Ψιθυριστά και ΑΛΛΑ

Δημοσίευση: 21 Ιαν 2024 17:30
* Η ποδοσφαιρική ομάδα 8Χ8 του Θανάση Μαμάκου έκανε την εμφάνισή της στη γιορτή του Δημάρχου. Θα παίζει μπάλα σε «νέο γήπεδο» που είναι το Δημαρχείο Λάρισας.  Την αποτελούν οι: Γιάννης Παπαγεωργίου, Βασίλης Ευθμίου, Μπάμπης Γιοντζής, Θάνος Δασταμάνης, Γρηγόρης Γαζέτας, Δημήτρης Παπαδόπουλος. Μοναδικός απών από τη φωτογραφία, ο Παύλος Παυλίδης, ο οποίος έφθασε αργότερα.  Σ.Κ. * Η ποδοσφαιρική ομάδα 8Χ8 του Θανάση Μαμάκου έκανε την εμφάνισή της στη γιορτή του Δημάρχου. Θα παίζει μπάλα σε «νέο γήπεδο» που είναι το Δημαρχείο Λάρισας. Την αποτελούν οι: Γιάννης Παπαγεωργίου, Βασίλης Ευθμίου, Μπάμπης Γιοντζής, Θάνος Δασταμάνης, Γρηγόρης Γαζέτας, Δημήτρης Παπαδόπουλος. Μοναδικός απών από τη φωτογραφία, ο Παύλος Παυλίδης, ο οποίος έφθασε αργότερα. Σ.Κ.

Δεν είναι…
* ΚΑΝΕΝΑΣ δεν συζητά φέτος για Αλκυονίδες. Μπορεί οι μέρες του Γενάρη να είναι ζεστές με τις λιακάδες τους, αλλά δεν ταιριάζουν με το σύνηθες ξάνοιγμα του καιρού τέτοια εποχή. Όσο για τις αλκυόνες, μάλλον μπερδεύονται απ’ την καλοκαιρία, ζημιά τους κάνει. Να, έρχεται λένε τώρα ραγδαία επιδείνωση, άγριος χειμώνας μεσ’ τον χειμώνα.
Ζ.

Λεφτά στη μέση
* ΤΗΝ απορία του εξέφραζε ο Λαρισαίος στην παρέα, μετά και τις διαδηλώσεις των φοιτητών και αυτή την εβδομάδα.
- Αυτοί που τάσσονταν με πάθος υπέρ της ελάχιστης βάσης εισαγωγής ώστε να μην περνάνε στο Πανεπιστήμιο εκείνοι έγραφαν 5, τώρα ετοιμάζονται να πουλήσουν πτυχία σε όσους δεν γράφουν καν 5, αλλά έχουν 5 δεκαχίλιαρα διαθέσιμα.
***
* Ο άλλος από δίπλα συνεισέφερε στη συζήτηση με μια ακόμη αντίφαση.
-Παιδεία, ιδιωτική. Υγεία, ιδιωτική. Τράπεζα, ιδιωτική. Χρέος, δημόσιο…
Ζ.

Μισή ωρίτσα
* ΕΙΧΕ κεφάκια ο συνοικιακός Λαρισαίος ψιλικατζής.
-Τι σου χρωστάω;
- Τριάντα λεπτά κάνει…
- Ωχ, έχω εικοσάρικο, θα σου πάρω τα ψιλά…
- Δεν πειράζει, μείνε εδώ μισή ωρίτσα. Για παρέα. Τριάντα λεπτά σου είπα πως μου χρωστάς.
Ζ.

Υπερήλικας
* -ΤΟΝ βλέπεις αυτόν τον υπερηχογράφο; Ξέρεις τι ηλικία έχει; Σχεδόν ίσα με σένα είναι…
Ο γιατρός στο Πανεπιστημιακό ρωτούσε τον σαραντάχρονο Λαρισαίο ασθενή, μετά την εξέταση που του είχε κάνει, ήταν και το αποτέλεσμα καλό…
-Είναι από τον αρχικό εξοπλισμό, του εξηγούσε, από τότε που ξεκίνησε να λειτουργεί το νοσοκομείο. Για εξοπλισμός είναι αρχαίος…
Παλιόφερνε το μηχάνημα. Με οθόνη σαν τις παλιές ασπρόμαυρες τηλεοράσεις 17 ιντσών.
- Σκυλί όμως γιατρέ, δουλεύει ακόμα…
- Αφού δεν αγοράζουν άλλο… Και νάταν μόνο αυτό…
***
* ΙΔΕΑ προς διοικητές και αρμόδιους: Ας κάνουν το Νοσοκομείο και Μουσείο. Να μαθαίνουν οι νέοι γιατροί με τι δούλευαν οι παλιότεροι συνάδελφοί τους. Άλλωστε με τα ίδια θα δουλεύουν κι αυτοί.
Τι να σου κάνουν όμως κι οι διοικητές… Αφού για την επιδιωκόμενη ανανέωση της θητείας τους θα κριθούν από την εξοικονόμηση που θα πετύχουν κι όχι από την αναβάθμιση των νοσοκομείων.
Ζ.

Εντός ελέγχου
* ΤΙΣ δικές τους προσεγγίσεις είχαν οι νεαρές Λαρισαίες.
- Άντε παράτα με, του είπα. Και με παράτησε. Ό,τι θέλω τον κάνω τελικά.
***
* - ΝΑ σε ρωτήσω, νιώθεις ότι σε ελέγχει η γυναίκα σου;
-Όχι γιατρέ, δεν το νιώθει.
***
* - ΜΟΥ την πέφτει ένας πενηντάρης. Μου τον χαλάτε σε δύο εικοσιπεντάρηδες παρακαλώ;
***
* - ΔΥΣΚΟΛΟΣ ο έγγαμος βίος παιδιά. Ρωτήστε και τον άντρα μου αν δεν το πιστεύετε…
Ζ.
Λάρσα, Λάρσα…
* «ΚΑΤΩ από τις στάχτες», το αυτοβιογραφικό-ιστορικό βιβλίο του Μίμη Ανδρουλάκη, με πολλά και ενδιαφέροντα απ’ το ατίθασο και τόσο πληθωρικό παιδί του ΚΚΕ, ναι βέβαια, πρώην ΚΚΕ, σκέψεις και γεγονότα, απόψεις και ιστορίες, με πρόσωπα και καταστάσεις, σ’ ένα διαρκές χρονικό πηγαινέλα, ένα εκκρεμές ιστοριών με ταλάντωση σαράντα ετών. Να και καναδυό τοπικές πινελιές. Είναι 1984 προεκλογική περίοδος για τις ευρωεκλογές:
… πέρασα από το Κάστρο στον Πλαταμώνα για να πάρω τον Κωστή Μοσκώφ από το εξοχικό αρχοντικό του, καθώς θα ήμασταν μαζί ομιλητές στη Λάρισα. Με υποδέχθηκε με την όμορφη Πόπη, τη μελαχρινή σύζυγό του. Ο Κωστής ήταν σπάνιο φαινόμενο σημαντικού διανοούμενου, από την πλούσια κι εμβληματική οικογένεια των Μοσκώφ της Θεσσαλονίκης, ο οποίος εντάχθηκε στο ΚΚΕ. Καπνεργοστάσιο, Μέγαρο, ακίνητα, σινεμά και ο γιος κομμουνιστής. Στη δικτατορία στήριξε οικονομικά τις πρώτες ομάδες της ΚΝΕ στην πόλη (Γ. Μπετσιμέα, Β. Δεμουρτζίδη, Μ. Σπυριδάκη, κ.ά.). Ο βίος και η φιλοσοφία του βρίσκονταν σε απόλυτο συγχρονισμό.
Οι Λαρισαίοι μας πίεσαν να πεταχτούμε μεσημεριάτικα για μια τσιπουροσύναξη κι έτσι κάναμε το μοιραίο λάθος. Κέρασμα στο κέρασμα, μαζεύτηκε κόσμος, οι ψητές καραβίδες του γλυκού νερού ήταν πηγμένες στο αλάτι, όπως κι όλοι οι μεζέδες… Έτσι λοιπόν, πιωμένοι και κυρίως διψασμένοι, κάναμε μια πολύ θερμή συγκέντρωση σε μια μέρα με καύσωνα και μπουρίνια στα ορεινά. Οι Λαρισαίοι απορούσαν που κάθε τόσο πίναμε νερό να σβήσουμε τη φωτιά στα σωθικά μας.
***
* ΑΦΟΥ ολοκληρώθηκε η συγκέντρωσή μας, πέρασαν δημοσιογράφοι που συνόδευαν τον Ευάγγελο Αβέρωφ στην προεκλογική του ομιλία στα Τρίκαλα και μας αφηγήθηκαν ένα αδιανόητο περιστατικό. Ο αρχηγός της Νέας Δημοκρατίας μιλούσε από το μπαλκόνι στην κεντρική πλατεία, όταν ξέσπασε μπουρίνι. Αστραπές, βροντές, χαλαζόπτωση. Ο κόσμος άδειασε την πλατεία, κατέφυγε κάτω από τις τέντες των μαγαζιών, ενώ ο Ευάγγελος συνέχιζε απτόητος το δριμύ κατηγορώ του κατά του Ανδρέα. Στο τέλος στρέφεται στους συνεργάτες του και τους δημοσιογράφους και δηλώνει εμφατικά: «Ποτέ δεν ξανάζησα πιο θερμή συγκέντρωση. Τόσα βεγγαλικά, τόσο πάθος στο χειροκρότημα». Είχε ρετάρει. Καμιά επαφή με την πραγματικότητα. Πέρασε τις αστραπές για βεγγαλικά και τον ήχο της χαλαζόπτωσης για χειροκρότημα. Το πολιτικό του τέλος θα επισφραγιστεί από το αποτέλεσμα των ευρωεκλογών.
Ζ.

Παραίτηση
* Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ της ΔΗΜΤΟ Νέας Δημοκρατίας Τυρνάβου κ. Βασίλης Μάικος, παραιτήθηκε από τη θέση του προέδρου της ΔΗΜΤΟ, προκειμένου να αναλάβει τη θέση του διευθυντή του Πολιτικού Γραφείου του βουλευτή της Νέας Δημοκρατίας Λάρισας κ. Μάξιμου Χαρακόπουλου.Δεδομένα
* «ΠΡΟΧΕΙΡΟΤΗΤΑ και κενά ασφάλειας» εντοπίζουν στο Εθνικό Μητρώο Ζώων Συντροφιάς οι κτηνίατροι της Λάρισας.
Ο πρόεδρος Γ. Λυτροκάπης, καταγγέλλει πως «ο χρήστης, κατά την πρόσβαση στην ηλεκτρονική πλατφόρμα και πληκτρολογώντας στον κωδικό του ζώου συντροφιάς, μόλις τους πρώτους τρεις αριθμούς, εμφανίζεται η λίστα πολλών ακόμη κωδικών που ξεκινούν από αυτούς τους αριθμούς, γεγονός που σημαίνει ότι μπορεί οποιοσδήποτε χρήστης να δει προσωπικά δεδομένα άλλου χρήστη».
Μετά από καταγγελία κτηνιάτρων, το πρόβλημα στην πλατφόρμα διορθώθηκε.
Λ.Κ.

Αν…
* - ΑΝ της πεις πόσο όμορφη είναι, αυτό είναι σεξουαλική παρενόχληση. Αν δεν της πεις τίποτα, αυτό είναι ανδρική αδιαφορία.
Σε διαρκή αδιέξοδα οι νεαροί Λαρισαίοι.
- Αν είσαι αισθηματίας και δακρύζεις σε ρομαντικές ταινίες, τότε είσαι
κλαψιάρης.
- Αν δεν σε επηρεάζουν οι αισθηματικές ταινίες και δεν δακρύζεις, τότε είσαι ένας αδιάφορος και αναίσθητος.
- Αν πάρεις μια απόφαση χωρίς να την ρωτήσεις, τότε είσαι ένας σκληρός φαλλοκράτης. Αν πάρει αυτή μια απόφαση χωρίς να σε ρωτήσει, τότε είναι μια απελευθερωμένη γυναίκα.
***
* - ΑΝ της ζητήσεις να κάνει κάτι που δεν της αρέσει, τότε αυτό είναι ανδρική κυριαρχία. Αν σου ζητήσει εσένα να κάνεις κάτι που δεν σου αρέσει, τότε αυτό είναι απλά μία χάρη.
- Αν ερεθίζεσαι με τις γυναικείες καμπύλες και τα εσώρουχα, τότε είσαι
ανώμαλος. Αν όχι, μάλλον είσαι γκέι.
- Αν θέλεις η γυναίκα να ξυρίζει τα πόδια της και να κρατάει τη γραμμή της, τότε είσαι ένας σεξιστής. Αν δεν σε νοιάζουν αυτά τα πράγματα, τότε δεν είσαι ρομαντικός και αδιαφορείς για τη γυναίκα σου.
***
* - ΑΝ προσπαθείς να κρατιέσαι σε φόρμα, είσαι ματαιόδοξος. Αν όχι, τότε είσαι ένας τεμπελχανάς.
- Αν της πάρεις λουλούδια, σίγουρα κάτι θέλεις και το κρύβεις. Αν όχι, τότε δεν την σκέφτεσαι καθόλου και δεν την αγαπάς πια.
- Αν το θέλεις πολύ συχνά, είσαι υπερσεξουαλικός. Αν όχι, τότε μάλλον πρέπει να υπάρχει κι άλλη. (Άστα να πάνε…)
Ζ.

Συμπληγάδες
* - ΑΝ τυχόν έβγαιναν οι τρεις νεοδημοκράτες βουλευτές υπέρμαχοι του σχεδίου Μητσοτάκη για τα ομόφυλα ζευγάρια, τότε θα προέκυπταν με δημόσιες δηλώσεις τους εναντίον άλλοι πολιτευόμενοι της ΝΔ στη Λάρισα.
Χθες στην παρέα, ο νεοδημοκράτης εξηγούσε την αφωνία των πολιτευτών του κόμματος για το θέμα.
- Δεν τους έχουν αφήσει ζωτικό χώρο οι βουλευτές με τη στάση τους. Έστω κι αν κάποιων είναι επαμφοτερίζουσα…
- Σωστά αλλά τι τραβάνε κι αυτοί… Από τη μια να πρέπει να είναι φρόνιμοι με τις κυβερνητικές επιλογές μπας και προαχθούν κάποιοι σε υφυπουργείο. Από την άλλη, για να συμβεί αυτό πρέπει να συνεχίσουν να εκλέγονται βουλευτές, επομένως να τα έχουν καλά με τους ψηφοφόρους τους, ιδίως με την Εκκλησία…
Ζ.

Εξπρές
* ΣΤΟ τάκα-τάκα ο νέος δήμαρχος Στέλιος Τσικριτσής και οι συνεργάτες του, σε δεκαπέντε μέρες μέσα, έκαναν το απλό στον Τύρναβο.
Σε συνεννόηση με τους ιδιοκτήτες των ακινήτων, ο Δήμος γκρέμισε τα ετοιμόρροπα κτίσματα που αποτελούσαν εστία μόλυνσης και κινδύνων, στον χώρο πίσω από την εκκλησία της Παναγίας Φανερωμένης, απομάκρυναν τα μπάζα, έριξαν και χαλίκι και νάτο, τσουπ ελεύθερο πάρκινγκ για 50 αυτοκίνητα στο επιβαρυμένο κυκλοφοριακά κέντρο, που παίρνει ανάσα.
Ζ.

Αμυγδαλοπαραγωγοί
* ΣΦΟΔΡΑ ενοχλημένοι εμφανίζονται οι αμυγδαλοπαραγωγοί του δήμου Τεμπών από το γεγονός ότι θα απουσιάσουν από τον πίνακα καταβολής των αποζημιώσεων που θα δοθούνε, τέλος του μήνα, σε αμπέλια, βερίκοκα, ροδάκινα και άλλες δενδρώδεις καλλιέργειες. Ακόμη δηλώνουν «κατάφωρα αδικημένοι διότι τα τελευταία χρόνια απουσιάζουν μονίμως από το πρόγραμμα πληρωμών του Υπουργείου, ενώ την ίδια περίοδο, άλλοι συνάδελφοί τους, γειτονικών περιοχών βρίσκουν τον τρόπο να αποζημιωθούν-πληρωθούν. Αναρωτιούνται δε αν συναντήθηκε ο δήμαρχος Τεμπών Γιώργος Μανώλης με το κυβερνητικό κλιμάκιο, το οποίο περιόδευε επί τετραήμερο στη Θεσσαλία και τι είπε. Τα βέλη τους στρέφονται και κατά των βουλευτών του νομού, οι οποίοι δεν ασχολούνται με το πρόβλημα που αντιμετωπίζουν συστηματικά τα τελευταία χρόνια, λόγω κλιματικής κρίσης. «Κάποιοι δε εξ αυτών όχι μόνο δεν βρίσκονται στο πλευρό μας, αλλά κινούνται προβοκατόρικα για την μη συμμετοχή των παραγωγών στα επικείμενα μπλόκα» καταγγέλλει στη στήλη ο Κ.Μ.
Γ.Ρ.

 

 

------

AGROTES.jpg

* ΔΕΝ θα μπορούσε να πάει διαφορετικά η κατάσταση με τους αγρότες. Πλημμύρισαν οι άνθρωποι και δεν μπορούν να σηκώσουν κεφάλι. Σε περιοχές γύρω από τον Παλαμά και την Κάρλα η κατάσταση είναι τραγική. Μα δεν είναι και οι μόνες. Όλα τα δίκια με το μέρος τους τα έχουν οι άνθρωποι, που βγαίνουν στους δρόμους την ερχόμενη Τετάρτη.
«Δε θέλουμε να φύγουμε από τον τόπο μας» λένε, «θέλουμε να συνεχίσουμε να καλλιεργούμε τη γη μας» φωνάζουν.
Κ.Γ.

 

 

KAPETANOS.jpg

* ΔΙΠΛΑ στη νεολαία, μαζί με τη νεολαία και με την ίδια ζωντάνια…
Ο βουλευτής Λάρισας της Ν.Δ. Χρήστος Καπετάνος, χτίζει γερές βάσεις με τη νέα γενιά, η οποία βρίσκει στον Λαρισαίο βουλευτή
ευήκοα ώτα, σε κάθε ανησυχία και προβληματισμό της.
Ο βουλευτής γνωρίζει πολύ καλά τη σημασία να πορεύεσαι ακούγοντας τους νέους, καθώς ουσιαστικά ακούς τη φωνή του μέλλοντος στη χώρα.
Λ.Κ.

 

KOURETAS_MIXALAKHS.jpg

*Ο νέος περιφερειάρχης και ο Τρικαλινός πρώην αντιπεριφερειάρχης, ο Δημ. Κουρέτας κι ο Χρ. Μιχαλάκης, ξεκίνησαν τις χορευτικές φιγούρες.
Ζ.

 

AIR_BUS.jpg

* ΟΛΟΤΑΧΩΣ για ανανέωση του στόλου στα αστικά της Λάρισας, με λεωφορεία τύπου AIR BUS, κυριολεκτικά.
Ζ.

 

AJONIKH.jpg

*- ΕΚΑΝΑΝ αξονική σε μούμια, διάβαζε ο Λαρισαίος την είδηση.
- Φαντάσου πότε είχε κλείσει ραντεβού… (Ήταν το συμπέρασμα του φίλου του.)
Ζ.

 

PATATES.jpg

* ΕΙΠΕ η Λαρισαία στον άντρα της να πάρει ένα κιλό πατάτες, να καθαρίσει τις μισές και να τις βάλει να βράσουν.
Ζ.

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
DEREE 2-4-24
ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑ ΤΕΝΝΙΣ JUNIOR 2024
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass