ΓΙΑ ΤΟΝ ΕΝΤΟΠΙΣΜΟ ΦΥΤΟΦΑΡΜΑΚΩΝ ΚΑΙ ΖΙΖΑΝΙΟΚΤΟΝΩΝ

Υπό παρακολούθηση η ποιότητα νερού της Κάρλας

Δημοσίευση: 21 Σεπ 2017 16:54

Σε έκτακτο πρόγραμμα παρακολούθησης υπάγεται ο ταμιευτήρας της Κάρλας μετά από αίτημα του Φορέα Διαχείρισης Περιοχής Οικοανάπτυξης Κάρλας – Μαυροβουνίου – Κεφαλόβρυσου - Βελεστίνου προς το Υπουργείο Περιβάλλοντος και Ενέργειας.


Ο Φορέας Διαχείρισης Π.Ο.Κα.Μα.Κε.Βε. παράλληλα με την παρακολούθηση που διενεργεί σε συνεργασία με τη Δ.Ε.Υ.Α. Λάρισας πρότεινε και ζήτησε από το Υ.Π.ΕΝ. την υπαγωγή της Κάρλας σε εξειδικευμένο πρόγραμμα παρακολούθησης όσον αφορά στα ποιοτικά χαρακτηριστικά του νερού και κυρίως τις παραμέτρους που σχετίζονται με την παρουσία ειδικών ρύπων και ουσιών προτεραιότητας όπως π.χ. φυτοφάρμακα, ζιζανιοκτόνα , βιοτοξίνες αλλά και τα βασικά θρεπτικά στοιχεία.
Με δεδομένο τον γεωργοκτηνοτροφικό χαρακτήρα της ευρύτερης περιοχής, ο Φορέας Διαχείρισης έκρινε ότι η τακτική παρακολούθηση των προ αναφερομένων ειδικών ρύπων είναι απαραίτητη προκειμένου να διερευνηθεί η ενδεχόμενη παρουσία τους και η ποσότητά τους με σκοπό τη λήψη των ενδεδειγμένων μέτρων.
Ο Φορέας και το Υ.Π.ΕΝ. συνήψαν πρωτόκολλο συνεργασίας με το ερευνητικό κέντρο Ε.Κ.Ε.Φ.Ε.- Δημόκριτος με αντικείμενο τη διενέργεια εξειδικευμένων εργαστηριακών αναλύσεων. Όσον αφορά σε άλλες ειδικές αναλύσεις (παρασιτολογικές, ιολογικές κ.λ.π) ο Φορέας συνεχίζει τη συνεργασία του με την Κτηνιατρική Σχολή του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας καθώς και με τα αρμόδια δημόσια εργαστήρια. Μετά το πέρας του έργου και την αξιολόγηση των ευρημάτων ο Φορέας Διαχείρισης σε συνεργασία με το εποπτεύον Υπουργείο θα συγκαλέσει ειδική συνάντηση με όλους τους αρμόδιους και εμπλεκόμενους φορείς.

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑ ΤΕΝΝΙΣ JUNIOR 2024
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass