ΨIΘΥΡΙΣΤΑ ΚΑΙ... ΑΛΛΑ

Δημοσίευση: 19 Ιαν 2024 15:10
* ΓΙΟΡΤΙΝΗ η χθεσινή ημέρα για τον δήμαρχο, Θανάση Μαμάκο, που δέχθηκε πρωί-απόγευμα τις ευχές των αρχών, φορέων, συλλόγων και εκατοντάδων Λαρισαίων. Ξεχωριστή στιγμή οι ευχές των συνεργατών του αντιδημάρχων που σε ηλεκτρονικές εποχές του επιφύλαξαν δώρο μια …πένα. Με αυτή ξεκινάμε το έργο μας… ακούστηκε να σχολιάζει ο Δήμαρχος, με τα χαμόγελα της παρέας να περισσεύουν… * ΓΙΟΡΤΙΝΗ η χθεσινή ημέρα για τον δήμαρχο, Θανάση Μαμάκο, που δέχθηκε πρωί-απόγευμα τις ευχές των αρχών, φορέων, συλλόγων και εκατοντάδων Λαρισαίων. Ξεχωριστή στιγμή οι ευχές των συνεργατών του αντιδημάρχων που σε ηλεκτρονικές εποχές του επιφύλαξαν δώρο μια …πένα. Με αυτή ξεκινάμε το έργο μας… ακούστηκε να σχολιάζει ο Δήμαρχος, με τα χαμόγελα της παρέας να περισσεύουν…

Παραδοξότητες
* - ΠΑΕΙ, ο καιρός τρελάθηκε, σχολίαζε ο Λαρισαίος.

Δεν έλεγε τόσο για την παράδοξη καλοκαιρία, την παρατεινόμενη άνοιξη μες στον χειμώνα, αλλά για την προβλεπόμενη ραγδαία ανατροπή.
- Από τους 20 βαθμούς κατευθείαν στα λευκά, σε μια μέρα στα χιόνια;
Ζ.

Αμέσως
* - ΚΑΙ μόνο η αλλαγή Υπουργού ήταν αρκετή ώστε να προχωρήσει αμέσως η Αστυνομία σε συλλήψεις για συμβόλαια θανάτου των γκάγκστερς που έγιναν πέρυσι ή πρόπερσι;
Παραξενεύονταν στη συντροφιά των Λαρισαίων με τη χθεσινή είδηση.
- Και δύο μόλις μέρες αμέσως μετά την αλλαγή της ηγεσίας της ΕΛ.ΑΣ…
- Τις φύλαγαν, άραγε, για δώρο σ’ αυτούς που ανέλαβαν; Να έγινε κάτι άλλο; Σύμπτωση δεν δείχνει…
- Άμα βοηθάνε τόσο, ας γίνονται διαρκώς αλλαγές υπουργών…
Ζ.

Στην Υπηρεσία
* «ΝΑ ταξιδεύει το καράβι της Υποδιεύθυνσης με τιμόνι τον Ιησού, ιστίο την Παναγία και κωπηλάτες όλους τους Αγίους της Θεσσαλίας. Ένα τέτοιο καράβι ακόμη και σε κύματα αν πέσει, θα οδηγηθεί σε απάνεμο λιμάνι…». Άμα είναι ευσεβής χριστιανή η άλλη, έτσι εύχεται στους συναδέλφους της στην κοπή της πίτας της Υπηρεσίας της Περιφέρειας Θεσσαλίας. Πραγματικά πρωτότυπο. Εκφράζοντας την αισιοδοξία της ότι με «εργατικότητα, δημιουργική και αποτελεσματική συνεργασία και πίστη στις ριζωμένες πατρογονικές αρχές μας θα τα καταφέρουμε. Περισσότερα έργα και λιγότερα λόγια ζητάω από όλους μας…», συμπληρώνει, επανερχόμενη στα εγκόσμια. «Εύχομαι από καρδιάς σε όλες και όλους καλή χρονιά, με υγεία, ευδαιμονία, προσωπική και οικογενειακή γαλήνη, πρόοδο και το Πρωτάθλημα ο ΠΑΟ». (Σύλλογος μεγάλος, δεν υπάρχει άλλος…).
Ζ.

Στο 50%
* ΕΠΑΙΖΑΝ Παναθηναϊκός-Ολυμπιακός για το Κύπελλο και σχολίαζαν μετά οι Λαρισαίοι.
- Να κι ένα ματς που ο διαιτητής δεν φάνηκε καθόλου, σαν να μην υπήρξε, κανένα φάουλ, δεν έκανε ο ίδιος…
- Ε, αφού το ματς δεν ενδιέφερε την ΑΕΚ…
- Σάμπως φάνηκαν οι δύο ομάδες των αιωνίων; Ανύπαρκτες, πόνεσαν τα ματάκια μας…
* * *
* ΣΤΟ άλλο παιχνίδι, όπου η ΑΕΚ αποκλείστηκε από τον Άρη.
- Προερχόταν από τραυματισμό ο αρειανός τερματοφύλακας, ο Κουέστα, δεν ήταν λέει έτοιμος στο 100%...
- Α, γι’ αυτό έπιασε μόνο 2 πέναλτι, τα μισά απ’ όσα του χτύπησαν…
Ζ.

Ως συνήθως
* ΠΡΟΣΠΑΘΟΥΣΕ να χαλαρώσει το κλίμα ο Λαρισαίος Συριζαίος.
- Τι θέλει ο Πολάκης και πλακώνεται; Μπορεί απλώς να περιμένει λιγάκι. Ώσπου ο Κασσελάκης ν’ αλλάξει γνώμη. Δεν έχει ούτε τόσο λίγη υπομονή;
Ζ.

Πιγκουίνος;
* ΣΤΟΝ ρυθμό της εποχής τα φαγανά παιδιά της Λάρισας.
- Πήγες πουθενά τα Χριστούγεννα;
- Βεβαίως, από το «λαρτζ» στο «έξτρα λαρτζ».
* * *
* - ΩΡΑΙΟ τατουάζ, τι είναι, πιγκουίνος;
- Όχι χελιδόνι, αλλά πήρα λίγα κιλά από πέρυσι.
* * *
* - ΟΙ αρκούδες λέει όταν ξυπνάνε από τη χειμερία νάρκη είναι στα μισά κιλά τους. Ορίστε, δεν είμαστε χοντροί, ύπνος μας λείπει.
Ζ.

Στην ψηφοφορία
* ΟΜΑΛΑ εξελίχθηκε η πρώτη ψηφοφορία στο νέο Περιφερειακό Συμβούλιο, για την εκλογή των 9 εκπροσώπων στην Ένωση Περιφερειών. Η κατανομή τους στις τέσσερις παρατάξεις ακολούθησε το σύστημα 5-2-1-1. Βέβαια, στην ΕΝ.ΠΕ. η Θεσσαλία θα στείλει κι άλλους 13 εκπροσώπους, εξ οφίτσιο. Τον Περιφερειάρχη και τους 12 αντιπεριφερειάρχες που έχει εκείνος ορίσει.
* * *
* ΟΣΟ για την προαναφερθείσα ψηφοφορία, μια μικρή παρασπονδία, άγνωστο αν και τι υπόστρωμα μπορεί να έχει. Η νέα πρόεδρος του Περιφερειακού Συμβουλίου, η Χρύσα Τσαγανού, που είχε εκλεγεί ομοφώνως από το Σώμα, έλαβε για την ΕΝ.ΠΕ. 26 σταυρούς, από τους 27 παρόντες της παράταξής της. Όπου οι υπόλοιποι τέσσερις εκλεγέντες πήραν 9-10 σταυρούς, όπως μάλλον θα είχε προσυμφωνηθεί εσωπαραταξικά, και 3-4 σταυρούς οι επιλαχόντες, που επίσης χρειάζονται.
- Ποιος να την έριξε τη Βολιώτισσα πρόεδρο;
- Ποιος να ξέρει… Πάντως, τα συνηθίζουν αυτά οι Βολιώτες μεταξύ τους, έχουν τις έχθρες τους...
Ζ.

Κατάληψη=Τηλεκπαίδευση
*ΜΕ κατάληψη στο 7ο ΕΠΑΛ Λάρισας ξεκίνησε χθες η μέρα, έληξε όμως άμεσα. Στην «Ε» τηλεφώνησε μια μητέρα για να διαμαρτυρηθεί ότι οι μαθητές περίμεναν, αλλά έλειπαν οι καθηγητές. Η διευκρίνιση απαραίτητη από τον διευθυντή Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης, Νίκο Ζέρβα, ο οποίος λέει ότι κάθε φορά που γίνεται κατάληψη, άμεσα δίνεται οδηγία για τηλεκπαίδευση. Το γνωρίζουν και οι καθηγητές και οι μαθητές. «Πολλοί μαθητές έρχονται από χωριά, δεν γίνεται να επιστρέψουν στο σχολείο, επειδή η κατάληψη λήγει μετά από 2 ώρες. Οι οδηγίες του Υπουργείου Παιδείας λένε τηλεκπαίδευση και αυτό εφαρμόζεται».
Έτσι έχει η κατάσταση πια…
Ν.Π.

Μέχρι τα 200
* ΠΡΙΝ από είκοσι χρόνια ήξερα κάποιον που τον έλεγαν Τζίγκινς και ζούσε υγιεινά. Κάθε πρωί έκανε μια βουτιά σε παγωμένο νερό. Έλεγε ότι έτσι άνοιγαν οι πόροι του. Μετά έκανε ένα ζεστό μπάνιο. Έλεγε ότι έτσι έκλειναν οι πόροι του. Είχε φτάσει σε σημείο να ανοιγοκλείνει τους πόρους του όποτε ήθελε. Πριν ντυθεί το πρωί, ο Τζίγκινς στεκόταν για μισή ώρα και έπαιρνε ανάσες μπροστά σ’ ένα ανοιχτό παράθυρο. Έλεγε ότι έτσι άνοιγαν τα πνευμόνια του. Φυσικά, θα μπορούσε να πετύχει το ίδιο αποτέλεσμα και σ’ ένα μαγαζί με παπούτσια αν δεν του έκανε το νούμερο, αλλά τουλάχιστον έτσι γλίτωνε το βάσανο - και τι είναι άλλωστε μισή ώρα; («Πώς να ζήσετε μέχρι τα 200», τιτλοφορεί το πόνημα που συνέγραψε πάνω από έναν αιώνα πριν, το 1910, ο Αγγλοκαναδός Στίβεν Λίκοκ, ο οποίος είχε ανακηρυχθεί τότε ο πιο αστείος άνθρωπος της δεκαετίας).
* * *
* ΚΑΙ συνεχίζει, επίκαιρος, διαχρονικός: Μόλις φορούσε το φανελάκι του, ο Τζίγκινς κρεμόταν από κάτι μονόζυγα, όπως κρέμονται τα σκυλιά στα χάμουρα των αλόγων, κι έκανε έλξεις. Έκανε έλξεις από μπροστά, από πίσω και ανάποδα. Θα μπορούσε να πιάσει δουλειά σαν σκύλος οπουδήποτε. Όλον του τον καιρό με τέτοια πράγματα τον περνούσε.
Τα απογεύματα, στο δωμάτιό του, σήκωνε σιδερένιες μπάρες, μπάλες κανονιών και βάρη με χειρολαβή και κρεμόταν απ’ το ταβάνι με τα δόντια. Τα σίδερα που κοπανιούνταν κάτω ακούγονταν από ένα χιλιόμετρο μακριά. Κι αυτό, επίσης, του άρεσε. Το μισό του βράδυ το περνούσε πηδώντας πάνω κάτω μες στο δωμάτιό του. Έλεγε ότι έτσι καθάριζε το μυαλό του. Όταν το μυαλό του καθάριζε εντελώς, έπεφτε στο κρεβάτι του και κοιμόταν. Και μόλις ξυπνούσε άρχιζε πάλι να το καθαρίζει.
Τώρα ο Τζίγκινς έχει πεθάνει. Ήταν, βέβαια, πρωτοπόρος στο είδος του, αλλά το γεγονός ότι πέθανε πρόωρα σηκώνοντας βάρη δεν έχει αποτρέψει στο ελάχιστο μια ολόκληρη γενιά νεαρών που ακολουθούν το παράδειγμά του. Τους έχει καταλάβει το Σύνδρομο της Υγείας.
Ζ.

Κύριε Προφανέ…
* ΚΑΙ απορίες είχαν και λύσεις έβρισκαν οι νεαροί Λαρισαίοι.
- Άστα να πάνε ρε συ… Η γυναίκα μου με παράτησε κι έφυγε.
- Υπάρχουν και χειρότερα, η δικιά μου γύρισε.
* * *
* - ΜΑ σε όλες την πέφτεις;
- Δεν έχω καλή ισορροπία βρε μωρό μου…
* * *
* - ΜΙΛΑΜΕ τόση ώρα καλέ και δεν μου έχεις πει τ’ όνομά σου…
- Προφανώς επειδή νομίζω ότι είσαι λίγο χαζούλα…
- Προφανέ, χάρηκα. Εμένα, Μαρία με λένε.
Ζ.

Στη Β’/θμια
* ΛΑΘΟΣ εκ παραδρομής στη σχετική αναφορά στην εφημερίδα. Από το Δημοτικό Συμβούλιο ορίστηκε στη Β’/θμια Σχολική Επιτροπή, ως μέλος και εκπρόσωπος της αντιπολιτευόμενης «Συμπαράταξης» και η εκπαιδευτικός Μίνα Λίταινα, η διευθύντρια του 2ου Λυκείου.
Ζ.

Συμμορφώνονται
* «ΑΝ σκεφτεί κανείς ότι όταν το Μαξίμου ξεκίνησε να μετράει αποχές και «όχι» στο νομοσχέδιο για τον γάμο τον ομόφυλων ζευγαριών, το μέτρημα είχε φτάσει στο 50, ενώ κορυφώθηκε ακόμη και στο 70 και τώρα ο ίδιος αριθμός κινείται περίπου στους 20 βουλευτές, είναι σαφές ότι ο «μπαμπούλας» του ανασχηματισμού απέδωσε τα μέγιστα για τον Κυριάκο Μητσοτάκη», αναφέρει το «matrix24.gr» από την Αθήνα, με προφανή αντανάκλαση και στη Λάρισα: Ενώ, δηλαδή, ουδέποτε συνεργάτες του Πρωθυπουργού συνέδεσαν τα δύο θέματα και δεν υπονοήθηκε καν ότι ο Κυριάκος Μητσοτάκης θα προγράψει τους «αντάρτες» από τους μελλοντικούς του σχεδιασμούς, η πραγματικότητα είναι ότι, όπως όλα δείχνουν, το πήραν από μόνοι τους το μήνυμα. Και να σκεφτεί κανείς ότι ανασχηματισμός πριν τις ευρωεκλογές δεν προβλέπεται… (Κάτι τέτοια λένε και στον περίγυρο τοπικών βουλευτικών γραφείων).
Ζ.

Στο μασάζ
* ΤΗΝ αντίδραση βουλευτή του κόμματος μετά το φροντιστήριο για τον «γάμο» περιέγραφε χθες Λαρισαίος νεοδημοκράτης.
- Σταμάτα το μασάζ, με γαργαλάς.
Ζ.

Η διαφωνούσα
* ΣΤΗΝ «εντολή» του Νίκου Ανδρουλάκη προς τους βουλευτές του, να επισημαίνουν ότι ο γάμος των ομοφύλων είναι προγραμματική θέση του κόμματος και σε ό,τι αφορά την τεκνοθεσία, το θέμα πρέπει να αντιμετωπίζεται με γνώμονα τα δικαιώματα των παιδιών, αναφέρεται το αθηναϊκό ρεπορτάζ ΠΑΣΟΚ στο «euro2day.gr»… Ένας μεγάλος αριθμός τυχόν διαρροών, πάντως, θα κοστίσουν στο κόμμα την εικόνα της σύγχρονης-μεταρρυθμιστικής δύναμης.
Σύμφωνα με πηγές, ο αριθμός των βουλευτών που θέλουν να καταψηφίσουν ή να απέχουν από την ψηφοφορία «δεν ξεπερνά τους δέκα». Δηλαδή το ένα τρίτο της δύναμής του στη Βουλή. Σε ιδιαίτερα δύσκολη θέση βρίσκεται η διαφωνούσα γραμματέας της Κ.Ο. Ευαγγελία Λιακούλη, καθώς εάν δεν ακολουθήσει τη θέση του κόμματος, θα πρέπει να παραιτηθεί από το αξίωμα... (Στη Λάρισα, όμως, ξέρουν ότι αυτό δεν πρόκειται να συμβεί).
Ζ.

Λόγω ηλικίας
* ΤΕΣΣΕΡΙΣ ναυαγοί, ηλικίας 20, 30, 40 και 60 ετών, βρίσκονται κάμποσο καιρό σε ένα ερημονήσι. Και σε απόσταση αναπνοής σε ένα άλλο νησί βλέπουν μια μέρα τέσσερα καταπληκτικά φωτομοντέλα.
- Γρήγορα να κολυμπήσουμε, να πάμε απέναντι στα κορίτσια, φωνάζει ο εικοσάχρονος.
- Καλά, μη βιάζεσαι και τόσο, τον καθησυχάζει ο έμπειρος στις τεχνικές κατάκτησης τριαντάρης.
- Εγώ λέω να κατασκευάσουμε μία σχεδία, προτείνει ο μεθοδικός σαραντάχρονος.
Και τότε παρεμβαίνει ο εξηντάρης.
- Για σταθείτε βρε παιδιά... Γιατί να τα κάνουμε όλα αυτά; Αφού και από εδώ βλέπουμε μια χαρά.
Ζ.

Πώς να της το πει
* - ΛΥΠΑΜΑΙ, αλλά οι εξετάσεις σας δείχνουν ότι είστε στείρος.
Κακά νέα για τον Λαρισαίο έδειξαν οι εξετάσεις του. Συντετριμμένος ο άνθρωπος.
- Ωχ γιατρέ... Και ποιος την ακούει τώρα τη γυναίκα μου όταν της πω ότι δεν είμαι εγώ ο πατέρας των παιδιών μας...
Ζ.

Εις βάθος
* - ΑΝ το μούσι πρόδιδε σοφία, οι κατσίκες θα ήταν προφήτες...
Είχαν αρχίσει τις εμβαθύνσεις πάλι στην παρέα των Λαρισαίων. Και τις εκβαθύνσεις.
***
* -ΠΑΝΕΜΟΡΦΟΣ ποταμός ο Πηνδειός πάντως.
-Μήπως εννοείς ο Πηνειός;
-Κι εγώ έτσι τον ήξερα, αλλά μου είπανε έχει λέει κάπου ένα δέλτα...
***
* - ΔΕΝ έχω ποτέ πρόβλημα όταν είμαι μόνος μου, άρα δεν είμαι εγώ το πρόβλημα.
Ζ.

 

 

PANEL.jpg

*ΠΑΝΕΛ λέει σε πρωινάδικο πριν πενήντα χρόνια. Πάν’ αυτά, δεν μπόρεσαν να ανταγωνιστούν την τηλεόραση.
Ζ.

 

 

KOURETAS_PINAKAS.jpg

*ΤΗΝ κλήρωση για τα ημιτελικά διενεργούν ο νέος Περιφερειάρχης κι ο πρώην Αντιπεριφερειάρχης; Μπα… Απλώς διαλογή ψηφοδελτίων για την ανάδειξη αντιπροσώπων…
Ζ.

 

 

DENTRO.jpg

*ΕΚΑΝΕ τη σύγκριση η Λαρισαία για να περιγράψει την αδικία της ζωής.
Ζ.

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
DEREE 2-4-24
ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑ ΤΕΝΝΙΣ JUNIOR 2024
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass