ρε και να τους έκαναν καμία πλάκα.
Κ.Γ.

 

------

MANTZIOK.jpg

* ΜΑΧΙΜΟΣ σε όλους τους βαθμούς της καριέρας του παραμένει ο «Αττικάρχης» Αστέριος Μαντζιώκας. Ο πρώην «Θεσσαλάρχης» της ΕΛ.ΑΣ., όπως αναφέρει η ιστοσελίδα «astinomiko.gr», βρέθηκε στο σκοπευτήριο των Ειδικών Δυνάμεων της Αστυνομίας στο Μαρκόπουλο και φορώντας φόρμες και άρβυλα πέρασε και ο ίδιος τη διαδικασία εκπαιδευτικών βολών με διάφορα όπλα. Με τα στελέχη του Τμήματος Εκπαίδευσης της ΓΑΔΑ να του αναγνωρίζουν απόλυτη επιτυχία. Και ο ίδιος ο στρατηγός, σε ανάρτησή του, συγχαίρει το Τμήμα Εκπαίδευσης για τον σημαντικό ρόλο που διαδραματίζει. (Σήμερα, βέβαια, γίνονται οι κρίσεις στην ΕΛ.ΑΣ., με τις αλλαγές να αναμένονται σαρωτικές).
Ζ.

 

PONTIKOPAGIDA.jpg

* ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΙΚΗ πατέντα Λαρισαίου. Με τέτοια κραυγή απ’ το χτύπημα της ποντικοπαγίδας…
Ζ.

 

KALORIFER.jpg

* ΕΙΧΕ προετοιμαστεί κατάλληλα ο Λαρισαίος. Άλλο που ο χειμώνας δεν ήρθε.
Ζ.

 

PETASMATA.jpg

* ΥΨΩΘΗΚΑΝ τείχη στις σιδηροδρομικές γραμμές μέσα στην πόλη, κατά μήκος της οδού Σαπφούς, κοντά στη διασταύρωσή της με την οδό Βόλου. Δεν θα υπάρχει πλέον κανένα «άνοιγμα» για τους πεζούς, που τις διέσχιζαν για να «κόψουν δρόμο», σε διάφορα σημεία τους, ρισκάροντας τη ζωή τους.
Λ.Κ.

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
DEREE 2-4-24
ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑ ΤΕΝΝΙΣ JUNIOR 2024
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass