ΨIΘΥΡΙΣΤΑ ΚΑΙ... ΑΛΛΑ

Δημοσίευση: 17 Ιαν 2024 17:23
* «ΟΛΟΙ μαζί θα συνεχίσουμε τον αγώνα για την αποκατάσταση των ζημιών στη Θεσσαλία και την επιστροφή στην κανονική μας ζωή» τόνισε ο βουλευτής Λάρισας της Ν.Δ. Χρήστος Καπετάνος, και για να το διασφαλίσει είχε σε στενό μαρκάρισμα τον υφυπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης, Διονύσιο Σταμενίτη, όσο ήταν στα μέρη μας. * «ΟΛΟΙ μαζί θα συνεχίσουμε τον αγώνα για την αποκατάσταση των ζημιών στη Θεσσαλία και την επιστροφή στην κανονική μας ζωή» τόνισε ο βουλευτής Λάρισας της Ν.Δ. Χρήστος Καπετάνος, και για να το διασφαλίσει είχε σε στενό μαρκάρισμα τον υφυπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης, Διονύσιο Σταμενίτη, όσο ήταν στα μέρη μας.

Ακόμη παραπάνω
* ΠΡΟΣ εικοσάρια λέει το θερμόμετρο αύριο και μεθαύριο.

Θερμοκρασίες «σε υψηλά για την εποχή επίπεδα» κι ακόμη παραπάνω. Τι Γενάρης... Που ούτε τον Μάρτιο δεν κάνει έτσι. Καιρός ανοιξιάτικος και βάλε...
Ζ.
Όχι έξω
* ΕΙΧΕ πρόταση η Λαρισαία.
- Πώς θα αντιμετωπίσουμε την ακρίβεια;
- Όπως και τον κορονοϊό.
- Δηλαδή;
- Μένουμε σπίτι.
Ζ.
Δημόκριτοι
* ΝΕΟΣ διοικητής της 1ης Στρατιάς ο Δημόκριτος Κωνσταντάκος. Φαίνεται ότι η Λάρισα ταιριάζει με τους στρατηγούς Δημόκριτους, όνομα που δεν είναι και από τα συνήθη. Πριν λίγα χρόνια, διοικητής ήταν ένας άλλος συνονόματος του πολυμαθούς Αβδηρίτη φιλοσόφου. Ο στρατηγός Δημόκριτος Ζερβάκης, ο οποίος μετά την αποστρατεία του είχε οριστεί αρχιστράτηγος στην Κύπρο. Και κατόπιν επέστρεψε στη Θεσσαλία, στα Τρίκαλα που είναι η πόλη της συζύγου του και συχνά- πυκνά βρίσκεται στη Λάρισα.
Ζ.
Καθαρές κουβέντες
* «ΧΡΕΟΣ μας είναι να είμαστε χρήσιμοι και χρήσιμοι είμαστε όταν μιλούμε τη γλώσσα της αλήθειας, χωρίς να εξωραΐζουμε τα πράγματα», είπε ο βουλευτής στη σύσκεψη με το κυβερνητικό κλιμάκιο στην Καρδίτσα.
«Οι αγρότες και οι κτηνοτρόφοι αγωνιούν για το μέλλον και θέτουν εναγωνίως ερωτήματα για την επόμενη μέρα και τη δυνατότητα να συνεχίσουν να καλλιεργούν. Η ανασυγκρότηση της Θεσσαλίας απαιτεί καθαρές κουβέντες από όλους: Αναγνώριση μεν της μεγάλης προσπάθειας του κρατικού μηχανισμού, αλλά και των λαθών, αστοχιών και παραλείψεων, ώστε γρήγορα να διορθώνονται. Κυρίως, όμως, προϋποθέτει συνεννόηση και συνεργασία όλων...».
Στη σύσκεψη με τους υπουργούς μετείχαν όμως μονάχα νεοδημοκράτες βουλευτές. Κι εκείνος που τους έκανε σαφείς παρατηρήσεις, πλην όμως ευγενικά, ήταν ο Λαρισαίος Μ. Χαρακόπουλος. (Τους έχει από κοντά.)
Ζ.
Πάλι μαζί
* Η πίεση αυξάνεται. Στη Λάρισα τα Χριστιανικά Σωματεία καλούν τους βουλευτές σε συναντήσεις στα γραφεία τους ζητώντας τους να αποσαφηνίσουν τη θέση τους για τον γάμο ομόφυλων ζευγαριών.
Λογικά τους νεοδημοκράτες θα πιέσουν περισσότερο, όπου όμως οι 2 στους 3 βουλευτές έχουν ξεκαθαρίσει ότι τάσσονται εναντίον του σχεδίου Μητσοτάκη. Ωστόσο, οι χριστιανικές οργανώσεις επαγρυπνούν, από τη ΓΕΧΑ και τη Χριστιανική Εστία, ως την Πορεία Αγάπης και την Ένωση Θεολόγων, μαζί τους κι ο Σύλλογος Πολυτέκνων, βρίσκονται για άλλη μια φορά μαζί στον αγώνα. Και τώρα απέναντί τους δεν είναι αριστερή κυβέρνηση.
Ζ.
Μάλλον δεν...
* ΟΠΩΣ έγραφε χθες και η εφημερίδα, με πληροφορίες από τα κεντρικά του ΠΑΣΟΚ, μεταξύ των αντιδρώντων πρασίνων βουλευτών και η Λαρισαία γραμματέας της Κ.Ο. του κόμματος.
«Ερωτηματικό παραμένει η στάση της Ευαγγελίας Λιακούλη, η οποία φέρεται να διαφωνεί κάθετα με το σκέλος της τεκνοθεσίας...».
Βέβαια, προς το παρόν δεν έχει μιλήσει δημοσίως, ίσως «δένει τα κορδόνια της στη σέντρα», καθώς για κορδόνια είχε μιλήσει κι ο πρόεδρος, ωστόσο εσωκομματικό πρόβλημα δεν θα υπάρξει.
Αφού ο Ν. Ανδρουλάκης και δεν θα επιβάλλει κομματική πειθαρχία και θεωρεί δεδομένο ότι ορισμένοι βουλευτές του δεν θα υπερψηφίσουν το νομοσχέδιο. Στάση που ίσως και να τον βολεύει, για να μην αφήσει εντελώς ελεύθερο τον χώρο στους δεξιούς πολιτικούς που αντιδρούν.
Ζ.
Μοιραία γυναίκα
* ΑΝΤΙΜΕΤΩΠΙΖΑΝ μικροπροβληματάκια οι νεαρές Λαρισαίες.
- Αν ο σύζυγός μου είναι στείρος εκ γενετής, υπάρχει περίπτωση γιατρέ να κληρονομήσει το ίδιο πρόβλημα κάποιο από τα τρία μας παιδιά;
* * *
* - ΕΙΜΑΙ μοιραία γυναίκα εγώ, να το ξέρεις...
-Γιατί, είχες κάνα δοκάρι στο 90΄;
* * *
* - ΓΙΑΤΙ δεν μου είπες ότι είσαι παντρεμένος κι έχεις και δύο παιδιά;
-Είμαι ντροπαλός.
Ζ.
Νέοι και ορεξάτοι
* - ΠΡΩΤΟ δείγμα θετικό, για τη νέα δημοτική αρχή, διαπιστώνουν οι Λαρισαίοι. Το θεωρούσαν αναμενόμενο στην τριγωνοπλατειακή παρέα.
- Νέο αίμα, ξεκίνησαν ορεξάτοι, νέοι άνθρωποι και μάλιστα νεότεροι απ΄ τους προηγούμενους, οι οποίοι και κουρασμένοι έδειχναν πια και είχαν κουράσει.
- Οι καινούργιοι με άλλες ιδέες. Η αλλαγή, έτσι κι αλλιώς, είναι καλό πράγμα...
Ζ.
Σε άνθιση
* ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ μα και πολιτισμός ανθίζουν στη Λάρισα παλαιόθεν. Ενδεικτικά τα δημοσιεύματα της ‘’Ελευθερίας’’, από το 1932, σχεδόν έναν αιώνα πριν, που ανασύρει ο φωτοθηκάριος Γ. Γρ.
Ο χθεσινός ἀγὼν Πελασγιώτιδος – Δήμητρας, ἔληξε με τὰς ὁμάδας ἰσοπάλους και το τέλος τοῦ ἀγώνος τὰς εὗρεν χωρἰς τὰ ἔχουν σημειώση οὐδὲν τέρμα. Τούτο οφείλεται στην τρομερά έλλειψιν σοὺτ ἀπό ἀμφότερα τὰ ἐπιθετικά συγκροτήματα, ἐνώ πολλές φορές ἡ ἐπίθεσις τῆς Πελασγιώτιδος έφερε τὴν μπάλλα μὲ πολύ καλούς συνδυασμούς μπροστὰ στὸ ἀντίπαλο τέρμα.
Η Πελασγιώτις χθὲς ἀναμφισβήτητα έπαιξε ανώτερο παιγνίδι ἀπὸ τὴν ἀντίπαλόν της. Είχε οπισθοφύλακας πολύ καλούς, τὸ ἀριστερό χάφ Παπαχρήστου υπέροχο. Καὶ τὴν ἐπίθεσίν της συνδυασμένην καὶ ζωηρή.
Ενώ ή Δήμητρα, ἐὰν ἀφαιρέση κανείς τὸν Ελευθεριάδην, τὸν Χατζάκην καὶ πρὸ παντὸς τὸν Καζακίδην, παρουσιάσθη πολύ ασύνδετη, όχι ζωηρή.
* * *
* Ο ‘Αμπατζόγλου εξενευρίσθη άρκετὰ καὶ δὲν μπόρεσε να συνδυάση τὴν ἐπίθεσιν καὶ πρὸ παντός δεν ετροφοδότησε καθόλου τον Χατζάκην, ενώ απεναντίας όλα τα ανοίγματα ἦσαν πρὸς τὸν ἀριστερὸ ἐξτρέμ, ὁ ὁποῖος δὲν ἔπαιξε καθόλου καλά. Άλλο σφάλμα της Δήμητρας ἦτο καὶ ἡ ἔλλειψις παικτῶν, οἱ ὁποῖοι να κατορθώσουν να κτυπήσουν καλά τὁ φάουλ. Ο Σεντερχάφ της όπως τὰ χτυπούσε, τὰ ἔστελνε πάντοτε στα πόδια τῶν ἀντιπάλων των στρωτά.
Καθ’ όλον σχεδὸν τὸν ἀγώνα ή Πελασγιώτις εκράτησε τὴν ὑπεροχήν καὶ ἠπείλησε πολὺ ἐπικινδύνως τὴν ἀντίπαλόν της, ἡ ὁποία δὲν θὰ ἀπέφευγε την ήτταν ἐὰν δὲν ἦταν ὁ Κοζανίδης καὶ ἐάν, τὸ σπουδαιότερον, οι κυνηγοί της ήσαν αποτελεσματικοί. Η Δήμητρα χωρίς να περιορισθῇ εις αμυντικό παιγνίδι, εξαπέλυσεν άρκετάς καθόδους ἐπικινδύνους, τὰς ὁποίας όμως έματαίωνε ὁ ὀπισθοφύλαξ Κοντός.
* * *
* ΤΗΝ ίδια εποχή και δραστήριος Όμιλος Διανοουμένων εν Λαρίση: Σήμερον Κυριακὴν, 11ην π. μ. ώραν, πραγματοποιείται ἡ τρίτη Διάλεξις του Ομίλου Διανοουμένων καὶ Φιλοτέχνων τῆς πόλεώς μας ὑπό τοῦ Γυμνασιάρχου κ. Αντ. Παπαοικονόμου με θέμα «Η Γένεσις του Δράματος στην Αρχαιότητα», εἰς τὴν αἴθουσαν τοῦ «Πανελληνίου» με ελευθέραν εἴσοδον.
Ζ.
Χαζός ήταν;
* ΠΟΛΥ ψύχραιμοι και προσγειωμένοι οι Λαρισαίοι, τα συζητούσαν χθες στην παρέα.
- Γιατρέ, νομίζω ότι είμαι σκύλος...
- Ηρέμησε αγαπητέ μου. Από πότε νιώθετε έτσι;
- Από κουτάβι.
* * *
* - ΣΗΜΕΡΑ παιδιά βρήκα πάρκινγκ ακριβώς έξω από το γραφείο. Άφησα το αυτοκίνητο και γύρισα σπίτι με ταξί. Χαζός είμαι να ψάχνω πάλι αύριο πού θα παρκάρω;
* * *
* - ΝΑ σε πληγώσω;
- Όχι, δεν θα το ήθελα...
- Κεγασμένα δηλαδή;
Ζ.
Τζόγος
* ΣΗΜΕΙΑ των καιρών, ανέφερε ο Λαρισαίος, σχολιάζοντας την πλημμυρίδα των διαφημίσεων με τα επίσημα ‘’στοιχηματζίδικα’’, υπό την ευλογία του κράτους.
- Ακούς εκεί, ακόμη και με διασκευή του Λουκιανού, ‘’Στις ρουλέτες λέμε ναι... Και στο πόκερ λέμε ναι...’’
- Κι εμείς, όχι λέμε στους ψεύτες, όχι και στους υποκριτές...
Ζ.
Αρχηγός
* - ΗΡΘΕ μια μέρα στο μαγαζί ένας υψηλόβαθμος αξιωματικός, επιβλητικός, με τη στολή του, το πηλήκιο και τα γαλόνια...
Ο νεαρός Λαρισαίος επαγγελματίας διηγούνταν το πραγματικό περιστατικό, αναφέροντας ότι του ζήτησε ως πελάτης κάτι, αλλά μετά δίσταζε να το αγοράσει.
- Θα πρέπει να συνεννοηθώ πρώτα με τον Αρχηγό, εξήγησε κι έφυγε.
Εντυπωσιάστηκε και συνάμα παραξενεύτηκε ο καταστηματάρχης, θα συνεννοηθεί άραγε με τον Αρχηγό ΑΤΑ ή μήπως με τον ίδιο τον Φλώρο, αναρωτήθηκε, υπάρχει ιεραρχία στο στράτευμα, σκέφτηκε.
* * *
* ΤΗΝ άλλη μέρα ο στρατιωτικός επανήλθε, το απόγευμα με πολιτικά, μαζί και η γυναίκα του. Ψώνισαν αυτό που είχε δει και φεύγοντας έκλεισε το μάτι στον νεαρό.
- Ο Αρχηγός, που λέγαμε...
Ζ.
Σε καλή μεριά
* ΑΥΤΗ είναι πετυχημένη τετραετία... Παρά τις αλλεπάλληλες κρίσεις που βιώνει η ανθρωπότητα, με την πανδημία, τους μεγάλους πολέμους και την κλιματική κρίση. Η επίσημη έκθεση, που δόθηκε στη δημοσιότητα στο περιθώριο της καθιερωμένης ετήσιας συνάντησης της ελίτ της υφηλίου στο Νταβός καταγράφει διεύρυνση του οικονομικού χάσματος που χωρίζει τους μεγιστάνες και τη συντριπτική πλειονότητα των απλών ανθρώπων.
Ίλον Μασκ, Μπερνάρ Αρνό, Τζεφ Μπέζος, Λάρι Έλισον και Μαρκ Ζάκερμπεργκ, οι πέντε πλουσιότεροι άνθρωποι του κόσμου δηλαδή, από τις αρχές του 2020, υπερδιπλασίασαν τον πλούτο τους και από τα 400 δισ. δολάρια έφτασαν στα 870 δισ. δολάρια. Λογικά από κάποιους τα πήραν. Στην ίδια περίοδο, σχεδόν πέντε δισεκατομμύρια άνθρωποι ή το φτωχότερο 60% του παγκόσμιου πληθυσμού, είδαν τον συνολικό τους πλούτο να συρρικνώνεται σε πραγματικούς όρους κατά 0,2%. Ως γνωστόν οι πολλοί τον έναν τον σώζουν. (Επίσης, προβλέπεται πως ο πρώτος τρισεκατομμυριούχος θα αναδυθεί το πολύ σε 10 χρόνια.)
Ζ.
Ξηγημένη...
* Ο Γιάννης, Λαρισαίος οικογενειάρχης, περνάει οδηγώντας από τη μεγάλη Γέφυρα, όταν βλέπει τη Μαρία, την παράνομη φιλενάδα του, έτοιμη να πηδήξει απ’ το παραπέτο. Πατά απότομα φρένο, της φωνάζει.
- Μαρία, τι στο καλό κάνεις;
Γυρνάει εκείνη και με ένα δάκρυ να κυλά στο μάγουλο του αποκαλύπτει.
- Γεια σου Γιάννη. Είμαι έγκυος στο παιδί σου και τώρα πρέπει να αυτοκτονήσω, δεν γίνεται αλλιώς...
Ο Γιάννης αισθάνεται έναν κόμπο στον λαιμό ακούγοντάς το αυτό, ωστόσο διατηρεί την ψυχραιμία του.
- Μαρία μου... Όχι μόνο είσαι σούπερ φλογερή γυναίκα, αλλά είσαι και πολύ ξηγημένη. (Και πατάει γκάζι κουνώντας της το χέρι.)
Ζ.

 

-------

MIXALAKHS.jpg* ΜΕ τους συμβούλους της αντιπολίτευσης συζητά εντόνως ο Περιφερειάρχης. Τον Τρικαλινό Χρ. Μιχαλάκη πάντως φαίνεται ότι τον έσκασε.
Ζ.

 

 

NOSOKOMEIA.jpg* ΙΔΙΑΙΤΕΡΩΣ αιχμηρή η παρέμβαση της Ε. Λιακούλη στη Βουλή, προς τον αρμόδιο υπουργό, για την υποστελέχωση των νοσοκομείων της Λάρισας. Συντονισμένη με την υπερκείμενη εικόνα που με πιο έντονο τρόπο αποτυπώνει την κυβερνητική πολιτική στον τομέα της δημόσιας Υγείας.
Ζ.

 

DEH.jpg* ΠΟΛΥ ρομαντικός... Την ιδέα βέβαια του την έδωσε η ΔΕΗ. Για την ακρίβεια του την επέβαλλε.
Ζ.

 

 

EGGONOS.jpg* ΦΟΥΛ βάζελος ο Φ.Τ. κατάφερε και βρήκε ειδικό φορμάκι για τον νεογέννητο εγγονό του.
Ζ.

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
DEREE 2-4-24
ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑ ΤΕΝΝΙΣ JUNIOR 2024
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass