ΨIΘΥΡΙΣΤΑ ΚΑΙ... ΑΛΛΑ

Δημοσίευση: 23 Ιαν 2024 17:11
* ΚΑΙ με τον καθένα χωριστά και με όλους μαζί τους δικούς του, τους βουλευτές και τον Δήμαρχο, χθες στη Λάρισα ο Ν. Δένδιας, κανένας τους παραπονεμένος. Ζ. * ΚΑΙ με τον καθένα χωριστά και με όλους μαζί τους δικούς του, τους βουλευτές και τον Δήμαρχο, χθες στη Λάρισα ο Ν. Δένδιας, κανένας τους παραπονεμένος. Ζ.

Λίγο κρύο
* ΣΤΟ «Άντε να κάνει και λίγο κρύο», που ακούστηκε αυτές τις μέρες, κανένας απ’ όσους το λένε δεν επικεντρώνεται στο «λίγο», με όποια από τις δύο έννοιες, «για λίγο» ή «ελαφρύ κρύο». Τον χειμώνα αναζητούν όλοι. Πούντος όμως;

***
* ΑΛΛΟ παράδοξο: Μείον 20 στα περίχωρα της Φλώρινας χθες, συν 18 στο Καστελλόριζο. Μια κουτσουλιά χώρα, να καλύπτει όλο το καιρικό φάσμα, με σαράντα βαθμούς Κελσίου διαφορά θερμοκρασίας.
Ζ.
Από τη Ρώμη
* Η Λίνα Σουλούκου «έχτισε» ένα μεγάλο όνομα στον Ολυμπιακό, ως γενική διευθύντρια της ομάδας του Πειραιά επί πενταετία, και πέρυσι είχε κάνει το μεγάλο άλμα, αναλαμβάνοντας γενική διευθύντρια στη Ρόμα του Μουρίνιο. Έχει χαρακτηρισθεί διεθνώς ως μία από τις πιο επιδραστικές γυναίκες στο παγκόσμιο ποδόσφαιρο.
Η Λαρισαία δικηγόρος βρέθηκε τώρα στο επίκεντρο της δημοσιότητας στην Ιταλία, καθώς θεωρήθηκε ότι παρότι διευθύνουσα σύμβουλος της Ρόμα, δεν είχε ενημερωθεί για την απόφαση της ιδιοκτησίας της ιταλικής ομάδας να απολύσει τον Ζοζέ Μουρίνιο και να προσλάβει τον Ντε Ρόσι. Προκλήθηκαν λέει εσωτερικοί τριγμοί στο Ολίμπικο. Σύμφωνα με ιταλικά δημοσιεύματα, η CEO της Ρόμα το θεώρησε έλλειψη σεβασμού και τις επόμενες μέρες δεν αποκλείεται να παραιτηθεί από τη θέση, δελεασμένη επίσης από αραβικές προσφορές. (Ο πατέρας της Σωτήρης Σουλούκος, αντιπεριφερειάρχης Αθλητισμού-Πολιτισμού, θα ξέρει σίγουρα περισσότερα).
Ζ.
Διαδοχή
* ΠΑΡΑΙΤΗΘΗΚΕ από διευθυντής του γραφείου του Μ. Χαρακόπουλου ο εκπαιδευτικός Γιώργος Ζυγογιάννης. Όχι, δεν συνέβη κάτι, απλώς έφτασε το πλήρωμα του χρόνου και συνταξιοδοτείται από την Εκπαίδευση, απ’ όπου ήταν αποσπασμένος στο βουλευτικό γραφείο. Βέβαια, «ν’ αλλάξει περπατσιά» ο δάσκαλος, μετά από τόσα πολλά χρόνια, αδύνατον. Δίπλα στον βουλευτή θα συνεχίσει να βρίσκεται.
***
* ΩΣΤΟΣΟ, διευθυντής του γραφείου Χαρακόπουλου αναλαμβάνει ο Τυρναβίτης Βασίλης Μάικος, επίσης εκπαιδευτικός, της νεότερης γενιάς εκείνος, ο οποίος παραιτήθηκε για τον σκοπό αυτόν από πρόεδρος της ΔΗΜΤΟ Νέας Δημοκρατίας Τυρνάβου.
Ζ.
Υπέρ
* «ΕΚΛΕΨΕ την παράσταση ο σύντροφος της Ζωής Κωνσταντοπούλου», έγραψαν στην Αθήνα. Όχι επειδή είναι ηθοποιός, ο Γοννιώτης βουλευτής της «Πλεύσης» και σύντροφος της προέδρου, ο Διαμαντής Καραναστάσης. Στη Βουλή έκλεψε την παράσταση, σύμφωνα με τον Κ.Π., καθώς «ακομπλεξάριστα και με βιωματική ομιλία ξεκαθάρισε ότι βρίσκει πολλά θετικά στο νομοσχέδιο του Υπουργείου Παιδείας για τα Ιδιωτικά Πανεπιστήμια και θα το ψηφίσει. Αναγκάζοντας τον παριστάμενο υπουργό, Κυριάκο Πιερρακάκη, να τον συγχαρεί και για τη στάση του και για την επιχειρηματολογία του. Τελικά είναι βέβαιο ότι κάτι έχει αλλάξει στο κόμμα της Ζωής».
Ζ.
Θεοπάλαβοι
* ΜΠΕΡΔΕΜΑΤΑ με τη γλώσσα για τις Λαρισαίες.
- Έχετε φυσιολογικό ορό;
- Μπα, μόνο κάτι θεοπάλαβους...
***
* - ΓΕΙΑ σας, οδική βοήθεια; Έχω μείνει με τ’ αμάξι στην Εθνική Οδό…
- Τι ύψος;
- Μμμ, 1.60, αλλά δεν με λες και κοντή για Ελληνίδα…
***
* - ΛΟΙΠΟΝ, μανικιούρ έπρεπε να είναι όταν φτιάχνεις τα νύχια σε άντρα, στις γυναίκες θα έπρεπε να το λένε γουμανικιούρ.
***
* - Η κοπέλα μου δεν θέλει καθόλου το σκυλάκι μου, οπότε αναγκαστικά χαρίζεται. Είναι 27 ετών, μελαχρινή, με σπουδές στο εξωτερικό...
Ζ.
Τώρα πια…
* «ΜΗΠΩΣ είναι ευκαιρία να ξαναλειτουργήσουν τα εργοστάσια Ζαχάρεως, που έδιναν ένα καλό εναλλακτικό εισόδημα στους αγρότες; «Εισαγωγές ζάχαρης στην Ελλάδα» ακούγεται σαν κακόγουστο ανέκδοτο. Έως πότε;». Παραξένεψε η ανάρτηση Λαρισαίου, που φιλοδοξεί να κατακτήσει και αξίωμα. «Τι να του πεις τώρα…» αναρωτιέται ο Γ.Μ. Άλλωστε κοντεύει εικοσαετία από τότε που έκλεισε το Ζαχάρεως, ο εξοπλισμός του ξηλώθηκε πολύ σύντομα μετά, δεν είναι ακόμη εκεί το εργοστάσιο, να περιμένει όσους ονειρεύονται περασμένα μεγαλεία.
Ζ.
Εις Υεμένην
* ΠΕΡΙΕΡΓΗ κατάσταση στα 1880, έναν χρόνο πριν την προσάρτηση της Θεσσαλίας. Χαρακτηριστικά τα δημοσιεύματα της εφημερίδας «Θεσσαλία», εκδιδομένης εν Αθήναις, τα οποία προσκομίζει ο φωτοθηκάριος Αχ. Κ.: Δύο νέοι εκ της επαρχίας Χαλκίδος διαμένοντες εν Βώλω, επ’ τη υποψία ότι συνετέλουν εις την αποστολήν εθελοντών εις την Ελλάδα συνελήφθησαν και καθείρχθησαν εις τας Φυλακάς Λαρίσσης. Οι δύο νέοι διέτρεχον τον έσχατον κίνδυνον διότι ουδείς εκ των Ελλήνων προξένων παρουσιάσθη να τους υπερασπισθή. Εάν οι ξένοι πρόξενοι δεν συνηγόρουν υπέρ αυτών, θα εξορίζοντο εις Υεμένην. Αι εν μεθορίοις ελληνικαί αρχαί παρέλαβον επιτέλους αυτούς, αφού οι ταλαίπωροι υπέστησαν ουκ ολίγας θλίψεις εν ταις της Λαρίσσης ειρκταίς.
***
* ΕΠΙΣΗΣ: Αφίκοντο εν Λαρίσση συνοδευόμενοι υπό 25 Κιρκασίων οι εξ Ιωαννίνων βία και αυθαιρεσία τουρκική εξορισθέντες. Το εσπέρας εν μεγίστη μυστικότητι διηύθυναν αυτούς άγνωστον πάλιν πού. Υποτίθεται ότι διηύθυνον αυτούς εις Κωνσταντινούπολιν ή εις Υεμένην. (Εκεί, στους Χούθι, επεκτεινόταν ακόμη η Οθωμανική αυτοκρατορία).
***
* ΑΙ πολεμικαί παρασκευαί της Ελλάδος και η πρόθεσις να καταλάβη διά πάσης θυσίας τας επιδικασθείσας αυτή επαρχίας, απεθάρρυνε καθ’ ολοκληρίαν τους ενταύθα Οθωμανούς. Η δε δημόσιος ασφάλεια εξέλιπεν εντελώς. Προ τριών ημερών, ληστεία έλαβε χώραν εν τη δημοσία οδώ, μεταξύ Λαρίσσης και Βώλου παρά τον Βελεστίνον. Τέσσαρες οθωμανοί κτηματίαι απήχθησαν αιχμάλωτοι υπό ληστών αγνώστων περί τους 30. Άδεται, όμως, ότι διεπράχθη υπό Βλάχων Σαρακατζανέων. (Είδες οι Σαρακατσαναίοι του Βελεστίνου;).
***
* ΚΑΙ το άκρως φεμινιστικόν: Την Τετάρτην της παρελθούσης εβδομάδος αφίκετο εις Λάρισσαν η λησταντάρτις Περιστέρα εκ Σιατίστης ήτις και κατέλυσεν εν τη Μητροπόλει Λαρίσης. Η λησταντάρτις εφόρη φουστανέλαν λεράν, ως και κρεμασμένον γιαταγάνιον, το δε βλέμμα αυτής ήτο λίαν έγχαρες. (Βρε την Περιστέρα…).
Ζ.
Ρομαντικά
* ΚΑΙ όρεξη είχαν και λύσεις δεν έβρισκαν οι νεαρές Λαρισαίες.
- Αν είναι αλήθεια ότι χάνεις κιλά εξαιτίας του άγχους, θα έπρεπε να ήμουν αόρατη.
***
* - ΘΕΣ να βγούμε για φαγητό;
- Κάνω δίαιτα.
- Θες να βγούμε να τρώω μόνο εγώ;
***
* - ΜΟΥ είπε να πάμε έναν ρομαντικό περίπατο, καταλήξαμε σε ταβέρνα με κεμπάπ, όπου ήταν και άλλοι ρομαντικοί.
***
* - ΑΝ ένα μπουκάλι Sprite στο ψυγείο έχει καπάκι από Coca Cola, τότε εξ ορισμού το μπουκάλι περιέχει τσίπουρο.
Ζ.
Συνταρακτικά
* ΜΕ μια συνταρακτική είδηση ξεκίνησε το δελτίο ειδήσεών του μεγάλος τηλεοπτικός σταθμός. Συγκεκριμένα, το δελτίο άνοιξε με το συγκλονιστικό νέο της κρύας εισβολής στα τέλη του Ιανουαρίου, πληροφορεί το Κουλούρι. Ακολούθησαν πλάνα και συνδέσεις με διάφορες περιοχές της χώρας, όπου σημειώθηκαν χιόνια, με τις πληροφορίες να αναφέρουν πως το κρύο θα συνεχιστεί μέχρι και τον Μάρτιο, όταν και θα γλυκάνει ο καιρός μέχρι το καλοκαίρι, όπου θα επικρατήσουν ζέστες. Τα παραπάνω, ωστόσο, ακόμη ερευνώνται από τους έμπειρους ρεπόρτερ και σύντομα το δελτίο ειδήσεων θα επανέλθει με αποκλειστικές πληροφορίες. Δεύτερο θέμα του δελτίου, σύμφωνα με πληροφορίες, το γεγονός πως εξακολουθεί να νυχτώνει νωρίς.
***
* ΕΠΙΠΛΕΟΝ: Στο Νταβός συναντήθηκαν για ακόμα μία χρονιά οι πολιτικοί ηγέτες, στο πλαίσιο του Παγκόσμιου Οικονομικού Φόρουμ, εκεί όπου το «παρών» δίνουν και αρκετοί επιχειρηματίες και μεγιστάνες. Στις επιμέρους συζητήσεις, οι ηγέτες συμφώνησαν με τους δισεκατομμυριούχους, καταλήγοντας πως καλό θα είναι οι φτωχοί να πάψουν να είναι τόσο φτωχοί, κάτι που θα τους ζητηθεί και επίσημα με μια κοινή ανακοίνωση τις επόμενες ημέρες. Ακόμη, συμφωνήθηκε πως καλό θα είναι η κλιματική κρίση να πάψει να αποτελεί πρόβλημα, οι πόλεμοι να μη σκοτώνουν παιδιά και η ρέγγε να πάψει να θεωρείται μουσική.
Ζ.
Αξιολογώντας
* «ΝΑ χρησιμοποιείται όλο το εύρος της περιγραφικής κλίμακας κατά την ατομική αξιολόγηση των εκπαιδευτικών, δηλαδή από «εξαιρετικό», σε «πολύ καλό», σε «ικανοποιητικό» ή σε «μη ικανοποιητικό», ήταν η νουθεσία υψηλόβαθμων στελεχών του Υπουργείου Παιδείας και του ΙΕΠ κατά τη διάρκεια τηλεδιάσκεψης με τους διευθυντές και τους συμβούλους Εκπαίδευσης. Προκλήθηκε εντύπωση στον χώρο των εκπαιδευτικών. Και Λαρισαίος συνδικαλιστής σημείωνε: Διαπιστώθηκε ότι οι περισσότεροι σύμβουλοι Εκπαίδευσης αξιολογούν με «εξαιρετικά». Από την άλλη, είναι γνωστό ότι το σύνολο των νεοδιόριστων έχουν τουλάχιστον ένα μεταπτυχιακό, άρα πώς δεν θα βαθμολογηθούν αλλιώς; Με βάση τον Νόμο Γαβρόγλου προϋπόθεση να διοριστείς είναι η κατοχή μεταπτυχιακών και πτυχίων ξένων γλωσσών.
Φυσικά, όλοι γνωρίζουν ότι ο καλός εκπαιδευτικός φαίνεται μέσα στην τάξη, δεν είναι θέμα μεταπτυχιακών.
***
* ΚΑΙ συνεχίζει: Επίσης, όλα αυτά τα υψηλόβαθμα στελέχη του Υπουργείου είναι πρώην στελέχη του ΠΑΣΟΚ και στο παρελθόν ήταν στα «κάγκελα», με Κυβέρνηση της ΝΔ, για την ατομική αξιολόγηση. Τώρα έγιναν θιασιώτες της και αποδεικνύονται «βασιλικότεροι του βασιλέως». Και οι νουθεσίες τους θα επηρεάσουν αρκετά νέα στελέχη της Εκπαίδευσης, που δεν έχουν την εμπειρία της άσκησης διοίκησης και παράλληλα αρκετοί είναι και ευθυνόφοβοι. Αυτούς, άλλωστε, στόχευαν οι νουθεσίες τους.
Ζ.
Ο του τετάρτου
* - ΜΑΜΑ, ερωτεύτηκα τον Τάκη που μένει στον τέταρτο…
Έκανε τις αποκαλύψεις της η νεαρή Λαρισαία.
- Χαζό είσαι κορίτσι μου; Αυτός θα μπορούσε να είναι πατέρας σου…
- Ο έρωτας χρόνια δεν κοιτά, μαμά…
- Δεν κατάλαβες…
Ζ.

 

----------

 

DENDIAS_MIXAL.jpg* ΕΙΝΑΙ γνωστές οι καλές σχέσεις του υπουργού Εθνικής Άμυνας με τον Τύπο. Και της Λάρισας.
Ζ.

 

AGORASTOSSSS.jpg* ΚΡΑΤΑΕΙ χρόνια, αφού βασίζεται σε γερές βάσεις η φιλία του ΥΠΕΘΑ Ν. Δένδια με τον πρώην περιφερειάρχη Θεσσαλίας, Κ. Αγοραστό. Οι δυο τους βρέθηκαν χθες στη Λάρισα και τα είπαν στο περιθώριο της τελετής παράδοσης-παραλαβής της 1ης Στρατιάς.

 

 

ALKAZAR.jpg* ΠΑΕΙ στο Αλκαζάρ κάθε μέρα για βόλτα με τη σκυλίτσα του, ο Τζ. Μπ. Τους αρέσει πολύ, είναι πολύ όμορφο και το φθινόπωρο και τον χειμώνα. Την περασμένη Παρασκευή ήταν λέει γεμάτο παιδιά, σε εκδρομή σχολείου. Το Σάββατο το πρωί γεμάτο σκουπίδια. Η Καθαριότητα δεν δούλευε, οι μαθητές άφησαν ό,τι τους περίσσευε, οι εκπαιδευτικοί δεν μερίμνησαν. Την επομένη επελήφθη ο ίδιος, γέμισε μία σακούλα με σκουπίδια, αλλά είχε κι άλλα πολλά ακόμα. (Λογικό να στενοχωρηθεί).
Ζ.

 

PARKING1.jpg

* ΝΑ μια θέση πάρκινγκ, χωράει ένα μικρό αυτοκίνητο ακόμα… Τι θα πει δεν θα περνάει πεζός τότε, σάμπως τώρα περνάει. Στην περιοχή Αγ. Νικολάου, λέει ο Λ.Μ., δεν περνάει κουνούπι, πόσο μάλλον καρότσι μητέρας ή ηλικιωμένος. Το αδιαχώρητο από λαμαρίνα παντού. Κι η Δημοτική Αστυνομία πουθενά…
Ζ.PARKINGK2.jpg

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
DEREE 2-4-24
ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑ ΤΕΝΝΙΣ JUNIOR 2024
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass