ΣΕ ΔΗΜΟΣΙΑ ΔΙΑΒΟΥΛΕΥΣΗ ΠΡΟΤΑΣΕΙΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΝΑΘΕΩΡΗΣΗ ΤΗΣ ΚΟΙΝΗΣ ΑΓΡΟΤΙΚΗΣ ΠΟΛΙΤΙΚΗΣ ΤΗΣ ΕΕ

Οι Ευρωπαίοι «μιλούν» για το μέλλον της ΚΑΠ

Δημοσίευση: 20 Φεβ 2017 14:53

Έως τις 2 Μαΐου θα μπορούν οι Ευρωπαίοι αγρότες και κτηνοτρόφοι αλλά και κάθε ενδιαφερόμενος να λάβει μέρος στη δημόσια διαβούλευση που εγκαινίασε η Ευρωπαϊκή Επιτροπή σχετικά με το μέλλον της Κοινής Αγροτικής Πολιτικής – ΚΑΠ (το ερωτηματολόγιο είναι διαθέσιμο στο σύνδεσμο https://ec.europa.eu/eusurvey/runner/FutureCAP).

Τα αποτελέσματα της δημόσιας διαβούλευσης θα δημοσιευθούν στο διαδίκτυο και θα παρουσιαστούν από τον επίτροπο Γεωργίας και Αγροτικής Ανάπτυξης κ. Φιλ Χόγκαν σε διάσκεψη που θα πραγματοποιηθεί στις Βρυξέλλες τον Ιούλιο του 2017.

Η Ευρωπαϊκή Επιτροπή θα χρησιμοποιήσει τα αποτελέσματα της διαβούλευσης για να συντάξει ανακοίνωση, έως το τέλος του 2017, στην οποία θα παρουσιάσει τα συμπεράσματα για τις σημερινές επιδόσεις της Κοινής Αγροτικής Πολιτικής και πιθανές επιλογές πολιτικής για το μέλλον με βάση αξιόπιστα στοιχεία.

«Καλούμε όλους τους φορείς και εκείνους οι οποίοι ενδιαφέρονται για το μέλλον των τροφίμων και της γεωργίας στην Ευρώπη να συμμετάσχουν στη διαμόρφωση μιας πολιτικής για όλους τους Ευρωπαίους», δήλωσε ο κ. Φ. Χόγκαν και εξήγησε:

«Η δημόσια αυτή διαβούλευση συμβάλλει πλήρως στον οδικό χάρτη για τη μελλοντική Κοινή Αγροτική Πολιτική που ανακοίνωσε ο πρόεδρος κ. Ζαν Κλωντ Γιούνκερ τον Δεκέμβριο. Η Κοινή Αγροτική Πολιτική παρέχει ήδη σημαντικά οφέλη σε όλους τους Ευρωπαίους πολίτες από την άποψη της ασφάλειας τροφίμων, του δυναμισμού των αγροτικών περιοχών, του αγροτικού περιβάλλοντος και της συμβολής στην πρόκληση της κλιματικής αλλαγής. Σχεδιάζοντας έναν οδικό χάρτη για το μέλλον, είμαι πεπεισμένος ότι μπορούμε να προσφέρουμε ακόμη περισσότερα. Πρέπει, όμως, να βελτιώσουμε αυτή την πολιτική και να της δώσουμε νέα πνοή, και - φυσικά - να τη χρηματοδοτήσουμε επαρκώς».

ΑΠΟ ΤΟ 1962

Η Κοινή Αγροτική Πολιτική, η οποία ξεκίνησε το 1962, είναι μια από τις παλαιότερες πολιτικές της ΕΕ και, με την πάροδο των ετών, έχει εξελιχθεί περαιτέρω ώστε να ανταποκριθεί στις μεταβαλλόμενες προκλήσεις των γεωργικών αγορών. Οι πλέον πρόσφατες μεταρρυθμίσεις χρονολογούνται από το 2013. Έκτοτε, έχουν όμως μεσολαβήσει πολλές σημαντικές εξελίξεις στις οποίες η Κοινή Αγροτική Πολιτική πρέπει να ανταποκριθεί πιο αποτελεσματικά, όπως η αυξημένη αβεβαιότητα στις αγορές, η πτώση των τιμών και οι νέες διεθνείς δεσμεύσεις για την κλιματική αλλαγή και τη βιώσιμη ανάπτυξη.

Ενόψει αυτών και άλλων προκλήσεων, η Κοινή Αγροτική Πολιτική πρέπει να εκσυγχρονιστεί, να απλουστευθεί για να μειωθεί ακόμη περισσότερο ο διοικητικός φόρτος και να καταστεί ακόμη πιο συνεκτική με άλλες πολιτικές της ΕΕ, ώστε να μεγιστοποιηθεί η συμβολή της στις 10 πολιτικές προτεραιότητες της Επιτροπής, στους στόχους βιώσιμης ανάπτυξης και στη συμφωνία του Παρισιού για την κλιματική αλλαγή.

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
DEREE 2-4-24
ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑ ΤΕΝΝΙΣ JUNIOR 2024
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass