ΨIΘΥΡΙΣΤΑ ΚΑΙ... ΑΛΛΑ

Δημοσίευση: 27 Μαρ 2024 17:11
* ΠΑΝΕΜΟΡΦΟ γκράφιτι σ’ έναν απρόσωπο τοίχο, κάπου στη Λάρισα, εντόπισε ο φακός του Αχ.Τρ. Με ένα πινέλο και πολύ ταλέντο, αλλάζει η εικόνα. Ζ. * ΠΑΝΕΜΟΡΦΟ γκράφιτι σ’ έναν απρόσωπο τοίχο, κάπου στη Λάρισα, εντόπισε ο φακός του Αχ.Τρ. Με ένα πινέλο και πολύ ταλέντο, αλλάζει η εικόνα. Ζ.

Σιμά κοντά
* ΑΛΛΗ μια βδομάδα χωρίς Δευτέρα, που ξεκίνησε λαμπρά από την Τρίτη. Κι εκεί πάνω που πήγε ο κόσμος να το συνηθίσει, ωπ τα κεφάλια μέσα, τέρμα τα τριήμερα αργίας. Η Ελλάδα όμως ...μόνο λίγο καιρό ξαποσταίνει. Σε ένα μήνα θα κοντεύει το Πάσχα, αργά φέτος όσο πιο αργά γίνεται, για μεγαλύτερη απόλαυση. Και καθώς θα κουμπώσει με την Πρωτομαγιά, σερί αργιών από τη Μ. Παρασκευή μέχρι την πασχαλινή Τετάρτη, ένα γεμάτο πενθήμερο, μια πενταήμερη κανονική, σχεδόν άδεια, μικρή βέβαια. (Εν τω μεταξύ λέει, καθώς κοντεύουν οι μέρες, άρχισε το ξεπάγωμα του Π. Γαϊτάνου.)

* * *
* ΛΕΝΕ βέβαια ότι η επόμενη Δευτέρα δεν είναι αργία. Έτσι λένε, είναι Πρωταπριλιά όμως.
Ζ.
Για την μπάλα
* ΟΛΗ η Ελλάδα καθηλωμένη στις τηλεοράσεις για το ματς της Εθνικής χθες. Την επομένη της εθνικής επετείου. Με την ελπίδα για μια νέα Euro-Παλιγγενεσία. Και τεράστιο στρες, με πιο αγχωμένο απ’ όλους τον σπήκερ. Μετά την παράταση και τα πέναλτι όμως, ήρθε η προσγείωση και το όνειρο αποδείχθηκε εφιάλτης. Άντε, μετά από 4 χρόνια πάλι, καλά να ‘μαστε.
Ζ.
Πολίτης ή
μητροπολίτης;
* ΑΛΛΟ πολίτης κι άλλο μητροπολίτης. Αν μιλούσε ως πολίτης, που επίσης είναι, προφανώς δεν θα υπήρχε ζήτημα, να πει τη γνώμη του, να την υπερασπιστεί, από άμβωνος όμως είναι μητροπολίτης, αλλάζει πολύ.«Δεν έχουμε επισκόπους βουλευτές...», είπε επίσης ο δεσπότης Λαρίσης και Τυρνάβου, θα του ξέφυγε μάλλον. Διότι αν θελήσει κάποιος να εμπλακεί στην κοσμική διοίκηση, γιατί όχι; Απλώς πρέπει να ξυριστεί πρώτα.
* * *
* ΟΠΟΤΕ «πήρε σβάρνα» στο κήρυγμα τον Χρ. Κέλλα, με παραπάνω από εμφανή τη διάθεση να του προκαλέσει πολιτική ζημιά. Οι υπερβολές όμως καμιά φορά φέρνουν και το αντίθετο του επιδιωκομένου αποτέλεσμα. Δυο τους ήταν στη συζήτηση, όταν τον είχε καλέσει στη Μητρόπολη, όπως είχε κάνει και με άλλους βουλευτές τότε παρεμβαίνοντας εντόνως. Και τώρα ο δεσπότης λέει πως άλλα του έχει πει τότε κι άλλα έκανε μετά. Αγνοώντας ότι η πολιτική έχει ζύμωση και δυναμική. Ο βουλευτής είχε εκδώσει μετά τη συνάντηση δημόσια ανακοίνωση, ήξεις αφίξεις, επιφυλακτικός ήταν, να δούμε το νομοσχέδιο και τέτοια. Εν τέλει επικράτησαν αργότερα οι πολιτικές ισορροπίες των ημερών, το γενικότερο κλίμα και ψήφισε υπέρ, συντασσόμενος με την πρόταση Μητσοτάκη. Φαίνεται ότι ο μητροπολίτης θύμωσε πολύ και του το κρατούσε.
* * *
* ΚΑΙ τώρα που κεντρικά η Εκκλησία έδειξε να χαμηλώνει τους τόνους, ο Λαρίσης επιτέθηκε με σφοδρότητα. Την ίδια ημέρα που ο μητροπολίτης στην Καλαμπάκα επέδειξε τη δέουσα ψυχραιμία στην πρωτοφανή επίθεση που δέχτηκε εκεί βουλευτής της ΝΔ, για το ίδιο θέμα από θρησκευτικοπολιτευόμενο, στην κατάθεση στεφάνων. (Τα περί χιλιαστών περιοδικού και εικόνων, που εκτόξευσε ο δεσπότης, δεν επιδέχονται σχολιασμού, ήταν απ’ αυτά τα παραπανίσια που γυρίζουν μπούμερανγκ.)
* * *
* ΟΣΟ για την όποια ζημιά μπορεί να προκληθεί στον Χρ. Κέλλα μεταξύ των Λαρισαίων ψηφοφόρων, οι περισσότεροι εκ των οποίων όμως σκέπτονται, το πώς αλλά και το γιατί, ερμηνεύουν με βάση και άλλα συμβάντα, υπάρχει και το αντίρροπο βάρος. Ο Κυρ. Μητσοτάκης πολύ θα εκτιμήσει τον Λαρισαίο βουλευτή που έβαλε πλάτη στο σχέδιό του, παρά το πιθανό κόστος, ενώ το επιτελείο του και ο Α. Σκέρτσος θα τον λατρέψουν. Το πολιτικό σύστημα εν γένει θα τον υπερασπιστεί.
Ζ.
Αντίφαση
* «ΜΕΡΟΣ της δυτικής όψης του δημοτικού κτιρίου πολλαπλών χρήσεων ΟΥΗΛ, «στολισμένο» από αφίσες αντιπολεμικού περιεχόμενου του ΚΚΕ, οι οποίες βρίσκονται εκεί περισσότερο από δύο εβδομάδες», αναφέρει ο Λαρισαίος Κ.Μ. και δεν είναι κανένας αντιδραστικός: Θα ήταν ενδιαφέρον να πληροφορηθεί ο Λαρισαίος πολίτης για τη θέση της δημοτικής παράταξης «Λαϊκή Συσπείρωση Λάρισας» , η οποία πρόσκειται στο ΚΚΕ, αναφορικά με τη συγκεκριμένη ρύπανση ενός δημοτικού κτιρίου, η οποία αναδεικνύει την αντίφαση, μία δημοτική παράταξη εμμέσως να ρυπαίνει ένα δημοτικό κτίριο.
* * *
* ΚΑΙ συνεχίζει: Όταν υπερασπίζεται κάποιος ένα δημόσιο αγαθό, την ειρήνη, απέναντι στην ασχήμια του πολέμου, δεν είναι απαραίτητο να το κάνει εφαρμόζοντας την ασχήμια της ρύπανσης σε ένα άλλο δημόσιο αγαθό, έστω ήσσονος σημασίας, την εμφάνιση της πόλης. Μην ξεχνάμε ότι την εικόνα αυτή της ρύπανσης αντικρίζουν καθημερινά οι μαθητές των παρακείμενων σχολείων, εθιζόμενοι στην έλλειψη καλαισθησίας και προκαλούμενοι να ρυπαίνουν με τη σειρά τους χωρίς περιορισμούς. Οπωσδήποτε δεν αποτελεί δικαιολογία για τη συγκεκριμένη αφισοκόλληση η προηγηθείσα ρύπανση με γκράφιτι, ούτε ότι ο Δήμος Λαρισαίων αδιαφορεί για την εμφάνιση και την προστασία των κτιρίων του.
* * *
* ΚΑΙ καταλήγει, καλοπροαίρετα: Από τη «Λαϊκή Συσπείρωση Λάρισας», με την ενεργητικότητα των μελών της, θα ήταν αναμενόμενο όχι απλά να μην επιτρέψει την αφισοκόλληση αυτή, αλλά οι επίδοξοι αφισοκολλητές να αναλάβουν τον καθαρισμό της όψης από τα γκράφιτι, περιφρουρώντας ένα δημοτικό κτίριο, δημιουργώντας ένα παράδειγμα και υπόδειγμα.
Ζ.
Πήρε νυφικό
* Ο θεσμός του γάμου και η αντιμετώπισή του από νεαρές Λαρισαίες.
-Γιατί γελάς;
-Διότι ο δικός μου νομίζει πως πήρα το νυφικό για να ντυθώ στο καρναβάλι.
* * *
* - ΜΑΝΑ, πήρα χαλβά Φαρσάλων.
-Να ζήσετε κορίτσι μου.
* * *
* - EΧΩ δεχθεί κι εγώ σεξουαλική παρενόχληση στο παρελθόν.
- Και τι έκανες για να τιμωρηθεί;
- Τον παντρεύτηκα.
Ζ.
Τίνος είναι...
* ΤΟΝ θυμούνται οι Λαρισαίοι τον Γκέρεμι, τον Καμερουνέζο σταρ, πρώην παίκτη της Ρεάλ και της Τσέλσι, τον οποίο είχε φέρει η ΑΕΛ το 2010 και ο οποίος έμεινε μόνο 6 μήνες στην ομάδα αφού δεν είχε αποδώσει τα αναμενόμενα.
Και κάπου εκεί έκλεισε και την καριέρα του στα γήπεδα.
Και τώρα gossip... Θρύλος για το ποδόσφαιρο της χώρας του ο Γκέρεμι Εντζιτάπ, δεύτερος σε συμμετοχές στην Εθνική μαζί με τον Σαμουέλ Ετό, είχε παντρευτεί την Τουκάμ Φοτσό, κόρη δισεκατομμυριούχου κι ο γάμος τους ήταν το κοσμικό γεγονός της χρονιάς στο Καμερούν.
Το 2008 ήρθαν στον κόσμο τα δίδυμα αγόρια τους. Μόνο που όπως αποδείχθηκε προσφάτως, πριν από λίγες ημέρες, με τον πλέον οδυνηρό τρόπο, στον συγκεκριμένο γάμο ήταν όλα ψέματα. Και ο παλαίμαχος ποδοσφαιριστής κατέθεσε τώρα αίτηση διαζυγίου.
* * *
* ΠΟΙΟΙ είναι οι λόγοι για τους οποίους ζητά να χωρίσει από τη σύζυγο του; «Μπορεί τις πρώτες ημέρες του γάμου μας η σύζυγός μου να ήταν γεμάτη καλοσύνη και αγάπη, ωστόσο από την πρώτη στιγμή μου έλεγε ψέματα για τα πάντα με αποκορύφωμα το ότι μου παρουσίασε τα δίδυμα παιδιά που γεννήθηκαν στις 5 Ιουνίου 2008 ως δικά μου...», αναφέρει μεταξύ άλλων στην αίτηση του ο Γκέρεμι και συνεχίζει:
«Μετά από δική μου επιμονή διενεργήσαμε τεστ DNA το οποίο επιβεβαίωσε ότι τα παιδιά ήταν του πρώην συντρόφου της συζύγου μου με τον οποίο είχε ήδη αποκτήσει νωρίτερα μια κόρη και προφανώς συνέχισε να διατηρεί σχέση». (Τίνος είναι βρε γυναίκα τα παιδιά...)
* * *
* Ο δεύτερος λόγος που επικαλείται ο παλαίμαχος άσος έχει να κάνει με το ότι «η Τουκάμ μετατράπηκε σε μια αυτάρεσκη και εριστική σύζυγο καθώς δεν μου επέτρεπε να κοιμόμαστε μαζί κλειδώνοντας την κρεβατοκάμαρα για να μην έχουμε την παραμικρή σεξουαλική επαφή, με αποτέλεσμα να είμαι υποχρεωμένος να κοιμηθώ σε άλλα δωμάτια του σπιτιού. Μάλιστα αναγκάστηκα να μετακομίσω σε άλλο σπίτι όταν η κόρη της με απείλησε ότι θα καλέσει την αστυνομία εάν εμφανιστώ ξανά εκεί, χρησιμοποιώντας υβριστικές και υποτιμητικές αναφορές για το πρόσωπό μου».
Υπάρχει και ένας τρίτος λόγος: καθώς ο Γκέρεμι κατηγορεί τη σύζυγό του ότι δεν σταμάτησε ποτέ να τον ταπεινώνει, να τον περιφρονεί και να τον προσβάλλει με εξευτελιστικούς και συκοφαντικούς χαρακτηρισμούς, φτάνοντας στο σημείο να τον αποκαλέσει δημοσίως: «απατεώνα της κατώτερης τάξης».
(Και στη χώρα έχει ξεκινήσει διάλογος για την ψευδώς αποδιδόμενη πατρότητα και για το πώς μπορεί να επιλυθεί.)
Ζ.
Πιο ψεύτες
* ΕΠΙΣΗΜΑΝΣΕΙΣ με τις δικές τους προσεγγίσεις από Λαρισαίες μιας κάποιας ηλικίας.
- Όχι παιδιά, δεν είναι ο χρόνος ο καλύτερος γιατρός. Να κερδίσεις το Τζόκερ είναι.
* * *
* - ΣΤΑ social media, όλοι είναι πιο επιτυχημένοι από εσένα, πιο όμορφοι, πιο γυμνασμένοι, πιο πλούσιοι, πιο μορφωμένοι, πιο έξυπνοι, πιο εργατικοί, πιο ψεύτες...
* * *
* - ΠΗΓΑ κι έπαιξα Τζόκερ. Διότι 2,5 εκατομμύρια ευρώ είναι που κάνουν τη διαφορά ανάμεσα στο ‘’η τρελή με τις γάτες ‘’ και το ‘’η γνωστή φιλόζωος’’.
Ζ.
Βαγγέληδες
* ΤΟΥ Ευαγγελισμού κι οι Ευάγγελοι εν δράσει... Μπαράζ επαφών είχε αυτές τις ημέρες στον Καναδά ο πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος της ‘’Mytilineos Energy & Metals’’, Ευάγγελος Μυτιληναίος, στο πλαίσιο επένδυσης της εταιρείας του στη χώρα.
Μια επένδυση που ξεπερνά το 1,7 δισ. δολάρια Καναδά για την κατασκευή 5 φωτοβολταϊκών έργων στην περιοχή της Αλμπέρτα.
Ειδικότερα, σε συνάντηση με τους πρωθυπουργούς της Ελλάδας Κυριάκο Μητσοτάκη και του Καναδά Τζάστιν Τριντό στο Τορόντο, είχε τη δυνατότητα να συζητήσει εκτενέστερα την επένδυση. Την ίδια ώρα στην Αθήνα ο πρόεδρος της «Alterego», Ευάγγελος Μαρινάκης, έκανε το δικό του βήμα στο «Βήμα».
Δουλειές είν’ αυτές, μεγάλες δουλειές.
Ζ.
Ας έμενε...
* Ο Λαρισαίος συναντά στον δρόμο την πεθερά του πάνω σ’ ένα ποδήλατο, διηγείται ο Ν.Γ.
- Για πού τόβαλες πεθερούλα μου;
- Λέω να πάω στο νεκροταφείο...
- Ωραία έρχομαι κι εγώ μαζί, να φέρω το ποδήλατο σπίτι.
Ζ.
Παγωτά
* ΑΡΧΙΣΑΝ οι πιτσιρικάδες να μετράνε παγωτά.
Ήδη τα ψυγεία των ζαχαροπλαστείων, των περίπτερων και των ψιλικατζίδικων προμηθεύτηκαν το αγαπημένο καλοκαιρινό γλυκό μικρών και μεγάλων. Επόμενο μέτρημα στα μπάνια στη θάλασσα.
Η κλίμακα καλοπέρασης των παιδικών μας χρόνων καλά κρατά μέχρι σήμερα.
Ν.Π.
Μπλόκο;
* ΝΕΟ μπλόκο ετοιμάζουν οι πλημμυροπαθείς αγρότες της Θεσσαλίας.
Αυτήν τη φορά την Κυριακή 31 Μαρτίου στις εκδηλώσεις για την εξέγερση των αγροτών στο Κιλελέρ.
Περιμετρικά του μνημείου θα παρατάξουν τα τρακτέρ τους και δεν θα επιτρέψουν ομιλίες επισήμων. Μόνον οι αγρότες θα έχουν τον λόγο... λένε.
Ν.Π.
Ώρα
* ΝΑ μην ξεχνιόμαστε, την τελευταία Κυριακή του Μαρτίου η ώρα θα αλλάξει σε θερινή, με τους δείκτες των ρολογιών να πηγαίνουν μπροστά. Συγκεκριμένα, οι δείκτες των ρολογιών μας στις 31 Μαρτίου, στις 3:00 π.μ., θα πρέπει να πάνε μία ώρα μπροστά και να δείξουν 4:00 π.μ.
Εν τω μεταξύ, υποτίθεται ότι το 2019 το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο είχε ψηφίσει υπέρ του τερματισμού της πρακτικής αυτής, της προσαρμογής δηλαδή των ρολογιών κατά μία ώρα την άνοιξη και το φθινόπωρο, από το 2021. Παρόλα αυτά, ακόμη η ώρα αλλά πότε μπροστά, πότε πίσω...
Ν.Π.

-------------

ASTHENEIS.jpg* ΑΣΘΕΝΕΙΣ περιμένουν να φωτογραφηθούν με τον υπουργό Άδωνη πριν το απογευματινό χειρουργείο.
Z.

 

 

AMFOREAS.jpg

* ΝΑ κινητοποιηθεί το ελληνικό κράτος και να αποτρέψει τη δημοπρασία του εικονιζόμενου Αμφορέα ζητά ο Ελληνοαμερικανός (με καταγωγή από Νίκαια) Αχιλλέας Λιγγέρας. Σύμφωνα με τον Αχ. Λιγγέρα «η συλλογή των αρχαίων ελληνικών θησαυρών που περιέχει και τον συγκεκριμένο Αμφορέα ανήκει σε έναν Γερμανό συλλέκτη. Όμως το ελληνικό κράτος μπορεί να σταματήσει τη δημοπρασία με νομικά περιοριστικά μέτρα και να τον διεκδικήσει.
Ο Αμφορέας με τα υπόλοιπα αρχαιολογικά έργα τέχνης ανήκουν de facto στην Ελλάδα και πουθενά αλλού, γιατί είναι μέρος της ελληνικής κληρονομιάς. Τελευταία πολλά αρχαία έργα τέχνης επιστρέφονται στα διάφορα κράτη που ανήκουν και δη από τα μουσεία που τα έχουν στην κατοχή τους. Όλοι αυτοί οι αρχαιοελληνικοί θησαυροί που βρίσκονται σε όλο τον κόσμο αποκτήθηκαν παράνομα μέσω λαθρεμπορίου. Αυτή είναι η αλήθεια και φυσικά με τη συμμετοχή συνελλήνων λαθρεμπόρων».                   

Γ.Ρ.

 

 

MOYKIDHS.jpg* ΣΥΝΤΡΟΦΙΑ με την «ΕΛΕΥΘΕΡΙΑ», όπως καθημερινά τις τελευταίες δεκαετίες, ο ανταποκριτής μας από την Ελασσόνα Γιάννης Μουκίδης, προετοιμάζεται για τη δυναμική επάνοδό του στη μάχη της ενημέρωσης...

 

 

 

 

MPLOKARISMA.jpg

*ΒΡΕ τι έχει σκεφτεί ο άλλος για να επικοινωνήσει... Όταν έχει φάει μπλοκάρισμα σε messenger, insta, viber, whatsapp, κινητό, σταθερό και email. Τον λογαριασμό της τράπεζας δεν θα μπορούσε να τον έχει μπλοκάρει ο άλλος...
Ζ.

 

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑ ΤΕΝΝΙΣ JUNIOR 2024
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass