ΑΠΟ ΤΟΝ ΣΤ. ΡΟΝΤΟΥΛΗ ΓΙΑ ΤΟΝ ΠΑΓΕΤΟ ΚΑΙ ΤΙΣ ΑΠΟΖΗΜΙΩΣΕΙΣ ΕΛΓΑ:

Εύσημα σε Μπόλαρη, βολές σε Αποστόλου

Δημοσίευση: 30 Μαϊ 2016 7:30

ΤΥΡΝΑΒΟΣ (Γραφείο «Ε»)

Του Κώστα Τσόλα

Συνεχίζει τις παρεμβάσεις του στο καυτό για την ευρύτερη περιοχή ζήτημα του παγετού της 26ης Μαρτίου και της καταστροφής των καλλιεργειών ειδικά σε δενδρώδη και αμπέλια ο πρώην υφυπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων και πρώην βουλευτής Λάρισας κ. Στέλιος Ροντούλης.

Αυτή τη φορά επανέρχεται με επιστολή του προς τον αναπληρωτή υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων κ. Μάρκο Μπόλαρη.

Ο κ. Ροντουλης μιλά για «συμφωνία κυρίων» μεταξύ του αναπληρωτή υπουργού, του ιδίου και των εκπροσώπων αγροτών που συμμετείχαν στη συνάντηση στην Αθήνα.

Μάλιστα ο κ. Ροντούλης επαναλαμβάνει τη δέσμευση του κ. Μπόλαρη σ’ εκείνη τη συνάντηση, δηλαδή: «Εάν αποδειχθεί με επίσημα κλιματικά δεδομένα η ύπαρξη παγετού στον Τύρναβο κατά τις πρώτες πρωινές ώρες της 26ης Μαρτίου 2016, ο ΕΛΓΑ είναι υποχρεωμένος, βάσει του Κανονισμού του, να αποδεχθεί τον παγετό ως ζημιογόνο αίτιο και, συνεπώς, να παράσχει στους παραγωγούς τις αντίστοιχες αποζημιώσεις».

Και ο κ. Ροντούλης συνεχίζει στη δήλωσή του χθες στην «ΕτΔ»:

«Η τοποθέτησή σας αυτή εγκαρδίωσε τους πληγέντες παραγωγούς, οι οποίοι μάλιστα, επιστρέφοντας στις περιοχές τους, προχώρησαν σε ευμενή σχόλια περί της πολιτικής σας ορθοφροσύνης στα τοπικά ΜΜΕ, πεισθέντες στην ειλικρίνεια των λόγων σας.

Δυστυχώς, όμως, λίγες ημέρες μετά, εντός της Βουλής και σε διαδικασία Κοινοβουλευτικού Ελέγχου, ο υπουργός κ. Αποστόλου εμφανίστηκε κάθετα αντίθετος στο να δοθούν αποζημιώσεις μέσω ΕΛΓΑ στους παγετόπληκτους αγρότες, υποστηρίζοντας:

«Σύμφωνα με τις επισημάνσεις των ειδικών, η καρπόπτωση οφείλεται σε αίτια που δεν μπορεί να καλύψει ο Κανονισμός του ΕΛΓΑ»!

Εμφανώς, υφίσταται μια μεγάλη διαφορά μεταξύ της δικής σας θέσης και των απόψεων του κ. υπουργού. Μια διαφορά, θα έλεγα ορθότερα μια διάσταση απόψεων, που κυριολεκτικά προκάλεσε αλγεινές εντυπώσεις στον αγροτικό κόσμο, ο οποίος δικαίως εκλαμβάνει ως δεδομένο το πρωτογενές αίτιο του παγετού για την ανείπωτη καταστροφή των καλλιεργειών του, καθώς η πεποίθησή του αυτή εδράζεται επί των επισήμων κλιματολογικών μετρήσεων που προέρχονται από την Εθνική Μετεωρολογική Υπηρεσία.

Οι επίσημες μετρήσεις της ΕΜΥ, τις οποίες βεβαίως επισυνάπτω στην επιστολή μου, πιστοποιούν αναντίρρητα την ύπαρξη παγετού, καθώς σημειώνουν ελάχιστη θερμοκρασία -1,4 °C.

Τούτου δοθέντος, φρονώ ότι η διχοστασία μεταξύ υμών και του κ. υπουργού θα πρέπει να αρθεί προς όφελος των αγροτών, πόσο μάλλον όταν αυτό επιτάσσει η κοινή λογική και το κοινό περί δικαίου αίσθημα που στηρίζεται σε ακλόνητα επιστημονικά δεδομένα, όπως άλλωστε συνάγεται και από τη γνωμάτευση του Μπενάκειου Φυτοπαθολογικού Ινστιτούτου, την οποία επίσης επισυνάπτω στην επιστολή μου.

Πιστεύω, επειδή, γνωρίζω τον χαρακτήρα σας, ότι θα υπάρξει προσωπική σας παρέμβαση, προκειμένου να αρθεί μια αδικία εις βάρος των ανθρώπων που νυχθημερόν κοπιάζουν στην ελληνική ύπαιθρο υπό αντίξοες συνθήκες εργασίας», καταλήγει προς τον αναπληρωτή υπουργό κ. Μπόλαρη ο κ. Στέλιος Ροντούλης.

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
DEREE 2-4-24
ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑ ΤΕΝΝΙΣ JUNIOR 2024
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass