ΨIΘΥΡΙΣΤΑ ΚΑΙ... ΑΛΛΑ

Δημοσίευση: 18 Ιαν 2024 17:21
* ΣΤΙΣ επίσημες εκδηλώσεις πλέον Double Kellas, πατήρ και υιός, ο βουλευτής κι ο αντιδήμαρχος. * ΣΤΙΣ επίσημες εκδηλώσεις πλέον Double Kellas, πατήρ και υιός, ο βουλευτής κι ο αντιδήμαρχος.

Να γλιτώσεις
* - ΕΙΝΑΙ που ξημερώνει και αργά, σάρκαζε χθες ο Λαρισαίος με τα παράξενα παιχνίδια του καιρού και του δήθεν χειμώνα.
- Κι έτσι δεν μπορείς να πας νωρίς για δουλειά, μη σε πιάσει η ζέστη…
- Δηλαδή άμα είχε μεγαλύτερη μέρα και άρα περισσότερες ώρες ήλιο, θα είχαμε μίνι καύσωνα;
Ζ.
Εορτάζοντες
* ΗΜΕΡΑ για τον Μέγα Αθανάσιο σήμερα. Και γιορτάζει για πρώτη φορά ως δήμαρχος ο Θανάσης Μαμάκος, ο οποίος θα δεχθεί τις ευχές των Λαρισαίων στο γραφείο του. Το ίδιο και στο Δημαρχείο Κιλελέρ και ο Θανάσης Νασιακόπουλος, δέκατη φορά αυτός ως δήμαρχος.
***
* ΧΘΕΣ πάλι, γιόρταζε σε Αγιά και Μελιβοία ο από αμνημονεύτων χρόνων δήμαρχος Γκουντάρας, ως Αντώνης, ενώ πριν λίγες μέρες ο Φαρσαλινός Ιορδάνης-Μάκης Εσκίογλου. Μέσα σ’ ένα δεκαήμερο έχουν την ονομαστική τους εορτή η πλειοψηφία των Λαρισαίων αυτοδιοικητικών. Γέμισε ο τόπος γλυκά, λουλούδια κι ευχές.
Ζ.
Στα τιμόνια
* ΜΠΟΡΕΙ να μην κατάφερε να εκλεγεί στο Δημοτικό Συμβούλιο, παίζοντας εκτός έδρας ανάμεσα σε τόσους νεοδημοκράτες, ωστόσο εκτιμήθηκε η προσφορά της Κατερίνας Κόσσυβα στην παράταξη που κέρδισε τη Δημαρχία. Ως η εξ αριστερών μεταγραφή στο ψηφοδέλτιο, από την πρώην ΔΗΜΑΡ. Ο Θαν. Μαμάκος, που εξ οφίτσιο είναι πρόεδρος της Δημοτικής Πινακοθήκης, όρισε τη Λαρισαία εκπαιδευτικό αντιπρόεδρό της και άρα τιμονιέρη στον Οργανισμό. (Είναι και κουλτουριάρηδες αυτοί οι αριστεροί, μια χαρά ταίριαξε.)
***
* ΑΝΑΛΟΓΩΣ, όπως είχε προαναγγελθεί, αντιπρόεδρος στη ΔΕΥΑΛ ορίζεται ο Κ. Αργυρόπουλος, που θα είναι ο νέος ισχυρός άνδρας στην πολύ μεγάλη δημοτική επιχείρηση. Διαδεχόμενος τον Δημ. Μαβίδη, ο οποίος ορίστηκε από την παράταξη Καλογιάννη ως εκπρόσωπός της στη νέα διοίκηση. Το ίδιο και η Άννυ Ψάρρα, μέχρι τώρα αντιπρόεδρος της Πινακοθήκης θα συνεχίσει ως μέλος του Δ. Σ. Η κτηθείσα εμπειρία τους δεν θα πάει χαμένη, αξιοποιείται. Λογικά και από τους διαδόχους τους.
***
* ΠΑΡΟΜΟΙΩΣ και στο «Θεσσαλικό Θέατρο» όπου ορίζεται πρόεδρος ο Φώτης Τζατζάκης, ο οποίος θα συνεργαστεί με τον αντιδήμαρχο Πολιτισμού, τον Θωμά Ρετσιάνη, που ορίστηκε και αναπληρωτής του, αλλά και με την προκάτοχό του, την Ρίτα Απρίλη, που θα εκπροσωπεί την αντιπολίτευση στη νέα διοίκηση. Μέλος του Δ. Σ. του «Θεσσαλικού», από την πλειοψηφία και ο Θαν. Δρυστέλλας, και χρόνια πολλά σήμερα, το καθιερωμένο μεγάλο πάρτι του θα είναι αλλιώς φέτος, ο οποίος περισσότερο στον Αθλητισμό ταιριάζει, ωστόσο θα δοκιμάσει τώρα και στον Πολιτισμό.
***
* ΩΣ δάσκαλος, ο παλιός, ο Αντώνης Πράπας, και χρόνια πολλά για χθες, ορίστηκε πρόεδρος στη Σχολική Επιτροπή Α’θμιας Εκπαίδευσης. Ενώ ο νέος, ο Χρ. Αγορίτσας, ως καθηγητής, αναλαμβάνει πρόεδρος στη Σχολική Επιτροπή Β’θμιας. Πήραν κι αυτοί πόστα τελικά, στα οποία αμφότεροι θα συνεργαστούν με τον αντιδήμαρχο Παιδείας Ηρ. Γερογιώκα.
Ζ.
Ομοϊδεάτες
* ΤΡΕΙΣ Λαρισαίοι γαλάζιοι βουλευτές, τρεις δρόμοι στο ίδιο κόμμα. Ο Μ. Χαρακόπουλος θα είναι λέει από εκείνους που θα πουν ξεκάθαρο «όχι» στην ψηφοφορία, μαζί με τον Αντώνη Σαμαρά, παρότι δεν είναι «σαμαρικός». «Το παιδί έχει δικαίωμα να μεγαλώσει σε οικογένεια με πατέρα και μητέρα», δήλωσε παραμένοντας στην άρνησή του και μετά το εσωκομματικό σεμινάριο, «δεν αλλάζω άποψη, όπως τα πουκάμισα, όπως κάνουν άλλοι». Τι να εννοεί, τι να εννοεί… Θα φανεί σύντομα αν είχε τοπικό χαρακτήρα η απαξιωτική αυτή αναφορά περί «αλλαξοπουκαμισάδων».
***
* ΣΥΜΦΩΝΑ με τα αθηναϊκά ρεπορτάζ στη ΝΔ, ο Χρ. Κέλλας συγκαταλέγεται μεταξύ όσων «εμφανίζονται αντίθετοι και που θα αποφασίσουν τις επόμενες ημέρες, ίσως και λίγο πριν την ψηφοφορία στη Βουλή, αν θα καταψηφίσουν ή θα αποδεχτούν τη διέξοδο που έδωσε ο Κυρ. Μητσοτάκης για αποχή». Ο Λαρισαίος βουλευτής είχε εκφράσει δημοσίως την αντίθεσή του όταν τον φώναξε ο Μητροπολίτης για να συζητήσουν το θέμα.
***
* ΚΑΙ «μεταξύ των βουλευτών που αμφιταλαντεύονται» συμπεριλαμβάνουν και τον Χρ. Καπετάνο. Όχι όμως και τον Λευτ. Αυγενάκη άρα γιατί τον Λαρισαίο; Κακώς μάλλον καθότι αυτοί οι δύο πάνε πακέτο. Ο Σαρακατσάνος κι ο Κρητικός αντάμα. (Και κάπως έτσι οι τρεις ομοϊδεάτες, πόσο ομοϊδεάτες δηλαδή, καλύπτουν και τις τρεις δυνατότητες που τους παρέχονται στην υπόθεση.)
Ζ.
Μπερδέματα
* ΣΕ μπερδεμένες καταστάσεις οι νεαρές Λαρισαίες.
- Ο φίλος μου θέλει να πνίξουμε το κουνέλι αλλά εγώ είναι φιλόζωη, τι να κάνω; (Και δεν ήταν και ξανθιά…)
***
* - ΟΙ άντρες είναι σαν το χιόνι, κορίτσια. Δεν ξέρεις πότε θα έρθει, πόσους πόντους θα είναι και πόσο θα διαρκέσει.
***
* - ΚΟΙΜΗΘΗΚΑ με τον άντρα μου τρεις φορές αυτή την εβδομάδα.
- Α, εγώ μόνο μία.
- Μα εσύ δεν είσαι παντρεμένη.
- Σόρι, νόμιζα ότι μιλούσαμε για τον δικό σου άντρα.
Ζ.
Διαφημίσεις
* Η αγορά της Λάρισας προ αιώνος, δραστηριότητες που αποτυπώνονται σε διαφημίσεις στην «Ελευθερία» του 1932, που εντόπισε ο φωτοθηκάριος Γ. Γρ.
Νέον Καφεζυθεστιατόριον «Παυσίλυπον, Δ. Αρμένου και Γ. Προκοπούλου (Παρά τόν Σιδ. Σταθμόν πρώην κ. Λαμπροπούλου). Ήνοιξε πρὸ ἡμερῶν τὰς πύλας του τὸ νέον παρὰ τὸν σταθμὸν τῶν Κρατ. Σιδηροδρόμων καφεζυθεστιατόριον ὑπὸ τὴν διεύθυνσιν τῶν φιλοπροόδων Δ. Αρμένου και Γ. Προκοπούλου. Εν αὐτῷ θὰ εὐρητε φαγητά της ώρας, ζύθον φιάλης καὶ ποτήρι καὶ γενικῶς ἄκραν περιποίησιν ἐκ μέρους τοῦ προσωπικού. Το Κέντρον διανυκτερεύον δίδει καὶ πατσιᾶν ἀρίστης ποιότητος. Εἶναι τὸ μόνον Κέντρον ποὺ παρασκευάζει τα φαγητὰ μὲ ἀγνὰ ὑλικὰ καὶ με τιμές προσιτὰς. Μία επίσκεψις ἀρκεῖ.
***
* ΝΕΟΝ κομμωτήριον κυριών και δεσποινίδων. Ήνοιξεν ἀπὸ τῆς σήμερον τὰς πύλας του νέον Ευρωπαϊκώτατον κομμωτήριον κυριῶν καὶ δεσποινίδων, ἐν τῇ ὁδῷ Μ. ‘Αλεξάνδρου καὶ παρὰ τὸ Φωτογραφείον τοῦ κ. Δαφνοπούλου, ὑπὸ τὴν διεύθυνσιν τῆς δίδος Κατίνας Επ. Θωμά. Εργασθείσης ἐπὶ σειρὰν ἐτῶν εἰς τὰ καλλίτερα κομμωτήρια τῶν ᾿Αθηνῶν καὶ τῆς Θεσσαλονίκης. Αι πλέον ιδιότροποι κυρίαι καὶ δεσποινίδες θὰ εὕρουν ἀπὸ σήμερον τὴν καλλιτέραν κομμώτριαν. Εργασία επιμελημένη καὶ εἰς τιμὰς πολύ λογικάς. Μία επίσκεψις ἀρκεῖ νὰ πείσῃ κάθε κυρίαν καὶ δεσποινίδα.
***
* ΤΟ αλησμόνητο ἐκλεκτό Σιγαρέττο τῆς παλαιᾶς καλῆς ἐποχῆς «ΑΛΦΑ», εὑρίσκεται εἰς τὴν εὐχάριστον θέσιν νά ἀνακοινώσει εἰς ὅλους τοὺς καπνιστάς ὅτι ἀνακαινισθὲν καὶ πλουτισθὲν μὲ τὰ καλύτερα χαρμάνια ἐκ τῶν καλυτέρων καπνών Αγρινίου, τίθεται ἐκ νέου εἰς τὴν διάθεσίν των καὶ ὑπόσχεται νὰ ἱκανοποιήσῃ κάθε ἐκλεκτό γοῦστο καὶ νὰ ἀποβῇ καὶ πάλιν ὁ ἀπαραίτητος καλὸς σύντροφός των.
Τα συνήθη μεγάλα κυτία τῶν 22 και 18 δρ. 11.
Τα μισά κυτία πλακέ των 11 δρ. 5.60
Άπαντα Εσωτερικὡς μὲ αλουμινόχαρτον καὶ σιγαρόχαρτον ἄνευ νίτρου ὡς ἡ ἐσώκλειστος βεβαίωσις τοῦ Κρατικού Χημείου.
Ζητήσατε τα εἰς ὅλα τὰ Καπνοπωλεία.
Ζ.
Μπάρμπ-άδ-εκιου
* ΕΙΧΑΝ τις ιδέες τους οι νεαροί Λαρισαίοι.
Τα ψησίματα τα κάνουν συνήθως οι μπαρμπάδες, γι’ αυτό τα λένε μπάρμπεκιου.
***
* - ΤΑ κινητά, εκτός από λειτουργία πτήσης θα πρέπει να έχουν και λειτουργία μεθυσμένου. Θα βοηθούσε πολύ…
***
* - ΤΙ θες και τα σκαλίζεις τώρα μωρέ;
- Ο κηπουρός είμαι.
***
* - Ο Άγιος Αντώνιος, που λέτε, μέρα που είναι σήμερα, διάβασα ότι ασκητεύοντας έμεινε 25 χρόνια χωρίς να πλυθεί. Έχω καναδυό γνωστούς λοιπόν που βρίσκονται στα πρόθυρα της αγιοποίησης.
Ζ.
Με τη γιατρό
* ΠΟΛΥ γνωστός στη Λάρισα ο αντιπτέραχος Δημοσθένης Γρηγοριάδης που ανέλαβε χθες Αρχηγός ΓΕΑ καθώς είχε υπηρετήσει επί πενταετία στο ΑΤΑ, έφτασε και υπαρχηγός του. Η σχέση του όμως με την πόλη είναι ακόμη πιο στενή. Αφού έχει παντρευτεί με τη γνωστή γιατρό Δήμητρα Παππά, πρόεδρο τα τελευταία χρόνια του Κέντρου Κοινωνικής Πρόνοιας «Αριστέας». Η οποία έλαμπε χθες στην τελετή παράδοσης- παραλαβής του νέου Αρχηγού, που έλαβε χώρα στη Σχολή Ικάρων.
Ζ.
«Λαρισαίος»
* ΜΕ σύζυγο μεν εκ Τρικάλων, ο πρώην διοικητής 1ης Στρατιάς Δημόκριτος Ζερβάκης, όπως γράφτηκε χθες σε σχόλιο, με αφορμή τον επίσης Δημόκριτο νέο διοικητή Κωνσταντάκο, όμως ο Κρητικός διαμένει μονίμως στη Λάρισα, η οποία αποδεικνύεται άλλη μια φορά ελκυστική, όπως συνέβη ως τώρα με αμέτρητους απόστρατους, οι οποίοι παραμένουν ως μόνιμοι κάτοικοι και μετά. Να αναμένεται δηλαδή τώρα να εγκατασταθεί κι ο αποστρατευθείς Αρχηγός Κ. Φλώρος, οποίος μεγάλωσε κιόλας στην πόλη ως μαθητής;
Ο στρατηγός Ζερβάκης πάντως, εκκλησιάζεται τακτικά στην ενορία του, στον Άγιο Αθανάσιο, ενώ είναι και δραστήριο μέλος της Φωτοθήκης, εμφανίζεται δε συχνά σε εκδηλώσεις τοπικών οργανώσεων, π.χ. σ’ αυτή των Λαρισαίων Κυπρίων, καθώς εθήτευσε και κάμποσα χρόνια διοικητής στο νησί της Αφροδίτης.
Ζ.
Να σιγουρευτεί;
* ΕΙΧΑΝ πάει βόλτα σε μια φάρμα ο Λαρισαίος με το παιδί.
- Μπαμπά; Γιατί περνάς πάνω κάτω τα χέρια σου στα πόδια, στα καπούλια και το στήθος του αλόγου;
- Γιατί θέλω να σιγουρευτώ πριν το αγοράσω ότι είναι υγιές και σε καλή κατάσταση.
- Μπαμπά; Νομίζω ότι ο δάσκαλός μου τού πιάνου θέλει να αγοράσει τη μαμά.
Ζ.
ΦΟΔΣΑ...
*Ο Δήμαρχος Λαρισαίων Θανάσης Μαμάκος, κατά πληροφορίες, ετοιμάζεται να διαδεχθεί σε μια ακόμα προεδρία τον απερχόμενο δήμαρχο Αποστόλη Καλογιάννη.
Και αυτή είναι η προεδρία στον Ενιαίο Σύνδεσμο Διαχείρισης Στερεών Αποβλήτων Δήμων και Κοινοτήτων Ν. Λάρισας (ΦΟΔΣΑ) που έχει ως μέλη του τους επτά Καλλικρατικούς Δήμους του Ν. Λάρισας και διοικείται από τον Πρόεδρο, το 39μελές Διοικητικό Συμβούλιο και την 5μελή Εκτελεστική Επιτροπή.
Σ.Κ.

 

---------

FARSALA.jpg* ΤΥΧΕΡΗ στη βασιλόπιτα του Δημοτικού Συμβουλίου Φαρσάλων αναδείχθηκε η αντιδήμαρχος Πρασίνου Χριστίνα Αγγελουσοπούλου, η οποία δέχθηκε ευχές και δώρο ένα στυλό από τον πρόεδρο του Δ.Σ. Παναγιώτη Μακρυγιάννη.
Πάντα τυχερή!
Γ.Γ.

 

RAMPA.jpg* ΣΥΧΝΑ πυκνά αποκλεισμένη η ράμπα αναπήρων στο πεζοδρόμιο της Κουμουνδούρου, μπροστά στο 4ο Δημοτικό. Όπως και άλλες δηλαδή σε άλλα σημεία, η ασυνειδησία περισσεύει. Όχι όμως και από επαγγελματίες οδηγούς υπηρεσιακών οχημάτων, όπως το εικονιζόμενο, αυτό είναι αχαρακτήριστο. Τι θα πει «έχουμε δουλειά εμείς, βιαζόμαστε...». Κι ο δάσκαλος με το καροτσάκι που πηγαινοέρχεται στο σχολείο, δεν έχει δηλαδή;
Ζ.

 

TSARITSANH.jpg* ΝΕΟΣ επιτελάρχης στο Αρχηγείο της Ελληνικής Αστυνομία ανέλαβε ο Τσαριτσανιώτης Αστέριος Μαντζώκας που με χθεσινή του ανάρτηση σε μέσο κοινωνικής δικτύωσης δείχνει πόσο επιρροή είχε η καταγωγή του στη διαμόρφωση της επαγγελματικής του καριέρας.  
Γράφει χαρακτηριστικά συνοδεύοντας το κείμενό του και από τη συγκεκριμένη φωτογραφία: «Τσαριτσάνη... η γενέτειρά μου... μέρος μοναδικό και ξεχωριστό... με ισχυρή επιρροή στη διαμόρφωση της ταυτότητάς μου και των αξιών μου στην πορεία της ζωής μου!!! Αγαπημένη μου γενέτειρα, σ’ ευχαριστώ!!!»
Σ.Κ.

 

 

BARKA.jpg* «ΑΤΡΑΞΙΟΝ» έχει γίνει η κόκκινη βάρκα, πάνω στη θέση «Κόκκινα βράχια», σε παραλία του Πολυδενδρίου του Δήμου Αγιάς. Το πώς βρέθηκε εκεί, είναι άγνωστο. Το σίγουρο είναι ότι έχει εγκαταλειφθεί σε αυτή τα θέση εδώ και χρόνια.

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
DEREE 2-4-24
ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑ ΤΕΝΝΙΣ JUNIOR 2024
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass