ΕΛΕΥΘΕΡΙΟΤΗΤΕΣ

Δημοσίευση: 22 Ιαν 2024 18:00
* ΣΤΟ καλό, μην αργήσετε, έχουμε κι εμείς σειρά * ΣΤΟ καλό, μην αργήσετε, έχουμε κι εμείς σειρά

Γράφει ο ΕΛΕΥΘΕΡιός

Χιονιάς
* ΗΡΘΕ κι ο χιονιάς, κι ως συνήθως έκανε πολύ λιγότερο ντόρο απ’ ό,τι οι... μετεωρολόγοι και τα κανάλια. Τι να κάνεις, οι καιροί είναι ανταγωνιστικοί και πρέπει να «πουλήσουν» την «πραμάτεια» τους.

Ο Μητσοτάκης επισπεύδει την κατάθεση του Ν/Σ για τα ομόφυλα (λες και διάβασε την προτροπή που κάναμε την περασμένη εβδομάδα) πριν αυτό γίνει... μείζον εθνικό θέμα.
Φυσικά, η εξέλιξη είναι προβλέψιμη. Όπως συνέβη με τον πολιτικό γάμο, με τις... «σατανικές» ταυτότητες και το «666», με το σύμφωνο συμβίωσης και άλλα ανάλογα, σηκώνεται κουρνιαχτός από την Εκκλησία και τους πιο συντηρητικούς χώρους της χώρας, μετά ψηφίζεται και... ενσωματώνεται στη λειτουργία της κοινωνίας δίχως να μας απασχολεί ιδιαίτερα. Χιλιοπαιγμένο έργο...

Οι ανάγκες της κοινωνίας
* ΣΤΟ τέλος, βέβαια, όλες αυτές οι ρυθμίσεις δικαιώνονται από την ίδια την κοινωνία. Σήμερα, λένε τα στοιχεία της ΕΛΣΤΑΤ, οι πολιτικοί γάμοι στην Ελλάδα είναι σταθερά περισσότεροι από τους θρησκευτικούς.
Για παράδειγμα, το 2020 έγιναν 19.540 πολιτικοί έναντι 11.935 θρησκευτικών, πράγμα αναμενόμενο, καθώς πολλά νέα παιδιά έχουν άμεση ανάγκη γάμου, άλλα για το επίδομα, άλλα για μόρια διορισμού, μεταθέσεων και ένα σωρό άλλα τέτοια.
Χώρια, βέβαια, το... δυσθεώρητο οικονομικό κόστος ενός θρησκευτικού γάμου. Επιπλέον, την ίδια χρονιά, τα Σύμφωνα Συμβίωσης άγγιξαν τα... 9.000 (8.986 συγκεκριμένα), με πρόβλεψη να ξεπεράσουν και αυτά τους θρησκευτικούς γάμους.
Από τα σύμφωνα, αυτά συνάφθηκαν από ομόφυλους ήταν 236, εκ των οποίων 172 αφορούσαν άνδρες και 64 ομόφυλες γυναίκες. Είπατε τίποτις;
Καλές, λοιπόν, οι ιδεολογίες, όμως η κοινωνική πραγματικότητα δεν είναι αυτή που παρουσιάζεται στα οργισμένα συλλαλητήρια των πλατειών.

Δεν ήθελαν;

* ΤΟ ΕΠΟΜΕΝΟ μεγάλο θέμα εν Ελλάδι θα είναι αυτό της λεγόμενης «greekmafia».
Τσιγαράδες, πετρελαιάδες, ρωσσόφονοι εκτελεστές, κλεμμένα τζιπ, καλάσνικοφ και γενικά ο... Θεός να σε φυλάει!
Το ενδιαφέρον είναι πως μόλις ανέλαβε «Προστασίας του Πολίτη» ο Χρυσοχοΐδης, με τους καινούργιους αρχηγούς, άρχισαν οι συλλήψεις. Δηλαδή τι να υποθέσουμε; Ότι οι προηγούμενοι δεν ήθελαν; (Διότι στοιχεία προφανώς είχαν - δεν βρέθηκαν δα μέσα σε δυο μέρες!). Και αν δεν ήθελαν, για ποιον λόγο;

Σουρεάλ

* ΠΑΓΚΟΣΜΙΑ πια η ανησυχία για την επαπειλούμενη επιστροφή Τραμπ...
Από έναν σαν τον Τραμπ όλα τα περιμένεις. Ακόμη και αυτό που είδαμε στην περιοδεία του στο Νιου Χαμσάιρ. Όπου ο μαύρος γραμματέας που τον υποδέχεται και τον προσφωνεί, τον αποθεώνει ως τον πρόεδρο που «θα κλείσει μια για πάντα τα σύνορα της Αμερικής μας στους ξένους».
Ναι, ρατσιστής ο... μαύρος! Πόσο σουρεάλ...

Στο μαντρί
* ΤΕΛΙΚΑ οι Συριζαίοι τα μάζεψαν άπαντες, το ‘μασαν για Σπέτσες και... μαζεύτηκαν στο «κασσελακέικο». Ακόμη και η Ακρίτα που... ποδάριζε σαν μικρό παιδί.
Τεράστιος Αβέρωφ και διαχρονική η ρήση του:
- Πού πάς ορέ όξω απ’ το μαντρί; Δεν τηράς τους λύκους;
(Μέσα όλοι...).

Όνειρα

* ΤΟ βασικό που βγήκε από τις Σπέτσες ήταν το... «ελληνικό όνειρο», η νέα μεγάλη ιδέα που λάνσαρε ο κ. Κασσελάκης, προφανώς επηρεασμένος από το πάλαι ποτέ «αμερικανικό όνειρο».
Και ονειροπόλος ο Στέφανος!
(Μεταξύ μας: Πόσο βολικό όταν δεν έχεις θέσεις, να πετάς κάτι γενικόλογο και πιασάρικο... Δώσε... όνειρα στον λαό και ηγεμόνευε...Τέμπη * ΕΙΝΑΙ η τρίτη φορά μέσα σε λίγα χρόνια που κλείνουν τα Τέμπη. Τη μια για επισκευή της μεγάλης γέφυρας, την άλλη για εκβραχισμούς και τώρα για ένα ακόμα τρίμηνο λόγω έργων ηλεκτρισμού. Και συνήθως τα Τέμπη κλείνουν για πολύ περισσότερο των αρχικών προβλέψεων. Είναι λογικά όλα αυτά για σύγχρονο ευρωπαϊκό κράτος; Για να μη μιλήσουμε για τη γέφυρα της Αγίας Παρασκευής που είναι το απόλυτο παράλογο... Σκέψου ότι το ελληνικό Κράτος του 1960 κατάφερε και την έκτισε.
Το Κράτος του 2024... αδυνατεί να την επισκευάσει. Πόση ξεφτίλα πια...

Ο Μπέος και ο «μπέης»

* ΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΚΑ νέα. Μάλλον ναυάγησε οριστικά η προσπάθεια του Αχιλλέα Μπέου να πουλήσει τον «ΝΠΣ Βόλο» σε Τούρκο... μπέη, δηλαδή στον μεγαλοεπιχειρηματία Ατζούν (του Survivor).
Σύμφωνα με βολιώτικες ιστοσελίδες, λόγος του ναυαγίου είναι πως ο... Τούρκος δεν βρήκε επιχειρηματικό... ενδιαφέρον.
Και η αλήθεια είναι ότι το ποδοσφαιρικό δημιούργημα του Μπέου μπορεί να πήγε καλά από αγωνιστικής απόψεως, πλην, όμως, από φιλάθλους... τσου.
Όσο και να το προσπάθησε ο φουκαράς ο Αχιλλέας, ο Βολιώτης θα είναι εις το διηνεκές είτε Ολυμπιακός είτε Νίκη. Ο «ΝΠΣ» δεν του λέει τίποτε...

Αξιολόγηση

* ΗΡΘΕ το σχετικό... «φιρμάνι» στα σχολεία της χώρας να ξεκινήσει η περιβόητη αξιολόγηση των μόνιμων εκπαιδευτικών, από τον... Ιανουάριο κιόλας. Κουτσά - στραβά, βέβαια, αλλά στο Υπουργείο Παιδείας θεωρούν ότι θα το βελτιώσουν εν καιρώ.
Στην πράξη, βέβαια, παράγεται άλλη μια σημαντική γραφειοκρατία με αμφίβολα αποτελέσματα. Πάντως, όπως πάνε τα πράγματα στα σχολεία, σε λίγο οι καθηγητές δεν θα χρειάζονται επιμόρφωση στο αντικείμενό τους, αλλά μαθήματα... αυτοπροστασίας και πολεμικών τεχνών!

Αλμυρή (1)
* ΜΕΣΑ σε λίγες ημέρες και εντελώς αθόρυβα η τιμή της φέτας, που προτιμά ο καταναλωτής, αυξήθηκε τουλάχιστον ένα ευρώ (π.χ. από 11,40 ευρώ το κιλό, προχθές ανήλθε στα 12,45 το κιλό).
Μιλάμε για τη φέτα που παρασκευάζεται από ντόπιες (σ.σ. και ποιοτικά άριστες) γαλακτοβιομηχανίες, που αγοράζουν το γάλα από δικούς μας κτηνοτρόφους.
Δηλαδή δεν χρειάζεται να περάσουν από την... Ερυθρά θάλασσα για να πει κάποιος ότι δικαιολογείται η αύξηση στην τιμή λόγω του κόστος μεταφοράς. Η αισχροκέρδεια συνεχίζεται και ο καταναλωτής παραμένει απροστάτευτος...
Β.Κ.

Αλμυρή (2)
* ΤΗΝ ίδια ώρα η Κυβέρνηση προσπαθεί με... επικοινωνιακούς όρους να μετριάσει τις αντιδράσεις των πολιτών.
Τη μια πήγε στο μάρκετ ο κ. Σκρέκας, την άλλη ο Πρωθυπουργός, ότι η ακρίβεια είναι εισαγόμενη, να τα βίντεο στο Τικ-Τοκ και από κοντά τα κανάλια να παίζουν ρεπορτάζ από... την Τουρκία για τον πληθωρισμό που τρώει το λαϊκό εισόδημα κ.λπ.
Αλλά με αναρτήσεις στο Facebook δεν... βάφονται αυγά και οι τιμές βασικών ειδών (βρεφικό γάλα, λάδι, φέτας κ.λπ.) όχι μόνο δεν πέφτουν, αλλά συνεχώς αυξάνονται και οι εταιρείες ανακοινώνουν υπερκέρδη, ενώ η χώρα μας βρίσκεται στην κορυφή της μαύρης λίστας με τις ευρωπαϊκές χώρες που έχουν τη μεγαλύτερη ακρίβεια.
Β.Κ.

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
DEREE 2-4-24
ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑ ΤΕΝΝΙΣ JUNIOR 2024
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass